Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
papacja

#1051 Re: reprezentacija

Post by papacja »

Altsa wrote:ma igra se turnir u poljskoj pred samo prvenstvo
Kako turnir, kad imaju samo dvije grupe? Prvaci razigravaju za to jedno mjesto.
sesalmir

#1052 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

Ne igra se turnir, igraju se po 2 tekme kuci i u gostima i onda pobjednici grupa ponovo igraju dvije tekme koje ce odluciti o pobjedniku baraza. Talijane mozemo izbjeci tako sto cemo kao ekipu iz druge jaknosne grupe dobiti portugal, tako da ce se francuzi i talijani poklat medjusobno u svojoj grupi i jedna od te dvije ekipe bi u tom slucaju ispala. Naravno opet bi i u toj situacij morali biti bolji od francuza ili talijana, ovisno ko bi prosao, u dvije tekme, sto je ravno naucnoj fantastici, al eto nada umire posljednja. Eh da nam je samo neko drugi selektor, vec bi bili na euru i nebi se zamarali ovim stvarima :roll:
papacja

#1053 Re: reprezentacija

Post by papacja »

Neznam gdje da stavim ovo, mislim da je ovdje najprikladnije.

Generalnu probu pred početak ACB lige, te derbi prvog kola protiv Joventuta (nedjelja, 12.30), ojačana Regal Barcelona imala je protiv bolonjskog Fortituda. Katalonci su utakmicu dobili 81:76 uz 15 koševa novog igrača Andrea Barretta.

Nije igrao Daniel Santiago, koji je tijekom tjedna došao iz Unicaje, a po 13 koševa postigli su Ersan Ilyasova i Fran Vasquez. Novopridošli David Andersen postigao je 12 poena.

Igrao je i osamnaestogodišnji reprezentativac BiH Nihad Đedović koji je postigao jednu tricu na utakmici. Fortitudo je s 26 koševa predvodilo pojačanje iz Olympiakosa Qyntel Woods.

izvor: http://www.kosarka.hr
Znaći prebačen je u prvi tim. Nadam se da će imati još veću minutažu. Drugi izvor je još spomenuo da je igrao 10minuta.
BHG

#1054 Re: reprezentacija

Post by BHG »

papacja wrote:Neznam gdje da stavim ovo, mislim da je ovdje najprikladnije.

Generalnu probu pred početak ACB lige, te derbi prvog kola protiv Joventuta (nedjelja, 12.30), ojačana Regal Barcelona imala je protiv bolonjskog Fortituda. Katalonci su utakmicu dobili 81:76 uz 15 koševa novog igrača Andrea Barretta.

Nije igrao Daniel Santiago, koji je tijekom tjedna došao iz Unicaje, a po 13 koševa postigli su Ersan Ilyasova i Fran Vasquez. Novopridošli David Andersen postigao je 12 poena.

Igrao je i osamnaestogodišnji reprezentativac BiH Nihad Đedović koji je postigao jednu tricu na utakmici. Fortitudo je s 26 koševa predvodilo pojačanje iz Olympiakosa Qyntel Woods.

izvor: http://www.kosarka.hr
Znaći prebačen je u prvi tim. Nadam se da će imati još veću minutažu. Drugi izvor je još spomenuo da je igrao 10minuta.
evo i ovdje

navodno ove sezone bi trebao da igra za prvi tim mada je nihad izjavio da bi mu odgovaralo da jos jednu sezonu igra za barcelonin drugi tim
-danTe-

#1055 Re: reprezentacija

Post by -danTe- »

evo sad objavise da idemo u prvu jakosnu grupu u barazu sa francuzima tako da njih ne mozemo dobit na pocetku
Edin H.

