Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1051 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

da mi je samo riješiti onaj misterij zemlje u krgu energoinvesta
te nestanak drveća oko skušenih zgrada na početku energoinvesta
kao da će neko ono preuređivati za stanove ko da gledam nova miljacka :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1052 Re: Sarajevo Construction

Post by -LIBERO- »

Kazu skinuta ona zastitna ograda ispred bivse 'Olomanke', i kao pojavila se neka 'gradjevina'. Imla li nekih info, fotki...itd?
DaffyDuck

#1053 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

-LIBERO- wrote:Kazu skinuta ona zastitna ograda ispred bivse 'Olomanke', i kao pojavila se neka 'gradjevina'. Imla li nekih info, fotki...itd?
Vidjeh i ja jucer. Cini mi se samo prizemlje za ugostiteljski objekat. Cak ima i fasada. Nije mi jasno kako su to odradili od one ograde :?
O'zone
Globalni moderator

#1054 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

DaffyDuck wrote:
-LIBERO- wrote:Kazu skinuta ona zastitna ograda ispred bivse 'Olomanke', i kao pojavila se neka 'gradjevina'. Imla li nekih info, fotki...itd?
Vidjeh i ja jucer. Cini mi se samo prizemlje za ugostiteljski objekat. Cak ima i fasada. Nije mi jasno kako su to odradili od one ograde :?
Vidjoh i ja jučer i iskreno ostah PAF! Pozitivno me iznenadilo.

Ugostiteljski objekat velika kapija sa strane čini mi se da bi mogla biti bašta unutra ali nisam siguran.
P308

#1055 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Slika od Mujage sa skscrapercity-a

Image
karanana

#1056 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

gdje ce kfc biti u titovoj? nije ovo?
mozda ono sa druge strane cini mi se da nesto renoviraju isto.
insaneinthebrain

#1057 Re: Sarajevo Construction

Post by insaneinthebrain »

Nermin Hubić: UniMa Group u privredu BiH ulaže 30 miliona KM
"Projekat UniMa express restoran na Ilidži je investicija od 200.000 KM, bit će otvoren u decembru 2014. i upošljavat će 20 ljudi. Nedugo zatim, u februaru sljedeće godine, otvorit ćemo poznatu kultnu sarajevsku slastičarnu 'Olomanku', objekt u koji je uloženo 450.000 KM, a koji će uposliti 40 ljudi, zatim će Ilidža u martu iduće godine dobiti još jedan objekt iz lanca UniMa caffe&restaurant i to ekskluzivnu caffe slastičarnu u koju će biti uloženo 250.000 KM te uposleno 15 novih radnika", kaže Hubić, dodajući da je u tekućoj godini kroz različite projekte investirao 850.000 KM.
http://www.klix.ba/biznis/investicije/n ... /141211049
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1058 Re: Sarajevo Construction

Post by -LIBERO- »

Znaci nece ici rekonstrukcija prvobitnog zdanja, tipa, zgrada cijela, nego ostaje ovo prizemlje samo?
Ova kapija sa bocne strane, moguce da ce tu biti ljetna bastica, bar tako djeluje.

Vjerovatno je ovo nesto tipa Metropolis do njega.
salik79

#1059 Re: Sarajevo Construction

Post by salik79 »

-LIBERO- wrote:Znaci nece ici rekonstrukcija prvobitnog zdanja, tipa, zgrada cijela, nego ostaje ovo prizemlje samo?
Ova kapija sa bocne strane, moguce da ce tu biti ljetna bastica, bar tako djeluje.

Vjerovatno je ovo nesto tipa Metropolis do njega.
Trebala je biti izgradjena kompletna nova zgrada, za ciju izgradnju su uknjizeni vlasnici izdvojili sredstva, odradili kompletne strucne analize o statickoj stabilnosti postojeceg objekta i nuznosti rusenja istog, dobili sve dozvole i zapoceli sa citavim poduhvatom, da bi se u tom momentu i u ovakvoj drzavi kakvu imamo pojavio Kabas Krasnici, opskurni lik, bivsi KOS-ovac, a danasnji robijas u R. Sloveniji, sa tvrdnjom da je Olomanka, ustvari, njegovo vlasnistvo. Trazio je "nagodbu" sa stvarnim vlasnicima , koji nisu pristali na ucjene, da bi ih svojim vezama i vezicama, u konacnici, izveo pred sud. Pri tome je lansirao krilaticu o Olomanki kao zasticenom spomeniku kulture i slicnim ublehama, tuzio i vlasnike i nacelnike i sluzbe, trazio izuzece postupajucih sudija i nadleznih sudova, ulagao zalbe na presude, vracao procese na sami pocetak i sta sve ne...Sve se to razvuklo do dana danasnjeg, a kada ce sve biti okoncano samo dragi Bog zna, nadati se uskoro, da od ovakvog mjesta ne ostane samo ruglo. Napomenuo bih da su ovi izgradjeni dijelovi zasebne vlasnicke cjeline i zbog toga imaju saglasnost za izvodjenje radova.
Eborg

#1060 Re: Sarajevo Construction

Post by Eborg »

Apsurdno bi bilo da ostane ovako, nadam se da će okončanjem tih procesa zgrada otići "u visinu".

