Dešavanja u Srbiji

Post Reply
suncokret13

Post by suncokret13 »

jos uvijek o srbiji i kosovu.....?

pa prosla su 3 ( tri ) dana.

svakog cuda,tri dana dosta !
tempora

Post by tempora »

Suicidal Siberian wrote: Anka je potpuno u pravu. logicno je da ce se medju 500 000 ljudi naci 2-3000 budala koje ce iskoristiti situaciju za pljacku i vandalizam. Policija je bila na ulicama, ali joj je bilo uskraceno pravo reagovanja jer bi se to moglo pretvoriti u opste krvoprolice. ovako je nazalost stradala jedna glava, i pricinjena veca materijalna šteta, pored one diplomatske koja ce se duze vremena popravljati. ja vjerujem da Anka nije isla zbog kostunice na proteste nego zbog zastite svoje kulturne bastine i nacionalnog identiteta.
Gori su svi antiglobalisticki protesti po EU nego ovo sto je bilo sinoc u Bg, pogotovo po pitanju nacinjene štete. sjecate se Torina?...ovo ce se sve za par dana sleci ko da nikad nista nije bilo, osim diplomatske stete koja je nacinjena srbiji sa ovim divljanjem po BG-u, ambasadama i slicno.
Prva recenica ti je strasno kontradiktorna, sobzirom da je javna tajna da je vlada Srbije podstakla i pripremila ove demonstracije.A policija je reagovala tek onda, kad je americka ambasada vec odavno gorjela. :shock:

Recenica u kojoj smatras da Anka na ulicu nije izasla zbog Kostunice, vec zbog svog "kulturnog naslijedja i nacionalnog identiteta"je u najmanju ruku povrda o podrsci Kostunici.No zivo me interesuje sta znaci to kulturno naslijedje i nacionalni interes, sobzirom da je Srbija u protekle 2 decenije vodila 4 rata i bila/ostala odgovorna za genocide. :roll:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

suncokret13 wrote:jos uvijek o srbiji i kosovu.....?

pa prosla su 3 ( tri ) dana.

svakog cuda,tri dana dosta !
E da si ti davno poslusao ove rijeci, bilo bi ti lakse u zivotu.A i Suicidal Siberian bi se mogao zapitati, kao sto rekoh na drugoj slicnoj temi, sa njegovim identicnim odgovorima, kada ce se napokon probuditi.A ne groznicavo traziti bilo kakvo opravdanje za stvari koje su se desavale, one su jasne i krivljenje slike tu nista ne pomaze.
don vito

Post by don vito »

potres_mozga wrote:"Krale smo, kao i svi ostali" :D
http://youtube.com/watch?v=0wxJ3GfjG5U
Maja i Jovana :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

ali zato
ko hoće vizu za ameriku
američka ambasada u beogradu daje besplatno
samo ako uspijete ući u nju
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

oldschool wrote:
Ivy wrote:Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija primijeniti oružanu silu ako EU i NATO nastave provocirati Ujedinjene narode
Rusija bi mogla primijeniti silu budu li NATO i Europska unija izazivali UN u svezi s Kosovom, izjavio je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.
- Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu koja se zove oružana sila da bi nas se poštovalo - rekao je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax. Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin rekao je da "Rusija žali zbog nasilja u četvrtak u Beogradu", ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.
- Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje... Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka - rekao je Kaminin.
Nekoliko sati nakon ruskih prijetnji oglasila se i Europska komisija. Rekli su da prijetnje oružanom silom en pridonose smirivanju sadašnje situacije.
Dosadilo mi je više čitati Rusija će ovo, ono, od toga nema ništa. Rusija se brine za Srbiju ko Zimbabe za RS, već je tu nešto drugo u pitanju. Rusija je 20 godina bila u zaprečku svjetskih dešavanja pa eto ko biva sad malo stala na noge i hoće samo da da do znanja ko sad se i ona nešto pita, eto ko oni se vratili kao svjetski igrači, čista utopija.
da u pravu si
rusija koristi srbiju da malo zavadi sa zapadom (da zapadu prkosi)
sigurna sam da će i rusija priznati kosovo
rusiji je samo stalo da ima nekog na balkanu (isto kao što amerika ima kosovo, albaniju, hrvatsku...)
i da rusija sačuva svoja kosova
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

foodoo wrote:na pitanje koliko su srbi četnici u Srbiji, mislim da su zadnji izbori rekli sve. Da rezimiram.

