Da, njegova visina je 183cm po nba mjerenjima, tak da ne moze biti ispod 180, ne nosi stikleb@tto wrote:dva-tri centimetra su nba igrači niži kada se mjere bez obuće,tako da je on 180 ili 181 cm visok bez obućearze wrote:iverson je ispod 180 cm jer se mjere u patikama nba igraci za razliku od europskih
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Comrad
#1051 Re: NBA na OBN-u
- alphonse kauders
#1052 Re: NBA na OBN-u
Ma visina sama po sebi kod bekova ne znači ništa, po mom mišljenju je važnija karakteristika igrača raspon ruku, tj. dohvat i skočnost. Mislim, možeš imati ljudi koji se razlikuju u 5 centi po visini, ali da ovaj niži ima viši dohvat ruku stojeći u mjestu pa tako da onaj što ima malo više čelo ili ćoškastiju glavu nema nikakve prednosti iako je na papiru 5 cm viši;)
Evo, recimo Kirilenko i Rajon Rondo, pa njih dvojica imaju orangutanske ručke u odnosu na tijelo, njima ništa ne znači ako igraju protiv 4-5 cm. višeg igrača.
Evo, recimo Kirilenko i Rajon Rondo, pa njih dvojica imaju orangutanske ručke u odnosu na tijelo, njima ništa ne znači ako igraju protiv 4-5 cm. višeg igrača.
- Comrad
#1053 Re: NBA na OBN-u
Raspon ruku zavisi od visine, Iverson ima duge ruke, mozda ima ruke kao igrac od 190 cm (mozda i vise), ali isto tako onaj bek od 195cm ima ruke kao onaj od 200cm, Garnett ja mislim da ima raspon ruku 4 metra
. Naravno odraz, kod Iversona je mislim oko 110cm (njegova kuca preko Cambyija proglasena za zakucavanje godine - Video. Medjutim, kao sto rece i Avdic, Iverson je jedinstven, koji je to jos igrac njegove visine postigao ovo sto je on - nijedan. Bilo je tu nekih dobrih nizih igraca (opet svaki je bio visociji od Iversona), ali nijedan nije bio ovako konstantan i ovako ucinkovit, pa covjek sav polomljen, i dalje trpa po 30pts po tekmi 
- boston_c
#1054 Re: NBA na OBN-u
Eno Denver opet stavlja na kocku prolaz u playoff sinoć kantanje od Utah Jazz-a, Golden State dobio tako da je opet sve moguće...Večeras je ključna tekma za Nuggetse protiv Houstona u Denveru...Joj da hoće ispasti!
A evo sad kada je već regularna sezona pri kraju mogu se i birati najbolji igrači sezone, mada je teško nama iz BiH kvalitetno birati radi malog broja gledanih utakmica, ja ću pokušat':
Best rookie- po meni Kevin Durant iako je i onaj Horford iz Atlante dobar, čovjek haman ima double-double učinak u prosjeku ipak je Durant već izrastao u lidera jedne ekipe, bez obzira koliko ona loša bila.
Best 6th man- Manu Ginobili mada igra preko 30 min u prosjeku i po pravilima ne ispunjava kriterije pravog 6-og igrača. Al' čovjek nije starter, štaš'...
Coach of the year- subjektivno Doc Rivers
, objektivno Byron Scott.
Best defensive player-bez konkurencije Kevin Garnett
I MVP- subjektivno Garnett, objektivno Kobe Bryant (po meni "tačku na i" svim raspravama stavio je upravo protiv Paula neku noć, doduše vidjet ćemo ga još večeras...), a Chris Paul na trećem mjestu...LeBrona nema ni u priči jednostavno zbog toga što mu je ekipa preslaba, a po meni je to jedan od bitnih kriterija da bi neki igrač bio Most Valuable Player...
A evo sad kada je već regularna sezona pri kraju mogu se i birati najbolji igrači sezone, mada je teško nama iz BiH kvalitetno birati radi malog broja gledanih utakmica, ja ću pokušat':
Best rookie- po meni Kevin Durant iako je i onaj Horford iz Atlante dobar, čovjek haman ima double-double učinak u prosjeku ipak je Durant već izrastao u lidera jedne ekipe, bez obzira koliko ona loša bila.
Best 6th man- Manu Ginobili mada igra preko 30 min u prosjeku i po pravilima ne ispunjava kriterije pravog 6-og igrača. Al' čovjek nije starter, štaš'...
Coach of the year- subjektivno Doc Rivers
I MVP- subjektivno Garnett, objektivno Kobe Bryant (po meni "tačku na i" svim raspravama stavio je upravo protiv Paula neku noć, doduše vidjet ćemo ga još večeras...), a Chris Paul na trećem mjestu...LeBrona nema ni u priči jednostavno zbog toga što mu je ekipa preslaba, a po meni je to jedan od bitnih kriterija da bi neki igrač bio Most Valuable Player...
