PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Naravno, sve što sam naučio u životu sam naučio od starijih i iskusnijih. Onaj koji misli da je najpametniji, obično se na kraju oklizne i razbije.

Međutim stvarno je neophodno da i mi sami damo doprinos čišćenju naše avlije odnosno da iniciramo pokretanje nekih stvari, koje ne trpe odlaganje, Ako ćemo samo čekati da se guzunje nakane da rade svoj posao, onda ćemo se načekati.

Neke stvari ne trpe odlaganje, Bezbjednosna situacija u Sarajevu se malo poboljšala, samo zato što su svi svoje obaveze prebacili na policijiu, koja radeću u nehumanim uslovima 8-24 sa noćnim smjenema bez vikenda i praznika samo krpi rupe. Zato treba popraviti temelje ove naše kuće, a to se može učiniti insistiranjem i eventualnim aktivnostima na stvarima koje su osnov loše situacije.

-male ovlasti policije
-užasno loš rad sudstva i tužilaštva
-loši zakoni i propisi...

E sada kako, pa trebalo bi vjerovatno ove zahtjeve gurnuti u prvi plan, u krajnjem slučaju može se potpisivati peticija i za njihovu realizaciju. Na žalost neke od ovih stvari se ipak moraju riješavati na višem nivou - čak na nivou visokog predstavnika, koji je obećao da će slušati glas naroda, pa prema tome mislim da i njemu treba konkretno reći šta on u skladu sa svojim ovlastima može uraditi da posluša taj glas.

Konkretno za male ovlasti policije, rad sudova i tužilaštava, koji se odražavaju na lošu bezbjednosno situaciju u gradu, mora se zatražiti njegova pomoć. S obzirom da funkcioneri na lokalnom nivou to vjerovatno neće uraditi, onda ćemo to morati nekako uraditi mi...

Zakoni i propisi. Krivični zakon je pod ingerencijom federacije, ali je zakon o nošenju oružja na kantonalnom nivou..Isto tako moraćemo natjerati parlament FBiH i stručnjake iz te oblasti da mijenjaju neke stavke ovog zakona, dok se za zakon o nošenju oružja pritisak mora vršiti na kantonalnom nivou.. :-)
Asana

Post by Asana »

valterbranisarajevo wrote: Neke stvari ne trpe odlaganje, Bezbjednosna situacija u Sarajevu se malo poboljšala, samo zato što su svi svoje obaveze prebacili na policijiu, koja radeću u nehumanim uslovima 8-24 sa noćnim smjenema bez vikenda i praznika samo krpi rupe. Zato treba popraviti temelje ove naše kuće, a to se može učiniti insistiranjem i eventualnim aktivnostima na stvarima koje su osnov loše situacije.

-male ovlasti policije
-užasno loš rad sudstva i tužilaštva
-loši zakoni i propisi...

Konkretno za male ovlasti policije, rad sudova i tužilaštava, koji se odražavaju na lošu bezbjednosno situaciju u gradu, mora se zatražiti pomoć Viskog predstavnika . S obzirom da funkcioneri na lokalnom nivou to vjerovatno neće uraditi, onda ćemo to morati nekako uraditi mi...

Zakoni i propisi. Krivični zakon je pod ingerencijom federacije, ali je zakon o nošenju oružja na kantonalnom nivou..Isto tako moraćemo natjerati parlament FBiH i stručnjake iz te oblasti da mijenjaju neke stavke ovog zakona, dok se za zakon o nošenju oružja pritisak mora vršiti na kantonalnom nivou.. :-)
Da, ovo sve je veoma vazno, treba raditi i na ovome. Najuspjesniji bismo bili kada bi svako od nas ovdje u "real life" ucinio ono sto mu je dostupno, pa nekad i nezasticen anonimnsocu foruma, u svoje licno ime, potegao ova pitanja tamo gdje moze. A meni se cini da medju predlagacima metoda ovdje ima ljudi koji znaju o cemu pricaju...
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Evo prijedlog za današnju diskusiju.

