.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amrica

#1051 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Edin H. wrote:Steta sto nema vise onih svercera oko Egipta - dobrih se farmerki moglo uzeti po pristupacnim cijenama, a vrhunska usluga.

Jedino im kabine za presvlacenje nisu bile bas najbolje :D

komision :D i vranglerke :oops:
muha_sa

#1052 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:Steta sto nema vise onih svercera oko Egipta - dobrih se farmerki moglo uzeti po pristupacnim cijenama, a vrhunska usluga.

:lol: :thumbup:

"Super rifle" a kabine haustori bez ogledala.
-bogme se i štof za odjela prodavo :D mjerilo se ovako :lol: jedan kraj štofa u ruku pa mušteriji pod bradu i digneš mu malkice palcem glavu--drugi kraj štofa visi negdje do koljena a ti ga tapkaš po cipeli i govoriš mu -taman-taman kolko treba za dobro odjelo :lol:
cava

#1053 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by cava »

Super rifle, noge ti k'o kifle :lol:
amrica

#1054 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

muha_sa wrote:

:lol: :thumbup:

"Super rifle" a kabine haustori bez ogledala.
-bogme se i štof za odjela prodavo :D mjerilo se ovako :lol: jedan kraj štofa u ruku pa mušteriji pod bradu i digneš mu malkice palcem glavu--drugi kraj štofa visi negdje do koljena a ti ga tapkaš po cipeli i govoriš mu -taman-taman kolko treba za dobro odjelo :lol:

muha, jes'to ti :shock: :run: talio tole
Chisum

#1055 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Muha u raljama organizovanog kriminala. :lol:

Za sad znamo da je klepao lubenice i kupus... Krug se lagano zatvara.... :lol:
HAVANA

#1056 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Ih Wrangler 8) Ja u Udine iso zbog njih(bila dobra radnja,jeftina...jedne platis 3 uzmes :lol: )...pa starki,pa one rifle jakne...duge,pa one majice...kako ono bi fred perryyyyyyyyyyy :lol: al kad sam dedi klepio krombi kaput...niko ko ja 8)
Ajjj kad se sjetim onih seljanki po vozu...po 5 farmerki na sebe obuku,a esspreso kafe...svega,saso mange :lol:
Ipak ,najbolje je garderobe bilo kad kolege dodju s puta u dedan...pa proberi :D
HAVANA

#1057 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

A vidim ja... kad sam upozno muhu...reko...jebes mi mater, jes mi ovaj poznat...odNekle :lol:
poznanik

#1058 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by poznanik »

HAVANA wrote:Ih Wrangler 8) Ja u Udine iso zbog njih(bila dobra radnja,jeftina...jedne platis 3 uzmes :lol: )...pa starki,pa one rifle jakne...duge,pa one majice...kako ono bi fred perryyyyyyyyyyy :lol: al kad sam dedi klepio krombi kaput...niko ko ja 8)
Ajjj kad se sjetim onih seljanki po vozu...po 5 farmerki na sebe obuku,a esspreso kafe...svega,saso mange :lol:
Ipak ,najbolje je garderobe bilo kad kolege dodju s puta u dedan...pa proberi :D

Koliko si prenio onih zelenih, sintetičkih džempera :D
HAVANA

#1059 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Mislis na one sa okruglom kragnom,malo sirom...a plet onaj kao linije uspravne...? :lol:
Sjecas se kad su oni s baklavama krenuli? :lol:
sarajlija_ba

#1060 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by sarajlija_ba »

HAVANA wrote:Ih Wrangler 8) Ja u Udine iso zbog njih(bila dobra radnja,jeftina...jedne platis 3 uzmes :lol: )...pa starki,pa one rifle jakne...duge,pa one majice...kako ono bi fred perryyyyyyyyyyy :lol: al kad sam dedi klepio krombi kaput...niko ko ja 8)
:lol: :wink:
poznanik

#1061 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by poznanik »

HAVANA wrote:Mislis na one sa okruglom kragnom,malo sirom...a plet onaj kao linije uspravne...? :lol:

:D pa su onda ubačeni u prodaju i džemperi drugih boja, ne samo zeleni, koji su bili i skuplji...

Kad smo na priči o Trstu, zna li neko anegdotu sa Puškinom kafom na carini?
HAVANA

#1062 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

sarajlija_ba wrote:

Jesi se to i ti druzio s kolegama :lol:
Ha ja...svi fol fini na forumu,posteni,moralni i o sebi pri sebi :oops:
Jedino na ovoj temi rsuzi :oops: ljubi vas brat :D
sarajlija_ba

#1063 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by sarajlija_ba »

HAVANA wrote:
sarajlija_ba wrote:

Jesi se to i ti druzio s kolegama :lol:
Ha ja...svi fol fini na forumu,posteni,moralni i o sebi pri sebi :oops:
Jedino na ovoj temi rsuzi :oops: ljubi vas brat :D
Ja sam nevin djece mi :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#1064 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

poznanik wrote:
HAVANA wrote:Mislis na one sa okruglom kragnom,malo sirom...a plet onaj kao linije uspravne...? :lol:

:D pa su onda ubačeni u prodaju i džemperi drugih boja, ne samo zeleni, koji su bili i skuplji...

Kad smo na priči o Trstu, zna li neko anegdotu sa Puškinom kafom na carini?

