Savezna Republika Njemačka

Post Reply
Vjecita_zavrzlama

#1051 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Vjecita_zavrzlama »

Ermin ZM wrote: 21/12/2024 20:11 Specificna populacija. Dosta ljudi ne zna da ima dosta i arapskih krscana. Ja kad sam dosao u Njemacku slao sam pare dole u jednom arapskom shopu u blizini preko westerna.
I ono cujes selam stalno. Kad jedne prilike gledam radnik ima tetoviran krst na ruci. I u pricu sa njima to su krscani arapi iz Iraka sto drze shop.

Omladina im fura taj fazon nekih genstera i to mi se ne svidja. Ne bi ih uopste opisao kao religiozne velika vecina pije i pusi travu.
Imam ev i komsiju krscanin iz Egipta. Nismo slicni mentalitetom nikako.

Da dodam samokontrole im fali. Nagledao sam se pijanih Njemaca sa Oktoberfesta. Nikad nikakvog problema.
Odem jednom prilikom na arapski doner u cetvrti koku oni drze, dozivim neprijatnost. Zvizdanje i dobacivanje za zenom mi. I sto bi se covjek zakacio, i plesku sastavion ne isplati se, ode glava, to je grupa vjerovatno puna cakija. Produzili dalje i vise nikad tu ne bih dosao.

Sad sta sta je razlogn, zasto nije bilo neke selekcije, da li su svjesno pustani takvi da prave losu sliku islama nez.

Evo jako zanimljiv video

https://youtu.be/0jOYl_AxvFk?si=X_Su4KEV74Y5VadU
Religiozni nisu ali vise glume, na primjer pricao mi kolega arap.. na arapskim svadbama izadjes u auto napijes se ko svinja i dodjes nazad u salu pijes sok…kao sramota je javno haramiti

nismo mi nikako bliski
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1052 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by PreWiBa »

izvrsni direktor wrote: 21/12/2024 20:49
sehohari wrote: 21/12/2024 12:55
izvrsni direktor wrote: 21/12/2024 07:30

Uh, nema jace uvrede. U rangu one senad-nenad.
Licemjeri i njihova tumacenja islama :run:

Važno je da bi i ti slao avione na nedužnu djecu izgleda.
Zar muslimani smiju lagati?
svinjetina je grijeh, ali ti laganje nije nikakav problem
Ja o vas samo "sudim" kao ljudima, ne kao vjernicima ove ili one religije.
dragma
Vozim: Pješe

#1053 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by dragma »

elcaliente wrote: 21/12/2024 21:10
alijagoro wrote: 21/12/2024 15:39 Ja bih da pozdravim geoxxa,dragmu i elcalientea,bibija necu,on nije medju nama vise :D
Sto da pozdravis?
Covjek Arap, klasicni dokaz sta od tamo dolazi nevezano za religiju.
To sto je on prije bio musliman a sada islamofob ne mjenja percepiciji Evropljana o Arapima.
Jes, ali mijenja percepciju alijagore o ateistima!
Sad, nakon ovog napada, pomenuti goro i slicni njemu povazdan hamdulillaju i kontaju da je ovaj mucenik konacno dosao tobe... :kiss:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1054 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by PreWiBa »

stubrijez wrote: 21/12/2024 19:11 Citam koliko zdusno branimo muslimane svih boja, taman da je skolu zapalio a onda sve najgore za cioniste pa na kraju nek ih je i oni su palili jevreje... sve posteno kako nama pase. Trebamo malo sagledat realno.
Nazalost, cinjenica je da VELIKU vecinu ovakvih pizdarija naprave pripadnici muslimanske vjeroispovijesti koji su to postali rodjenjem ili iz ubjedjenja. Zivim u Njemackoj i vidim da imaju oni veliki problem sa prilagodbom , ne znam sta ih jebe, da li je klima da li kultura, mislim da imaju ogroman kompleks od boje i zapadne civilizacije. Vecina ih ne mogu da se uklope nikako, kao da iz nekog slijepog inata nose one brade i kose bezveze nekad cak i one halje i bjelokape, uvijek su u grupi cak i njihova djeca su prepoznatljiva osim fizionomijom tako i nekim svojim bezveznim stilom... jednostavno nisu pripadnici zapadne civilizacije to je svima jasno. Svoju nekulturu ophodjenja i izgleda flagrantno namecu na svakom mogucem mjestu. Nemaju zelju postati dijelom sredine u kojoj su se nasli i koja im pruza sve... vecina su i azilanti, ljudi moji oni za dvije godine troje djece naprave, dakle tri kindergelda, stan od drzave, pomoc neka za zenu a on negdje sjedi cuva lift, totalno neproduktivna populacija (ima nesto izuzetaka) za ekonomiju. Cim dodju znaju sta imaju pravo i znaju da nece raditi. Ovo napisano se odnosi na srednji istok, turci su isto podvojeni duboko ali na svoj nacin. Znaci arapski svijet Azije i Afrike. Sve to je eskaliralo migrantskom krizom a koja je okinuta ekspanzijom kalifata i zaboravili smo vaznu cinjenicu... strategija kalifata je bila takticko sirenje na prostoru Azije i drugi vid ekspanzije strateski putem mlade muske populacije koja ce zaposjeti zemje zapadne Europe i tamo se rasiriti ekstremnim natalitetom. To se desava... i vrijeme ce pokazati sta nas tu ceka. Vidjeli smo profil migranata koji su prosli kroz nasu zemlju. Kinezi i ostali kosooki kojih je dosta i indijci kojih je sve vise (to im je uvalila Engleska) su mirni, samo prave djecu i sute, nikad od njih nije niko nikog ubo niti zgazio.
Svabe su pretolerantni, pa zamislite da u vremenskom periodu od 10 godina u npr. Indiju doseli par desetina miliona nijemaca? Ne bi sigurno bilo bez problema.
I na kraju glupi zemo veli -samo nas muslimane diraju uvijek mi krivi... ljudi moji nemamo mi sa tim ljudima nista zajednicko. Ravnamo se s krivima.
Kako vas samo sve hvataju na istu foru.
Ali to je to - s kim si, takav si. Mora se Bildu priznat, ono što u onoj škrabotini piše je na toliko niskom nivou da se čak i migrant koji je tek jučer došao odmah uhvati u matricu.
Rockefeller

