F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- DoradO
#1051 Re: F1 2008, 2009 and counting
... a svaka 3. utrka nece imati pobjeddnika ... zasto?

-
Gost1515
#1052 Re: F1 2008, 2009 and counting
Bernie: We 'bought' Ferrari's loyalty
Bernie Ecclestone has furiously hit back Luca di Montezemolo after the Ferrari president hinted that it is time for him to step down from his position as Formula One commercial rights holder.
Di Montezemolo said: "I think sooner or later he has to stop" and went on to obliquely mention the fact that the sport didn't need a "dictator" in a thinly veiled swipe at Ecclestone.
Ecclestone, though, hasn't taken kindly to Di Montezemolo's criticism and revealed that F1 has a "special deal" with the Scuderia which goes back to 2003 when they threatened to form a breakaway championship.
"The only thing he has not mentioned is the extra money Ferrari get above all the other teams and all the extra things Ferrari have had for years - the 'general help' they are considered to have had in Formula One," Ecclestone is quoted in The Times.
"Ferrari get so much more money than everyone else. They know exactly what they get, they are not that stupid, although they are not that bright, either. They get about $80 million (about £54 million) more. When they win the Constructors' Championship, which they did this year, they got $80 million more than if McLaren had won it.
"They were the only team that broke ranks with the other manufacturers - why did they break ranks?
"That's where the $80 million comes in. We 'bought' Ferrari. We 'bought' Ferrari's loyalty. Our deal with Ferrari was that we 'bought' them so they would not go to the others."
(planetf1.com)
Samo potvrda onoga što se dalo odavno naslutiti ...
Bernie Ecclestone has furiously hit back Luca di Montezemolo after the Ferrari president hinted that it is time for him to step down from his position as Formula One commercial rights holder.
Di Montezemolo said: "I think sooner or later he has to stop" and went on to obliquely mention the fact that the sport didn't need a "dictator" in a thinly veiled swipe at Ecclestone.
Ecclestone, though, hasn't taken kindly to Di Montezemolo's criticism and revealed that F1 has a "special deal" with the Scuderia which goes back to 2003 when they threatened to form a breakaway championship.
"The only thing he has not mentioned is the extra money Ferrari get above all the other teams and all the extra things Ferrari have had for years - the 'general help' they are considered to have had in Formula One," Ecclestone is quoted in The Times.
"Ferrari get so much more money than everyone else. They know exactly what they get, they are not that stupid, although they are not that bright, either. They get about $80 million (about £54 million) more. When they win the Constructors' Championship, which they did this year, they got $80 million more than if McLaren had won it.
"They were the only team that broke ranks with the other manufacturers - why did they break ranks?
"That's where the $80 million comes in. We 'bought' Ferrari. We 'bought' Ferrari's loyalty. Our deal with Ferrari was that we 'bought' them so they would not go to the others."
(planetf1.com)
Samo potvrda onoga što se dalo odavno naslutiti ...
- Neelix
#1053 Re: F1 2008, 2009 and counting
sta je tu neobicno?
opstepoznato je da je Ferrari najveci F1 tim sa daleeeeko najvecim brojem navijaca. F1 bi puuuno vise izgubila kad bi je napustio Ferrari, nego npr McLaren. zato je logicno i da ce FIA vise uciniti da ih zadrzi, jel tako?
opstepoznato je da je Ferrari najveci F1 tim sa daleeeeko najvecim brojem navijaca. F1 bi puuuno vise izgubila kad bi je napustio Ferrari, nego npr McLaren. zato je logicno i da ce FIA vise uciniti da ih zadrzi, jel tako?
-
Gost1515
#1054 Re: F1 2008, 2009 and counting
Ma ništa, tajni ugovori koji favorizuju jednog od 10ak takmičara su baš onako u sportskom duhu. Ne bi li po toj logici morala postojati neka skala, pa npr McLaren dobije više nego Williams, Williams više nego Red Bull itd ... ? Ah da ... za njih ta logika odjednom - ne važiNeelix wrote:sta je tu neobicno?