- Neelix
#1055 Re: NBA na OBN-u
oooooooooooooooooooooooj deranja

tokom play offa 3 utakmice sedmicno

tokom play offa 3 utakmice sedmicno
-
LSD
#1056 Re: NBA na OBN-u
Kako Lakersi poderase Spurse uh...20 razlike bez puno umaranja 
-
arze
#1057 Re: NBA na OBN-u
ti si stvarno hater ogroman...po tebi su paul i garnett ispred kobe-a i lebrona(nikaddddddd!!!!!!!)boston_c wrote:Eno Denver opet stavlja na kocku prolaz u playoff sinoć kantanje od Utah Jazz-a, Golden State dobio tako da je opet sve moguće...Večeras je ključna tekma za Nuggetse protiv Houstona u Denveru...Joj da hoće ispasti!![]()
![]()
![]()
Coach of the year- subjektivno Doc Rivers, objektivno Byron Scott.
a to sto govoris da je cleveland prelosh...vidimo se u play offu(iako cavsi nisu moja ekipa br.1)
-
arze
#1058 Re: NBA na OBN-u
jos kad i o tim Rookie's govoris durant ok! al jesil cuo mozda za al thorntona(gledaj malo top 10) al i ucinke po utakmicama obavezno.boston_c wrote:Eno Denver opet stavlja na kocku prolaz u playoff sinoć kantanje od Utah Jazz-a, Golden State dobio tako da je opet sve moguće...Večeras je ključna tekma za Nuggetse protiv Houstona u Denveru...Joj da hoće ispasti!![]()
![]()
![]()
-
arze
#1059 Re: NBA na OBN-u
ok nisam vidio da si stavio kobe-a al james sineeeeeeeeeeboston_c wrote:Eno Denver opet stavlja na kocku prolaz u playoff sinoć kantanje od Utah Jazz-a, Golden State dobio tako da je opet sve moguće...Večeras je ključna tekma za Nuggetse protiv Houstona u Denveru...Joj da hoće ispasti!![]()
![]()
![]()
-
laku noć
#1060 Re: NBA na OBN-u
Komentator sa OBN-a:"Sparsi" i ovu četvrtinu otvaraju bez datog koša"
- Neelix
#1061 Re: NBA na OBN-u
james moze statistike nabijat kad je truba tim pa nema ko pucat. i kobe je isto tako prije 2 god, i impresivniji bio
81 i to
pa gdje je doguro? taman dokle ce i cavsi ove godine 
- boston_c
#1062 Re: NBA na OBN-u
Upravo i ja to govorim, statistika je sekundarna...OK, može Cleveland dogurti daleko u playoff-u, možda pobjede i Boston i Detroit (mada čisto sumnjam), ali činjenica jeste da je ovo nagrada za MVP-a regularnog dijela sezone, a po meni to nemože biti igrač koji dolazi iz ekipe koja ima jedva 40 i kusur pobjeda i to još na slabom istoku...Barem od kada ja pratim NBA, MVP je dolazio iz ekipa koje imaje minimalno barem iznad 50 pobjeda, tako da...James je strašan igrač, ali po meni ove godine je na četvrtom mjestu iza Kobea, Garnetta i Paula.
Ja osobno bi volio da nagrada ode u ruke Garnetta, ali mislim da će to Kobe pokupiti, i to sasvim zasluženo.
I još što se tiče rookieja, Thornton iz Clippersa je dobar, ali Durant koji ima 20-ak poena po utakmici i Horford koji ima double-double prosjek su ipak korak ispred...A od njih Horford će jedini zaigrati u playoffu, na njegovu žalost protiv Bostona tako da će biti bye,bye i to vrlo brzo

Ja osobno bi volio da nagrada ode u ruke Garnetta, ali mislim da će to Kobe pokupiti, i to sasvim zasluženo.
I još što se tiče rookieja, Thornton iz Clippersa je dobar, ali Durant koji ima 20-ak poena po utakmici i Horford koji ima double-double prosjek su ipak korak ispred...A od njih Horford će jedini zaigrati u playoffu, na njegovu žalost protiv Bostona tako da će biti bye,bye i to vrlo brzo
-
arze
#1063 Re: NBA na OBN-u
neznam sto je po vama cleveland tako losh pa ljudi prosle godine stigli do FINALA..isprasili DETROIT!
ove godine tu su jos ben wallace,d.west,...jos tu dodaj ilgauskasa,pavlovica,varejao..pa to moze bit samo bolja ekipa od proslogodisnje...hughes je otisao i gooden al to nije bitno....james ce explodirat u play offu
ove godine tu su jos ben wallace,d.west,...jos tu dodaj ilgauskasa,pavlovica,varejao..pa to moze bit samo bolja ekipa od proslogodisnje...hughes je otisao i gooden al to nije bitno....james ce explodirat u play offu
- alphonse kauders
#1064 Re: NBA na OBN-u
Denver i definitivno u play off-u, Golden State ispao, Carmelo Anthony preksinoc uhapsen zbog voznje pod dejstvom alkohola, jos se ne zna hoce li ga liga suspendovati sto bi totalno umanjilo sanse Denver protiv NOH u play off-u.
