Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muha_sa wrote:-priznam da sam metuzalem
-sjecal se ova "omladina" Plavog podruma u Evropi i Karmena u Bristolu
...i Karmena i striptizete Mirjam iz Slovenije
-imali smo obicaj negdje u ovo doba-pred Novu-raja s posla odernecit tako jednom krenemo od Rajlovca-pa u gluho doba završismo u Karmenu--stolovi oko podijuma-specijalna gošca iz Turske docekasmo i specijalnu gošcu--udje ona pod zarom--poce ples usta jedan dingospo pa i on uz nju pleše--uvija se ona uvija se on nakon par minuta neko od prisutnih udje na podijum i gošci svuce zar kad se brkovi i celavica ukazaše
-ode plesac iz publike ko popišan
memx wrote:Dobro jutro, rano ste mi počeli s pričom. Spavate li vi ikad? Od sinoć cijela strana i po!
Hajd sad gdje ste išli na jutarnju kafu, prije škole?
Staklo, Nava, ili u Morića ona mala kafanica na spratu?!
Prije škole i odmah poslije škole svaki dan Mina u Kralja Tomislava. Sladak mali, fin kafić, fina raja... ne znam da li je spomenut. Kad bježim sa časa... Šetalište.. To ono što je usko vezano za školu
Bio je i kafic Ciao u Kralja Tomislava.
Zna li neko kako se zvao kafic negdje preko puta Hidrogradnje, nize od Mod-a. Nije dugo radio, ali znalo je biti OK, i raja su bila isto OK
mart wrote:Bio je i kafic Ciao u Kralja Tomislava.
Zna li neko kako se zvao kafic negdje preko puta Hidrogradnje, nize od Mod-a. Nije dugo radio, ali znalo je biti OK, i raja su bila isto OK
U Cao je bilo dobro ono vrijeme prije rata,super raja bila.
Jeste, bila je dobra raja. A kad popijes nesto u Ciao, onda zavrnes krug pojavis se u Milku kod Frenkija, tuspasis se u Sos, Bugati i zavrsis u Kogu, na mjestu sa kojeg se uglavnom i kretalo. Poslije u BB, pa kod Jerlagica na kifle.
mart wrote:Bio je i kafic Ciao u Kralja Tomislava. Zna li neko kako se zvao kafic negdje preko puta Hidrogradnje, nize od Mod-a. Nije dugo radio, ali znalo je biti OK, i raja su bila isto OK
sigurno preko puta?
da nije na istoj strani ulice, izmedju hidrogradnje i trase?
mart wrote:Bio je i kafic Ciao u Kralja Tomislava. Zna li neko kako se zvao kafic negdje preko puta Hidrogradnje, nize od Mod-a. Nije dugo radio, ali znalo je biti OK, i raja su bila isto OK
sigurno preko puta?
da nije na istoj strani ulice, izmedju hidrogradnje i trase?
Mislim da ne misli na Skoč, već na onu neku kafanicu otvorenu pred rat, niže Moda ... galerija, nešto ...
KatarinaKosaca wrote:
Prije škole i odmah poslije škole svaki dan Mina u Kralja Tomislava. Sladak mali, fin kafić, fina raja... ne znam da li je spomenut. Kad bježim sa časa... Šetalište.. To ono što je usko vezano za školu
Mina u KT, drže li to Turkići što imaju staklarsku radnju na čaršiji?
KatarinaKosaca wrote:
Držali su Turkići, ali ne znam za staklarsku radnju na Čaršiji
Jeste, bila je dobra raja. A kad popijes nesto u Ciao, onda zavrnes krug pojavis se u Milku kod Frenkija, tuspasis se u Sos, Bugati i zavrsis u Kogu, na mjestu sa kojeg se uglavnom i kretalo. Poslije u BB, pa kod Jerlagica na kifle.
Kod mene je bila malo drugacija ruta ,Krenem od Ciao,onda se popnem do SOS a onda do Piramide i spustim se do u zavisnosti od godisnjeg doba ili do BB zimi ili basta Crvene Galerije ljeti.Kogo sam zaobilazila u sirokom luku nisam bas gotivila face koje tamo izlaze.E bilo je perioda kada je CDA bio aktuelan tu se isto zaglavljivalo naopako.
EEEEEEEEEE sad se sjetih pizzerie Casper na groblju,slatko mjesto bilo skroz obzirom na lokaciju
Last edited by sandra01 on 22/12/2011 12:29, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca wrote:
Držali su Turkići, ali ne znam za staklarsku radnju na Čaršiji
Ko to sad drži? Kod Camela, na ulazu u čaršiju, ako nisam pobrkala nešto ...