#1056 Re: reprezentacija

Post by Edin H. »

:x

Eto zasto se nismo plasirali :x :x :x

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-8352.htm
mgogic

#1057 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Ljudi,zna li neko kakva je situacija sa Mirzom Begicem,momak igra za U.Olimpiju,zabio Joventutu 17 poena,i 7 skokova,5-ti igrac kola u Euroleague;220 cm visok!Znam da ima drzavljanstvo njihovo,ali isto tako znam da je igrao za nase mladje selekcije,pa me interesuje ima li pravo igrati za nas?
mgogic

#1058 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Lijepa sedmica za nase reprezentativce i potencijalne reprezentativce:

Elmedin Kikanovic 10p i 5sk, Milan Milosevic 12p za Zvezdu protiv Cibone
Vedran Princ 8p za Cibonu
Nemanja Gordic 14p Partizanu zabio
Mirza Begic(mislim da nece igrati za BiH ali opet...)15p Tau Ceramici zabio u cetvrtak
Mirza Teletovic 18p Union Olimpiji
Aleksej Nesovic igrao svega 10 minuta protiv Nancy,bez poena
Damir Kaan Mrsic 17p Albi iz Berlina u cetvrtak,proslu nedelju 9p Bavcicevom Kepezu
Edin Bavcic igra sutra sa Kepezom protiv Aliaga Petkim,a proslu nedelju ih rasuo Fener,Bavcic dao 7p u porazu
Lance Williams 18p poena u porazu Banvita protiv Galate jucer
Damir Krupalija u Dijonu 15p protiv Strasbourga prosle subote,danas igraju sa Vichy u 20:00
Nedzad Sinanovic za Autocid Ford Burgos (LEB liga-2.spanska liga) 10p jucer protiv Ciudad de la laguna Canarias
Sasa Vasiljevic prosle subote protiv Maroussija 14p za 30 min igre.
Ivan Opacak imao dobru minutazu prosle nedelje protiv Manrese (35min),zabio 12p
Ermin Jazvin jucer igrao 21 min,zabio 14p protiv Rostova
Feliks Kojadinovic prosli petak igrao 34min protiv BC Odessa,zabio 7p
Nihad Djedovic u WTC Almeda Park Cornella,jucer 24p za 39 min protiv Corune
fkr_tuzla

#1059 Re: reprezentacija

Post by fkr_tuzla »

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo „Poljska 2009“ igraće u grupi „A“ protiv Portugala i Belgije, odlučeno je današnjim žrijebom obavljenim u Varšavi. U grupi „B“ baraža nastupiće Francuska, Italija i Finska. Pobjednici grupa sastaće se u utakmici koja će odlučiti učesnika narednog Eurobasketa. Baraže će od 7. do 20. avgusta 2009. godine.

Ukoliko bi se naša selekcija kroz baraž plasirala na Evropsko prvenstvo igrala bi u grupi „B“ protiv Rusije, Njemačke i Latvije.

U grupi „A“ EP-a su Makedonija, Hrvatska, Izrael i Grčka. U grupi „C“, voljom žrijeba, svrstani su Velika Britanija, Srbija, Španija i Slovenija, dok će u grupi „D“ nastupiti Poljska, Turska, Litvanija i Bugarska.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj igraće se od 7. do 20 septembra naredne godine.
svako_dobro_bih

#1060 Re: reprezentacija

Post by svako_dobro_bih »

eh sad ako se ne plasiramo, necemo nikad, nismo mogli dobiti laksu grupu, izbjegli smo dva velika favorita a po prvi put u historiji ili francuska ili italija nece igrati, masalah :D
Meho Kodro

#1061 Re: reprezentacija

Post by Meho Kodro »

grupa B

Rusija
Njemacka
Latvija
BIH

Ovo je prolazna grupa za BIH, Rusi su u padu, katastrofa su igrali na OI, Njemacka bez Nowitzkog je mnogo slabija, Latvija je tu negdje sa BIH
Naravno prvo se mora proci baraz, sto ce biti extra tesko
sesalmir