- Epitop
#1065 Re: NBA na OBN-u
Jes'l vidio sliku iz policije, a jest čovjek da se prepadneš kada ga vidiš, skroz deformisano lice od alkohola.alphonse kauders wrote:Denver i definitivno u play off-u, Golden State ispao, Carmelo Anthony preksinoc uhapsen zbog voznje pod dejstvom alkohola, jos se ne zna hoce li ga liga suspendovati sto bi totalno umanjilo sanse Denver protiv NOH u play off-u.
- -danTe-
#1066 Re: NBA na OBN-u
Ma dzaba Denveru 8.mjesto jer idu na Lakerse i ne vjerujem da imaju kakve sanse...Jos ako se vrati Bynum,Lakersi sigurno u finale,a ni naslov nije daleko(mozda malo subjektivno,ali ima i objektivnosti
)...
- sesalmir
#1067 Re: NBA na OBN-u
Ovi spursi su nevjerovatni, imaju 1-3 protiv sunsa sa kojima bi se trebali sastati u 1. rundi, medjutim u zadnjoj tekmi sezone igraju protiv utaha gdje porazom padaju na 4. mjesto i idu u 1. rundi na realno najslabiju ekipu zapada, houston, kojeg bi sigurno pobjedili sa jedno 4-1 i to sa 80% snage + poraz od utaha mogu opravdati neigranjem manua zbog neke smjesne povrede iako ga ustvari samo odmaraju znajuci da im je on kljucni igrac ako misle uzeti titulu. A s druge strane ovime bi sunse poslali na utah koja bi u tom duelu imala prednost domaceg terena gdje su u cjeloj sezoni zabiljezili svega 4 poraza.
Jedva cekam da vidim rezultat ove tekme jer mislim da je ipak i u interesu utaha da igraju protiv houstona u 1. rundi, dok s druge strane korist u ovoj pobjedi bi imali u tome da bi u eventualnom finalu zapada protiv spursa imali prednost domaceg terena + u 2. rundi se ne bi mogli sastati sa lakersima.
Jedva cekam da vidim rezultat ove tekme jer mislim da je ipak i u interesu utaha da igraju protiv houstona u 1. rundi, dok s druge strane korist u ovoj pobjedi bi imali u tome da bi u eventualnom finalu zapada protiv spursa imali prednost domaceg terena + u 2. rundi se ne bi mogli sastati sa lakersima.
- Neelix
#1068 Re: NBA na OBN-u
i Miami je prije dvije godine osvojio titulu....arze wrote:neznam sto je po vama cleveland tako losh pa ljudi prosle godine stigli do FINALA..isprasili DETROIT!
- Vaso
#1069 Re: NBA na OBN-u
ljudi , kako ide
..malo sam se presvuko

- sesalmir
#1070 Re: NBA na OBN-u
Spursi uzese utah, ipak da su izgubili situacija bi bila dosta komplikovanija od onoga sto sam mislio, jer bi tada cak 4 tima imala isti omjer, a s obzirom na najslabiji medjusobni tih ekipa spursi bi u toj situacij zavrsili tek kao 6. i prakticno kroz cijeli playoff nebi imali prednost domaceg terena, tako da su i manua aktivirali za ovu tekmu i to rutinski odradili.
Evo nam parova 1. runde bos-atl, cle-was, det-phi i tor-orl na istoku, a na zapadu sve haos tekme lal-den (prenos 1. tekme je u ned. na obn), hou-uta, sas-pho i dal-noh.
Mislim da su boston, detroit, lakersi i utah 99% u drugom krugu, naravno iznenadjenja su uvijek moguca,(svak se moze sjetiti sta se dallasu desilo prosle sezone) ali definitivno derbi po meni je duel spursa i sunsa koji su realno medju top 5 timova u trci za titulu, nadam se da ce obn prenositi 2. tekmu ovog duela koja se igra u utorak na srijedu u 3i30, kasno je ali bi se isplatilo ustati da se to pogleda jer ipak sunsi su vec 2 puta izbaceni od spursa i definitivno imaju motiva i sa dovodjenjem shaqa i hilla dobili su jos na cvrstini i iskustvu koje je neophodno ako se zeli titula osvojiti.
Prava sezona sad pocinje.