Povod je ovo

Dana 03.03.2008.godine u 21,30 sati, službenici policije IV PU lišili su slobode B.M., rođen 1964.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Isti je navedenog dana u ulici Harisa Merzića, općina Ilidža, ispalio jedan metak iz vatrenog oružja-pištolja. Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. Kod B.M. je pronađen i oduzet pištolj marke »CZ - Para«, cal. 9 mm, sa okvirom i 2 komada metaka istog kalibra, za koji posjeduje odobrenje nadležnog organa. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Šta mi kao građani možemo uraditi da se što prije ispoštuje zahtjev da oružje u Sarajevu mogu nositi samo službena lica, odnosno da se izvrši revizija oružanih listova?
Natjerati odogovorne da izmjene zakon, da oni to jedini mogu, ali hajmo malo konkretnije pripremiti teren za to...

Znači ZOONDINOM -izmjene i dopune - Skupština Kantona Sarajevo..
policy

Post by policy »

Valtere,

Da ti kazem kako policija rada svoj posao. Evo ti konktretnog primjera. Licno iskustvo staro 10-ak dana.

U vrijeme kad se ministar unutrasnjih poslova kantona Sarajevo hvali smanjenjem kradje automobila za 70%, - meni ukradu auto. I ja uredno prijavim. Inspektor mi kaze sta da radim ako zovu i traze iznudu. Zovu za 7 dana - traze pare. Odmah. Za pola sata.

Ja se javim policiji i oni rekose da odmah dodjem. Da se nadjemo u gradu, na svijetlom mjestu. Odmah u centru. Sve sigurno. Auto je parkirano 300 metara dalje. Pitam inspektore sta da radim. Oni kazu ima procedura. Treba tuzilac, itd... Kako god, policija na kraju odluci da me prate sa nekoliko kola i da ih klepe na licu mjesta dok uzimaju pare.
Zena mi donese pare, 500 KM, mojih naravno. Policjja kopiraa kao dokaz. Sa mnom sjeda policajac u auto. Za nama 3-4 kola policajaca u civilu. Pocinje akcija. Policajac pored mene vozi i dogovora sa svojom ekipom preko mobitela i motorole gdje smo, sta smo. Uglavnom, dolazimo do mjesta. Traze da spustim pare sa kovertom na plocnik. Ja pitam gdje je auto. Nece da kazu gdje je auto dok ne stavim pare na plocnik. Ja oklijevam, stavljam pare. Krenemo malo dalje autom. Kontam policija je vec na licu mjesta. Odemo 300 metara dalje. Nigje mog auta. Vratimo se nazad. Kad lopovi klepili pare, a policija zakasnila. Policajac sa mnom u autu govori: "Sto se obrukasmo!" Ja se sjecam da sam mu samo rekao: "Jarane, ja sam se smrzao do straha. Bojim se sta treba da ocekujem od nase policije kad ovo nisu u stanju uraditi"?

E sada ide glavna drama. Pitam ih ko ce vratiti moje pare. Meni je inspektor rekao da policija garantuje pare u ovakvim situacijama. Uglavnom, oni kazu da to nije tako. To je rizik posla. Naravno, usput me pitaju znam li koga od sefova gore...

I ja im zaprijetih i rekoh: Slusajte, ja nisam bas obican gradjanin. Ili mi vratite pare, ili...

I vratise mi pare, 500 KM, tako sto su se skuckali policajci izmedju sebe. Ja im obecao da necu potezati nikavu prijavu...

Jedan od tih policajace se tek vratio sa visemjesecne suspenzije.

Na racunaru u stanici, na zutoj ceduljici pise: "Nazovi Samira Silajdzica u 1700 za ONO!!!

Dakle, nemoj molim te pricati o tome da policiji treba dati veca ovlastenja. Ni ova koja imaju ne znaju da koriste kako treba. NE ZNAJU. NECE. Zasto?

Zato sto su zaposleni dundjeri, preko stele. Radno mjesto u MUP-u kosta i do 10000 KM preko stele.

Zato sto je Ministar untrasnjih poslova Kantona Sarajevo javno izjavio da policiji ne treba skolovani kadar jer je to "zanatski" posao.

Po mom misljenju Zeljko Mijatovic treba da leti prvi. Ali eto kontam, ako od SS ode i on. Pa nisam insistirao.

Policija je kriza. Branko Sljivar je jos veca kriza. Sve je kriza. Sistem je kriza. Jer su na funkcijama, na raznim mjestima ljudi koji ne rade svoj posao kako treba. PODOBNI, umjesto SPOSOBNI.

Je li sada razumijes o cemu govorim i kakvo je moje gradjansko iskustvo?

I riba uvijek smrdi od glave...
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

valterbranisarajevo wrote:Evo prijedlog za današnju diskusiju.

