Donnie Smith wrote:nije citat, već priča moga života![]()
Inače volim Džamonju, ali ovo je jedna od ljepših priča koje sam pročitala.
Moderator: Chloe
Donnie Smith wrote:nije citat, već priča moga života![]()
Moll_Flanders wrote:Donnie Smith wrote:nije citat, već priča moga života![]()
![]()
Inače volim Džamonju, ali ovo je jedna od ljepših priča koje sam pročitala.
Damir0406 wrote:"Ovakva će te teško zavoleti, teško ćeš joj se svideti, i teško će ti to ona priznati. Ma i kad prizna, opet će ti teško ljubav pokloniti. Ali kad te zavoli, neće te ovakva, prijatelju, nikad ni prevariti ni izneveriti. Takva ti je ona..."
Moll_Flanders wrote:''Niko ti ne može biti stran kao čovjek koga si nekada volio.''
Remarque
ko je da je tuzno ali lijepo receno!Damir0406 wrote:Ne znam iz koje je knjige, nasao na blogu nekom, pa reko da podijelim sa vama
Uvijek kvalitetne citate nadjesMoll_Flanders wrote:"U životu postoji posebno nevidljivo pravilo da se sve ono što je započeto jednoga dana, prije ili kasnije, mora i završiti. A to i nije neka radost. Nismo se voljeli dovoljno hrabro. U tome je bila naša nesreća. A to je već tvoj grijeh, jer je muška hrabrost u ljubavi tek neznatna. Ljubav je, zapravo, vaše djelo. Samo ste u tome nedostižne. Ti si tu negdje pokleknula, a s tobom je palo sve što je moglo biti, što je bila tvoja dužnost, tvoja zadaća, smisao života. I nisu muškarci odgovorni za ljubav. Voljeti treba hrabro. A ti si učinila najgore što žena može učiniti: uvrijedila si se, ustuknula i pobjegla.''
Sandor Marai, Ester