Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#1051 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Zehran i teodati, uuuuuh, ko je jaci Isus ili Allah? Ko govori istinu? KaJe Allah nema svinje, kaJe Isus, zderite i podrigujte prasetinu, kaJe Allah nema vina sa alkoholom prije Dzeneta (u Dzenetu je bezalkoholno), kaJe Isus: pijte vino, to je moja krv. KaJe Allah, ko nije im'o djece imat ce poslije smrti, ali ce biti odrasli (nema ono da uzivas u djecijem odrastanju, jok, odmah dobijes klipana od trijest i kusur godina), kaJe Isus plodite se i razmnozavajte pa neka vas ima i 30 milijardi, s'a ba ima veze, ima u raju mjesta za sve, kaje Allah al' ko ne vjeruje u mene, ima da ga rostiljam (a, voli te, ali iz razloga tvoje sumnje sadisticko izivljavanje bez kraja), i tako to, glupost za gluposcu, pizdarija za pizdarijom, idiotluk za idiotlukom, za one ispranog mozga ili sa IQ sa jednocifrenim brojem. Bog vas blagoslovio. Allah vam dao svako dobro.
Dozer

#1052 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

TojoOptics wrote: 05/07/2025 19:27 Zehran i teodati, uuuuuh, ko je jaci Isus ili Allah? Ko govori istinu? KaJe Allah nema svinje, kaJe Isus, zderite i podrigujte prasetinu, kaJe Allah nema vina sa alkoholom prije Dzeneta (u Dzenetu je bezalkoholno), kaJe Isus: pijte vino, to je moja krv. KaJe Allah, ko nije im'o djece imat ce poslije smrti, ali ce biti odrasli (nema ono da uzivas u djecijem odrastanju, jok, odmah dobijes klipana od trijest i kusur godina), kaJe Isus plodite se i razmnozavajte pa neka vas ima i 30 milijardi, s'a ba ima veze, ima u raju mjesta za sve, kaje Allah al' ko ne vjeruje u mene, ima da ga rostiljam (a, voli te, ali iz razloga tvoje sumnje sadisticko izivljavanje bez kraja), i tako to, glupost za gluposcu, pizdarija za pizdarijom, idiotluk za idiotlukom, za one ispranog mozga ili sa IQ sa jednocifrenim brojem. Bog vas blagoslovio. Allah vam dao svako dobro.
:pisnuo:
:thumbup:
emigrazione

#1053 Re: Istina o Bogu

Post by emigrazione »

Muderis je profesionalni vjernik, naravno da bi lagao jer mu je u interesu
Muderis je Real Madrid kad je rat i borba Bošnjaka u ratu u pitanju...posvetio se nakon rata cemu se posvetio i po tome ga ne treba gledati...
belfy

#1054 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

teodati wrote: 02/07/2025 18:13 Muhamedu se javio jedan od Bogova Vansvemiraca, jedan od anđela kako ih Biblija naziva, što tu nije jasno, probaj ti danas sa najmodernijom tehnologijom napraviti novu religiju ak možeš, malo sutra će to biti, malo se zamisli o tome, samo kažem. 8-)
ja mogu napraviti novu religiju bez problema. izgleda da ti ne poznajes kako religija nastaje uopste...
Zehran82

#1055 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Nowicki wrote: 05/07/2025 19:13
Zehran82 wrote: 05/07/2025 17:18 [shorts][/shorts]
Nowicki wrote: 05/07/2025 13:46 I još uz sve to mašu krilima. Veća krila veća brzina pomjeranja kroz prostor-vrijeme. Ko ptice, hvataju zrak u praznom prostoru? Zar nije lakše da putuju kroz crvotočine? :mrgreen:
Ko ptice, hvataju zrak u praznom prostoru?
ne, njihova krila nisu od perja, andjeo je stvoren od svjetlosti, pretpostavljam od fotona.

Zar nije lakše da putuju kroz crvotočine?
mozda bas i putuju kroz to kada prelaze iz univerzuma u druge univerzume i dimenzije.
Od fotona? Definicija kaže: foton svjetlosni kvant, kvant svjetlosti ili kvant elektromagnetskoga zračenja je osnovni djelić energije elektromagnetskoga zračenja, elementarna čestica koja je posrednik u prenošenju elektromagnetskoga međudjelovanja.
Dake krenemo li definiciju fotona primjeniti na anđele dobijamo slijedeće: anđeli su elektromagnetno zračenje sa krilima koje se po potrebi teleportira i putuje crvotočanam kad prelazi iz univerzuma u univerzum.