- Djidjimilovich
#1055 Re: F1 2008, 2009 and counting
Gost1515 wrote:Ma ništa, tajni ugovori koji favorizuju jednog od 10ak takmičara su baš onako u sportskom duhu. Ne bi li po toj logici morala postojati neka skala, pa npr McLaren dobije više nego Williams, Williams više nego Red Bull itd ... ? Ah da ... za njih ta logika odjednom - ne važiNeelix wrote:sta je tu neobicno?
nema tu nikakvog favorizovanja okano... u pitanju je tim ne vozaci... a ferrari je poput utrke u Monte Carlu niko je ne voli ali kad bi je izbacili iz kalendara ugasili bi formulu 1
-
Gost1515
#1056 Re: F1 2008, 2009 and counting
Čuj nema favorizovanjaDjidjimilovich wrote:Gost1515 wrote:Ma ništa, tajni ugovori koji favorizuju jednog od 10ak takmičara su baš onako u sportskom duhu. Ne bi li po toj logici morala postojati neka skala, pa npr McLaren dobije više nego Williams, Williams više nego Red Bull itd ... ? Ah da ... za njih ta logika odjednom - ne važiNeelix wrote:sta je tu neobicno?
nema tu nikakvog favorizovanja okano... u pitanju je tim ne vozaci... a ferrari je poput utrke u Monte Carlu niko je ne voli ali kad bi je izbacili iz kalendara ugasili bi formulu 1
Uostalom ... ko sam ja? Eno ti sva sila F1 portala, kao i drugih sajtova pa vidi kako svi karakterišu ovaj slučaj ... hajd uzdravlje.
- Neelix
#1057 Re: F1 2008, 2009 and counting
cuj TAJNI, a evo citav svijet zna za njih
ja ti sad objasnjavam, da bi F1 bez Ferraria propala. Bez svakog drugog tima bi prezivjela. Ako ne vjerujes, pogledaj malo na tribine bilo koje utrke. I kad ti neko od koga zavisi postojanje priprijeti, ima li smisla pobrinuti se za njega?
-
Gost1515
#1058 Re: F1 2008, 2009 and counting
Neelixe,Neelix wrote:cuj TAJNI, a evo citav svijet zna za njihja ti sad objasnjavam, da bi F1 bez Ferraria propala. Bez svakog drugog tima bi prezivjela. Ako ne vjerujes, pogledaj malo na tribine bilo koje utrke. I kad ti neko od koga zavisi postojanje priprijeti, ima li smisla pobrinuti se za njega?
da se nisi posvađali diMontezemolo i Bernie ... nikad ne bi saznao. Vidi, naravno da je Ferrari značajan za F1, to niko ne spori, evo ja prvi iako ne volim Ferrari ne bi volio F1 bez Ferraria. Rivalitet, ali zdrav, sportski rivalitet, je super stvar. Ne znam za koga navijas u fudbalu, ali pretpostavljam da bi ti falio gradski derbi da nema onog drugog. Ok pobrinuti se za njega, ali ne na ovaj način, ispod stola. Kao što sam već rekao, napraviti skalu, pa stavite i Ferrari na vrh, ali rangirajte i ostale, javno i transparentno. I McLaren, Williams, Renault, Honda (:sad:) ... su značajni za F1. Samo fer i korektno. Ovo JESTE velika šteta za imidž F1, htio ti to priznati ili ne.
Ne može F1 preživjeti ni samo za Ferrarijem, pogotovo ne u ovo doba kriza. Osim toga sjeti se 80tih i prve polovine 90tih kad je Ferrari bio slab. Formuli 1 je dobro išlo i tada koliko se sjećam ...
- Neelix
#1059 Re: F1 2008, 2009 and counting
Naravno da, gledajuci iz ugla ostalih ekipa, ovo nije fer.
Ja sam ti samo pokusao docarati iz ugla FIA-e, zasto su to uradili.
Slazem se s tobom i u svemu ostalom, i da bi bilo bolje da postoji javna skala, i da su i ostale ekipe znacajne za F1, i da ovo jeste steta za imidz F1, i da F1 ne moze prezivjeti samo sa Ferrarijem.
Samo mi se ucinilo da to govoris podrzavajuci one "teorije zavjere", koje su iznosili ocajni navijaci McLarena na ovoj temi
Koji su, btw, iznenada nestali, kako im pulen osvoji prvenstvo.
