nije nije, tek nekih 50%pirmin wrote:Svaka cast smekerima poput ovog malog ali nama treba najmanje 10 radnika, sto u rezervi, sto u prvom timu, manje spektakularnih ali onih koji ce vodu nosati i izgarati kad treba a ne kao one pi*kice koji lagano pustise Turke da nas dobiju trecom ekipom.
Od ovih finti i fintica se ne zivi - nije ni Ibrahim sam svedska repka.
BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vee-jay
#1051 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
- abondanzieri
#1052 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Adnan Custovic zabio tri gola protiv Brugge-a 
-
klixober
#1053 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Gledam sad na DSF-u,Uli Hoeness priznao da su pregovarali sa Salihovicem i da im je uvalio korpu
Da mi je neko prije godinu dana rekao da cemo danas imati:
-prvog strijelca Bundeslige
-4 najbolja asistenta Bundeslige
-Dvojicu drugih strijelaca kupa UEFA
-jednog od najvecih svjetskih talenata u Lyonu
-velikog talenta u Werderu
-da ce se za Stilica otimati pola Evrope
-da ce Salihovic uvaliti Bayernu korpu
.....itd......
...Rekao bih da je lud!
.....itd......
...Rekao bih da je lud!
- vee-jay
#1054 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
pa nismo mi svi Abacija 
-
Abacija
#1055 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nanosis mi dusevnu bol.vee-jay wrote:pa nismo mi svi Abacija
Svi smo mi Sasa Papac!
- bijelo_dugme
#1056 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Da je Dzeko prvi strijelac zajedno sa Villom u kvalifikacijama za SPkomeba wrote:Gledam sad na DSF-u,Uli Hoeness priznao da su pregovarali sa Salihovicem i da im je uvalio korpu![]()
.....itd......![]()
![]()
...Rekao bih da je lud!
-
ekist
#1057 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Huseinovic nece da igra za reprezentaciju dok je Ciro selektor, a Custovic prelazi u Gent i kaze da nije bitno da li ce ga selektor zvati u reprezentaciju ili ne kad ima 2 jaka spic igraca, bravo za momka a Huseinovic me razocarao, bice da su mladost i ne zrelost krivi za tako ne promisljene izjave! 
-
klixober
#1058 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ako je to izjavio,onda najvise steti sebi,manje reprezentaciji.I ja se slazem da Ciro grijesi sto ne forsira njega i Stilica umjesto Bartolovica,pa mozda ia Ibricica,ali glupost je ne odazvati se kad dobijes poziv.ekist wrote:Huseinovic nece da igra za reprezentaciju dok je Ciro selektor, a Custovic prelazi u Gent i kaze da nije bitno da li ce ga selektor zvati u reprezentaciju ili ne kad ima 2 jaka spic igraca, bravo za momka a Huseinovic me razocarao, bice da su mladost i ne zrelost krivi za tako ne promisljene izjave!
-
papacja
#1059 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
E hoće nekoga zahebti, ako se ne odazoveekist wrote:Huseinovic nece da igra za reprezentaciju dok je Ciro selektor, a Custovic prelazi u Gent i kaze da nije bitno da li ce ga selektor zvati u reprezentaciju ili ne kad ima 2 jaka spic igraca, bravo za momka a Huseinovic me razocarao, bice da su mladost i ne zrelost krivi za tako ne promisljene izjave!
-
papacja
#1060 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Prije sedam dana je pričao ovo:
*** SPAM *** - Said Husejinović, doskorašnji napadač Slobode, bivši mladi i potencijalni A-reprezentativac, ima razloga ovu godinu slaviti kao najbolju u svom životu. U petom je mjesecu (17. maja) proslavio dvadeseti rođendan, u sedmom potpisao za Werder, a kraj je godine začinio nastupom od prve minute za tim iz Bremena.
Prije godinu dana Husejinović je sa Slobodom igrao protiv Slavije, a u subotu je bio u startnoj postavi zelenih protiv Wolfsburga.
