Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- MoHiKaNaC
#1051 Re: Ljubav je....
Daphna...nema se tu sta ni dodati a ni oduzeti 
- Daphna
#1052 Re: Ljubav je....
MoHiKaNaC wrote:Daphna...nema se tu sta ni dodati a ni oduzeti
Ili jednostavnije, hvala!
- macan prvi
#1053 Re: Ljubav je....
To ne moze biti posebno zato sto ljubav u zadnjoj recenici definises.Daphna wrote:[Matrix] wrote:Procitaj malo bolje,to je neka vrsta bezumlja.Daphna wrote:... HRABROST! Hrabrost da se suprostaviš sam sebi, svom razumu! Nametnutim nam normama ponašanja i stereotipima! A najčešće nam upravo te hrabrosti nedostaje...
Ljubav je umska,ponajvise ona.
Ako oduzmes um,ostane samo ono zivotinjsko.![]()
Koja zivotinja iz svoje programirane,nagonske prirode moze da pita:"Sta je ljubav?"
Ova tema je potpuno pogresno sjedinila "Ljubav & sex" iako jedno drugo ne uslovljava
,vi se mozete bez problema sex-ati s bilo kim (ili cim,hehe) ali moze se savim lepo voljeti
i bez sex-a . Ljubav je uvijek sama ,jer ne polazi od "korica" (vidljivog) vec od sadrzaja (nevidljivog).
Ljubav bi trebala biti iznad tih naizgled banalnih stvari! Ali vrlo često nije! Jako smo podložni utjecajima sa strane, razmišljamo o brojnim drugim stvarim... Tako da ljubav jednostavno i nije dovoljna sama sebi! No, sada već ulazim u nešto drugo!
Kako starim, sve više gledam na ljubav kao na ideal koji ne postoji! Kao na nešto što nam je servirano iz velikih Holivudskih filmskih studija, Diznijevih bajki... No, postoji li ljubav uopšte? Ovo pitanje je jedan veliki začarani krug! Jer, ako postoji zašto se ljudi rastaju? Zašto nanose bol jedni drugima? Zašto pate a vole? Onda ćete reći "pa nisu se ni voljeli"...Ali, mi to ne znamo!![]()
Ljubav je partnerstvo, prijateljstvo, razumijevanje! Osjećaj pripadnosti, sigurnosti, sreće! Miks lijepih i ružnih događaja kroz koje prolaziš sa nekom osobom! E u to vjerujem!
Zivot bez ljubavi je prazna ljustura, kao ljudsko tijelo bez duse. Kad imas osjecaj pripadnosti nekome, budis se s mislju na tu osobu i zaspis s tom istom mislju, kad osjecas bol - cak fizicku - kad ste rastavljeni; kad zelis udisati isti zrak kao ona i biti joj blizu svake sekunde... e, onda je to ljubav.
- Daphna
#1055 Re: Ljubav je....
macan prvi wrote:
To ne moze biti posebno zato sto ljubav u zadnjoj recenici definises.![]()
![]()
Zivot bez ljubavi je prazna ljustura, kao ljudsko tijelo bez duse. Kad imas osjecaj pripadnosti nekome, budis se s mislju na tu osobu i zaspis s tom istom mislju, kad osjecas bol - cak fizicku - kad ste rastavljeni; kad zelis udisati isti zrak kao ona i biti joj blizu svake sekunde... e, onda je to ljubav.Razmisli jesi li ikada osjecala takvo nesto - ako jesi (a siguran sam da jesi), onda si voljela; ali cak i ako nisi - onda imas sta iscekivati u zivotu...
Što se tiče boldiranog, uvijek sam bila hodajući paradoks... A to dokazujem i pisanjem
Voljela sam ja, ne da nisam... I bila zaljubljenja, i boljelo je, i vjerovala u ljubav, (vjerujem i sad) i prošla kroz sve faze koje ti nabroja! Ali rekoh, kako godine prolaze, iskustva čine svoje i ne gledam više na ljubav kroz ružičaste naočale... Ono o čemu ti pišeš je prilično idealizirana forma ljubavi! Voljela sam i da nisam neprestano mislila na tu osobu... Voljela sam a da nisam nužno osjetila bol zbog rastanka (jednostavno prihvatiš to kao činjenično, trenutno, stanje)...
Ja je (ljubav
Evo još jedna definicija: Ljubav je kvalitet a ne kvantitet
Last edited by Daphna on 07/05/2009 11:00, edited 1 time in total.
-
PalaSa Marsa
#1057 Re: Ljubav je....
Najljepsi osjecaj je Ljubav ... 
- kolega
#1058 Re: Ljubav je....
da li je to samo osjećaj? 
-
PalaSa Marsa
#1059 Re: Ljubav je....
Sta ti mislis kolegakolega wrote:da li je to samo osjećaj?
- kolega
#1060 Re: Ljubav je....
pa, ... da li je to stanje duše, tijela ...? 
-
PalaSa Marsa
#1061 Re: Ljubav je....
Garant jes'
Sad ti odgovori na ovo sto ja pitah 
- kolega
#1062 Re: Ljubav je....
jesi li zaljubljena? 
-
PalaSa Marsa
#1063 Re: Ljubav je....
Pogrijesio si temu kolega, nije ovo pitam, pitas