Slazem se s tobom i u svemu ostalom, i da bi bilo bolje da postoji javna skala, i da su i ostale ekipe znacajne za F1, i da ovo jeste steta za imidz F1, i da F1 ne moze prezivjeti samo sa Ferrarijem.
Samo mi se ucinilo da to govoris podrzavajuci one "teorije zavjere", koje su iznosili ocajni navijaci McLarena na ovoj temi
-
Gost1515
#1060 Re: F1 2008, 2009 and counting
A jbg ovo baš (nažalost) ide u prilog "teorijama zavjere" iako nisam pobornik istih ...Neelix wrote:Naravno da, gledajuci iz ugla ostalih ekipa, ovo nije fer.
Samo mi se ucinilo da to govoris podrzavajuci one "teorije zavjere", koje su iznosili ocajni navijaci McLarena na ovoj temiKoji su, btw, iznenada nestali, kako im pulen osvoji prvenstvo.
-
MCMLXXV
#1061 Re: F1 2008, 2009 and counting
@Gost1515
Prije češ zidu nešto objasniti nego crvenima. Oni su naj zato primaju naj i zato i jesu opet naj... I to sve tako ide u krug. Kada sam prije par mjeseci pisao o ovome tifoziji su se smijali i nazivali to klevetom. Sada je sve ok, pa oni su naj...
Nisam niti iznenađen niti zaprepašćen ovim prljavim vešom koji je Bernie iznjeo u javnost. Bio sam svjestan toga od početka. Morate si zamisliti samo da za isti uspjeh (osvajanje titule) Ferrari dobije 80 Mio. više nego bilo ko drugi! Za taj novac možete postati Glavni sponzor bilo kojeg tima u F1. I onda se neko čudi da se Ferrarijevi konkurenti na svaki mogući i nemogući način pokušavaju prikočiti na putu do titule. No neka je čovjek rekao kakva je situacija pa da se zna koliko vrijede crvene titule...
Prije češ zidu nešto objasniti nego crvenima. Oni su naj zato primaju naj i zato i jesu opet naj... I to sve tako ide u krug. Kada sam prije par mjeseci pisao o ovome tifoziji su se smijali i nazivali to klevetom. Sada je sve ok, pa oni su naj...
Nisam niti iznenađen niti zaprepašćen ovim prljavim vešom koji je Bernie iznjeo u javnost. Bio sam svjestan toga od početka. Morate si zamisliti samo da za isti uspjeh (osvajanje titule) Ferrari dobije 80 Mio. više nego bilo ko drugi! Za taj novac možete postati Glavni sponzor bilo kojeg tima u F1. I onda se neko čudi da se Ferrarijevi konkurenti na svaki mogući i nemogući način pokušavaju prikočiti na putu do titule. No neka je čovjek rekao kakva je situacija pa da se zna koliko vrijede crvene titule...
- Djidjimilovich
#1062 Re: F1 2008, 2009 and counting
MCMLXXV wrote:@Gost1515
evo ja navijam za ferrari i pravo da ti kazem kimi prosle sezone nije zasluzio titulu.. i to je ove godine samo potvrdio... prosle sezone je trebao hamilton osvojiti al eto bilo pa proslo... ove sezone su oba vozaca zasluzila osvojiti i hamo i massa...
a sto se tice ferrarija i toga da fia favorizuje ferrari... pa evo ja cu ti reci da kad mi je god to neko rekao slozio sam se s njim... normalno je da ces pokusati kupiti ferrarijevu lojalnost... nema tu nikakvih zavjera niti da se nesto radilo ispod stola to je samo dobar biznis. Pa ljudi moji da je to nesto ilegalno zar stvarno mislite da bi se ecclestone ovako izlajao... po logici raje koja navija za mcclaren ljudi iz fia su u brazilu trebali hamiltonu nesto na bolidu naci samo da bi pobjedio massa... ma dajte ljudi ne sanjajte... pobjedjuje najbolji a ove godine to je bio lewis...