- Neočekivano brzo je debitovao za prvi tim Werdera. Koga smatraš najzaslužnijim za svoj uspon?
Najviše dugujem svojoj porodici, potom menadžeru Ademu Šaboviću, Enesu Mešanoviću, koji su me podržavali i bodrili kada sam imao krizu. I treneru Sakibu Malkočeviću dugujem zahvalnost, kao i saigračima iz Slobode. Porodica i menadžer su mi najbitniji, ali su navijači Slobode na prvom mjestu, jer su me prihvatili od prvog nastupa. Oni su mi davali krila, zahvaljuje Husejinović
- A, Husnija Fazlić, trener od posebnog povjerenja u Werderu?
On je posebna priča. Evo, baš sinoć nakon utakmice otišao sam na večeru sa Fazlićem. On u Werderu uživa ogromni autoritet. Snima protivnike, prati potencijalna pojačanja. Glavni trener i predsjednik, direktor i ostali u klubu, izuzetno poštuju Fazlića. On me pratio u Slobodi, na kraju je njegova riječ presudila u transferu.
- Koliko ste zadovoljni prvom sezonom?
Ja sam prezadovoljan, iako sam tek pola godine tu. Uspio sam se izboriti za mjesto u početnoj postavi, sjedio sam na klupi na utakmicama Lige prvaka, u nekoliko navrata sam ulazio. Igrao sam u napadu, premda se osjećam komotnije kada igram iza dva špica. Iza mene je vrijeme adaptacije. Očekujem pravu "eksploziju" u proljetnom dijelu.
- Šta je trener Thomas Schaaf rekao nakon utakmice sa Wolfsburgom?
Pohvalio me i trener i saigrači. Ipak, kada sam pošao kući dobio sam program rada. Trener nam strogo zabranjuje da jedemo pite. Ovdje sam specijalnim vježbama izgubio nekoliko kilograma. Sada imam 78 kg. To je neka moja idealna težina. Moram paziti na ishranu, trener insistira da uvijek budemo maksimalno spremni.
- Bilo je priče da će vas klub posuditi. Kako to komentarišete?
Radije ne bih nigdje išao, međutim poštovaću svaku odluku kluba. Ipak, uvjeren sam da ću se izboriti za mjesto u prvom timu. Ovu ću pauzu iskoristiti da treniram i dođem najspremniji na pripreme.
- Mislite li da su dobre igre Sejada Salihovića, Vedada Ibiševića, Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića, ubrzale vaš debi za Werder?
Sigurno da je lijep osjećaj kada cijela Njemačka štampa hvali Bosance. U klubu znaju moje kvalitete, kao i to da mi je potrebno vremena da se priviknem na jači, kvalitetniji, agresivniji, brži fudbal, što svega nije bilo u našoj ligi. Drago mi je što naš igrači haraju Bundesligom, što je i meni motiv da im se priključim.
- Miroslav Blažević je smatrao da ste još "neobrađeni". Kako komentarišete što vas selektor nije pozivao?
Selektor neka radi svoj, a ja ću svoj posao. Meni i kritike pomažu da radim još jače kako bih sve razuvjerio. Nadam se da ću već u prvoj proljetnoj akciji biti na selektorovom spisku, kaže Husejinović, dodajući:
"U Werderu sam najbolji sa Tošićem i Vranješom. Sa njima najviše provodim vremena. Iako imam časove njemačkoj jezika, Jurica i Tošić mi pomažu da što brže savladam jezičnu barijeru. Upoznao sam i Tošićevu ženu, poznatu pjevačicu Jelenu Karleušu. Pravi su par", kaže Said.
(san)
Ko zna šta je istina...
*** SPAM *** - Said Husejinović, doskorašnji napadač Slobode, bivši mladi i potencijalni A-reprezentativac, ima razloga ovu godinu slaviti kao najbolju u svom životu. U petom je mjesecu (17. maja) proslavio dvadeseti rođendan, u sedmom potpisao za Werder, a kraj je godine začinio nastupom od prve minute za tim iz Bremena.