Slažeš li se sa ovom definicijom?

teodati imaš opasnu konkurenciju.
ne mozemo pricati o takvim detaljima jer ih niko nema, ulazis u nepoznate terene....nije to poenta da diskutujemo o tome kako izgleda krilo andjela, a sa druge strane i mozda nevjerujes u Boga koje dalekoooooooo bitnije pitanje....pa hajmo se oko toga koncetrisati.
Zehran82

#1056 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 05/07/2025 19:27 Zehran i teodati, uuuuuh, ko je jaci Isus ili Allah? Ko govori istinu? KaJe Allah nema svinje, kaJe Isus, zderite i podrigujte prasetinu, kaJe Allah nema vina sa alkoholom prije Dzeneta (u Dzenetu je bezalkoholno), kaJe Isus: pijte vino, to je moja krv. KaJe Allah, ko nije im'o djece imat ce poslije smrti, ali ce biti odrasli (nema ono da uzivas u djecijem odrastanju, jok, odmah dobijes klipana od trijest i kusur godina), kaJe Isus plodite se i razmnozavajte pa neka vas ima i 30 milijardi, s'a ba ima veze, ima u raju mjesta za sve, kaje Allah al' ko ne vjeruje u mene, ima da ga rostiljam (a, voli te, ali iz razloga tvoje sumnje sadisticko izivljavanje bez kraja), i tako to, glupost za gluposcu, pizdarija za pizdarijom, idiotluk za idiotlukom, za one ispranog mozga ili sa IQ sa jednocifrenim brojem. Bog vas blagoslovio. Allah vam dao svako dobro.
ja krenuo citati...kad ono ti neki zajebant ovdje :) kontam da odgovorim ali pitam se ima li poente, posto zajebantu nije cilj da nauci neko da se sprda....i onda bolje da ne odgovaram....
Zehran82

#1057 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

belfy wrote: 05/07/2025 21:15
teodati wrote: 02/07/2025 18:13 Muhamedu se javio jedan od Bogova Vansvemiraca, jedan od anđela kako ih Biblija naziva, što tu nije jasno, probaj ti danas sa najmodernijom tehnologijom napraviti novu religiju ak možeš, malo sutra će to biti, malo se zamisli o tome, samo kažem. 8-)
ja mogu napraviti novu religiju bez problema. izgleda da ti ne poznajes kako religija nastaje uopste...
ne mozes, al iti mislis da mozes....i nije to tako kako ti mislis....
TojoOptics

#1058 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Ko se zajebava? Ja ne. Mozda "svete knjige"?

Zabranjuje vam se strv, i krv, i svinjsko meso, i ona životinja koja je zaklana u nečije drugo a ne u Božije ime. (Kur’an, poglavlje: Trpeza, odlomak 3.)
U Novom zavjetu ne postoji zabrana konzumiranja svinjetine. Novi zavjet to ne spominje kao grijeh za one koji vjeruju u Krista.
“O vjernici, vino i kocka i kumiri i strjelice za gatanje odvratne su stvari, šejtanovo djelo; zato se toga klonite, da biste postigli što želite.” (86 Kur’an, sura: El-Maida, ajet 90)
Evandjelje po Ivanu:
"A bijaše ondje Židovima za čišćenje šest kamenih posuda od po dvije do tri mjere. Kaže Isus poslužiteljima: »Napunite posude vodom!« I napune ih do vrha. Tada im reče: »Zagrabite sada i nosite ravnatelju stola.« Oni odnesu. Kad okusi vodu što posta vinom, a nije znao odakle je – znale su sluge koje zagrabiše vodu – ravnatelj stola pozove zaručnika i kaže mu: »Svaki čovjek stavlja na stol najprije dobro vino, a kad se ponapiju, gore. Ti si čuvao dobro vino sve do sada.«

Tada Bog blagoslovi Nou i njegove sinove i reče im: »Plodite se i množite i zemlju napunite. Neka vas se boje i od vas strahuju sve životinje na zemlji, sve ptice u zraku, sve što se po zemlji kreće i sve ribe u moru: u vaše su ruke predane. Sve što se kreće i živi neka vam bude za hranu: sve vam dajem, kao što vam dadoh zeleno bilje."