- Neelix
#1063 Re: F1 2008, 2009 and counting
pusti ga ba, on vjeruje da ljudi nisu sletili na mjesec, da je barcode sejtanska izmisljotina, i da je americka vojska uzrokovala cunami u indijskom okeanu 
- Djidjimilovich
#1064 Re: F1 2008, 2009 and counting
Neelix wrote:pusti ga ba, on vjeruje da ljudi nisu sletili na mjesec, da je barcode sejtanska izmisljotina, i da je americka vojska uzrokovala cunami u indijskom okeanu
hahaha oooj majko... a mislim da bi trebali imati zdravu diskusiju o ovome svemu... na kraju krajeva... rijetki su oni na ovom forumu koji su bili na jednoj utrci i koji istinski malo vise znaju o f1... vecina nas je gledala utrke samo na tv-u... ovdje svako zna o formuli 1 ali povrsno... raja pljuju ferrari... imaju prava za to... ali ko zna kakvih su sve marifetluka izvodili djecaci iz mcclarena... sjetite se prosle sezone i njihove spijunaze... hahah al najsmjesnije mi je bilo kad su im spijune ganjali po autoputu u italiji... citao sam u nekom casopisu, ljudi se sasrali ko grlice ... nema zahebancije sa ferrarijem sinko. to je institucija !!!!
- Djidjimilovich
#1065 Re: F1 2008, 2009 and counting
pogledaj ti ovog djubreta matere ti mislim ne mrzim momka al sto je pun sebe alaselamet...
cuj najbolji, dan te j. lik uletio u drugi najbolji tim u F1 i za osvojenu titulu samo ima da zahvali Ferrarijevim mehanicarima...
ko visoko leti nisko pada... a kad padne otvaram flashu sampanjca !!! samo zato sto je bahato malo g.!!!
http://www.sportsport.ba/auto_motop-10856.htm
Hamilton: Ljudi me mrze jer sam
najbolji
Piše: E. Škorić
Utorak, 23.12.08. 18:21.
Dok traje pauza Formule 1, Lewis Hamilton je dao novu izjavu, koja je, baš kao i svaka njegova, bila zanimljiva za medije.
Izjave kako ima težak karakter i da nije pravi prvak za volanom, 23-godišnji Britanac nije mogao prešutiti. Hamilton je rekao da ga to uistinu ne uzbuđuje, niti ga nervira, te da se u ovom sportu stalno suočava sa takvim stvarima. Uvjeren je kako ga ljudi baš i ne vole, jer kako on navodi, najbolji je vozač Formule 1 i logično je da nije baš najomiljeniji.
Vozač McLaren Mercedesa je dodao kako ima dojam da je prebrzo došao do vrha i kako to ljudima zapravo smeta, te da mnogi misle kako je on imao dobru potpuri i da je olako došao u prvi plan, dok su se drugi vozači mnogo namučili da postignu nešto.
Ipak, Hamilton je završio riječima kako je miran na sve te reakcije i uvjeren je da je on sve to zaslužio svojim trudom.
Lewis Carl Hamilton rođen je 7. januara 1985. godine u Hertfordshireu (Engleska), karijeru je počeo sa osam godina, a već sa deset je osvojio svoje prvo karting prvenstvo Velike Britanije. Tek mu je 23. godine, a već se poredi sa legendarnim vozačima Formule 1.
cuj najbolji, dan te j. lik uletio u drugi najbolji tim u F1 i za osvojenu titulu samo ima da zahvali Ferrarijevim mehanicarima...
ko visoko leti nisko pada... a kad padne otvaram flashu sampanjca !!! samo zato sto je bahato malo g.!!!
najbolji
Dok traje pauza Formule 1, Lewis Hamilton je dao novu izjavu, koja je, baš kao i svaka njegova, bila zanimljiva za medije.
Izjave kako ima težak karakter i da nije pravi prvak za volanom, 23-godišnji Britanac nije mogao prešutiti. Hamilton je rekao da ga to uistinu ne uzbuđuje, niti ga nervira, te da se u ovom sportu stalno suočava sa takvim stvarima. Uvjeren je kako ga ljudi baš i ne vole, jer kako on navodi, najbolji je vozač Formule 1 i logično je da nije baš najomiljeniji.