Prije godinu dana Husejinović je sa Slobodom igrao protiv Slavije, a u subotu je bio u startnoj postavi zelenih protiv Wolfsburga.
- Neočekivano brzo je debitovao za prvi tim Werdera. Koga smatraš najzaslužnijim za svoj uspon?
Najviše dugujem svojoj porodici, potom menadžeru Ademu Šaboviću, Enesu Mešanoviću, koji su me podržavali i bodrili kada sam imao krizu. I treneru Sakibu Malkočeviću dugujem zahvalnost, kao i saigračima iz Slobode. Porodica i menadžer su mi najbitniji, ali su navijači Slobode na prvom mjestu, jer su me prihvatili od prvog nastupa. Oni su mi davali krila, zahvaljuje Husejinović
- A, Husnija Fazlić, trener od posebnog povjerenja u Werderu?
On je posebna priča. Evo, baš sinoć nakon utakmice otišao sam na večeru sa Fazlićem. On u Werderu uživa ogromni autoritet. Snima protivnike, prati potencijalna pojačanja. Glavni trener i predsjednik, direktor i ostali u klubu, izuzetno poštuju Fazlića. On me pratio u Slobodi, na kraju je njegova riječ presudila u transferu.
- Koliko ste zadovoljni prvom sezonom?
Ja sam prezadovoljan, iako sam tek pola godine tu. Uspio sam se izboriti za mjesto u početnoj postavi, sjedio sam na klupi na utakmicama Lige prvaka, u nekoliko navrata sam ulazio. Igrao sam u napadu, premda se osjećam komotnije kada igram iza dva špica. Iza mene je vrijeme adaptacije. Očekujem pravu "eksploziju" u proljetnom dijelu.
- Šta je trener Thomas Schaaf rekao nakon utakmice sa Wolfsburgom?
Pohvalio me i trener i saigrači. Ipak, kada sam pošao kući dobio sam program rada. Trener nam strogo zabranjuje da jedemo pite. Ovdje sam specijalnim vježbama izgubio nekoliko kilograma. Sada imam 78 kg. To je neka moja idealna težina. Moram paziti na ishranu, trener insistira da uvijek budemo maksimalno spremni.
- Bilo je priče da će vas klub posuditi. Kako to komentarišete?
Radije ne bih nigdje išao, međutim poštovaću svaku odluku kluba. Ipak, uvjeren sam da ću se izboriti za mjesto u prvom timu. Ovu ću pauzu iskoristiti da treniram i dođem najspremniji na pripreme.
- Mislite li da su dobre igre Sejada Salihovića, Vedada Ibiševića, Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića, ubrzale vaš debi za Werder?
Sigurno da je lijep osjećaj kada cijela Njemačka štampa hvali Bosance. U klubu znaju moje kvalitete, kao i to da mi je potrebno vremena da se priviknem na jači, kvalitetniji, agresivniji, brži fudbal, što svega nije bilo u našoj ligi. Drago mi je što naš igrači haraju Bundesligom, što je i meni motiv da im se priključim.
- Miroslav Blažević je smatrao da ste još "neobrađeni". Kako komentarišete što vas selektor nije pozivao?
Selektor neka radi svoj, a ja ću svoj posao. Meni i kritike pomažu da radim još jače kako bih sve razuvjerio. Nadam se da ću već u prvoj proljetnoj akciji biti na selektorovom spisku, kaže Husejinović, dodajući:
"U Werderu sam najbolji sa Tošićem i Vranješom. Sa njima najviše provodim vremena. Iako imam časove njemačkoj jezika, Jurica i Tošić mi pomažu da što brže savladam jezičnu barijeru. Upoznao sam i Tošićevu ženu, poznatu pjevačicu Jelenu Karleušu. Pravi su par", kaže Said.
(san)
Ko zna šta je istina...
-
ekist
#1061 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Said Husejinović: Neću igrati za BiH dok je Ćiro selektor
Husejinović je prošlog ljeta prešao u Verder, a jesenas je za klub iz Bremena odigrao tri utakmice...