Evo nam parova 1. runde bos-atl, cle-was, det-phi i tor-orl na istoku, a na zapadu sve haos tekme lal-den (prenos 1. tekme je u ned. na obn), hou-uta, sas-pho i dal-noh.
Mislim da su boston, detroit, lakersi i utah 99% u drugom krugu, naravno iznenadjenja su uvijek moguca,(svak se moze sjetiti sta se dallasu desilo prosle sezone) ali definitivno derbi po meni je duel spursa i sunsa koji su realno medju top 5 timova u trci za titulu, nadam se da ce obn prenositi 2. tekmu ovog duela koja se igra u utorak na srijedu u 3i30, kasno je ali bi se isplatilo ustati da se to pogleda jer ipak sunsi su vec 2 puta izbaceni od spursa i definitivno imaju motiva i sa dovodjenjem shaqa i hilla dobili su jos na cvrstini i iskustvu koje je neophodno ako se zeli titula osvojiti.
Prava sezona sad pocinje.
- irfan2
#1071 Re: NBA na OBN-u
malo sam pristrasan jer navijam za finiks
..al definitivno mi je najmrza ekipa san antonia ..taaaako bi volio da ispadnu ...
nimalo ljepote u igri, nekako su ..bezze..i ne volim onu tuznu facu tima dankana..i ne volim sto ih gotive sudije ...
nista od ovoga nije argument
..al ne volim spurse nimalo ..
al opet bi mogli osvojit naslov
..znaju igrat u plej offu, iskusni su i namazani ... i znaju tempirat formu, a ne ko dallas, prosle sezone 70 pobjeda haman, daleko prvi i ispadnu od ..koga ono? utaha?
nimalo ljepote u igri, nekako su ..bezze..i ne volim onu tuznu facu tima dankana..i ne volim sto ih gotive sudije ...
nista od ovoga nije argument
al opet bi mogli osvojit naslov
-
LSD
#1072 Re: NBA na OBN-u
Od Golden State-a je ispao Dallas...a sto se tice para Spurs-Suns,i ja ove sezone navijam za Phoenix ali su sami prokockali prednost domaceg terena (mada to ne more puno znaciti u play-offu)...i jos nesto,Spursi su veliki dužnici Sunsima (prošle godine su zahvaljujuci sudijama i suspenziji Stoudemire-a prosli Sunse 4-2 u drugom krugu doigravanja)...tako da bi se ove godine vrlo lako mogao naplatiti racunirfan2 wrote:malo sam pristrasan jer navijam za finiks..al definitivno mi je najmrza ekipa san antonia ..taaaako bi volio da ispadnu ...
nista od ovoga nije argument..al ne volim spurse nimalo ..
al opet bi mogli osvojit naslov..znaju igrat u plej offu, iskusni su i namazani ... i znaju tempirat formu, a ne ko dallas, prosle sezone 70 pobjeda haman, daleko prvi i ispadnu od ..koga ono? utaha?
- boston_c
#1073 Re: NBA na OBN-u
Čitav istok je u prvom krugu relativno dosadan, Celticsi će to rutinski odraditi...Ali ova tekma Spurs-Suns je ludilo, biće klanja, po meni susreću se 2 od tri najbolje ekipe na zapadu uz Lakerse naravno. Ipak je predviđam finale zapada SAS-LAL, iako ona Utah bi mogla biti tzv. "dark horse" playoffa...Jedva čekam!
-
LSD
#1074 Re: NBA na OBN-u
Ma jarane,citav istok je do samog finala istoka (a bice izmedju Bostona i Detroita 90%) veoma dosadan,nije samo prvi krug u pitanju...fakticki play-off ce se igrati samo na zapadu.boston_c wrote:Čitav istok je u prvom krugu relativno dosadan, Celticsi će to rutinski odraditi...Ali ova tekma Spurs-Suns je ludilo, biće klanja, po meni susreću se 2 od tri najbolje ekipe na zapadu uz Lakerse naravno. Ipak je predviđam finale zapada SAS-LAL, iako ona Utah bi mogla biti tzv. "dark horse" playoffa...Jedva čekam!
-
arze
#1075 Re: NBA na OBN-u
Washington ce bit "fafaron" istoka ako prode cleveland jer bostona redovno dereeeee hahaha
jest i taj boston neka ekipa pogledajte sta im je washington cinio ove sezone cini mi se 3-1
na zapadu prolazi houston,phoenix,denver(
,new orleans50-50(mada new orleans ima veliku prednost pod kosem al su oni iskusniji).
Brzo ispadanje Phille je neminovno mada mogu uzet detroita 1-2 event. orlando ide dalje et!
jest i taj boston neka ekipa pogledajte sta im je washington cinio ove sezone cini mi se 3-1
na zapadu prolazi houston,phoenix,denver(
Brzo ispadanje Phille je neminovno mada mogu uzet detroita 1-2 event. orlando ide dalje et!