Povod je ovo

Dana 03.03.2008.godine u 21,30 sati, službenici policije IV PU lišili su slobode B.M., rođen 1964.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Isti je navedenog dana u ulici Harisa Merzića, općina Ilidža, ispalio jedan metak iz vatrenog oružja-pištolja. Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. Kod B.M. je pronađen i oduzet pištolj marke »CZ - Para«, cal. 9 mm, sa okvirom i 2 komada metaka istog kalibra, za koji posjeduje odobrenje nadležnog organa. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Šta mi kao građani možemo uraditi da se što prije ispoštuje zahtjev da oružje u Sarajevu mogu nositi samo službena lica, odnosno da se izvrši revizija oružanih listova?
Natjerati odogovorne da izmjene zakon, da oni to jedini mogu, ali hajmo malo konkretnije pripremiti teren za to...

Znači ZOONDINOM -izmjene i dopune - Skupština Kantona Sarajevo..
Samo bih se na ovo tvoje nadopunio sa jednim pitanjem na koje bih zelio dobiti tacan odgovor nekog ko je upoznat sa ovom materijom, a vjerujem da na forumu ima i takvih:
Da li je ikad iko ko je nelegalno nosio naoruzanje dobio zatvorsku kaznu umjesto uslovnu i ne mogu da vjerujem da ti i takvi nisu prekrsili i taj "uslov", a da opet nisu dobili zatvorsku kaznu.
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

Hajmo se preseliti na topik koji je otvorila ribadori.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=48179
Legolas

Post by Legolas »

Kada bi se radile koordinirane radikalne akcije, ja ću biti prvi da podmetnem hebeno dupe. PRVI!!!! Ali svakako mi ne pada na pamet da trošim vrijeme "osvješćujući" vas koji se nikada nećete prestati ubjeđivati da ste nešto postigli - posebno kad otvorite kancelariju kada će te imati stalno finansiranje alkohola, opijata i novih prilika za druženja uz prigodan seks. Ne bi me čudilo i da samom Silajdžiću uputite zahtjev za finansiranje te vaše nove ngo grupe, uz obrazloženje kako je demokratski finansirati pobunu protiv samog sebe. I onda će vas vaši ngo prethodnici koji već prosperiraju na tobožnjoj borbi protiv bijede, naučiti kako da "zauzmete svoj stav", da počnete govoriti vokabularom ala "akcija", "revolt", "generalno stanovište", "na sastanku smo riješili" itd... samo naprijed gelipteri: žderanje, opijanje, drogiranje do besvjesti - sve džabe + furka revolucionara i titula budućeg eurokrate. Bravo, bravo. Klap, klap.
Asana

Post by Asana »

Legolas wrote:... samo naprijed gelipteri: žderanje, opijanje, drogiranje do besvjesti - sve džabe + furka revolucionara i titula budućeg eurokrate. Bravo, bravo. Klap, klap.
Izvini, stvrano ne shvatam odakle ti pravo da ovako nesto napises.
Prenj

Post by Prenj »

Legolas wrote:Kada bi se radile koordinirane radikalne akcije, ja ću biti prvi da podmetnem hebeno dupe. PRVI!!!! Ali svakako mi ne pada na pamet da trošim vrijeme "osvješćujući" vas koji se nikada nećete prestati ubjeđivati da ste nešto postigli - posebno kad otvorite kancelariju kada će te imati stalno finansiranje alkohola, opijata i novih prilika za druženja uz prigodan seks. Ne bi me čudilo i da samom Silajdžiću uputite zahtjev za finansiranje te vaše nove ngo grupe, uz obrazloženje kako je demokratski finansirati pobunu protiv samog sebe. I onda će vas vaši ngo prethodnici koji već prosperiraju na tobožnjoj borbi protiv bijede, naučiti kako da "zauzmete svoj stav", da počnete govoriti vokabularom ala "akcija", "revolt", "generalno stanovište", "na sastanku smo riješili" itd... samo naprijed gelipteri: žderanje, opijanje, drogiranje do besvjesti - sve džabe + furka revolucionara i titula budućeg eurokrate. Bravo, bravo. Klap, klap.
Ponavljam pitanje: Koliko je ljudi potrebno da bi nasilna promjena vlasti ili dijela vlasti bila legitimna, bez obzira koliko to dijelu populacije bilo 'potpuno opravdano'?
1, 100, 1000, 10000, ...?
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