24.12.2008. 07:44
Mladi fudbaler Verdera iz Bremena Said Husejinović objavio je da se neće odazivati eventualnim pozivima selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslava Blaževića.
- Još nisam definitivno odlučio šta da radim, ali ako dobijem poziv ovog selektora, vjerovatno se neću odazvati - kaže bivši igrač Slobode, kojeg je Ćiro dva puta zvao u reprezentaciju, ali mu, za razliku od Mehe Kodre, nije pružio nijednu šansu da zaigra.
Upitan zbog čega je došao u konflikt sa Blaževićem, Husejinović je odgovorio:
- Ne sviđa mi se taj čovjek. Nije stvar samo u sjedenju na tribinama, ali ruku na srce, mogao mi je dati da odigram bar dvije-tri minute. Reprezentacija igra sjajno, želim joj svu sreću i plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, ali dok je Blažević tu, nemam mnogo izbora - rekao je Husejinović te, ne želeći ulaziti u detalje, dodao:
- Vrijeme će pokazati ko je upravu. Ćiro je i za Prosinečkog govorio da od njega nikada neće biti igrač.
Husejinović je prošlog ljeta prešao u Verder, a jesenas je za klub iz Bremena odigrao tri utakmice, od čega je dva puta ulazio s klupe.
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/s ... o-selektor
Ovo danas kaze, ali ko ce mu znati, jedno prica San a drugo Avaz, obje novine su zuta stampa! U svakom slucaju, nadam se da ce demantirati danasnju vijest!
Husejinović je prošlog ljeta prešao u Verder, a jesenas je za klub iz Bremena odigrao tri utakmice...
24.12.2008. 07:44
Mladi fudbaler Verdera iz Bremena Said Husejinović objavio je da se neće odazivati eventualnim pozivima selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslava Blaževića.
- Još nisam definitivno odlučio šta da radim, ali ako dobijem poziv ovog selektora, vjerovatno se neću odazvati - kaže bivši igrač Slobode, kojeg je Ćiro dva puta zvao u reprezentaciju, ali mu, za razliku od Mehe Kodre, nije pružio nijednu šansu da zaigra.
Upitan zbog čega je došao u konflikt sa Blaževićem, Husejinović je odgovorio:
- Ne sviđa mi se taj čovjek. Nije stvar samo u sjedenju na tribinama, ali ruku na srce, mogao mi je dati da odigram bar dvije-tri minute. Reprezentacija igra sjajno, želim joj svu sreću i plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, ali dok je Blažević tu, nemam mnogo izbora - rekao je Husejinović te, ne želeći ulaziti u detalje, dodao:
- Vrijeme će pokazati ko je upravu. Ćiro je i za Prosinečkog govorio da od njega nikada neće biti igrač.
Husejinović je prošlog ljeta prešao u Verder, a jesenas je za klub iz Bremena odigrao tri utakmice, od čega je dva puta ulazio s klupe.
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/s ... o-selektor
Ovo danas kaze, ali ko ce mu znati, jedno prica San a drugo Avaz, obje novine su zuta stampa! U svakom slucaju, nadam se da ce demantirati danasnju vijest!
-
Cafe Camargue
#1062 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ovakve debile, selektor, ma ko to bio, ne treba nikad više ni da zove. Savez odmah treba da mu spuca 2 godine suspenzije, tako da, ni u slučaju da Čiro ode, nekom ne naumpadne da ga zovne. Odigro tri minute za Werder i on nešta prijeti preko novina. HAHAHA, mrš!
- jeza u ledja
#1063 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Vedad Ibisevic Would Love To Play For Inter
The Hoffenheim sensation has expressed his wish to play for the Nerazzurri, but not until next season at the earliest.
Inter have been linked with a whole host of strikers over recent weeks, as coach Jose Mourinho struggles to find a decent partner for star forward Zlatan Ibrahimovic.
