Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

Post by cyprus »

vjecnobordo wrote:Ja predlažem da se do početka sljedece sezone organizuju neki turniri(znači u januaru), da ostanemo u formi :D Ili normalno pogađanje ili da pogađamo samo 1,x,2 na lupam 10 parova. 12 ekipa podjelimo u 4 grupe po 3 tima i samo prvoplasirane prolaze dalje i dalje je jasno :D Samo ne znam kojim sistemom bi napravili ove grupe :D
Nisam ljubitelj tih božićno-bajramsko-novogodišnjih malonogometnih turnira, tako da ako bude to preskočiću. :D
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

cyprus wrote:
vjecnobordo wrote:Ja predlažem da se do početka sljedece sezone organizuju neki turniri(znači u januaru), da ostanemo u formi :D Ili normalno pogađanje ili da pogađamo samo 1,x,2 na lupam 10 parova. 12 ekipa podjelimo u 4 grupe po 3 tima i samo prvoplasirane prolaze dalje i dalje je jasno :D Samo ne znam kojim sistemom bi napravili ove grupe :D
Nisam ljubitelj tih božićno-bajramsko-novogodišnjih malonogometnih turnira, tako da ako bude to preskočiću. :D
Strah od povreda :D :D :D
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Prijavljujem se i za slijedecu sezonu.
Cestitke @elSaik-u na osvojenoj tituli. :)
elSaik

Post by elSaik »

Patron of Formello wrote:Prijavljujem se i za slijedecu sezonu.
Cestitke @elSaik-u na osvojenoj tituli. :)
:thumbup: Dobro je što ostaješ. Kakva je to liga bez barem jednog ljevičarskog kluba. :D
elSaik

Post by elSaik »

Prikaz jednog igrača i njegove igre u drugom dijelu sezone. Neću reći na kojeg igrača mislim. :D

Image
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

@Neelix nije ti trebalo da odigraš parove za ovo kolo, kad ces ionako okačiti kopačke o klin :D Ovako sam vjerovatno izgubio, a i kad is igro mogao si da nesto eksperimentises.
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

TRENUTNI REZULTATI PRED KRAJ UTAKMICA(svima ostali još 1-2 para neodigrana):
Neelix - vjecnobordo 1-1
Hantraga - Patron of Formello 3-0
and1medjed - avenged_sevenfil 3-0
elSaik - Jaguar84 1-0
cyprus - Edoxxx 1-0 (edoxxx nije dao svoju prognozu)
van Basten - darius_maximus 2-0

Očito da ce posljednje dvije pozicije zauzeti avenged_sevenfield i edoxxx, a ja sam po ovim rezultatima treći iako nista nije gotovo dok sudija ne odsvira kraj :D
P.S: da DicaTM nije zijanio 9 bodova nepostavivši parove sada bi van Basten bio šampion(da je barem izvuko u te tri tekme 5 bodova, a imao je dvije domaće :roll: )
cyprus

Post by cyprus »

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, hvala Edoxxxu, osiguro sam opstanak (jedva).

PS Od postavljanja rezultata nema ništa, dok se još sutra neodigra meščini Man City. Eh, onda tek možemo postavit konačnu tabelu i rezultate.

PPS Ipak, pade mi napamet, nisam još osiguro opstanak. Ako se Edoxx javi do sutra i postavi par ovaj jedini koji je osto i ako ga pogodi, to je bit nerješen rezultat i onda ja zvanično ispadam :roll: . Al valjda se to neće desit. :D
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

cyprus wrote:Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, hvala Edoxxxu, osiguro sam opstanak (jedva).

PS Od postavljanja rezultata nema ništa, dok se još sutra neodigra meščini Man City. Eh, onda tek možemo postavit konačnu tabelu i rezultate.

PPS Ipak, pade mi napamet, nisam još osiguro opstanak. Ako se Edoxx javi do sutra i postavi par ovaj jedini koji je osto i ako ga pogodi, to je bit nerješen rezultat i onda ja zvanično ispadam :roll: . Al valjda se to neće desit. :D
Ma to nije po pravilima, mislim- da igra manje od 10 parova :D jos si ti dingospo iz saveza ma nema teorije da ispadnes :-D
cyprus

Post by cyprus »

vjecnobordo wrote:
cyprus wrote:Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, hvala Edoxxxu, osiguro sam opstanak (jedva).

