Prije godinu dana uradila sam porculanske navlake na cetiri zuba zbog njihovog loseg kvaliteta (vadjenje zivca, popravljanje itd..) kod Alije Faginovica, isti taj covjek me je nagovorio da sve "crne" plombe zamijenim bijelima, sa pricom kako su to najsuvremenije plombe... Nazalost, tada nedovoljno informisana, pristala sam na njegovu ponudu. Danas, nakon godinu dana imam strasnih problema sa svakih zubom koji je taj covjek plombirao!! Sve i jedan zub mi "propada" tj. samo iznenada me zaboli i trcim na vadjenje zivca, lijecenje, kopanje i vec moram jednu sesticu izvaditi... Navlake koje je stavio na cetiri zuba su estetski ODLICNE, medjutim, prije rada mi nije ni slikao zube da vidi da imam PROCES na zubima, te me je prije mjesec dana zabolio "kec" i morala sam i iz njega vaditi zivac kroz navlaku
Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
-
Lunatic_soul3
#1051 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pozdrav svima na forumu, danas sam se registrovala kako bih podijelila svoje iskustvo sa sto vise ljudi!
Prije godinu dana uradila sam porculanske navlake na cetiri zuba zbog njihovog loseg kvaliteta (vadjenje zivca, popravljanje itd..) kod Alije Faginovica, isti taj covjek me je nagovorio da sve "crne" plombe zamijenim bijelima, sa pricom kako su to najsuvremenije plombe... Nazalost, tada nedovoljno informisana, pristala sam na njegovu ponudu. Danas, nakon godinu dana imam strasnih problema sa svakih zubom koji je taj covjek plombirao!! Sve i jedan zub mi "propada" tj. samo iznenada me zaboli i trcim na vadjenje zivca, lijecenje, kopanje i vec moram jednu sesticu izvaditi... Navlake koje je stavio na cetiri zuba su estetski ODLICNE, medjutim, prije rada mi nije ni slikao zube da vidi da imam PROCES na zubima, te me je prije mjesec dana zabolio "kec" i morala sam i iz njega vaditi zivac kroz navlaku
( Sada se borim sa posljedicama njegovog rada i mislim da vise nikada necu vjerovati niti jednom zubaru, zaista ne mogu da vjerujem da jedino zele da prokleto zarade na nasim mukama!
Nadam se da ce vam moja patnja pomoci da otvorite oci i da za svoj novac trazite NAJBOLJU MOGUCU USLUGU! Pozdrav i mnogo srece
- LisaSimpson
#1052 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ne znam da li je neko spomenu doktora Ibrahima Basarića, ali meni je taj čovjek divan! Kod njega sam popravljala zub
te radila jedno poprilično komplikovano vađenje šestice, ali je to čovjek odlično uradio, 'em što me nije bolio sam proces, 'em što nisam ni natekla kasnije a niti pila tablete protiv bolova
Plus nije skup!
Ali mislim da čovjek ne radi navlake, pa evo istražujem opcije, mislim da ću ovoga Pirovića, malo i zbog cijene
Plus nije skup!
Ali mislim da čovjek ne radi navlake, pa evo istražujem opcije, mislim da ću ovoga Pirovića, malo i zbog cijene
-
ekonomistica78
#1053 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Zna li neko kako radi dr. Bejtović, da li popravlja zube ili je samo hirurg?
Čini mi se da je otvorio ordinaciju u novim zgradama na Dobrinji.
Čini mi se da je otvorio ordinaciju u novim zgradama na Dobrinji.
- bombašica
#1054 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Koja stomotološka ordinacija ima sklopljen ugovor sa osiguravajućom kućom "Vanbreda"?
- South Blue Mama
#1055 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
u svakoj stomatoloskoj ordinaciji mozes koristiti Vanbredu, samo moras original racun uzeti, i naravno zavisno iz koje organizacije dolazis ispostovati ostatak ugovora da bi ti vratili 80-100% iznosa, ne pokusavaj pretjerano varati jer sve ostaje u dosijeu pa pravi sebi kopije ako ih sta saltas da ne bi isiti zub vadila 3x 
- bombašica
#1056 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Eh, neke stomatološke ordinacije imaju ugovor sa Vanbredom i u tom slučaju izbjegava se ova procedura sa slanjem računa i naknadnom isplatom novca već osiguravajuća kuća sama (direktno) plaća račun. Mene zanimaju koje su to stomatološke ordinacije u gradu?South Blue Mama wrote:u svakoj stomatoloskoj ordinaciji mozes koristiti Vanbredu, samo moras original racun uzeti, i naravno zavisno iz koje organizacije dolazis ispostovati ostatak ugovora da bi ti vratili 80-100% iznosa, ne pokusavaj pretjerano varati jer sve ostaje u dosijeu pa pravi sebi kopije ako ih sta saltas da ne bi isiti zub vadila 3x
-
Neozbiljann
#1057 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Zdravo, zna li neko na koji nacin se vadi zub koji je propao skroz
znaci poravnat sa desnima, i koliko kosta vadjenje takvog zuba?