Legolas wrote:Kada bi se radile koordinirane radikalne akcije, aj ću biti prvi da podmetnem hebeno dupe. PRVI!!!! Ali svakako mi ne pada na pamet da trošim vrijeme "osvješćujući" vas koji se nikada nećete prestati ubjeđivati da ste nešto psotigli - posebno kad otvorite kancelariju kada će te imati stalno finansiranje alkohola, opijata i nove prilike za druženja uz prigodan seks. Ne bi me čudilo i da samom Silajdžiću uputite zahtjev za finansiranje te vaše nove ngo grupe, uz obrazloženje kako je demokratski finansirati pobunu protiv samog sebe. I onda će vas vaši ngo prethodnici koji već prosperiraju na tobožnjoj borbi protiv bijede, naučiti kako da "zauzmete svoj stav", da počnete govoriti vokabular ala "akcija", "revolt", "generalno stanovište", "na sastanku smo riješili" itd... samo naprijed gelipteri: žderanje, opijanje, drogiranje do besvjesti - sve džabe + furka revolucionara i titula budućeg Eurokrate. Bravo, bravo. Klap, klap.
Prekrsicu ja sam ovo sto gore napisah jer ovo nije za topika sto otvori ribadori.
Prvo, gdje si ti procitao, cuo da ce se ovo formalizovati?
Ne pisi nesto sto je totalna neistina, ili makar prvo pitaj.
Jasan i glasan stav vecine do sada je kad ovo preraste u neko formalnu grupu, od ovog nece biti nista tako da te mogu smatrati ili neinformasanim, ili da namjerno sam ubacujes ove sumnje iz tebi znanih destruktivnih razloga.
Razumijem tvoje negativno misljenje sam gore pomenutih, i sam imam slicno, malo blaze misljenje, i iz tog razloga te prvo molim da se dobro informises i da mi pokazes post u kojem je receno (ne predlozeno) da ce se ovi ljudi iskupiti i formalizovat.Ako do toga dodje, prvi ja sam ex-saxovac.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Legolas wrote:Kada bi se radile koordinirane radikalne akcije, ja ću biti prvi da podmetnem hebeno dupe. PRVI!!!!
Zasto ti ne ucestvujes u iniciranju i organizaciji bilo kakve akcije, pa i radikalne, zasto cekas da ti je neko "na pladnju" donese, pa da ucestvujes.

Neces ti nikad nigdje biti prvi, ti ces uvijek biti samo obicni kucni mis, koji se krije u svojoj rupici, i iz nje izlazi kada treba prosipati praznu demagogiju.

Ima ovdje negdje jedan post o mlacenju gloginja. Nadji ga, procitaj, pa se nadji u njemu.
Legolas

Post by Legolas »

Ponavljam pitanje: Koliko je ljudi potrebno da bi nasilna promjena vlasti ili dijela vlasti bila legitimna, bez obzira koliko to dijelu populacije bilo 'potpuno opravdano'?
Kada govorim o "radikalnijim akcijama" onda ne podrazumjevam nasilnu smjenu vlasti. Pročitaj dva posta gore šta sam mislio. Ne znači radiklana akcija pobiti, kamenovati i zapaliti - ima i drugih načina (ali jebiga, zahtjevaju mnogov iše od subotnje zabavne šetnje). To se dalo učiniti prije dvije sedmice kada su ljudi bili puni bijesa i spremni, a sada ne može, jer ste postali ngo. Čestitam.
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

Legolas wrote:
Kada govorim o "radikalnijim akcijama" onda ne podrazumjevam nasilnu smjenu vlasti. Pročitaj dva posta gore šta sam mislio. Ne znači radiklana akcija pobiti, kamenovati i zapaliti - ima i drugih načina (ali jebiga, zahtjevaju mnogov iše od subotnje zabavne šetnje). To se dalo učiniti prije dvije sedmice kada su ljudi bili puni bijesa i spremni, a sada ne može, jer ste postali ngo. Čestitam.
Opet ti.
Znas sta, sada malo "radikalnija" metoda obracanja.
NE LAŽI !!!
Legolas

Post by Legolas »

Zasto ti ne ucestvujes u iniciranju i organizaciji bilo kakve akcije, pa i radikalne, zasto cekas da ti je neko "na pladnju" donese, pa da ucestvujes.
Evo iniciram. Blokada zgrade kantona. Ja ću prvi. Ko će sa mnom?
Prenj

