Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislim da samo ime kaze sve. Veza u smislu jednog partnera, a bez obaveza u smislu nema bespotrebne romantike i patetike.
Ako je sex redovan, moze i tako. Ako nije to je vise one night stand...
Ako to ukljucuje dobro jutro, lahku noc, idem tu i tu, s tim i tim... Onda je to veza sa obavezom
Ma veza bez obaveze je negacija veze sama po sebi blablabla … hocu da kazem nidje veze. Il' jesi il' nisi u vezi, nema vamotamo.
Valjda pod time ljudi misle na best sex frienda?
Miss Moonlight wrote:Sta fali... Ako imas sve drugo, tamam jedan pouzdan partner koji te ne gusi
To zvuci jako primamljivo. Znam za takvu vezu, oboje imaju svoje poslove, svoje stanove, furaju svoje hobije, kad se pozele obidju se I njima je super, nemaju svadja, kao da se zabavljaju.
Nakon mjesec-dva tog "izlazenja u susret"...tog "ja mogu kad ti mozes", tog "nema problema" ide- de ostani- noci, sto ne bi jednom izasli, pa duze ostali, pa sta ces za praznik...pa ja cu praviti to i to...ako hoces jesti...pa hoces da ti ja ugradim te police...pa savjeti tipa...ja sam moje osiguranje...i hop...neko ti prica svoj zivotni san (ili ti njemu), i hop...tri mjeseca i "voli te"...a nije ti ok za muza/zenu ili ne mozes zamisliti djecu s tom osobom imati.
Ili ti se zaljubljujes u tu osobu, a vidis da taman upoznaje neku drugu osobu i sa tobom vraca distancu...
Ujeo vuk magare.
Svaka veza je u pocetku "bez obaveza", al' valja dobro gledati s kim ulazis u bilo kakvu vezu.
Moj neko je davne 85 morao ozeniti svoju vezu bez obaveza, jer su napravili dijete...neko drugi je naletio na vezu bez obaveze koja se 7 dana kasnije pokusala ubiti "zbog njega", i taj se morao ozeniti...a htio se malo ispuhati prije nego potrazi jednu "vrijednu braka".
Jedna je razvedena usla u takvu vezu i dogovor je bio takav...da bi eto zatrudnila i lik hoce to dijete,on svoje dijete nema, a ona se njega stidi...stariji od nje bruku...
Nema "bez obaveza" u zivotu.
pustopoljina wrote:Nakon mjesec-dva tog "izlazenja u susret"...tog "ja mogu kad ti mozes", tog "nema problema" ide- de ostani- noci, sto ne bi jednom izasli, pa duze ostali, pa sta ces za praznik...pa ja cu praviti to i to...ako hoces jesti...pa hoces da ti ja ugradim te police...pa savjeti tipa...ja sam moje osiguranje...i hop...neko ti prica svoj zivotni san (ili ti njemu), i hop...tri mjeseca i "voli te"...a nije ti ok za muza/zenu ili ne mozes zamisliti djecu s tom osobom imati.
Ili ti se zaljubljujes u tu osobu, a vidis da taman upoznaje neku drugu osobu i sa tobom vraca distancu...
Ujeo vuk magare.
Svaka veza je u pocetku "bez obaveza", al' valja dobro gledati s kim ulazis u bilo kakvu vezu.
Moj neko je davne 85 morao ozeniti svoju vezu bez obaveza, jer su napravili dijete...neko drugi je naletio na vezu bez obaveze koja se 7 dana kasnije pokusala ubiti "zbog njega", i taj se morao ozeniti...a htio se malo ispuhati prije nego potrazi jednu "vrijednu braka".
Jedna je razvedena usla u takvu vezu i dogovor je bio takav...da bi eto zatrudnila i lik hoce to dijete,on svoje dijete nema, a ona se njega stidi...stariji od nje bruku...
Nema "bez obaveza" u zivotu.
Ne moze nista na silu. Sta i ako se zaljubis, a on/ona ne? Malo boli i prodje. Sve te stvari su neciji izbor. Moglo je biti i drugacije.
Ove pameti se ne bih upustala ni u sta sto ne zelim i nisam 100% sigurna.
Malo ko se naučio iz najboljih, najdobronamjernijih i najmudrijih, tuđih savjeta. A nauk iz vlastitog iskustva zavisi od pameti. Neko se naučio isprve, neko obnavlja gradivo. Bez obaveza, fakultativno.
jaba wrote:Imam sansu da stupim u tz. "Vezu bez obaveza" pa me interesuje Sta Vi mislite o tome? Kakva iskustva i dozivljaje imate?
Može biti dobro, a i ne mora. De[avaju se ljudima i vrlo neprijatne stvari. Ima jedan film iz 1987, Fatal Attraction. U glavnim ulogama Michael Douglas i Glenn Close.
Hm...pitanje onda nije jasno..
Shvatila Sam .veza bez obaveza..kao slobodne individue..NE o cemu film prikazuje.
arzuhal wrote:Malo ko se naučio iz najboljih, najdobronamjernijih i najmudrijih, tuđih savjeta. A nauk iz vlastitog iskustva zavisi od pameti. Neko se naučio isprve, neko obnavlja gradivo. Bez obaveza, fakultativno.
iz tuđih savjeta nauče samo oni koji iste traže, a takvih je malo. Puno je onih koji ih dijele, a da to niko od njih ne traži...od takvih nema koristi
Ono nađu se na kafi... Sjede, nešta bezze trune, zazvoni mobitel, cvrc-cvrc, štaimajarenekotebe, evništa, sjednimnako...Može, jelkodČibija?...Dolazim...E, idem ja na partiju bilijara, vidimo se opet, ćao...
arzuhal wrote:Malo ko se naučio iz najboljih, najdobronamjernijih i najmudrijih, tuđih savjeta. A nauk iz vlastitog iskustva zavisi od pameti. Neko se naučio isprve, neko obnavlja gradivo. Bez obaveza, fakultativno.
Ili što bi rekli stari, koga zmija ujede dvaput, taj je budala
Povremeno druženje, odlazak na planinu, izlet, more... Čak ni sex nije pod moranje (u početku)
Dakle, normalna veza samo bez šetanja za ručicu Ferhadijom, svakodnevno javljanje, ćaskanje...
Ti bi da vodas po planinama, izletima, moru..
A drugi da jebe..
E moj Muzafere..
Hajd onaj, kad ti se javi takva, mozea li mi njen br dati..
Ja cu sve odradjivat sto je tebi mrsko
Ma pazi nešto, sex mi nije prioritet. Ako je ženska dobra i zanimljiva, nije mi mrsko ni druženje s njom.
A ako je njoj OK da sa mnom šeta, a s drugim da spava, to je njen problem.