Ma to nije po pravilima, mislim- da igra manje od 10 parova :D jos si ti dingospo iz saveza ma nema teorije da ispadnes :-D
Može se igrat parova koliko hoćeš samo da nije više od 10. Ja sam prije dva kola stigo odigrat samo 8 parova. :D
elSaik

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote: P.S: da DicaTM nije zijanio 9 bodova nepostavivši parove sada bi van Basten bio šampion(da je barem izvuko u te tri tekme 5 bodova, a imao je dvije domaće :roll: )
:roll: Kad je van Basten ušao u ligu imali smo isto bodova nas dvojica. ;)
abondanzieri

Post by abondanzieri »

I ja bih da se igram sa vama,ako ima mjesta 8-)
elSaik

Post by elSaik »

abondanzieri wrote:I ja bih da se igram sa vama,ako ima mjesta 8-)
Dobrodošao.

Sad smo na 11+3. Znači JOŠ DVOJICA!
-danTe-

Post by -danTe- »

i ja ostajem
svaka cast na tituli @elsaik,a ja se mogu tjesit da sam bio jesenji prvak
a za sliku necu reci nista:-)))))))))))))))
elSaik

Post by elSaik »

and1medjed wrote:i ja ostajem
svaka cast na tituli @elsaik,a ja se mogu tjesit da sam bio jesenji prvak
a za sliku necu reci nista:-)))))))))))))))
:D
elSaik

Post by elSaik »

Evo gledam, van Basten je ovom pobjedom oborio međedov i moj rekord od 4 uzastopne pobjede... :roll:

Mene zayeba vjenoprepisivalo prije par kola. Igrali neriješeno. Da sam ga pobijedio uvezao bih 8 pobjeda zaredom. :roll:
elSaik

Post by elSaik »

I da, ja napravih tabelu na osnovu ovih rezultata od vjecnog. Ne znam da li je došlo do kakvih promjena...

Na tabeli postoji nekoliko igrača sa istim brojem bodova, pa sam pogledao međusobne i evo rezultata...

Hantraga - vjecnobordo 3:1
vjecnobordo - Hantraga 2:0
(ovdje je vjecnobordo ukupni pobjednik zbog gola u gostima)
----------------------------------------
darius_maximus - Patron of Formello 3:1
Patron of Formello - darius_maximus 1:0
darius_maximus - and1medjed 2:2
and1medjed - darius_maximus 4:2
Patron of Formello - and1medjed 3:2
and1medjed - Patron of Formello 2:1

1. and1medjed 2 1 1 10:8 7
2. Patron of Formello 2 0 2 6:7 6
3. darius_maximus 1 1 2 7:8 4
cyprus - Neelix 2:1
Neelix - cyprus 1:2
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

elSaik wrote:I da, ja napravih tabelu na osnovu ovih rezultata od vjecnog. Ne znam da li je došlo do kakvih promjena...

Na tabeli postoji nekoliko igrača sa istim brojem bodova, pa sam pogledao međusobne i evo rezultata...

Ima jos sansi za promjenu rezultata ( ko je igro City-Blackburn ). A elSaik stvarno ne kontam ovaj dio sa dariusom, međedom i POF-om. Ako imaju isto bodova, ne može POF biti bolji ni od jednog kada su i međed i darius bolji u međusobnom omjeru(ako su rezultati ovakvi kakve si ti napisao. Znači:1. Međed, 2. darius, 3. POF
Hantraga

Post by Hantraga »

vjecnobordo wrote:
elSaik wrote:I da, ja napravih tabelu na osnovu ovih rezultata od vjecnog. Ne znam da li je došlo do kakvih promjena...