One of the most recent names to be added to this list was Hoffenheim star Vedad Ibisevic. The 24-year-old Bosnian has been a revelation this season, netting 18 goals in just 17 games to shoot the klix outfit to the top of the Bundesliga. Ibisevic has revealed that he is honored to be associated with Inter, and would love to play for them, although not this season.
"The interest comes from the elite of European football," said the giant hitman.
"It would be a great honor for me to play for a coaching expert like Jose Mourinho or play with Ibrahimovic in attack.
"However, I'll remain with Hoffenheim until the end of the season. My decision is final."
Inter may now have to delay plans for a January transfer bid, but a summer move is not out of the question.
-Anthony Sormani, Goal.com
The Hoffenheim sensation has expressed his wish to play for the Nerazzurri, but not until next season at the earliest.
Inter have been linked with a whole host of strikers over recent weeks, as coach Jose Mourinho struggles to find a decent partner for star forward Zlatan Ibrahimovic.
One of the most recent names to be added to this list was Hoffenheim star Vedad Ibisevic. The 24-year-old Bosnian has been a revelation this season, netting 18 goals in just 17 games to shoot the klix outfit to the top of the Bundesliga. Ibisevic has revealed that he is honored to be associated with Inter, and would love to play for them, although not this season.
"The interest comes from the elite of European football," said the giant hitman.
"It would be a great honor for me to play for a coaching expert like Jose Mourinho or play with Ibrahimovic in attack.
"However, I'll remain with Hoffenheim until the end of the season. My decision is final."
Inter may now have to delay plans for a January transfer bid, but a summer move is not out of the question.
-Anthony Sormani, Goal.com
- Ridjobrki
#1064 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jedna dilema manje...
Neven Subotić izabrao Srbiju
http://www.blic.rs/sport.php?id=71646
PRAVDA ZA ABACIJU!!!
PRAVDA ZA ABACIJU!!!
- vee-jay
#1065 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
eeeeeeeee nemere tako. mora prvo Subotic zaigrati, dakle morat cemo cekati do 9. februara...Ridjobrki wrote:Jedna dilema manje...
PRAVDA ZA ABACIJU!!!
- Baltazar_khan
#1066 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Evo nekih komentara u vezi Subotića na b92.net.Ridjobrki wrote:Jedna dilema manje...
PRAVDA ZA ABACIJU!!!
Najjači je ovaj prvi komentar, kako ih je zapalio ovaj Rumun
http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=336190
-
Abacija
#1067 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Tako je @vee-jay.vee-jay wrote:eeeeeeeee nemere tako. mora prvo Subotic zaigrati, dakle morat cemo cekati do 9. februara...Ridjobrki wrote:Jedna dilema manje...
PRAVDA ZA ABACIJU!!!
![]()
![]()
- cyprus
#1068 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Očito možeAbacija wrote:Tako je @vee-jay.Nikad nisam sanjao da ce me Usanovic spasavati ali potpuno se slazem sa njim da Subotic "ne moze igrati za Srbiju jerbo mu dedo i nana (
) nisu iz Srbije".
- Ridjobrki
#1069 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
cyprus wrote:Očito možeAbacija wrote:Tako je @vee-jay.Nikad nisam sanjao da ce me Usanovic spasavati ali potpuno se slazem sa njim da Subotic "ne moze igrati za Srbiju jerbo mu dedo i nana (
) nisu iz Srbije".
![]()
Marciano (jel se tako zvao...) je igrao za BiH a ni njemu dedo i nana nisu baš iz Čelinca...
-
Abacija
#1070 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ali je Marciano zivio u BiH odredjeno vrijeme pa su mu po zakonu dali nase drzavljanstvo. Ne znam da li je Subotic ikada i bio u Srbiji. (Ne znam, mozda i grijesim.Ridjobrki wrote:cyprus wrote:Očito možeAbacija wrote:Tako je @vee-jay.Nikad nisam sanjao da ce me Usanovic spasavati ali potpuno se slazem sa njim da Subotic "ne moze igrati za Srbiju jerbo mu dedo i nana (
) nisu iz Srbije".