Sura Ez-Zuhruf: ‘’A nevjernici će u patnji džehennemskoj vječno ostati. Ona mu se neće ublažiti i nikakve nade u spas neće imati’’

Dakle, nisu moje rijeci, ja samo prenosim. Molit cu lijepo, nisam zajebant. Nego, vratimo se ozbiljnim temama, sta kazu Kur'an i Biblija za vampire? Gdje idu vampiri kad ih zabole zubi?
Last edited by TojoOptics on 05/07/2025 21:39, edited 1 time in total.
Zehran82

#1059 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 05/07/2025 21:36 Ko se zajebava? Ja ne. Mozda "svete knjige"?

Zabranjuje vam se strv, i krv, i svinjsko meso, i ona životinja koja je zaklana u nečije drugo a ne u Božije ime. (Kur’an, poglavlje: Trpeza, odlomak 3.)
U Novom zavjetu ne postoji zabrana konzumiranja svinjetine. Novi zavjet to ne spominje kao grijeh za one koji vjeruju u Krista.
“O vjernici, vino i kocka i kumiri i strjelice za gatanje odvratne su stvari, šejtanovo djelo; zato se toga klonite, da biste postigli što želite.” (86 Kur’an, sura: El-Maida, ajet 90)
Evandjelje po Ivanu:
"A bijaše ondje Židovima za čišćenje šest kamenih posuda od po dvije do tri mjere. Kaže Isus poslužiteljima: »Napunite posude vodom!« I napune ih do vrha. Tada im reče: »Zagrabite sada i nosite ravnatelju stola.« Oni odnesu. Kad okusi vodu što posta vinom, a nije znao odakle je – znale su sluge koje zagrabiše vodu – ravnatelj stola pozove zaručnika i kaže mu: »Svaki čovjek stavlja na stol najprije dobro vino, a kad se ponapiju, gore. Ti si čuvao dobro vino sve do sada.«

Tada Bog blagoslovi Nou i njegove sinove i reče im: »Plodite se i množite i zemlju napunite. Neka vas se boje i od vas strahuju sve životinje na zemlji, sve ptice u zraku, sve što se po zemlji kreće i sve ribe u moru: u vaše su ruke predane. Sve što se kreće i živi neka vam bude za hranu: sve vam dajem, kao što vam dadoh zeleno bilje."

Sura Ez-Zuhruf: ‘’A nevjernici će u patnji džehennemskoj vječno ostati. Ona mu se neće ublažiti i nikakve nade u spas neće imati’’

Dakle, nisu moje rijeci, ja samo prenosim. Molit cu lijepo, nisam zajebant.
znaci tvoje pitanje ko je jaci Allah ili Isus???

a ne znas da se Isus molio Allahu, to ne znas jel de??? i jos me pitas ko je jaci.
TojoOptics

#1060 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 21:39

a ne znas da se Isus molio Allahu, to ne znas jel de??? i jos me pitas ko je jaci.
Ja, ko je ba jaci? Isus cuda pravio, hodao po vodi, Allah ni Saharu da ozeleni. Nije mi to najozbiljnije.
Zehran82

#1061 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 05/07/2025 21:40

Ja, ko je ba jaci? Isus cuda pravio, hodao po vodi, Allah ni Saharu da ozeleni. Nije mi to najozbiljnije.
ALlah je poslao Isusa, Isus se molio Allahu, Allah je radio cuda preko Isusa, Isus nije radio cuda svojom moci.....

Isus je Allahov poslanik narodu Izraela.
TojoOptics

#1062 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

ĐE je napisano da se Isus molio Allahu, ĐE?
teodati

#1063 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 18:37
teodati wrote: 05/07/2025 18:12 ---
Tebi je to nelogično jer ne shvaćaš poruku Biblije o tome tko je zapravo sve Bog, dakle Bog nije samo vječni uzrok svega što postoji, već se Bogom nazivaju i bića po moći viša od čovjeka (ja ih zovem Vansvemircima jer nisu materijalan bića, recimo i anđeli tu spadaju), a čak sam Isus kaže i da smo mi ljudi Bogovi, zašto, pa jer smo potomci Bogova koju su svemir napravili.