#1062 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

svako_dobro_bih wrote:eh sad ako se ne plasiramo, necemo nikad, nismo mogli dobiti laksu grupu, izbjegli smo dva velika favorita a po prvi put u historiji ili francuska ili italija nece igrati, masalah :D
ne znam na cemu temeljis to da se 'moramo' kvalifikovati kada samo jedna ekipa ide na prvenstvo. Znaci da cemo i ako budemo 1. u grupi, a realno bi trebali, morati jos u finalu savladati, ili francuze ili talijane. Uglavnom dobre vijesti barem sto se grupe tice, ali jos uvjek imamo puno posla i iznenadjenje ce biti ako se plasiramo.
mgogic

#1063 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Sanse su nam definitivno vece nego da smo izvukli Italiju umjesto Portugala!Uz igru iz onih kvalifikacija,nemamo sansi nikakvih da prodjemo,ali uz par dobrih poteza moglo bi se sve okrenuti!Po meni sansu trebaju dobiti Domercant i Mrsic!Lance bi bio idealan,e samo ne znam jel trazi pasos da bi igrao za BiH,ili da bi bio komunitarac u evropskim sampionatima!Imamo brate i Sinanovica,momak igra drugu spansku ligu,ima minutazu,Mujo Tuljkovic bi nam mogao pomoci,Bavcicu treba dati sansu,ali dati sansu,a ne pozvati ga i drzati na klupi,mislim da bi mogao pomoci u skoku ako nista!Ako mislimo biti konkurentni,promjena trenera je imperativ!!!
campa_xxx

#1064 Re: reprezentacija

Post by campa_xxx »

campa_xxx wrote:Dobro bi bilo kad bi ovako izvukli grupe :D

GRUPA 1
Finska
Italija
Francuska

GRUPA 2
Bosna i Hercegovina
Portugal
Belgija

Pobjednici grupa igraju za plasman na EP

Evo da citiram sebe od 20.09.2008. :D :D :D :D :D :D :D :D :D
zecko_kupuz

#1065 Re: reprezentacija

Post by zecko_kupuz »

Nemamo mi nikakvih šansi kada pomoćni trener u reprezentaciji kaže "grupa je solidna, ali bi bilo bolje da smo dobili Finsku" :-) :shock: :x .
Opet govorim, dok god stručni štab podcjenjuje naše vlastite mogućnosti, nema napretka.
rado_vidjen

#1066 Re: reprezentacija

Post by rado_vidjen »

zecko_kupuz wrote:Nemamo mi nikakvih šansi kada pomoćni trener u reprezentaciji kaže "grupa je solidna, ali bi bilo bolje da smo dobili Finsku" :-) :shock: :x .
:lol:

pod broj 1. , treba vise vidjeti - moze li, ili ne moze, lance igrati za nas. njegovi postoci suta sve govore o njemu. prijeko nam je potreban igrac njegova kalibra, bas kao i damir mrsic. mislim da je strucnjak menso zakuho sa mrsicem, htio je gradit nekakv autoritet na njemu. o mrsinim kvalitetima je suvisno pricati. mozda jeste malo nezgodan karakter, ali njegova hladnokrvnost me uvijek ocaravala. :D nema sasne da bi izgubio onoliko lopti, a i zabio bi koju tricu, mozda i presudnu...(menso jebo li te bremer u bulju. moram :D jos me nije popustilo)

naravno, najprijece je naci novog selektora. a ja se uopste nisam zajebavo kad sam pominjao v. vukoicica :roll: ..mada ima jos kadra...
mgogic

#1067 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Nazalost,imamo neki cudan mentalitet,nasi treneri,ma koliko bili svjesni svog neuspjeha(da ne kazem odsustva kvaliteta),nikad nece dati otkaz,nego ce odstupiti samo kad im se uruci otkaz!Tako ce da bude i sa Mensom!I zato sam skeptik da cemo se plasirati na Euro.A realno,mozemo sklopiti ekipu koja ce da nas lijepo predstavlja u Evropi,igracki kadar je tu,sve su to mladi momci,zeljni,jaki,igraju u svojim timovima znacajne role,uz par iskusnih,to bi bilo extra.Ali kad nema neko ko ce to sve posloziti,jebes sve onda!
El_comadante

