Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

IMME wrote:Tek da zacepite labrnju - uzivajte macoline o*ebine:

ODGOVOR NA "PREPORUKU" DR. GOVEDARICE O UCESCU NA KONGRESU ARHEOLOGA

Zahvaljujem se na ljubaznoj "preporuci" dr. Blagoja Govedarice da predstavimo "otkrice" prvih evropskih piramida na Kongresu u Zadru.

Cemu navodnici?

Nije valjda da i Semke sumnja u "otkrice"?
sl@ven

Post by sl@ven »

mala ispravka...

nisu sva tri arheologa iz egipta rekli da su to "piramide"....

to je rekao jedan od tri, dok ostala dva kazu da bi "mogle biti"....

izvor provjeren... nije dnevni avaz :D
stojdraga

Post by stojdraga »

Eto, vidimo se u Zadru. Ono malo simpozij, onda sladoled na Kalelargi, mrske orgulje, možda i plivanje ak ne bu kiše. He. Baš fora. :)
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

stojdraga wrote:Eto, vidimo se u Zadru. Ono malo simpozij, onda sladoled na Kalelargi, mrske orgulje, možda i plivanje ak ne bu kiše. He. Baš fora. :)
A koji si sad ti? Onaj što nema veze s Fondacijom? :lol:
Jao odron do odrona! :lol: :lol: :lol: :lol:
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Bolje bi bilo da nisu nista odgovarali...

Da je ikada posjetio stranice Evropskog udruzenja arheologa, mogao je jos u maju ove godine poslati prijavu za ucesce.
http://e-a-a.org/2007.htm
http://www.unizd.hr/eaa2007/CallforPape ... fault.aspx

Kud ces bolje prilike da dobijes medjunarodnu podrsku i verifikaciju, a koja se ne sastoji od isjecaka iz Avaza, Sana, Oslobodjenja....

Ali ne, "doktoru" Semu treba maksuz poslati pozivnicu.
terapija

Post by terapija »

Neregistrirani wrote: ...

Kud ces bolje prilike da dobijes medjunarodnu podrsku i verifikaciju, a koja se ne sastoji od isjecaka iz Avaza, Sana, Oslobodjenja....

Ali ne, "doktoru" Semu treba maksuz poslati pozivnicu.
Semke je bukvalno podvio rep i samo ceka da i ovaj blam prodje.
Sta Bosanci znaju kakvi su to kongresi po nekim Zadrima. Mi, ponavljam mi imamo piramidu :P

Ali najgori izgovor, "samo dan prije otvaranja, kako cu stic' zaboga"

Pa da je ikada ucestvovao pravom naucnom simpoziju ili kongresu, kao sto nije, znao bi da se ne mora nacrtati 1. dana, a i da ovo u Zadru traje do 23.09

Dakle Semire, ta shuplja da nemeres stic', pada u vodu jerbo imas jos 5 dana. A da si htio mogao si.

A znao jeste definitivno. Samo je mislio da niko ne prati desavanja van Visokog :P

Da se prijavio za ucesce ja mislim da bi ga primili cisto zbog interesantnosti njegovih izlaganja, iako inace postoje rokovi za prijave usesca.

Eh a sad da se vratimo "pozivu"
Ko je to Semke pa da ga se pozove. Ako zelis nesto da pokazes svijetu, onda saljes aplikaciju ukoliko nisi od ranije afirmisan naucnik. A Semir i sam kaze da nije.

Ovaj odgovor je tako shupljak da je bolje da nije objavljen
bc_chupo

Post by bc_chupo »

polako polako aliii sigurnoo 8-)
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

Zahvaljujem se na ljubaznoj "preporuci" dr. Blagoja Govedarice da predstavimo "otkrice" prvih evropskih piramida na Kongresu u Zadru. Kao sto je poznato, Fondacija je nakon dvogodisnjih multidisciplinarnih istrazivanja dobila i medjunarodnu verifikaciju rezultata od vodecih svjetskih strucnjaka za piramide - eksperata iz Egipta.

