Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zox wrote:Ljudi, ne bih da pezmecim, ali ako skup nije najavljen, razglas je zabranjen. Treba zakupiti javnu povrsinu. Jebiga, sta da vam kazem, ja ne bih rizikovao.
pa šta ćemo sad, da se igramo pantomime... da pišemo na hamere sa suprotnih strana "obavijesti" ?? ono "HVALA ŠTO STE DOŠLI. PROTEST JE ZAVRŠEN. VIDIMO SE PRVOG MARTA."
molbe da se ne baca ništa ćemo već imati napisane...
Ne znam koliko je to s razglasom pametno, pogotovo jer nema redara i protest nije najavljen. Pa ljudi ce poludjeti, kad cujes "Dosta" od Dubioze ruka sama krene da baca kamenje! A i vrlo vjerovatno je da ce dosta ljudi umisliti da su na derneku pa krenuti po pivama. A znamo kako u posljednje vrijeme derneci u BiH najcesce zavrsavaju u crnim hronikama.
Te hiljade su u najgorem slučaju, evo momak mi zove nekog drugog lika, zapamtite, prvo poturam obraz svog dečka , pa onda sve ostalo, znači za nekoliko trenutaka ćemo znati, ali sviju ću vas razbaštinit ako bude šta ,sad ono svi oko razglasa, niko da protestuje
MuaDib wrote:Protesti u Sarajevu u srijedu, su izmakli kontroli i dostojanstvu, jer je u jednom trenutku došla grupa očigledno organizovanih huligana da miniraju proteste. Uvjeren sam da iza kamenovanja zgrade Kantona ne stoji ni Grozd ni Dosta, već naprotiv Vlada Kantona Sarajevo i vladajuča koalicija. Oni su uspješno pažnju građana sa evidentnog nasilja, skrenuli na huliganstvo protestanata. Pribjegavanje teoriji međunarodne zavjere, nije ništa drugo do prazna demagogija, a današnje saopštenje za javnost je nemoralno i arogantno vrijeđanje građana. S druge strane mnogi direktori škola će postati kolateralna šteta, ako se uzme u obzir da su provesori srednjeg obrazovanja na rubu štrajka, vjerovatno se radi o pritisku na očigledno nepodobne direktore.
Premijer Silajdžić treba da se stidi i da ga je sram, jer njgovo ponašanje nedvojbeno liči na demonstraciju sile i totalitarizam. Ovakvo drmanje javnosti je njima trebalo. Našli su način da se obračunaju sa NVO i to rade, morbidno iskorištavajući brutalno ubistvo dječaka i spaljivanje starice.
Nadam se da će građani dostojanstveno i mirno suta održati proteste, i poručiti vlasi da ih nisu učutkali.
Potpis!
Ma sve je to fino odglumio onaj Silajdzic da on i njegova vlada ispadnu zrtve a mi primitivci koji izazivaju nerede...
jolia wrote:Te hiljade su u najgorem slučaju, evo momak mi zove nekog drugog lika, zapamtite, prvo poturam obraz svog dečka , pa onda sve ostalo, znači za nekoliko trenutaka ćemo znati, ali sviju ću vas razbaštinit ako bude šta ,sad ono svi oko razglasa, niko da protestuje
A sad im je dovoljno 5 ljudi da ubace i da bace pet kamenica i da policija premlati djecicu i da nastane opsti haos ... foteljasi iz kantona su spremni i za premlacivanje djece zbog svojih fotelja
Ni ovaj se ne javlja, a može li mi neko poslat broj svog mob na pp da mu javim jer sad neću biti kući ni na netu, pa da taj neko objavi u roku sat, dva hoće li bit išta od toga, ko će još bit budan?
Sa Daphne sam neki dan dijelila letke, ako bude budna, ja ću joj javit ili Pearl, svi bi dali pare za razglas, a niko broj, neću se vala ni ja peglat, tražite sami razglas, ja odoh vani
jolia wrote:Ni ovaj se ne javlja, a može li mi neko poslat broj svog mob na pp da mu javim jer sad neću biti kući ni na netu, pa da taj neko objavi u roku sat, dva hoće li bit išta od toga, ko će još bit budan?
ako ti posaljem broj, bojim se da ce ti momak proklinjati dan, tj. vecer kad je odlucio da ti pomogne oko razglasa. a noci su hladne
jolia super. samo josh javi kad se to sredi. ako se sredi onda nekako objavi da se krene pisat text. ja cu cekat do tri ujutro da vidim imal ista od toga. ako ne bude nista ovu vecer, onda ujutro se budimo rano da se napise sta ce se citat.
jeste li jos za to da se snimci sutra salju na cnn? hoce li iko snimati, zna li iko to sastaviti u neku smislenu pricu? Ako ste jos za, ja mogu napisati kratki popratni tekst, ali mi javite sada.