#1068 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

haj i mi da imamo malo sreče pa smo fulili Italiju. e sad je mnogo toga do trenera. nemožemo vi ovako nigdje. treba nam bolji trener, a nažlost ima dobrih trenera slobodnih koji bi i možda htjeli raditi ali ovi naši ih neče da dovedu
mgogic

#1069 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Damir Mrsic jutros dobio kcerku!!!!!Mozda je malo OT,ali opet,covjek je po prvi puta otac,i veliki covjek i igrac,i zaista od srca sve najljepse mu zelim!CESTITKE PORODICI MRSIC!!!!! :bih: :bih: :bih:
Djidjimilovich

#1070 Re: reprezentacija

Post by Djidjimilovich »

Damir je jedan gospodin covjek... na vrijeme se sklonio od bagre !!! kad se samo sjetim skandala sa pasosem !! fuj !!! cestitke za kcerkicu !!!
Meho Kodro

#1071 Re: reprezentacija

Post by Meho Kodro »

mgogic wrote:Nazalost,imamo neki cudan mentalitet,nasi treneri,ma koliko bili svjesni svog neuspjeha(da ne kazem odsustva kvaliteta),nikad nece dati otkaz,nego ce odstupiti samo kad im se uruci otkaz!Tako ce da bude i sa Mensom!I zato sam skeptik da cemo se plasirati na Euro.A realno,mozemo sklopiti ekipu koja ce da nas lijepo predstavlja u Evropi,igracki kadar je tu,sve su to mladi momci,zeljni,jaki,igraju u svojim timovima znacajne role,uz par iskusnih,to bi bilo extra.Ali kad nema neko ko ce to sve posloziti,jebes sve onda!
Slazem se, da je BIH do sada imala trenera "od formata" mislim da bi bila jedna od boljih euro selekcija, bilo bi plasmana i u 1/4 EP, a mozda bi se nekad oslo i na SP
Edin H.

#1072 Re: reprezentacija

Post by Edin H. »

Arminovski

#1073 Re: reprezentacija

Post by Arminovski »

rado_vidjen wrote:
zecko_kupuz wrote:Nemamo mi nikakvih šansi kada pomoćni trener u reprezentaciji kaže "grupa je solidna, ali bi bilo bolje da smo dobili Finsku" :-) :shock: :x .
:lol:

pod broj 1. , treba vise vidjeti - moze li, ili ne moze, lance igrati za nas. njegovi postoci suta sve govore o njemu. prijeko nam je potreban igrac njegova kalibra, bas kao i damir mrsic. mislim da je strucnjak menso zakuho sa mrsicem, htio je gradit nekakv autoritet na njemu. o mrsinim kvalitetima je suvisno pricati. mozda jeste malo nezgodan karakter, ali njegova hladnokrvnost me uvijek ocaravala. :D nema sasne da bi izgubio onoliko lopti, a i zabio bi koju tricu, mozda i presudnu...(menso jebo li te bremer u bulju. moram :D jos me nije popustilo)

naravno, najprijece je naci novog selektora. a ja se uopste nisam zajebavo kad sam pominjao v. vukoicica :roll: ..mada ima jos kadra...
Ja Damira prezaliti ne mogu a nisam nekako prijateljski raspolozen prema ovim Amerikancima... Vise bi nekako volio nas talenat da gledam. Oprostite mi ako vrijedjam.
Last edited by Arminovski on 21/01/2009 19:40, edited 1 time in total.
tonto

#1074 Re: reprezentacija

Post by tonto »

Po hiljaditi put....Lance Williams NE MOŽE igrati za našu reprezentaciju. Nastupao je za juniorsku reprezentaciju SAD-a na SP u Portugalu.
nikad_izvini

#1075 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

Umjesto da prođemo ko ljudi više-manje taraba grupu, mi se kao nadamo da možemo proći Italiju ili Francusku u tim odlučujućim utakmicama.Igraju se dvije tekme, koliko se sjećam.Ako uopšte prođemo grupu.
E pa ne može.......... :skoljka: :run: MIslim, može da iznenada otkrijemo dva odlična centra negdje :roll: :-)
Post Reply