Malo smo razocarani sto nam dr. Govedarica preporucuje da se pojavimo na Kongresu asocijacije evropskih arheologa samo jedan dan uoci pocetka te manifestacije. S obzirom da su za datum odrzavanja znali nekoliko mjeseci unaprijed bilo bi logicno da su organizatori poslali poziv ranije, a ne da preporuka dodje od jednog od pozvanih 24 sata prije otvaranja konferencije.

Medjutim, uprkos tome mi rado prihvatamo poziv da razgovaramo s evropskim arheolozima koji dosada nisu pokazivali interes da dodju u Visoko. Iskoristicemo svaku priliku da naucno argumentovano razmjenimo misljenja s arheoloskom asocijacijom koja vec dvije godine pise peticije za zaustavljanje istrazivanja u Visokom i da im pokazemo zasto su bili u krivu.

Ako su egipatski specijalisti za piramide mogli jednodusno da ocijene da se u Visokom nalaze kolosalne kamene strukture gradjene ljudskom rukom u obliku piramida, da one imaju svoju pravilnu geometriju, perfektnu orijentaciju, arhitektonsku strukturu, da imaju prateci kompleks podzemnih tunela, vjerujemo da ce i arheolozima iz Evrope, od kojih se vecina ne bavi ovom problematikom, biti lako da ocijeni zasto Bosna i Hercegovina postaje arheoloskim blagom svijeta.

Neka evropska asocijacija posalje Fondaciji "Arheoloski park: Bosanska piramida Sunca" tacan termin kada mozemo predstaviti svoj projekt i mi cemo biti tamo u zakazano vrijeme.

Osim sto je krajnje bezobrazan i nekulturan u svom "Odgovoru", Osmanagic se ne libi niti zahtijevati od svjetskih arheologa dolazak njemu na noge. Ali, eto, otisao bi on i u Zadar, ali vidi vraga, nisu ga pozvali.

Pa prijavi se, arheoloze, na konferenciju. Treba li ti i putne troskove i boravak platit? Kao u onom pamfletu na FAP sajtu ""Svi zainteresovani da ugoste predsjednika Upravog odbora mogu se javiti na kontakt e-mail: jadajadajada".

Bas me zanima hoce li imati obraza da ode. To bi bilo plakanje kad bi poceo obrazlagat multidisciplinarnu ulogu bagera, kristalnih kugli, celularnih telefona s kamericama, raslji, u otkrivanju onakvih arteFATAKA kao sto su glazure za baklavu, troglavi zmajevi, kamene krave, dvostruka stopala, tocak kojeg nikad nisu pomakli s mjesta nalaska, runska pisma, sijalice i metalne ploce u tunelu, usred mraka.
walkabout

Post by walkabout »

Zove Kemica, usplahiren:

“Jarane, jutros sabahile, jase bas spremam usmjenu umuzeju, kad postar nosi telegram. Citam, kad ono poziv na naku konferenciju svih artefakata na Jadranskome moretu. Kako cu sad, niko mi nista nije prije govorijo, trebam naposo al more je more – bijo sam jenom preko sindikata, pravo sam izgorijo nasuncu i vratijo se kuci brez ijene pare al bilo je pravo, narocito kad skines kundure pa hodas po slanoj vodi.”

“I sta bi?”

“Ma moro sam odbit ponudu jer nisam mogo stic – ma samo dasu mi javili pet minuta ranije da Mensura ispegla pantole da idem ko cojek, oso bi al vako, jok. Al nejma veze, posla sam ja njima uzvratni telegram – neka oni svi dodju kod mene, da me vide umuzeju, eto necu him naplacivat ulaznice. Zar nije fino odmene?” :D
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

HoustonPiramidiot wrote:

Zahvaljujem se na ljubaznoj "preporuci" dr. Blagoja Govedarice da predstavimo "otkrice" prvih evropskih piramida na Kongresu u Zadru. Kao sto je poznato, Fondacija je nakon dvogodisnjih multidisciplinarnih istrazivanja dobila i medjunarodnu verifikaciju rezultata od vodecih svjetskih strucnjaka za piramide - eksperata iz Egipta.