Znači kada se netko naziva Bogom, zavisno je od konteksta na što se točno odnosi, kontaš?

Tako da ja uopće ne tvrdim da postoje dva svemoguća Boga, jer to nije moguće, ali po kontekstu postoji jedan vječni Bog kao uzrok svega, Bogovi koji nisu materijalna bića, Bogovi koji žive na Zemlji a to smo mi ljudi, jer i mi nešto stvaramo, eto ukratko.
a čak sam Isus kaže i da smo mi ljudi Bogovi, zašto, pa jer smo potomci Bogova koju su svemir napravili.
nista to nije tacno...izmisljate o Isusu stvari. nista to Isus ne kaze.
Bogovi koji žive na Zemlji a to smo mi ljudi, jer i mi nešto stvaramo, eto ukratko.
ti si sinko u teskoj zabludi kad mislis da su ljudi bogovi.
Nisi Bibliju proučio, očito, pa eto ti citata gdje sam Isus tvrdi da smo mi ljudi Bogovi, dakle ništa ne izmišljam, nego to zbilja piše:

Jovan 10,34 Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?

Onda, ako smo Bogovi, znači da potječemo od Bogova, a ne recimo od majmuna.
teodati

#1064 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Nowicki wrote: 05/07/2025 19:13
Zehran82 wrote: 05/07/2025 17:18 [shorts][/shorts]
Nowicki wrote: 05/07/2025 13:46 I još uz sve to mašu krilima. Veća krila veća brzina pomjeranja kroz prostor-vrijeme. Ko ptice, hvataju zrak u praznom prostoru? Zar nije lakše da putuju kroz crvotočine? :mrgreen:
Ko ptice, hvataju zrak u praznom prostoru?
ne, njihova krila nisu od perja, andjeo je stvoren od svjetlosti, pretpostavljam od fotona.

Zar nije lakše da putuju kroz crvotočine?
mozda bas i putuju kroz to kada prelaze iz univerzuma u druge univerzume i dimenzije.
Od fotona? Definicija kaže: foton svjetlosni kvant, kvant svjetlosti ili kvant elektromagnetskoga zračenja je osnovni djelić energije elektromagnetskoga zračenja, elementarna čestica koja je posrednik u prenošenju elektromagnetskoga međudjelovanja.
Dake krenemo li definiciju fotona primjeniti na anđele dobijamo slijedeće: anđeli su elektromagnetno zračenje sa krilima koje se po potrebi teleportira i putuje crvotočanam kad prelazi iz univerzuma u univerzum.

teodati imaš opasnu konkurenciju.
Nema problema, istina uvijek pobijedi, e da.
Zehran82

#1065 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 05/07/2025 21:43 ĐE je napisano da se Isus molio Allahu, ĐE?
Peshitta, Biblija na aramejskom jeziku, jeziku Isusa
Image

Isus kaze:
Matej 5:8
ܛܘܒܝܗܘܢ ܠܐܝܠܝܢ ܕܕܟܝܢ ܒܠܒܗܘܢ ܕܗܢܘܢ ܢܚܙܘܢ ܠܐܠܗܐ
(Ṭūbiyhūn l’āylīn d’dakyīn biblābhūn d’hanūn neḥzūn l-Alāhā.)
„Blago onima koji su čistog srca, jer će Alaha gledati.“
Zehran82

#1066 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

teodati wrote: 05/07/2025 21:44
teodati wrote: 05/07/2025 18:12 ---
Tebi je to nelogično jer ne shvaćaš poruku Biblije o tome tko je zapravo sve Bog, dakle Bog nije samo vječni uzrok svega što postoji, već se Bogom nazivaju i bića po moći viša od čovjeka (ja ih zovem Vansvemircima jer nisu materijalan bića, recimo i anđeli tu spadaju), a čak sam Isus kaže i da smo mi ljudi Bogovi, zašto, pa jer smo potomci Bogova koju su svemir napravili.

Znači kada se netko naziva Bogom, zavisno je od konteksta na što se točno odnosi, kontaš?