Vozač McLaren Mercedesa je dodao kako ima dojam da je prebrzo došao do vrha i kako to ljudima zapravo smeta, te da mnogi misle kako je on imao dobru potpuri i da je olako došao u prvi plan, dok su se drugi vozači mnogo namučili da postignu nešto.
Ipak, Hamilton je završio riječima kako je miran na sve te reakcije i uvjeren je da je on sve to zaslužio svojim trudom.
Lewis Carl Hamilton rođen je 7. januara 1985. godine u Hertfordshireu (Engleska), karijeru je počeo sa osam godina, a već sa deset je osvojio svoje prvo karting prvenstvo Velike Britanije. Tek mu je 23. godine, a već se poredi sa legendarnim vozačima Formule 1.
-
MCMLXXV
#1066 Re: F1 2008, 2009 and counting
Čuj, opet se znači moramo Ferrari-u zahvaliti i ove sezone? To sad već polako prelazi u praksu...Djidjimilovich wrote:...i za osvojenu titulu samo ima da zahvali Ferrarijevim mehanicarima...

Eto hvala Ferrari!
- Djidjimilovich
#1067 Re: F1 2008, 2009 and counting
MCMLXXV wrote:Čuj, opet se znači moramo Ferrari-u zahvaliti i ove sezone? To sad već polako prelazi u praksu...Djidjimilovich wrote:...i za osvojenu titulu samo ima da zahvali Ferrarijevim mehanicarima...
Eto hvala Ferrari!
hahaha tuzno ali isto tako smijesno... i za ferrari i za hamiltona
- Edin H.
#1068 Re: F1 2008, 2009 and counting
Previse je skromanDjidjimilovich wrote:pogledaj ti ovog djubreta matere ti mislim ne mrzim momka al sto je pun sebe alaselamet...
najbolji
Realno je prejak za ovu kukavnu konkurenciju
Da nije mis presao bi u Ferari i osvojio vise titula nego Sena i Schumacher zajedno
- Neelix
#1069 Re: F1 2008, 2009 and counting
Edin H. wrote: Realno je prejak za ovu kukavnu konkurenciju![]()
01 Lewis Hamilton 98
02 Felipe Massa 97
- Djidjimilovich
#1070 Re: F1 2008, 2009 and counting
Edin H. wrote: Previse je skroman
Realno je prejak za ovu kukavnu konkurenciju![]()
Da nije mis presao bi u Ferari i osvojio vise titula nego Sena i Schumacher zajedno
vrijeme velikih sampiona kao sto su Senna, Hakkinen i Schumacher je daaaaavno proslo... schumacher je posljednji romantik...
danas imamo Hamiltona Kimi-ja i Alonsa... savrseni kontrast onoga sto je nekad bilo i onoga sto je sad...
kad si ti bola cuo Schumachera da govori ovakve stvari... prije svega to nije kolegijalno.. cuj ja sam najbolji ... sta si bola ti... odma uletio u jedan od najboljih timova i sad on najbolji... dan te j. i ja bi bio najbolji a ne znam ni golfa voziti da valja...
pogledaj malo Sennine itervjue na youtube-u.. to nije intervju to je vecer poezije ljudi moji... a to da je prejak... Neelix ti je najbolje sve objasnio...
Nemoj me pogresno shvatiti Hamilton je stvarno fantastican vozac... gledao sam kroz sta je sve prosao i on i caca mu... samo izgleda da mu je stari bio prezauzet razmisljajuci o njegovoj karijeri i napretku vise nego o njegovom odgoju
pozdrav !
-
arze
#1071 Re: F1 2008, 2009 and counting
Ja mislim da bi ti mogao njih pobijedit u jednoj trci.Jak si u dokazima..na mnogim temama,sportovima

- Djidjimilovich
- JohnnyS
#1074 Re: F1 2008, 2009 and counting
Ovu vijest treba primit s rezervom jer ju je objavio index.hr, ali nek se nađe...
http://www.index.hr/sport/clanak/senzac ... 15241.aspx
http://www.index.hr/sport/clanak/senzac ... 15241.aspx
-
dinosaur
#1075 Re: F1 2008, 2009 and counting
Suska se već dugo o tome, vrlo moguce da je istina...