Ima jos sansi za promjenu rezultata ( ko je igro City-Blackburn ). A elSaik stvarno ne kontam ovaj dio sa dariusom, međedom i POF-om. Ako imaju isto bodova, ne može POF biti bolji ni od jednog kada su i međed i darius bolji u međusobnom omjeru(ako su rezultati ovakvi kakve si ti napisao. Znači:1. Međed, 2. darius, 3. POF
Ma more kod Elsaika svakako...

Izgleda kad su u pitanju dva igraca, onda se gleda na medjusoibni odnos i gol razliku...

A kad su u pitanju 3 igraca, onda se negleda njihov total rezultat medjusobni susret, vec samo ko je imo vise bodova u medjusobnih susreta...
elSaik

Post by elSaik »

Hantraga wrote:
Ma more kod Elsaika svakako...

Izgleda kad su u pitanju dva igraca, onda se gleda na medjusoibni odnos i gol razliku...

A kad su u pitanju 3 igraca, onda se negleda njihov total rezultat medjusobni susret, vec samo ko je imo vise bodova u medjusobnih susreta...
Pa totalni rezultat medjusobnih susreta jeste ko ima više bodova...

I kod tebe i vjecnog bi pobijedio onaj sa više bodova iz međusobnih...

Neka me neko ispravi ako griješim, ali mi nisi logičan nimalo... :D
elSaik

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote: Ima jos sansi za promjenu rezultata ( ko je igro City-Blackburn ). A elSaik stvarno ne kontam ovaj dio sa dariusom, međedom i POF-om. Ako imaju isto bodova, ne može POF biti bolji ni od jednog kada su i međed i darius bolji u međusobnom omjeru(ako su rezultati ovakvi kakve si ti napisao. Znači:1. Međed, 2. darius, 3. POF
Zar se ne pravi tabela, kad je više od dvije ekipe, po osvojenim bodovima? :?
cyprus

Post by cyprus »

Eh, haj da napravim i konačnu tabelu. Ja ću onu uproštenu, elSaiku ako se da nek poslije postavi onu svoju detaljnu. :)
cyprus

Post by cyprus »

Eto, sezona završena. Usprkos par manjih turbulencija, uspjeli smo je priv esti kraju i što je još važnije dogovorili smo postojanje i sljedeće sezone. :)

Na kraju, prvak elSaik, zasluženo, sa furioznim drugim dijelom sezone. Čestitke mu. :D

U Kup UEFA idu van Basten i vjecnobordo :D (malo šuplje), a u Intertoto Kup Hantraga.

U zoni ispadanja na kraju su ostali avenged_sevenfil i Edoxxx, no dogovor za prvu sezonu je bio da niko ne ispada, tako da ako dotični žele nastavit sudjelovanje u ligi i sljedeće sezone, to mogu i ostvariti.

Treba napomenuti i dvije dijametralno suprotne polusezone za and1medjeda. Prvu fenomenalnu i drugu katastrofalnu, što ga je na kraju smjestilo na 5. mjesto.

Plasman darius_maximusa, Patron of Formella i Jaguara84 može se okarakterizirati i kao srednja žalost i kao zlatna sredina, dok smo ja i Neelix teškom mukom osigurali opstanak u ligi. Ja na kraju mogu biti i presretan 9-tim mjestom, ako se uzme u obzir da sam većin dio sezone bio ispod tog mjesta.

Toliko. :D :D Sad je prvenstvena pauza, čujemo se slijedeće sezone. :D
van Basten

Post by van Basten »

mislim da sam već čestitao el Saiku na tituli, ali nije zgoreg ponoviti. Na kraju sam završio ubjedljivo drugi, više nego zadovoljan s obzirom na okolnosti. Eto, vidim da imam barem jedan pozitivan rekord u pobjedama u nizu (pamtim 5, a pišem... vidjećemo iduću sezonu :P
Mislim da sam za iduću sezonu našao još jednog (za sada) igrača, bar je rekao da će se prijaviti. iako bi bio debitant kod nas, prekaljeni vuk je to, već je ostavio brdo love kladionicama :lol:
čisto formalno - ostajem i ja
and

Post by and »

eto,i ja se prijavljujem
Post Reply