1. Oko 50% građana Srbije bi garant me roknuli - Radikali
2. Oko 20% građana bi me roknuli - Socijalisti
3. Oko 29% Građana Srbije ne bi reklo ništa kada bi vidjeli da ovi drugi me rokaju. - Tadićevci.
4. Oko 1% građana Srbije bi reklo nemojte ga rokati - LDP.

Brojevi jasno govore o svemu, sve je ostalo šuplja.

Inače, ima li neko desnu Adidas tenu broj 43?
u beogradu veliko sniženje :D :D
kv99

Post by kv99 »

U danasnjim srpskim medijima javljaju da su na sjeveru Kosova srbi zaposleni u KPS ( Kosovskoj policiji) odvojili i preuzeli kontrolu nad naoruzanjem, vozilima i opremom i da im jos samo nedostaju uniforme srbijanskog MUP. Objavljeno je jos i da se otvaraju ziro racini u bankama tako da mogu i zvanicno da pocnu da primaju platu od srbijanskog MUP-a odbijaju bilo kakav oblik saradnje sa UN/KFOR i pripremaju se da preuzmu kontrolu. Izgleda da su se srbi odlucili na direktnu konfrontaciju jer im dosadasnje provokacije i protesti nisu uspjeli. Vidjecemo sta ce sada da bude.
P.S Jer se samo meni cini da sam slican scenario vec negdje vidio ?
pesak

Post by pesak »

pa bice sve najgore. u poslednjih 20 godina uvek se desava najgori scenario, tako da ocekujem sve najgore. sto god pomislite da je najgore, desice se . kostunica se ne razlikuje od milosevica, a milosevic je uvek ostvarivao najgore scenarije..
Nesto mi se cini, sa ovim paljenjem ambasada i 'stranih' prodavnica i banaka, da je to namerno uradjeno da bi zaplasili strance, da bi ovi otisli, a da bi nas, koji drugacije mislimo "eliminisali" bez svedoka, kao sto rece ministar u kostunicinoj vladi- velja -selja.

http://www.ldp.org.yu/info/news.jsp?id=903

poslusajte intervju sa nenadom milicem, bliskim saradnikom cede jovanovica.
Edin H.

Post by Edin H. »

potres_mozga wrote:"Krale smo, kao i svi ostali" :D
http://youtube.com/watch?v=0wxJ3GfjG5U
Maja & Jovana :D

Pa sta ceka taj srpski Playboy :oops:
d2

Post by d2 »

kv99 wrote:U danasnjim srpskim medijima javljaju da su na sjeveru Kosova srbi zaposleni u KPS ( Kosovskoj policiji) odvojili i preuzeli kontrolu nad naoruzanjem, vozilima i opremom i da im jos samo nedostaju uniforme srbijanskog MUP. Objavljeno je jos i da se otvaraju ziro racini u bankama tako da mogu i zvanicno da pocnu da primaju platu od srbijanskog MUP-a odbijaju bilo kakav oblik saradnje sa UN/KFOR i pripremaju se da preuzmu kontrolu. Izgleda da su se srbi odlucili na direktnu konfrontaciju jer im dosadasnje provokacije i protesti nisu uspjeli. Vidjecemo sta ce sada da bude.
P.S Jer se samo meni cini da sam slican scenario vec negdje vidio ?
taj su dobro uzvjezbali pa ga ponovo izvode samo je druga publika
kv99

Post by kv99 »

Slusam na radiju Prljavo Kazaliste " Zaustavite zemlju", citam da se Srbi opet izdvajaju i prijete ratom. Ako ovo nije deja vu na pocetak 90-tih onda ne znam sta je :-? Samo su se cetnici malo zeznuli. U pravu si da je isti scenario ali je samo skroz druga publika. Mi smo se previse uzdali u MZ ali Albanci su skroz druga prica, oni imaju nekog da im cuva ledza. Mogu cetnici provocirati ali je situacija skroz drugacija nego kad su mogli tenkovima ici na lovacke puske. Imaju sada dva izbora: Da se smire i prihvate da su izgubili Kosovo ili da se pobune i onda izgube i Kosovo ali i Srbe sa Kosova.
krivorijek

Post by krivorijek »

Ma ljudi sta vam je, nece biti nikakvog velikog belaja, okrsaja, rata i sl. Nece niko ni na koga krenuti. To sto rade navadno sada na sjeveru Kosova je cista glupost i to ce vec KFOR rijesiti. Moze bit da "akcije" takvog tipa potraju jos neko vrijeme, ali nece sigurno dugo.
Mx