Gukni,garant je interesantna...dogodovStina... :D
sarajlija_ba

#1065 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by sarajlija_ba »

Ja znam za anegdotu kad su jednog na carini pitali šta ima da prijavi od tehničkih stvari a on se toliko prepao da je rekao "ma samo deku" :D
poznanik

#1066 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by poznanik »

Kao i svi, i Puška išao u Trst, ali je on uvijek prolazio pun robe :-)

U vozu na Šentilju, torbe pune kafe, dolazi carinik, gleda unutra i čudi se, ima preko 30 kila, diže glavu i zapanjeno pita Pušku: Pa šta je ovo :shock: Bilo dozvoljeno mislim kilo kafe, tako nešto... Pa hrana za ptice jebo ga ti, odgovara on. Ja time hranim golubove... :D

Valjda su se malo posvađali, ne znam kako je završeno, vjerovatno je sve prenio :D
HAVANA

#1067 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

:lol:
Tad se jos i moglo nesta...zamisli krajem 60-ih drame...Stari imo vespu i kurchio se po gradu :lol: kad kupi safet isovic motor i skonta stari, e necemo tako safete :D Proda vespu,nakog princa i u italiju po herkulesa.Kako ces pare prenijeti u ono vrijeme :? Skontaju oni i razrezu konzervu,stave pare...pa im drug opet napravi konzervu...prelijepe preko novu naljepnicu i pici...Kupi motor na prvu i kaze, kontam sta cu sad kukala mi majka...do zadnje pare dao talijanu...pa kombinuj...pa premuntali talijana i on im poslao motor vozom...pa drama ovde,papiri...al poslo talijan...nije izradio...sto ti je talijan... :lol: I sad imam sliku...stara i stari na herkulesu u djure djakovica...nidje ziva roba...nema 5 auta :) dok nisu otresli s motora :cry: al valjalo je meni...kad god sam ga spomenuo u mladosti :twisted: bjez nemoj da te nogom nabijem...jebo te motor..
suspect_zero

#1068 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by suspect_zero »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dajte još priča :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#1069 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

suspect_zero wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dajte još priča :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moja zehra :lol: razbudise me ovi sa sjecanjima,evo i pivu otvorio :D a oni polijegali...
Chisum vari nedje,garant...
suspect_zero

#1070 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by suspect_zero »

Hajd' kad si već pivu otvorio....otvori i sjećanje :-D ....de još kakvih dogodovština :) :)
HAVANA

#1071 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Kad smo vec kod varenja...mahno ga ja malo 89g i iz bb-a krenuli do arkusa,sjeo u taxi...i nesta me prenese,reko taxisti,bil ti prodo auto?Nesta mi fino bilo,veliko,udobno :D Kaze frajer bi...reko haj,sad il nikad :-) :lol: Odvede nas frajer negdje u logavinu...povadi sve...uze pare i odosmo mi... :-) Usto ja ujutro :shock: Jaoooo,kupio zutu Simcu,a sta je ovo vako ruzno braco mila :lol: sto me uze ko levata :twisted: :lol:Molio ga ja sutra kad smo papire zavrsavali da je vrati...reko,haj bolan,pjana budala...Hoce qrac :twisted: Elem ,parkiram je ja na tekiji i odem nesto sa zijom krejzijem u holandiju(simpozijum je jedan bio u pitanju :oops: :D )vratim se...pola simce nema :x :lol: Prodo je haveru za nesta malo jada...i to u onim cekovima :-) Eto jedna tuzna prica o simci... :D

Vako nesta...al zuto... :cry: :lol: Ako me ko pozna,nek se javi na pp. :D

Image
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1072 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by pape »

:-) U to doba je bash lijepo bilo, ... furalo se do Trsta, Udina, Venecije.
Ali, ... mi smo znali put, .... uvijek isli preko Sezane.
Mo`sh mislit` koji si levat treb`o biti, pa da u Italiju idesh okolo, preko Sentilja i Austrije, .... :oops: :lol:
Last edited by pape on 23/10/2011 02:43, edited 1 time in total.
Edin H.

#1073 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:Kad smo vec kod varenja...mahno ga ja malo 89g i iz bb-a krenuli do arkusa,sjeo u taxi...i nesta me prenese,reko taxisti,bil ti prodo auto?Nesta mi fino bilo,veliko,udobno :D Kaze frajer bi...reko haj,sad il nikad :-) :lol: Odvede nas frajer negdje u logavinu...povadi sve...uze pare i odosmo mi... :-) Usto ja ujutro :shock: Jaoooo,kupio zutu Simcu,a sta je ovo vako ruzno braco mila :lol: sto me uze ko levata :twisted: :lol:Molio ga ja sutra kad smo papire zavrsavali da je vrati...reko,haj bolan,pjana budala...Hoce qrac :twisted: Elem ,parkiram je ja na tekiji i odem nesto sa zijom krejzijem u holandiju(simpozijum je jedan bio u pitanju :oops: :D )vratim se...pola simce nema :x :lol: Prodo je haveru za nesta malo jada...i to u onim cekovima :-) Eto jedna tuzna prica o simci... :D

Vako nesta...al zuto... :cry: :lol: Ako me ko pozna,nek se javi na pp. :D

Image

Jeko Zijo Krejzi :D

Je'l ona Simca sa onim smijesnim okruglim malim farovima?
amrica

#1074 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

joj trst i dogadjaji :D

:oops:

stid me :skoljka:

pa zijo krejzi :lol:
Ko to smat

#1075 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ko to smat »

Jel iko iso u Poljsku po Mont jakne i srebro.Au sto je to dobro bilo.Ja imo havera radio u ZTO dao mi lafo kartu kao da radim i ja mota i imo kartu sa kojom sam se u Jugi bedja vozo a inostranstvo samo 10%.ja meraka.Islo se Sarajevo-Subotica-Budimpesta -Katovice pa dalje gdje zaglavis.Jedno sam cak i do Poznjana zaglavio.Inace srebro se uzimalo u hotelima bud zasto.O ostalim stvarima nebi jer bilo je raznih razvrata.Zamislite tada nas iz Sarajeva,sminka,malisa u padje a puni ko brodovi.
Post Reply