Malo smo razocarani sto nam dr. Govedarica preporucuje da se pojavimo na Kongresu asocijacije evropskih arheologa samo jedan dan uoci pocetka te manifestacije. S obzirom da su za datum odrzavanja znali nekoliko mjeseci unaprijed bilo bi logicno da su organizatori poslali poziv ranije, a ne da preporuka dodje od jednog od pozvanih 24 sata prije otvaranja konferencije.

Medjutim, uprkos tome mi rado prihvatamo poziv da razgovaramo s evropskim arheolozima koji dosada nisu pokazivali interes da dodju u Visoko. Iskoristicemo svaku priliku da naucno argumentovano razmjenimo misljenja s arheoloskom asocijacijom koja vec dvije godine pise peticije za zaustavljanje istrazivanja u Visokom i da im pokazemo zasto su bili u krivu.

Ako su egipatski specijalisti za piramide mogli jednodusno da ocijene da se u Visokom nalaze kolosalne kamene strukture gradjene ljudskom rukom u obliku piramida, da one imaju svoju pravilnu geometriju, perfektnu orijentaciju, arhitektonsku strukturu, da imaju prateci kompleks podzemnih tunela, vjerujemo da ce i arheolozima iz Evrope, od kojih se vecina ne bavi ovom problematikom, biti lako da ocijeni zasto Bosna i Hercegovina postaje arheoloskim blagom svijeta.

Neka evropska asocijacija posalje Fondaciji "Arheoloski park: Bosanska piramida Sunca" tacan termin kada mozemo predstaviti svoj projekt i mi cemo biti tamo u zakazano vrijeme.

Osim sto je krajnje bezobrazan i nekulturan u svom "Odgovoru", Osmanagic se ne libi niti zahtijevati od svjetskih arheologa dolazak njemu na noge. Ali, eto, otisao bi on i u Zadar, ali vidi vraga, nisu ga pozvali.

Pa prijavi se, arheoloze, na konferenciju. Treba li ti i putne troskove i boravak platit? Kao u onom pamfletu na FAP sajtu ""Svi zainteresovani da ugoste predsjednika Upravog odbora mogu se javiti na kontakt e-mail: jadajadajada".

Bas me zanima hoce li imati obraza da ode. To bi bilo plakanje kad bi poceo obrazlagat multidisciplinarnu ulogu bagera, kristalnih kugli, celularnih telefona s kamericama, raslji, u otkrivanju onakvih arteFATAKA kao sto su glazure za baklavu, troglavi zmajevi, kamene krave, dvostruka stopala, tocak kojeg nikad nisu pomakli s mjesta nalaska, runska pisma, sijalice i metalne ploce u tunelu, usred mraka.
Ta nisu oni otkrili piramde! :D
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

HoustonPiramidiot wrote: Osim sto je krajnje bezobrazan i nekulturan u svom "Odgovoru", Osmanagic se ne libi niti zahtijevati od svjetskih arheologa dolazak njemu na noge.
Vidis da hoce da ih uhvati na foru, da ih dovede u Visoko, napuca orbsove na njih i eliminise oponente! :D
terapija

Post by terapija »

bc_chupo wrote:polako polako aliii sigurnoo 8-)
Hoces da kazes drobite vi do sutra, Semke vas uzima lopatom.

Na zalost, tako je, ali...

Nicija nije...
Piramidos

Post by Piramidos »

Ovaj S.Osmanagic je posao pravi pajac, svakim danom sve vise i vise blamira nasu Bosnu i Hercegovinu i vrjedja njene stanovnike. Cuj naucna verifikacija ovog projekta sabrana djela iz Avaza i ostalih zutih stampi hahahahhaah :lol: :lol: . Kad ga pravi naucnici pozovu, dodji evo predstavi svoj rad on ko zmija noge sakrije pa znate sad je to kasno, niste na vrjeme poslali itd itd ..... pa jebote djeca u obdanistu su odraslija od njega i babe mu njegovog.
terapija