- славянин
#1058 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Isto kao i normalan zub (mozda ce to kostati 10 KM vise) , prvo se lomi taj zub (odvajaju se korijeni-) pa se vadi kukicom nekakvom korjen po korjen,prije svega navedenog moras ici na rengen i slikati zube u pitanju.Ne boli mnogo ako zub nije pod upalom - jer zubi koji su toliko otisli cesto sami krenu da "isplivaju" u toku vremena pa ih nije tesko ni cupati. Ukoliko je (kako meni doktorica objasni) nekakav kanal ispod upaljen ili sta vec (sto ne znaci da zub mora boliti) mora se ici na operaciju i hirurskim putem odstraniti (sto ne znam koliko kosta)Neozbiljann wrote:Zdravo, zna li neko na koji nacin se vadi zub koji je propao skrozznaci poravnat sa desnima, i koliko kosta vadjenje takvog zuba?
-
free_spirit
#1059 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Jest da je prica oko stomatologa, ali mene zanima da li je neko cuo za ortodonta koji se zove Dario ili Darije? Iskustva? I ako imate preporuciti nekog ortodonta al da nije ona dr. Bizovic, njoj ne dam pare 
- kamen spoticanja
#1060 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
dr darije ganibegovicfree_spirit wrote:Jest da je prica oko stomatologa, ali mene zanima da li je neko cuo za ortodonta koji se zove Dario ili Darije? Iskustva? I ako imate preporuciti nekog ortodonta al da nije ona dr. Bizovic, njoj ne dam pare
dobar doktor...dolazi u moju ordinaciju kao spoljni saradnik
a radi i sarajevu redovno
-
free_spirit
#1061 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
hvalakamen spoticanja wrote:dr darije ganibegovicfree_spirit wrote:Jest da je prica oko stomatologa, ali mene zanima da li je neko cuo za ortodonta koji se zove Dario ili Darije? Iskustva? I ako imate preporuciti nekog ortodonta al da nije ona dr. Bizovic, njoj ne dam pare
dobar doktor...dolazi u moju ordinaciju kao spoljni saradnik
a radi i sarajevu redovno
-
BIONA
#1062 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Odlican je momak, za svaku preporuku Darije G. Ima ordinaciju preko puta FIS-a, znam neke ljude koji su kod njega ispravili zube 
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#1063 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
poticaj wrote:Da li je neko koristio usluge stomatološke ordinacije Hrapović u Sarajevu (Hrasno)? Pozitivna, negativna iskustva sa osoboljem koje radi?
Zahvaljujem unaprijed.
-
pilica
#1064 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Odlične obje zubarke, i Ajla i Elma, već dugo smo njihovi pacijenti. Toplo preporučujem.de facto. wrote:poticaj wrote:Da li je neko koristio usluge stomatološke ordinacije Hrapović u Sarajevu (Hrasno)? Pozitivna, negativna iskustva sa osoboljem koje radi?
Zahvaljujem unaprijed.
Dr Ajla super i sa malom rajom.
-
Ninano
#1065 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Nazalost, isto iskustvo!! Covjek je BIO fantastican stomatolog, prije nekih 20-ak godina, sada je vec cikica u godinamaLunatic_soul3 wrote:Pozdrav svima na forumu, danas sam se registrovala kako bih podijelila svoje iskustvo sa sto vise ljudi!
Prije godinu dana uradila sam porculanske navlake na cetiri zuba zbog njihovog loseg kvaliteta (vadjenje zivca, popravljanje itd..) kod Alije Faginovica, isti taj covjek me je nagovorio da sve "crne" plombe zamijenim bijelima, sa pricom kako su to najsuvremenije plombe... Nazalost, tada nedovoljno informisana, pristala sam na njegovu ponudu. Danas, nakon godinu dana imam strasnih problema sa svakih zubom koji je taj covjek plombirao!! Sve i jedan zub mi "propada" tj. samo iznenada me zaboli i trcim na vadjenje zivca, lijecenje, kopanje i vec moram jednu sesticu izvaditi... Navlake koje je stavio na cetiri zuba su estetski ODLICNE, medjutim, prije rada mi nije ni slikao zube da vidi da imam PROCES na zubima, te me je prije mjesec dana zabolio "kec" i morala sam i iz njega vaditi zivac kroz navlaku( Sada se borim sa posljedicama njegovog rada i mislim da vise nikada necu vjerovati niti jednom zubaru, zaista ne mogu da vjerujem da jedino zele da prokleto zarade na nasim mukama!
