Ozil wrote:da, bas taj Kuper

ne znam koliko je realno da tu osvojim maksimalan broj bodova...gledajuci norme za sklekove i trbusnjake mislim da je realno da tu uzmem sve bodove. skok iz mjesta norma je 210, probao sam to jucer i skakao sam izmedju 200 i 220, znaci ako popravim tehniku vjerovatno mogu najvise izvuci 230..trcanje na 100m to ne znam kako stojim, vjerovatno neki prosjek. Od atletske staze nema nista ovdje gdje ja zivim, ravnog terena za trcanje nema ni na mapi

...ali svakako najvise bodova nosi taj neki test znanja i esej koji se pise, nadam se da tu mogu napraviti neku vecu razliku u odnosu na konkurenciju. ostalo nas je mislim 666 u igri nakon morfoloskih mjerenja, a primaju 100. vjerovatno ce nakon ovih testiranja ostati manje od 500 tako da bi trebalo da imam neke sanse, jbg treba se nadati

Na prošlom konkursu u ZDK su primali 60 ljudi , mislim da zadnji na listi je imao prosječni broj bodova iznad 7. Ako možeš pronaći spisak pogledaj .
Što znači da se moraš baš potruditi . Što se tiče sklekova frljavaštinu zaboravi jer ti neće brojati , a vrijeme izvođenja je ograničeno , jedino nama ženama tolerišu sve i svašta .
Uglavnom imaš u pravilniku koliki je prag za prolaz pa se ravnaj otprilike.
Što se tiče eseja i testa znanja ZDK je specifičan jer ne daju koliko znam pitanja iz Zakona kao u drugim Kantonima već kao opšte znanje tako da i tamo ima dosta ispadanja...
Realno od 666 ljudi neće se pojaviti +50 možda oko 150 će imati mizerne rezultate , ostat će 400 možda u igri do testa , ali već poslije ovoga motoričkog će se otprilike znati i konačan ishod .
Što se tiče Kupera trebalo bi i pomoći što si na brdovitom terenu , ali ne cijedi se previše , da se ne bi upropastio do testiranja .