Post by terapija »

Piramidos wrote:Ovaj S.Osmanagic je posao pravi pajac, svakim danom sve vise i vise blamira nasu Bosnu i Hercegovinu i vrjedja njene stanovnike. Cuj naucna verifikacija ovog projekta sabrana djela iz Avaza i ostalih zutih stampi hahahahhaah :lol: :lol: . Kad ga pravi naucnici pozovu, dodji evo predstavi svoj rad on ko zmija noge sakrije pa znate sad je to kasno, niste na vrjeme poslali itd itd ..... pa jebote djeca u obdanistu su odraslija od njega i babe mu njegovog.
Ima jos 4 dana :)

Ma kakav pajac, nije se on prep'o, ovaj "odgovor" samo pokazuje njegov mahalski pristup svemu cega se dohvati.
A on dobro zna kako bi prosao da je otisao. Zato je lakse prepucavati se s Govedaricom, i lafo preko njega pozivati ucesnike da oni njemu dodju.
Zasto ne posalje pismo otvorenog tipa organizatorima kongresa npr??
Zna da bi i to bilo previse riskantno. Neka lakse se nama s Govedaricom obracunati :)
Samo neka svijet ne vidi :P
IMME

Post by IMME »

Piramidos wrote: Kad ga pravi naucnici pozovu, dodji evo predstavi svoj rad on ko zmija noge sakrije pa znate sad je to kasno, niste na vrjeme poslali itd itd ..... pa jebote djeca u obdanistu su odraslija od njega i babe mu njegovog.
buahahah - de nam kazi kad se takvo sto desilo, promaklo je dobroj vecini.
Toliko su glupa tvoja mahalanja da to ne uvidjas dok te neko ne prozove.
Hajd kad si tako dobro obavijesten kazi ovoj masi kad je to on odbio neciji poziv.
Cisto da ne pjenis (bar za par min.) usudjujem se rec' - NIKAD.

Nema on orahe u dzepu da bi se rangirao poput vas blogeraca (smeca). Za razliku od vas, njemu je poslo za rukom zainteresovati i dovesti masu naroda na njegovo otkrice, zaposliti radnike cija djeca takodje trebaju i knjige, odjecu i obucu - al koja to korist pominjati vama koji ko pogan rezite iz tame.
Hiljade posjetilaca (ne racunam exkurzije), koji su dosli i koji i dalje dolaze, smatrate glupanima mogu samo nistarije drustva poput vas nekolicine.

Umalo da zaboravim - odazvace se pozivu ako neko od odgovornih ima petlju da ga pozove - Govedarica je tek jedan od ucesnika koji se malo vise "zaletio" nadajuci se da ce "preporukom" uspjeti podcijeniti g. Osmanagica. :zzzz:
sljunko

#1066 POLEMIKA I (NE) KULTURA DIJALOGA

Post by sljunko »

HoustonPiramidiot wrote:

Evo mene, izvinite ali sam bio prilično zauzet.

Odgovor:

Dragi moj Houstonpyramididiot,

nigdje u svijetu, a mislim na 'civilizirano društvo', se ne šalju pozivi osobama (suradnicima, klijenteli...) 24 sata prije pocetka jedne važne konferencije ili sastanka, NIKAD!

Tvoje riječi potvrđuju tvoje totalno neznanje o pravilima i ponašanju 'civilnog društva' u radnim krugovima.

Ali ostanimo na temi:

POLEMIKA I (NE) KULTURA DIJALOGA

Poziv na razgovor o temi
Polemika i (ne) kultura dijaloga

Nakon toliko godina demokratskog preobražaja, višepartijskog parlamentarnog poretka, kraja samo jedne vladajuće ideologije, uvođenja tržišne ekonomije i pravne države itd., mogli smo iskusiti, posebno zahvaljujući neumornom ostvarivanju ljudskih prava, neke nove slobode. Tako smo počeli uživati u blagodatima slobode govora i javne riječi, u slobodama kakve nam nudi demokratsko javno mnjenje. Pa ipak, nismo li se već nebrojno puta mogli uvjeriti da se veliko postignuće u osvajanju građanskih i političkih sloboda kod nas pretvorilo u puku farsu?