Post by Mx »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/inte ... lizira-bih

Image

Kandić: Sada imam osjećaj kao da živim u vremenu MiloševićaSrbija svojom politikom destabilizira BiH

Aktuelni predsjednik je potpuno izgubljena politička figura - Divljanja po Beogradu pokazuju da još nismo izašli iz sistema Miloševićevih vrijednosti
23.02.2008. 13:02

Svojim prisustvom na ceremoniji proglašavanja nezavisnosti Kosova u Prištini direktorica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda Nataša Kandić postala je, vjerovatno, prva Srpkinja koja je priznala nezavisnost ove sada već bivše srbijanske južne pokrajine.

O razlozima odlaska na slavlje u Prištinu, o stanju u kojem se Srbija nalazi danas, o Tadiću, Koštunici, Dačiću i Nikolićevim radikalima te o javnim medijskim pozivima na njen linč i hapšenje, Nataša Kandić u razgovoru za naš list govori, kako to, uostalom, uvijek i radi, bez dlake na jeziku.

Političke elite

Zbog čega ste prisustvovali ceremoniji proglašavanja nezavisnosti Kosova?

- Proglašavanje nezavisnosti Kosova bila je formalna svečanost. Još u junu 1999. godine, kada je između Srbije i NATO-članica sklopljen Kumanovski sporazum prema kojem su srpska vojska i policija napustile ovo područje, kada su sve srpske institucije napustile Kosovo, Kosovo je, ustvari, postalo nezavisno od Srbije.

Devet godina ovdje svi vrlo dobro znaju da Kosovo nema nikakve veze sa Srbijom, da nijedan srpski policajac ne može nogom kročiti na teritoriju Kosova, da tamo nema nijedne srpske institucije, da je funkciju Vlade Srbije obavljala međunarodna administracija. Veći dio međunarodne zajednice sada je procijenio da je došlo vrijeme da te institucije sada samostalno funkcioniraju. Zaista, ne vidim šta je u tome novo osim toga da druge države počinju da priznaju Kosovo.

Problem je to što srpske političke elite ne vide da je u interesu Srba koji žive na Kosovu da odavde, iz Beograda, teče neki pozitivan tok, da vide da je Srbija pozitivno raspoložena prema Kosovu, da Srbija hoće dobre odnose, pomirenje. Za Srbe bi bilo najbolje da su se na svečanoj sjednici Skupštine Kosova u Prištini pojavili prvi ljudi Srbije, dakle predsjednik Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica. To bi kosovskim Srbima pomoglo da se osjete sigurnim. Umjesto toga, sada imamo paljevine u Mitrovici i zvanično objašnjenje iz Beogada da to možda nije lijepo, ali da je legitimno i u skladu s politikom Srbije. Znači, paljenje automobila, objekata i opreme u skladu je s politikom Srbije. E, kada se to javno kaže, onda se više nema obzira ni prema kome.

Reakcija Vlade Srbije je, očekivano, bila potpuno suprotna od ovoga o čemu govorite. Ponovo su probuđene nacionalne emocije, narod se okuplja na masovnim protestima, kliču se šovinističke poruke o Albancima... Da li je to zbilja plod spontano probuđenog kolektivnog osjećanja srpskog naroda ili je u pitanju neka vrsta organiziranog ispoljavanja emocija?

- Mislim da je sve ovo organizirano. Sve ovo, i divljanja po Beogradu, i masovni protesti, događaju se zbog toga što još nismo izašli iz sistema Miloševićevih vrijednosti i njegove politike. Ostalo je veoma mnogo onih koji su učestvovali sa Miloševićem u kreiranju njegove politike. Ima ih u politici, vojsci, policiji... Srpska radikalna stranka (SRS) jedan je od najvećih pobornika te prethodne vlasti i jedan od njenih najvećih zaštitnika. Jer, štiteći tu prošlost, oni, ustvari, štite sebe. Mada, svake večeri na snimku suđenja Vojislavu Šešelju Hag nam pokazuje šta je ta radikalna stranka radila počevši od 1991. godine.

Očekujete li da, nakon gubitka Kosova, Srbija posegne za Republikom Srpskom?