Nadam se da ce vam moja patnja pomoci da otvorite oci i da za svoj novac trazite NAJBOLJU MOGUCU USLUGU! Pozdrav i mnogo srece
Last edited by Ninano on 10/07/2013 01:06, edited 1 time in total.
- azurna_obala
#1066 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da li je neko imaO iskustva sa dr. Behidžom Redžić?
Ima privatnu ordinaciju na Šipu..
I još jedno pitanje,
koliko jako i koliko dugo je normalno da boli zub nakon stavljanja lijeka u njeg?
Ima privatnu ordinaciju na Šipu..
I još jedno pitanje,
koliko jako i koliko dugo je normalno da boli zub nakon stavljanja lijeka u njeg?
-
Ninano
#1067 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
[quote="JagodaBoba"]@Edin H krezo krezavi
e ovako, ugradnja je 1000 KM, nakon toga 200KM dio koji se zasarafi u implantat i na to navlaka, a cijena navlake zavisi od vrste navlake (najjeftinija je oko 200KM, ali ima onih i skupljih, nemetalnih...) znaci izadje po zubu oko 1400KM...
jos nam napisi i koliko vremenski traje taj postupak, da ugodjaj bude potpun
hvala i pozzzz
jos nam napisi i koliko vremenski traje taj postupak, da ugodjaj bude potpun
- munevera44
#1068 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
I ja sam krenula tražiti stomatološke usluge po SA.
Vadjenje mislim 10 zuba i totalke gornje i donje vilice....... cca 1000 KM
Kontaktiram Stomatološki fakultet, pa mislim eto bar da kod njih izvadim te zube (imam zdravstveno) pa ću dalje vidjeti.
Došla sam do zaključka da ako želiš uslugu na Stomatološkom, em sporo, em strudenti odrade, a dosta profesora ima svoje ordinacije pa preporuče sami sebe i bude i brzo i kvalitetno i naravno plaća se.......
Vadjenje mislim 10 zuba i totalke gornje i donje vilice....... cca 1000 KM
Kontaktiram Stomatološki fakultet, pa mislim eto bar da kod njih izvadim te zube (imam zdravstveno) pa ću dalje vidjeti.
Došla sam do zaključka da ako želiš uslugu na Stomatološkom, em sporo, em strudenti odrade, a dosta profesora ima svoje ordinacije pa preporuče sami sebe i bude i brzo i kvalitetno i naravno plaća se.......
- munevera44
#1069 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Stomatološka ordinacija "Safir" u zgradi koju zovu šibica............... žena zmaj i nema dalje......... 
- P308
#1070 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Preporucujem Stomatolosku ordinaciju „Konjhodžić" u Bolnickoj 5 i dr. Hajriju Konjhodžić 
-
ninica03
#1071 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Imam pitanje za Acerica, neko rece da je plomba 50, a popravljanje 100, da li to znaci da je popravka jednog zuba 150 KM, ne 100 KM. Hvala 
-
ninica03
#1072 Re:
Da li mi mozete reci posto je neko na forumu napisao da je cijena plombe 50, a popravljanje 100 KM, da li to znaci da popravka kosta 150 KM? Hvala unaprijedzena21 wrote:Gdje je tacno ova ulica?? Koji dio grada??stidljiv wrote:Safet Asceric
Hadžibešireva 10, Sarajevo
Telefon: +387(0)33 22 00 24
Fax.: +387(0)33 22 52 80
Mob.: +387 (0)61 48 88 00
Veoma pozitivna iskustva. Izvrstan strucnjak...i poprilicno je mlad. Svaka preporuka...
-
Ninano
#1073 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da li je neko koristio usluge stomatoloske ordinacije Respect i pls kakva su vam iskustva?
-
velahavle
#1074 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ninica03 wrote:Imam pitanje za Acerica, neko rece da je plomba 50, a popravljanje 100, da li to znaci da je popravka jednog zuba 150 KM, ne 100 KM. Hvala
50KM je popravak zuba s plombom, 100 KM je kad liječiš zub pa onda na to daš još 50 KM za plombu
Memić-Hrapović dr Merima kod Muzičke škole
- aurora313
#1075 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Doktorica Merima je zakon! Merima je stomatolog kakvog samo pozeljeti mozes gdje je lijecenje onoga sto se spasiti moze glavni cilj, a nista 'na brzaka' ne dolazi u obzir.velahavle wrote:Memić-Hrapović dr Merima kod Muzičke škole
Sta je meni i mojoj zeni napravila, to treba vidjeti da bi vjerovali. Super osoba i profesionalac.