Bilans osvojenih sloboda pokazao se posebno nepovoljnim kada je riječ o utjecaju tzv. inteligencije. Upravo nivo inteligencije prosvjećenijeg dijela građanstva ove zemlje trebalo da ukaže na pravi put gradnje demokracije kao demokracije zajedničkog vijećanja i odlučivanja. Nepristran kritički sud i građanska hrabrost pojedinaca nesumnjivog javnog ugleda trebalo je da otvore sasvim nove domene i ustanove čvrste norme javnog političkog i građanskog djelovanja: razboritog odlučivanja o najvažnijim pitanjima od zajedničkog interesa na osnovi najboljih argumenata, a to znači najpouzdanijih uvida u tekuću društvenu stvarnost.

Umjesto toga, umnožena lokalna javna mnjenja bruje od međusobne netrpeljivosti uvaženih neistomišljenika. Čini se da među intelektualcima – koji se javnosti najčešće predstavljaju kao politički analitičari, ali i kao književni kritičari, historičari, satiričari, filozofi ili filolozi – ima manje istinskog razgovora nego među političarima. Ne samo da je izostala gradnja foruma plodnog sučeljavanja različitih mišljenja, bespoštedne ali uviđavne debate od koje bi i građani i političari imali koristi jer bi bolje mogli sagledati sve okolnosti u kojima žive, nego je mjesto takvih foruma u medijima zauzela necivilizirana nesnošljivost i osporavanje svakog ljudskog dostojanstva neistomišljenicima. “Žuta štampa”, koja je inače neizbježna pratilja “slobodnih medija”, osvojila je praktično sve pore novinarstva, prestajući da bude samo jedan žanr među drugima. Na sve strane slušamo, gledamo, čitamo polemike, ali polemike u kojima traje rat i nakon rata. Bezobzirne uvrede, klevete, potjernice, prave hajke, postale su glavna obilježja javne riječi ako se u njoj jedna strana nikako ne slaže s nekom drugom. Onaj koji ne misli kao mi odmah je opasan protivnik, neprijatelj, čovjek bez časti i dostojanstva, član neke zavjereničke klike ili sljedbenik nekog nedopustivog pokreta, svejedno da li on to priznaje ili ne. Usprkos svim demokratskim preobražajima, drukčije mišljenje ostaje i dalje shvaćeno kao izraz neprijateljstva i kao prijetnja poretku. Zato se u javnosti drukčijem mišljenju uglavnom suprotstavlja tako što se nastoji obračunati s onima koji tako misle. Argumentum ad hominem je formula takvog odnosa, jer je u dominantnoj politici prijatelja-neprijatelja (C. Schmitt) svakom posve jasno da neprijatelji nikad ne misle nego “rovare”. Dovoljno je u tuđem mišljenju dokučiti kakvu naznaku nesklonosti prema “nama”, a stvar postaje krajnje ozbiljna ako se tu još uoči kakva “platforma” neprijateljske politike. Tada polemike postaju dvoboji na život i smrt, a pridruže li se njihovim začetnicima i drugi “prijatelji” i “neprijatelji”, onda prerastaju u sukobe širih dimenzija u kojima svaka riječ postaje ubojita. Tako su javna mnjenja ove zemlje postala poprišta vatrenih sukoba, neumornog ratovanja, zapravo stalnog prokazivanja skrivenog i ataka na otvorenog neprijatelja.

Ne ukazuje li ovo kontinuirano polemičko, a zapravo ratno stanje, na posve nisku razinu kulture javnog dijaloga kod nas?

Nisu li tome prilično doprinijeli i ugledni pisci i novinari svojim učestvovanjem u “verbalnim obračunima”, ali možda još više svojom nemiješanjem i prešućivanjem? Nije li stanje naše “deliberativne” demokracije već postalo tako loše da je uzdržanost onih koji se nipošto ne bi upustili u takve lažne ili ratoborne dijaloge već postala svojevrstan vid njihovog prihvaćanja i odobravanja?