- kolega
#1064 Re: Ljubav je....
tema je o ljubavi i svemu vezanom za istu, ..., jesi li zaljubljena? 
- macan prvi
#1065 Re: Ljubav je....
Pomalo idealizirana.Daphna wrote:macan prvi wrote:
To ne moze biti posebno zato sto ljubav u zadnjoj recenici definises.![]()
![]()
Zivot bez ljubavi je prazna ljustura, kao ljudsko tijelo bez duse. Kad imas osjecaj pripadnosti nekome, budis se s mislju na tu osobu i zaspis s tom istom mislju, kad osjecas bol - cak fizicku - kad ste rastavljeni; kad zelis udisati isti zrak kao ona i biti joj blizu svake sekunde... e, onda je to ljubav.Razmisli jesi li ikada osjecala takvo nesto - ako jesi (a siguran sam da jesi), onda si voljela; ali cak i ako nisi - onda imas sta iscekivati u zivotu...
Što se tiče boldiranog, uvijek sam bila hodajući paradoks... A to dokazujem i pisanjem![]()
Voljela sam ja, ne da nisam... I bila zaljubljenja, i boljelo je, i vjerovala u ljubav, (vjerujem i sad) i prošla kroz sve faze koje ti nabroja! Ali rekoh, kako godine prolaze, iskustva čine svoje i ne gledam više na ljubav kroz ružičaste naočale... Ono o čemu ti pišeš je prilično idealizirana forma ljubavi! Voljela sam i da nisam neprestano mislila na tu osobu... Voljela sam a da nisam nužno osjetila bol zbog rastanka (jednostavno prihvatiš to kao činjenično, trenutno, stanje)...
Ja je (ljubav) već neko vrijeme posmatram sa nekog praktičnijeg aspekta! Ne očekujem više tako BOMBASTIČAN doživljaj ljubavi (a kažu ako ne očekuješ mnogo ili ništa, onda ti se desi)
već bih voljela da ja i moj partner imamo, ono što si i ti pomenuo, osjećaj odanosti i pripadnosti... Nešto što će trajati i biti kvalitetno...
Evo još jedna definicija: Ljubav je kvalitet a ne kvantitetZnači, ne moramo se čuti ili SMS-ati svaki dan... Ne moramo se vidjeti svaki dan (mada osjetiš želju i čežnju), bitno je da to vrijeme koje provedemo skupa ostavi traga na nama, da uživamo, radimo stvari koje volimo, oplemenjujemo jedno drugo i da pamtimo te trenutke...
S ostatkom posta se slazem.
-
kenanz
#1066 Re: Ljubav je....
pita mene jedna djevojcica u srijedu uvece: Hoces li ti mene isto voljeti cak i ako ja budem sa nekim drugim osim tebe...
i sta poslije svega da joj odgovorim

- Daphna
#1067 Re: Ljubav je....
Slažeš joj da se tvoji osjećaji prema njoj nikada neće promijeniti, bez obzira na svekenanz wrote:pita mene jedna djevojcica u srijedu uvece: Hoces li ti mene isto voljeti cak i ako ja budem sa nekim drugim osim tebe...![]()
i sta poslije svega da joj odgovorim![]()
- burek_in_space
#1068 Re: Ljubav je....
Iako znam da se Daphna shali,ili se bar nadam da se shaliDaphna wrote:Slažeš joj da se tvoji osjećaji prema njoj nikada neće promijeniti, bez obzira na svekenanz wrote:pita mene jedna djevojcica u srijedu uvece: Hoces li ti mene isto voljeti cak i ako ja budem sa nekim drugim osim tebe...![]()
-
zelenashica
#1069 Re: Ljubav je....
kenanz wrote:pita mene jedna djevojcica u srijedu uvece: Hoces li ti mene isto voljeti cak i ako ja budem sa nekim drugim osim tebe...![]()
- Lucie
#1070 Re: Ljubav je....
ee i kada je cura emancipirana i jasno kaze sta hoce onda ima temperaturu ???pita mene jedna djevojcica u srijedu uvece: Hoces li ti mene isto voljeti cak i ako ja budem sa nekim drugim osim tebe...
lepo ti pojasnila koja je razlika medju ljubavi i sexom. i sada ti skontaj hoceli ona biti tvoja ljubav i kada ce se sexati sa nekim drugim pa to je fer ne
viva emancipacia
i sada za nas,onako privatno, sta si odgovorio?
- HAVANA
#1071 Re: Ljubav je....
kenanz wrote:pita mene jedna djevojcica u srijedu uvece: Hoces li ti mene isto voljeti cak i ako ja budem sa nekim drugim osim tebe...![]()
Ništa,u iduću srijedu povedi nekog jarana.
- covjek_sam_zeno
#1072 Re: Ljubav je....
najteze je zavoljeti sebe. ostalo ide lako
-
kenanz
#1073 Re: Ljubav je....
u nekim situacijama je najbolje sutjeti

-
kenanz
#1074 Re: Ljubav je....
a sta mislite da joj uzvratim istim pitanjem...

- Lucie
#1075 Re: Ljubav je....
pitaj mozda ce te iznenaditi i imace vrhunsku vezu. LJUBAV veliku i mnogo brojni sex na sve stranekenanz wrote:a sta mislite da joj uzvratim istim pitanjem...![]()
![]()