Tako da ja uopće ne tvrdim da postoje dva svemoguća Boga, jer to nije moguće, ali po kontekstu postoji jedan vječni Bog kao uzrok svega, Bogovi koji nisu materijalna bića, Bogovi koji žive na Zemlji a to smo mi ljudi, jer i mi nešto stvaramo, eto ukratko.
a čak sam Isus kaže i da smo mi ljudi Bogovi, zašto, pa jer smo potomci Bogova koju su svemir napravili.
Bogovi koji žive na Zemlji a to smo mi ljudi, jer i mi nešto stvaramo, eto ukratko.
Nisi Bibliju proučio, očito, pa eto ti citata gdje sam Isus tvrdi da smo mi ljudi Bogovi, dakle ništa ne izmišljam, nego to zbilja piše:

Jovan 10,34 Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?

Ne, ovdje Isus ih opovrgava fakticki da tako pise u njihovom zakonu a ne da je to istina, nema tu nikakvih drugih bogova....nema Bogova pored Pravog jedinog istinskog BOga....otisao si u politeizam.
TojoOptics

#1067 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 21:47
TojoOptics wrote: 05/07/2025 21:43 ĐE je napisano da se Isus molio Allahu, ĐE?
Peshitta, Biblija na aramejskom jeziku, jeziku Isusa
Image

Isus kaze:
Matej 5:8
ܛܘܒܝܗܘܢ ܠܐܝܠܝܢ ܕܕܟܝܢ ܒܠܒܗܘܢ ܕܗܢܘܢ ܢܚܙܘܢ ܠܐܠܗܐ
(Ṭūbiyhūn l’āylīn d’dakyīn biblābhūn d’hanūn neḥzūn l-Alāhā.)
„Blago onima koji su čistog srca, jer će Alaha gledati.“
Ma, to si kreirao sa AI, falsifikat. Nema to. Daj orginal frajeru!
teodati

#1068 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 21:42

ALlah je poslao Isusa, Isus se molio Allahu, Allah je radio cuda preko Isusa, Isus nije radio cuda svojom moci.....

OK, ako je Isus Alahov poslanik, onda mu treba i vjerovati, je tako?

Zašto onda ne vjeruješ kada taj Alahov poslanik tvrdi da je Sin Božji, i umire zbog toga, jel?

Ne može poslanik lagati, ili može po tebi? :?
TojoOptics

#1069 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 21:49

Ne, ovdje Isus ih opovrgava fakticki da tako pise u njihovom zakonu a ne da je to istina, nema tu nikakvih drugih bogova....nema Bogova pored Pravog jedinog istinskog BOga....otisao si u politeizam.
Opa, bato! Nema vise cile mile. Gdje vam je Zevs, NEVJERNICI???
TojoOptics

#1070 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

teodati wrote: 05/07/2025 21:51

Zašto onda ne vjeruješ kada taj Alahov poslanik tvrdi da je Sin Božji, i umire zbog toga, jel?

Pa, moze. Muhamed je ocigledan primjer.
teodati

#1071 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 21:49

Ne, upravo suprotno tvrdi Isus ovdje, u zakonu piše da su i ljudi Bogovi, a kako onda to ne bi bio i Sin Božji, za sebe Isus tu govori, pročitaj cijelo poglavlje pa će ti biti jasnije.
TojoOptics

#1072 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Image

Konacno se pokrecemo sa mrtve tacke i krecemo prema Visokom i piramidama.
teodati

#1073 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Alah je sličan Jahvi u Starom zavjetu iz Biblije, dok Isus je Jahve Novog zavjeta, jasno da ima razlike, a zna se tko će na kraju pobijediti već sada. :)
teodati

#1074 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

TojoOptics wrote: 05/07/2025 21:56 Image

Konacno se pokrecemo sa mrtve tacke i krecemo prema Visokom i piramidama.
Dobro je Deniken skužio da su nas Bogovi napravili, samo nije znao koji Bogovi, e da.
teodati

#1075 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

TojoOptics wrote: 05/07/2025 21:52
teodati wrote: 05/07/2025 21:51

Pa, moze. Muhamed je ocigledan primjer.
A što je on lagao?

Govorio je istinu da postoji samo jedan Bog a ne trojica, to je trebalo reći, jer su kršćani krivu nauku o Trojstvu službeno objavili, eto.
Post Reply