Možemo li se odvažiti da javnosti ukažemo na najgore oblike nekulture dijaloga, ali i da sami sebi razjasnimo najvažnije mjere dopustivog i poželjnog u razgovoru neistomišljenika? Ne leži li upravo na nama obaveza da predložimo makar najvažnije norme i obrasce javne rasprave ko god da je u nju uključen: ugledan pisac, anonimni građanin ili utjecajni političar? Nije li vrijeme da i sami preuzmemo teret odgovornosti za iznevjerenu slobodu govora, za degradaciju tog osnovnog građanskog i političkog prava, koje je pretvoreno u slobodu klevetanja i omalovažavanja? Nije li došlo vrijeme da napokon otvorimo raspravu o tome zašto se kod nas ne može raspravljati ili zašto za nas javni razgovor nije prilika da promijenimo vlastito mišljenje?

Sve su ovo pitanja za jedan trezven, intelektualno zreo razgovor, ne samo među članovima SARAJEVO X FORUMA, koji su takodjer obavezni na promišljanje i trpeljivost prema tuđem mišljenju, makar potpuno drugačijem od njihovog, nego i svih ljudi kojima je stalo da se o ključnim stvarima u ovoj zemlji govori hladne glave i bez personalnih uvreda i diskvalifikacija.

Jeste li došli do nekakvog zaključka, ako Ne, samo izvolite, imate moje odobrenje da potonite u vašoj bijedi.

Business etiquette is made up of significantly more important things than knowing which fork to use at lunch with a client.
Last edited by sljunko on 19/09/2007 10:55, edited 2 times in total.
IMME

Post by IMME »

@ sljunko

Text koji si citirao nije moj - ebote :zzzz: - hocu izvinjenje :zzzz:
veseoko_kukulamovic

IMME wrote:Hajd kad si tako dobro obavijesten kazi ovoj masi kad je to on odbio neciji poziv.
Cisto da ne pjenis (bar za par min.) usudjujem se rec' - NIKAD.

Nema on orahe u dzepu da bi se rangirao poput vas blogeraca (smeca). Za razliku od vas, njemu je poslo za rukom zainteresovati i dovesti masu naroda na njegovo otkrice, zaposliti radnike cija djeca takodje trebaju i knjige, odjecu i obucu - al koja to korist pominjati vama koji ko pogan rezite iz tame.
Hiljade posjetilaca (ne racunam exkurzije), koji su dosli i koji i dalje dolaze, smatrate glupanima mogu samo nistarije drustva poput vas nekolicine.

Umalo da zaboravim - odazvace se pozivu ako neko od odgovornih ima petlju da ga pozove - Govedarica je tek jedan od ucesnika koji se malo vise "zaletio" nadajuci se da ce "preporukom" uspjeti podcijeniti g. Osmanagica. :zzzz:
:lol: :lol: :lol: :lol:

http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... -uhne.html:
JOŠ LJETOS, KADA JE U SARAJEVU BORAVIO GENERALNI SEKRETAR EVROPSKE ASOCIJACIJE ARHEOLOGA PROF. PREDRAG NOVAKOVIĆ, PONUDIO SAM JEDNOM OD NAJBLIŽIH SEMIROVIH SARADNIKA SUSRET S NOVAKOVIĆEM RADI EVENTUALNE PREZENTACIJE „PIRAMIDA“ NA KONGRESU U ZADRU, UKOLIKO SKUPE HRABROSTI ZA TO. PONUDA JE ODMAH ODBIJENA, ALI NE ZNAM DA LI JE SEMIR OSMANAGIĆ ZAISTA IKADA ČUO ZA NJU. TO NE MOGU TVRDITI.
:lol: :lol: :lol: :lol:

AU RUMENKA :D
sljunko

Post by sljunko »

IMME wrote:@ sljunko

Text koji si citirao nije moj - ebote :zzzz: - hocu izvinjenje :zzzz:
ispravio sam... izvinjavam, se.. :-) :)
IMME