Post by Prenj »

Legolas wrote:...Trebalo je blokirati zgradu Kantona i dok Tajo ne da ostavku nema uzmaka ...
Ovo nije nasilna smjena?
Sta ako neko od gradskih tajkuna sutra, slanjem mnostva radnika sa gradjevine koja se bespravno gradi, upotrijebi isti metod za smjenu 'pozitivnog' kantonalnog premijera?
Last edited by Prenj on 09/03/2008 13:34, edited 1 time in total.
Legolas

Post by Legolas »

Opet ti.
NE LAŽI !!!
Molim, šta sam slagao? Stvorili ste svoj forum na koji se može ući samo sa pozivnicama? Šta to znači, nego formiranje grupe, tijela koje se o svemu pita. Šta je to nego ngo, iako se eto formalno-pravno možda tako i ne definira? Evo, ja predlažemd a se blokira skupština kantona, hoće li to biti prihvaćeno, ili će te se odgraditi, jer nije u skladu sa vašim "šetnja" metodama?
Legolas

Post by Legolas »

Ovo nije nasilna smjena?
To je oblik protesta, kojim građani žele pokazati vlasti koja je nedostojna da bude vlast da mora ustupiti. Ne uključuje kamenje i nasilje, već spremnost da se nešto zaista i uradi. Evo, vidjeli smo vaše "šetnja" metode i šta smo dobili? Ništa. Oni su i dlaje na vlasti i neće sići.
helo

Post by helo »

Kakvi su ono protesti koji su se desili u subotu, nidze nikoga, organizacija ravna nuli, ja ko levat došao sa nekom rajom da protestujemo, ono levati donjeli caj i hrpu papira da se potpisujemo.... poštijem to, sve je to ok, ali papir, olovka, potpis nita neznaci idotima na vlasti, pa sa kamenicama im nismo mogli ništa, a kamoli sa potpisom, pa nisu oni sljepi da nevide hiljade ljudi kako uzvikuju "Trazimo smjne". Da sam znao da ce biti takav vid protesta nebi ni dlazio, mogu komotno reci da su Samir Siladzic i Semiha Borovac, kao i ostali juce pobjedili.
Prenj

Post by Prenj »

Legolas wrote:
Ovo nije nasilna smjena?
To je oblik protesta, kojim građani žele pokazati vlasti koja je nedostojna da bude vlast da mora ustupiti. Ne uključuje kamenje i nasilje, već spremnost da se nešto zaista i uradi. Evo, vidjeli smo vaše "šetnja" metode i šta smo dobili? Ništa. Oni su i dlaje na vlasti i neće sići.
Zasto bi sisli, kad su izbori, ili proceduralna smjena, jedini legalan nacin za smjenu?
Prenj

Post by Prenj »

helo wrote:Kakvi su ono protesti koji su se desili u subotu, nidze nikoga, organizacija ravna nuli, ja ko levat došao sa nekom rajom da protestujemo, ono levati donjeli caj i hrpu papira da se potpisujemo.... poštijem to, sve je to ok, ali papir, olovka, potpis nita neznaci idotima na vlasti, pa sa kamenicama im nismo mogli ništa, a kamoli sa potpisom, pa nisu oni sljepi da nevide hiljade ljudi kako uzvikuju "Trazimo smjne". Da sam znao da ce biti takav vid protesta nebi ni dlazio, mogu komotno reci da su Samir Siladzic i Semiha Borovac, kao i ostali juce pobjedili.
Jucer je skupljeno 7500 potpisa. Taj broj ce u sljedecim sedmicama dramaticno porasti i daleko premasiti broj onih imaju dovoljno energije da zvizde, setaju ili bacaju kamenje.
Sta ima vecu objektivnu tezinu, 50.000 potpisa (sa punim imenom i prezimenom i brojem licne karte) peticije za smjenu ili 3.000 gnjevnih demonstratora?
helo

Post by helo »

@Prenj

Ma razumijem ja tebe, i postujem sve to, ali svako zna da to nepije toliko vode kod nas ovdje.
Legolas

Post by Legolas »

Sta ima vecu objektivnu tezinu, 50.000 potpisa (sa punim imenom i prezimenom i brojem licne karte) peticije za smjenu ili 3.000 gnjevnih demonstratora?
3000 demonstratora kojima bi se pridružilo mnogo više kada bi se poduzela radikalnija akcija od šetnje. Sa tih 50.000 još uvijek neegzistirajućih potpisa Silajdžić može samo dupe obrisati. Prošo je voz - ljudi su se već ohladili. Velika šansa prokockana.
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