![]()
Marciano (jel se tako zvao...) je igrao za BiH a ni njemu dedo i nana nisu baš iz Čelinca...
- cyprus
#1071 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pa nije valjda da mi bolje znamo FIFA-ina pravila od FIFA-e
. Ako je dobio dozvolu, a ne znam da li je, onda ne znam kome mi imamo pričat da on nema to pravo...
Last edited by cyprus on 25/12/2008 16:48, edited 1 time in total.
- Baltazar_khan
#1072 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nije Marciano, nego je Santos Lago Bajano... Igrao je za Široki tad, i lopine iz saveza su ga pozvale da bi ga mogli prodat iz sirokog vani...Ridjobrki wrote:cyprus wrote:Očito možeAbacija wrote:Tako je @vee-jay.Nikad nisam sanjao da ce me Usanovic spasavati ali potpuno se slazem sa njim da Subotic "ne moze igrati za Srbiju jerbo mu dedo i nana (
) nisu iz Srbije".
![]()
-
Abacija
#1073 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pa kazu da se Usanovicu trazi novi posao.cyprus wrote:Pa nije valjda da mi bolje znamo FIFA-ina pravila od FIFA-e. Ako je dobio dozvolu, a ne znam da li je, onda ne znam kome mi imamo pričat da on nema to pravo...
Mozda je vrijeme da on dodje na mjesto Sepp Blatter-a.Nakon 10 godina rada u NS BiH, došlo je vrijeme da se popularnom Munji traži novi angažman. Naime, čelnici su na posljednjem IO raspravljali i o tome, gdje i kako Ušanovića smjestiti nakon što ne bude izabran. Uvidjevši da neće biti izabran za generalnog, dušebrižnici našeg nogometa odlučili su takvu veličinu ostaviti u svijetu sporta.
Ne bi bilo korektno da se čovjek stavi za portira u Savezu, ipak je on tolike godine radio. Treba mu se naći neko mjesto, jer je on jedan od osnivača ovog Saveza, bez obzira na sve, on još nije osuđen za ono za šta ga tuže. Sve dok se to ne desi on je kao i svi ostali. Znam da su mu svi spremni pomoći - govori jedan član IO.
Uzburkane strasti oko Ćirinih izjava da će napustiti kormilo našeg tima, zbog Sulejmana Čolakovića, se ne smiruju. Reakcije pristižu sa svih strana, a naš izvor situaciju vidi ovako.
Čolaković je kriv što Munib nije izabran. On je trebao odlučiti ispred Federalnog Saveza za koga će se glasati. Međutim, jedni su se opredijelili za Muniba, a Čolaković je prevario Ćiru, jer je on od samog početka bio za Merdanovića. Nije pošteno, ako je obećao čovjeku jedno, a uradio drugo, a to mogu potvrditi svi članovi IO. Problem je što mi nismo znali ni ko je bolji ni ko je lošiji, jer nisu postojali nikakvi kriteriji. Valjda je trebala biti neka Stručna komisija, pa da oni ocijene ko je najbolji kandidat - kaže izvor za As.
Ono što je posebno interesantno je da postoji mogućnost da FIFA promjeni status NS BiH, što će morati izglasati Skupština, tako da uskoro gledamo samo jednog predsjednika.
Nismo sada razgovarali o tome. Znam da su ljudi iz FIFA -e i UEFA -e obećali do kraja godine poslati konkurs za generalnog sekretara. Oni će odrediti pravila i uslove koje mora imati kandidat i tako će se znati ko ima najbolje uslove - dodaje naš izvor.
Gdje su pare?
Zlatan Mijo Jelić je bio jedan od rijetkih članova IO, koji je upitao šta je sa parama za omladinski nogomet, koji je obećan od strane NS BiH. Naime, čelnici Saveza, prije svih Iljo Dominković je obećao čelnicima premijerligaških omladinskih klubova, da će kada se ujedini omladinska Premijer liga, klubovi dobiti pare za sve troškove. Premijerligaški omladinski klubovi već odavno igraju, a novca ni na vidiku.