Post by IMME »

veseoko_kukulamovic wrote: PONUDA JE ODMAH ODBIJENA ALI NE ZNAM DA LI JE SEMIR OSMANAGIĆ ZAISTA IKADA ČUO ZA NJU. TO NE MOGU TVRDITI.
Dal je ikad cuo za ponudu, da li mu je preneseno - da ti prevedem. :zzzz:
veseoko_kukulamovic

IMME wrote:
veseoko_kukulamovic wrote: PONUDA JE ODMAH ODBIJENA ALI NE ZNAM DA LI JE SEMIR OSMANAGIĆ ZAISTA IKADA ČUO ZA NJU. TO NE MOGU TVRDITI.
Dal je ikad cuo za ponudu, da li mu je preneseno - da ti prevedem. :zzzz:
Znači, ponuđeno bilo njegovom NAJBLIŽEM SARADNIKU iz Fondacije, kao prilika za svjetsku verifikaciju i prezentaciju na međunarodnoj arheološkoj konferenciji, a saradnik to nije prenio Osmanagiću?

Jel to hoćeš da kažeš?

:lol:

Halo ljudi.

terapija

Post by terapija »

Cisto da se ne zaboravi :) :) :
Inicijalna poruka:

Stručni savjetnik Akademije nauka BiH, predavač arheologije na Univerzitetu u Heidelbergu Blagoje Govedarica izjavio je danas za Agenciju FENA da se od 19. do. 23. septembra u Zadru održava kongres evropskih arheologa, te je Semiru Osmanagiću preporučio da tamo predstavi svoje otkriće.

To je skup na kojem će biti najveći svjetski autoriteti, te bi bila idealna prilika da se takvo otkriće predstavi svjetskoj naučnoj javnosti i na taj način eventualno verificira.

"Bila bi to idealna prilika da se ovo pitanje definitvno riješi", kazao je prof. Govedarica.

On je također naveo da bi bilo poželjno da na ovom skupu učestvuju u stručnjaci iz Egipta koji su nedavno posjetili BiH i tamo zvanično iznesu svoj stručni sud.

Inače, Evropska arheološka asocijacija (EAA) koja organizira ovaj skup uputila je poziv nekim priznatim bh. stručnjacima za učešće na kongresu, ali su oni većinom otkazali zbog raznih obaveza.

Iz BiH će učestvovati ekspert Zemaljskog muzeja za prahistoriju Andrijana Pravidur.

Odgovor:

A dobro je da se vidi ovako na jednom mjestu za frisko pristigle.
veseoko_kukulamovic

http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... -uhne.html:
JOŠ LJETOS, KADA JE U SARAJEVU BORAVIO GENERALNI SEKRETAR EVROPSKE ASOCIJACIJE ARHEOLOGA PROF. PREDRAG NOVAKOVIĆ, PONUDIO SAM JEDNOM OD NAJBLIŽIH SEMIROVIH SARADNIKA SUSRET S NOVAKOVIĆEM RADI EVENTUALNE PREZENTACIJE „PIRAMIDA“ NA KONGRESU U ZADRU, UKOLIKO SKUPE HRABROSTI ZA TO. PONUDA JE ODMAH ODBIJENA, ALI NE ZNAM DA LI JE SEMIR OSMANAGIĆ ZAISTA IKADA ČUO ZA NJU. TO NE MOGU TVRDITI.
@Terapija, evo, da i ovo stoji odmah ispod toga. :D

terapija

Post by terapija »

veseoko_kukulamovic wrote:http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... -uhne.html:
@Terapija, evo, da i ovo stoji odmah ispod toga. :D

Samo daj tacne izvore i autore, inace ce udariti na kredibilitet, pa cemo jos i klevetnici postati :P
veseoko_kukulamovic

Ma ja najviše volim ovo zatišje, kad Chupo, Šljunko, IMME, etc., odu po direktive. Samo im je juče dalo pogrešne. :lol:

Image
Locked