te nestanak drveća oko skušenih zgrada na početku energoinvesta
kao da će neko ono preuređivati za stanove ko da gledam nova miljacka
Vidjeh i ja jucer. Cini mi se samo prizemlje za ugostiteljski objekat. Cak ima i fasada. Nije mi jasno kako su to odradili od one ograde-LIBERO- wrote:Kazu skinuta ona zastitna ograda ispred bivse 'Olomanke', i kao pojavila se neka 'gradjevina'. Imla li nekih info, fotki...itd?
Vidjoh i ja jučer i iskreno ostah PAF! Pozitivno me iznenadilo.DaffyDuck wrote:Vidjeh i ja jucer. Cini mi se samo prizemlje za ugostiteljski objekat. Cak ima i fasada. Nije mi jasno kako su to odradili od one ograde-LIBERO- wrote:Kazu skinuta ona zastitna ograda ispred bivse 'Olomanke', i kao pojavila se neka 'gradjevina'. Imla li nekih info, fotki...itd?

http://www.klix.ba/biznis/investicije/n ... /141211049"Projekat UniMa express restoran na Ilidži je investicija od 200.000 KM, bit će otvoren u decembru 2014. i upošljavat će 20 ljudi. Nedugo zatim, u februaru sljedeće godine, otvorit ćemo poznatu kultnu sarajevsku slastičarnu 'Olomanku', objekt u koji je uloženo 450.000 KM, a koji će uposliti 40 ljudi, zatim će Ilidža u martu iduće godine dobiti još jedan objekt iz lanca UniMa caffe&restaurant i to ekskluzivnu caffe slastičarnu u koju će biti uloženo 250.000 KM te uposleno 15 novih radnika", kaže Hubić, dodajući da je u tekućoj godini kroz različite projekte investirao 850.000 KM.
Trebala je biti izgradjena kompletna nova zgrada, za ciju izgradnju su uknjizeni vlasnici izdvojili sredstva, odradili kompletne strucne analize o statickoj stabilnosti postojeceg objekta i nuznosti rusenja istog, dobili sve dozvole i zapoceli sa citavim poduhvatom, da bi se u tom momentu i u ovakvoj drzavi kakvu imamo pojavio Kabas Krasnici, opskurni lik, bivsi KOS-ovac, a danasnji robijas u R. Sloveniji, sa tvrdnjom da je Olomanka, ustvari, njegovo vlasnistvo. Trazio je "nagodbu" sa stvarnim vlasnicima , koji nisu pristali na ucjene, da bi ih svojim vezama i vezicama, u konacnici, izveo pred sud. Pri tome je lansirao krilaticu o Olomanki kao zasticenom spomeniku kulture i slicnim ublehama, tuzio i vlasnike i nacelnike i sluzbe, trazio izuzece postupajucih sudija i nadleznih sudova, ulagao zalbe na presude, vracao procese na sami pocetak i sta sve ne...Sve se to razvuklo do dana danasnjeg, a kada ce sve biti okoncano samo dragi Bog zna, nadati se uskoro, da od ovakvog mjesta ne ostane samo ruglo. Napomenuo bih da su ovi izgradjeni dijelovi zasebne vlasnicke cjeline i zbog toga imaju saglasnost za izvodjenje radova.-LIBERO- wrote:Znaci nece ici rekonstrukcija prvobitnog zdanja, tipa, zgrada cijela, nego ostaje ovo prizemlje samo?
Ova kapija sa bocne strane, moguce da ce tu biti ljetna bastica, bar tako djeluje.
Vjerovatno je ovo nesto tipa Metropolis do njega.
StupskaBitanga wrote:Banalna stvar
Restoran u SC Otoka. Vlasnik pomenuta Unima. Naručiš pileći sendvič i onako usput pitaš konobara zbog čega nema list salate u njemu iako je to navedeno u cjenovniku i ponudi. Odgovor konobara je bio dobro je da ste dobili i piletinu
Ljuba Moljac wrote:nije lako konobarima s obzirom kakve su im sefovi, ilitiga gazde.
privatnik koji drzi kafanu u BiH ti je uglavnom zesci odron i lopov koji se izivljava na radnicima. Svaka cast pojedinim cetitim izuzecima.razonoda wrote:Ljuba Moljac wrote:nije lako konobarima s obzirom kakve su im sefovi, ilitiga gazde.sto ,nemogu da kradu koliko hoce i kad hoce.
onaj do imteca, onaj do igraonice je mislim neki drugikaranana wrote:a koji je restoran unima u sc otoka? jel onaj u prizemlju ili gore na spratu?
to sam se i ja pitao danas. Samo kako je smio auta "zarobiti" unutar ograde?vješalica wrote:Dakle kao što su neki mogli i vidjeti nikla je ograda (građevinska) od GP Butmir odmah ispred Velaninih nebodera,inače koja zauzima i više od pola šetališta.
Šta nam to Nedžad Koldžo gradi????????