- Iskreno, uzimajući u obzir trenutno političko stanje u Srbiji, plašim se. Postoji neka vrsta ostrašćenosti. Mitinzi se održavaju i u RS, postoje zahtjevi za nezavisnost, priključenje Srbiji... Ovdje, a i u BiH, vrlo se dobro zna kakav je stav premijera Koštunice prema RS. Srbija svojom politikom destabilizira čitavu regiju, a BiH posebno. Jedina je sreća da Srbija nema tih uslova da bi se mogla vojno organizirati i krenuti na Kosovo ili BiH. Inače, vjerujem da bi to do sada uradila. Razlika između Miloševićevog vremena i ovog sadašnjeg je u tome što je Milošević imao vojsku, a ovi koji su trenutno na vlasti ne mogu da je upotrijebe. Nisam sigurna ni da bi generali i oficiri ovog puta krenuli na nečiju teritoriju.

Cjelokupan tekst dostupan je čitaocima "Dnevnog avaza" i pretplatnicima online izdanja...

Autor: Elvir Huremović
pesak

Post by pesak »

artzy

Post by artzy »

pesak wrote:www.pescanik.net sad uzivo
Thx
krivorijek

Post by krivorijek »

pesak wrote:www.pescanik.net sad uzivo
slusamo
kv99

Post by kv99 »

Izvrsena je identifikacija tijela u Americkoj ambasadi. Ispostavilo se da je to student iz Novog Sada. Znaci nisu jedino BL studenti srpski "intelektualci" koji pale, lome i ruse. Pitam se kakvi su im seljaci kad su studenti ovakvi ?
bennysaraj

Post by bennysaraj »

KENJAC wrote:E nek sam i ovo doceko'! Mi rijesili sve probleme, izveli Bosnu na pravi i stabilan put, pa 'ajmo se smijat i zajebavat komsije!
od svih komentara tvoj zaslužuje čistu peticu,al iz gluposti:))
na osnovu čega si ti uspio doći do zaključka kako smo mi rješili sve probleme u državi ,i kako je vrijeme da se smijemo komšijama?

Kao prvo mi ni nemamo državu,jer da je imamo neko bi rješavao probleme koji se vuku već skoro 20 godina,koliko ja znam,a znam dosta, mi smo kad se sve sabere zadnja rupa ovog regiona,odbačeno dijete majke Europe i oca Sjedinjenih američkih država.

Kao drugo! naša država je postala baza/centar u kojem je najbolja roba proizvodnja radikalnih nacionalista i njihovih kojekakvih ideologija.

Kao treće! da imaš imalo razuma,ovo šta se odvija u Srbiji bi te kao pravog i istinskog građanina Bosne i Hercegovine zabrinulo jer dobro je poznato šta je na balkanu sve moguće i kakve su pretenzije pojedinih radikalista,osim ako i ti možda pripadaš nekoj sferi radikalnog nacionalizma onda me ni ne čudi ovaj tvoj komentar,jer takvima je ovo dobrodošlo kako bi izravnali "stare račune" koji se vuku godinama

mene ova situacija iskreno brine,al to sam ja jel tako?to nisi ti!
pesak

Post by pesak »

kv99 wrote:Izvrsena je identifikacija tijela u Americkoj ambasadi. Ispostavilo se da je to student iz Novog Sada. Znaci nisu jedino BL studenti srpski "intelektualci" koji pale, lome i ruse. Pitam se kakvi su im seljaci kad su studenti ovakvi ?
njegova porodica se iselila 99, za vreme bobardovanja, iz caglavice, kod pristine, u novi sad. tragedija.
uozo

Post by uozo »

Tragedija je je to, jasta, i to velika. To je dijete imalo 12-13 godina za vrijeme divljanja Slobe kanarinca po Amselfeldu i zbog toga je njegova porodica i morala da iseli, kao i hiljade drugih. :roll:
I mos' jos mislit' da je sve ove godine djete uzgajano u postslobinom kostunicavom klero rezimu. :roll:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

ja probi glavu govoreci da se srbiji sprema 6 oktobar i gradejanski rat
Last edited by zavrzlama on 23/02/2008 17:16, edited 1 time in total.
hik--meta

Post by hik--meta »

dolaze jos gore degenericnije generacije, i ne samo u srbiji, nego i kod nas, odnosno u cijelom regionu. turbo-folk...za par godina ce ovo sto se sada po tramvajima desava biti mala maca sta ce se desavati.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

pesak

Post by pesak »

Ja sam odrasla na ruskim piscima. Oni su mi nekako uvek bili najblizi. Rezim je taj koji ne podnosim. Nemam nista protiv sirotih Rusa. Pa i njih ubija ruska mafija .
Post Reply