Građevinski, ne reketaško-osvetički dakako. :mrgreen:
Alkos

#1061 Re: Sarajevo Construction

Post by Alkos »

A jeko ovaj Hubić i UniMa Group, prvi put čujem?
JThomas

#1062 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

bilo je nekoliko plaćenih oglasa, ovaj članaka, na portalu u zadnjih mjesec-dva. mimo toga ni ja ne znam.
StupskaBitanga

#1063 Re: Sarajevo Construction

Post by StupskaBitanga »

Banalna stvar
Restoran u SC Otoka. Vlasnik pomenuta Unima. Naručiš pileći sendvič i onako usput pitaš konobara zbog čega nema list salate u njemu iako je to navedeno u cjenovniku i ponudi. Odgovor konobara je bio dobro je da ste dobili i piletinu
razonoda

#1064 Re: Sarajevo Construction

Post by razonoda »

StupskaBitanga wrote:Banalna stvar
Restoran u SC Otoka. Vlasnik pomenuta Unima. Naručiš pileći sendvič i onako usput pitaš konobara zbog čega nema list salate u njemu iako je to navedeno u cjenovniku i ponudi. Odgovor konobara je bio dobro je da ste dobili i piletinu
:shock: cuuuuj konobara, zasluzio baksis
Ljuba Moljac

#1065 Re: Sarajevo Construction

Post by Ljuba Moljac »

nije lako konobarima s obzirom kakve su im sefovi, ilitiga gazde.
razonoda

#1066 Re: Sarajevo Construction

Post by razonoda »

Ljuba Moljac wrote:nije lako konobarima s obzirom kakve su im sefovi, ilitiga gazde.
:shock: sto ,nemogu da kradu koliko hoce i kad hoce. :stasreko:
DaysleepeR

#1067 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

ova nova "Olomanka" samo sprijeda izgleda donekle uredno, dok ako pogledate sa strane vidjećete da liči na baraku jer joj krov ide ukoso naniže od visine fasade prema Titovoj pa naniže... na takav objekat NEMA ŠANSE da se nadogradi ijedan sprat.
Ljuba Moljac

#1068 Re: Sarajevo Construction

Post by Ljuba Moljac »

razonoda wrote:
Ljuba Moljac wrote:nije lako konobarima s obzirom kakve su im sefovi, ilitiga gazde.
:shock: sto ,nemogu da kradu koliko hoce i kad hoce. :stasreko:
privatnik koji drzi kafanu u BiH ti je uglavnom zesci odron i lopov koji se izivljava na radnicima. Svaka cast pojedinim cetitim izuzecima.
karanana

#1069 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

a koji je restoran unima u sc otoka? jel onaj u prizemlju ili gore na spratu?
StupskaBitanga

#1070 Re: Sarajevo Construction

Post by StupskaBitanga »

na spratu
perfect_guy

#1071 Re: Sarajevo Construction

Post by perfect_guy »

karanana wrote:a koji je restoran unima u sc otoka? jel onaj u prizemlju ili gore na spratu?
onaj do imteca, onaj do igraonice je mislim neki drugi
vješalica

#1072 Re: Sarajevo Construction

Post by vješalica »

Dakle kao što su neki mogli i vidjeti nikla je ograda (građevinska) od GP Butmir odmah ispred Velaninih nebodera,inače koja zauzima i više od pola šetališta.

Šta nam to Nedžad Koldžo gradi????????
karanana

#1073 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

Ko ima pravo da daje drzavno zemljiste privatnim firmama i za koliko para je prodana ona parcela?
vješalica

#1074 Re: Sarajevo Construction

Post by vješalica »

Nemam pojma,sjecam se da je pominjano prije par godina,i bas danas kad sam setala udarim na ogradu.Sta god da je u pitanju izgleda kao i obicno-veliki kretenizam.
perfect_guy

#1075 Re: Sarajevo Construction

Post by perfect_guy »

vješalica wrote:Dakle kao što su neki mogli i vidjeti nikla je ograda (građevinska) od GP Butmir odmah ispred Velaninih nebodera,inače koja zauzima i više od pola šetališta.

Šta nam to Nedžad Koldžo gradi????????
to sam se i ja pitao danas. Samo kako je smio auta "zarobiti" unutar ograde?
Post Reply