Sportin - http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=15295
- bijelo_dugme
#1074 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nevjerujem, prica se po carsiji da ce zamjenit Realovog trenera. Ipak je to nogometni gigant.Abacija wrote:Pa kazu da se Usanovicu trazi novi posao.cyprus wrote:Pa nije valjda da mi bolje znamo FIFA-ina pravila od FIFA-e. Ako je dobio dozvolu, a ne znam da li je, onda ne znam kome mi imamo pričat da on nema to pravo...
Mozda je vrijeme da on dodje na mjesto Sepp Blatter-a.Nakon 10 godina rada u NS BiH, došlo je vrijeme da se popularnom Munji traži novi angažman. Naime, čelnici su na posljednjem IO raspravljali i o tome, gdje i kako Ušanovića smjestiti nakon što ne bude izabran. Uvidjevši da neće biti izabran za generalnog, dušebrižnici našeg nogometa odlučili su takvu veličinu ostaviti u svijetu sporta.
Ne bi bilo korektno da se čovjek stavi za portira u Savezu, ipak je on tolike godine radio. Treba mu se naći neko mjesto, jer je on jedan od osnivača ovog Saveza, bez obzira na sve, on još nije osuđen za ono za šta ga tuže. Sve dok se to ne desi on je kao i svi ostali. Znam da su mu svi spremni pomoći - govori jedan član IO.
Uzburkane strasti oko Ćirinih izjava da će napustiti kormilo našeg tima, zbog Sulejmana Čolakovića, se ne smiruju. Reakcije pristižu sa svih strana, a naš izvor situaciju vidi ovako.
Čolaković je kriv što Munib nije izabran. On je trebao odlučiti ispred Federalnog Saveza za koga će se glasati. Međutim, jedni su se opredijelili za Muniba, a Čolaković je prevario Ćiru, jer je on od samog početka bio za Merdanovića. Nije pošteno, ako je obećao čovjeku jedno, a uradio drugo, a to mogu potvrditi svi članovi IO. Problem je što mi nismo znali ni ko je bolji ni ko je lošiji, jer nisu postojali nikakvi kriteriji. Valjda je trebala biti neka Stručna komisija, pa da oni ocijene ko je najbolji kandidat - kaže izvor za As.
Ono što je posebno interesantno je da postoji mogućnost da FIFA promjeni status NS BiH, što će morati izglasati Skupština, tako da uskoro gledamo samo jednog predsjednika.
Nismo sada razgovarali o tome. Znam da su ljudi iz FIFA -e i UEFA -e obećali do kraja godine poslati konkurs za generalnog sekretara. Oni će odrediti pravila i uslove koje mora imati kandidat i tako će se znati ko ima najbolje uslove - dodaje naš izvor.
Gdje su pare?
Zlatan Mijo Jelić je bio jedan od rijetkih članova IO, koji je upitao šta je sa parama za omladinski nogomet, koji je obećan od strane NS BiH. Naime, čelnici Saveza, prije svih Iljo Dominković je obećao čelnicima premijerligaških omladinskih klubova, da će kada se ujedini omladinska Premijer liga, klubovi dobiti pare za sve troškove. Premijerligaški omladinski klubovi već odavno igraju, a novca ni na vidiku.
Sportin - http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=15295![]()
- vee-jay
#1075 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Dietmar Hopp pravi novi rukometni klubbijelo_dugme wrote:Nevjerujem, prica se po carsiji da ce zamjenit Realovog trenera. Ipak je to nogometni gigant.Abacija wrote:Pa kazu da se Usanovicu trazi novi posao.cyprus wrote:Pa nije valjda da mi bolje znamo FIFA-ina pravila od FIFA-e. Ako je dobio dozvolu, a ne znam da li je, onda ne znam kome mi imamo pričat da on nema to pravo...
Gdje su pare?
Sportin - http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=15295![]()