Legolas wrote:
Opet ti.
NE LAŽI !!!
Molim, šta sam slagao? Stvorili ste svoj forum na koji se može ući samo sa pozivnicama? Šta to znači, nego formiranje grupe, tijela koje se o svemu pita. Šta je to nego ngo, iako se eto formalno-pravno možda tako i ne definira? Evo, ja predlažemd a se blokira skupština kantona, hoće li to biti prihvaćeno, ili će te se odgraditi, jer nije u skladu sa vašim "šetnja" metodama?
Lazes da se ovo formalizovalo u ngo.
Vidim da si dobro informisan, i kod ovog posta vidim da je u pitanju tvoja sujeta.Namjerno si poceo sa ovom pricom da bi dosao do ovog posta o postojanju tog drugog foruma.Iz tebi znanog razloga.
OK, preuzimam na sebe svu odgovornost za sve sto ce proizvesti ova tvoja i moja prepiska.
Tacno je, postoji drugi forum, jer ja ne lazem, ja kazem kako jeste jer nemam licnog interesa a nisam ni sujetan poput tebe koji, kako rekoh, iz tebi znanih razloga, a najvjerovatnije licne prirode pokreces ovo pitanje.
Pitanje prvo, ako si od pocetka u "ovoj stvari", znas li koliko je ovde na saxu bilo konfuzije tada a i dan-danas.
Znas li da sax citaju svi, sa obje strane, i nasi i njihovi.
Kako mislis da bi se dogovorili ko ce sta raditi, ko ce napisati, poslati, obezbjediti, nabaviti ovde na saxu.
Kako bi kanalisao ono sto je vecinsko misljenje raje na saxu razvodnjavanjem destruktivaca?
Pocelo je mailing listom na kojoj su bili ljudi koji su se javljali ovde na sax sa konkretnim prijedlozima, a da bi se izbjeglo otvoreno iznosenje planova, i konkretno preuzimanje odgovornosti sa stvari koje moraju biti uradjene.
Neko se sjetio drugog foruma na kojem ce se kanalisati sve, prikupljati prijedlozi sa saxa, odredjivati ko ce printati, ko ce pisati, ko ce slati medijima, ko ce obezbjediti razglas, ko ce dijeliti letke, ko ce trkeljati zakone i traziti gdje ga oni krse, a gdje mi imamo uporiste(mi, mislim na nas sve).
Sta ti mislis, otkud sve obavjesti u medijima, leci po gradu, plakati, razglasi - palo sa neba, je li.
Govorim u svoje ime, posvetio sam se ovome koliko sam mogao, maloprije nekome napisah, propustao ono sto mi je bilo bitnije SADA a zbog ovo sto smatram bitnim za NEKAD, ako ikad dodje.
Sa tobom, sa takvim sujetnim tipovima koji bi zbog toga sto nije dobio igracku kad je njemu bio ceif, istoj otkinuo glavu kad je kasnije dobije, teško.
Hvala svima koje sam upoznao na "onom tamo forumu" a koji su svo vrijeme i ovde na saxu.
Dvije stvari koje su me svo vrijeme drzale - ova mladost koja se budi i njihov entuzijazam, licna ulaganja i sebe i materijalnog, koliko je ko mogao.Zelja i volja da se ustanu iz letargije, da nesto urade, ali kako pored tebe, Legolas, tebe i takvih koji od JA nikad necete vidjeti NAS, teško.
Ostajete zdravo, ponavljam, preuzimam odgovornost za sve sto iz ovog proistekne.
Čestitam, Legolas.
Prenj

Post by Prenj »

Legolas wrote:
3000 demonstratora kojima bi se pridružilo mnogo više kada bi se poduzela radikalnija akcija od šetnje. Sa tih 50.000 još uvijek neegzistirajućih potpisa Silajdžić može samo dupe obrisati. Prošo je voz - ljudi su se već ohladili. Velika šansa prokockana.
Tebi ono lupanje zgrade Kantona nije bilo radikalno??
Koliko je ljudi doslo na sljedeci skup pred katedralom?
fixer

Post by fixer »

legolas, zelis li da ti dam svoj account za taj drugi forum da vidis?
Locked