#1055 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Rockefeller »

i sta kazu, je l harap il je svabo, azilant, islamofob
Zlocin&Kazna

#1056 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Zlocin&Kazna »

stubrijez wrote: 21/12/2024 20:04
Zlocin&Kazna wrote: 21/12/2024 19:38
stubrijez wrote: 21/12/2024 19:11 Citam koliko zdusno branimo muslimane svih boja, taman da je skolu zapalio a onda sve najgore za cioniste pa na kraju nek ih je i oni su palili jevreje... sve posteno kako nama pase. Trebamo malo sagledat realno.
Nazalost, cinjenica je da VELIKU vecinu ovakvih pizdarija naprave pripadnici muslimanske vjeroispovijesti koji su to postali rodjenjem ili iz ubjedjenja. Zivim u Njemackoj i vidim da imaju oni veliki problem sa prilagodbom , ne znam sta ih jebe, da li je klima da li kultura, mislim da imaju ogroman kompleks od boje i zapadne civilizacije. Vecina ih ne mogu da se uklope nikako, kao da iz nekog slijepog inata nose one brade i kose bezveze nekad cak i one halje i bjelokape, uvijek su u grupi cak i njihova djeca su prepoznatljiva osim fizionomijom tako i nekim svojim bezveznim stilom... jednostavno nisu pripadnici zapadne civilizacije to je svima jasno. Svoju nekulturu ophodjenja i izgleda flagrantno namecu na svakom mogucem mjestu. Nemaju zelju postati dijelom sredine u kojoj su se nasli i koja im pruza sve... vecina su i azilanti, ljudi moji oni za dvije godine troje djece naprave, dakle tri kindergelda, stan od drzave, pomoc neka za zenu a on negdje sjedi cuva lift, totalno neproduktivna populacija (ima nesto izuzetaka) za ekonomiju. Cim dodju znaju sta imaju pravo i znaju da nece raditi. Ovo napisano se odnosi na srednji istok, turci su isto podvojeni duboko ali na svoj nacin. Znaci arapski svijet Azije i Afrike. Sve to je eskaliralo migrantskom krizom a koja je okinuta ekspanzijom kalifata i zaboravili smo vaznu cinjenicu... strategija kalifata je bila takticko sirenje na prostoru Azije i drugi vid ekspanzije strateski putem mlade muske populacije koja ce zaposjeti zemje zapadne Europe i tamo se rasiriti ekstremnim natalitetom. To se desava... i vrijeme ce pokazati sta nas tu ceka. Vidjeli smo profil migranata koji su prosli kroz nasu zemlju. Kinezi i ostali kosooki kojih je dosta i indijci kojih je sve vise (to im je uvalila Engleska) su mirni, samo prave djecu i sute, nikad od njih nije niko nikog ubo niti zgazio.
Svabe su pretolerantni, pa zamislite da u vremenskom periodu od 10 godina u npr. Indiju doseli par desetina miliona nijemaca? Ne bi sigurno bilo bez problema.
I na kraju glupi zemo veli -samo nas muslimane diraju uvijek mi krivi... ljudi moji nemamo mi sa tim ljudima nista zajednicko. Ravnamo se s krivima.
Istina je da se ne trude mnogi prilagoditi, ali eto bar jezik uče. Ali opet nisu tako konzervativni kao evropski useljenici u Australiju npr. ili u novije vrijeme useljenici u Palestinu. Oni se bas nikako ne prilagođavaju.
Jezik nista ne znaci, govorim o tekovinama civilizacije, eticke i opste kulture. Kako mislis europski useljenici konzervativni pa Australia je dio Commonweltha dakle zapadnog svijeta... to je neuporedivo. A Palestina to ne znam, daleko je to od nas, govorim samo o stvarima koje vidim tamo gdje zivim.
Svi se manje vise prilagode koliko moraju. Sretna okolnost za nas je sto je prilagodjavanje minimalno i uglavnom banalno - tipa ne vices u saobraćaju i ne psuješ komšiji jer znaš da će te tužiti i dobićes po džepu. Arapi se takodjer prilagode koliko moraju - za početak oblače topliju odjeću. Ni oni ne psuju u saobraćaju. E sad, drugo sto nekima smeta boja kože, tako je kako je.

I zaboravlja se da Njemačka prima migrante jer joj očajno treba radna snaga, a ne zbog dobročinstva.
swanfilter

#1057 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by swanfilter »

Meni su ti ljudi i njihova shvatanja bili daleko sve do trenutka kada sam u Ljubljani i tokom nekakve prepirke na cesti cuo "soon this will be ours".

Previse su cak i za nase standarde.
Zlocin&Kazna

#1058 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Zlocin&Kazna »

swanfilter wrote: 21/12/2024 22:32 Meni su ti ljudi i njihova shvatanja bili daleko sve do trenutka kada sam u Ljubljani i tokom nekakve prepirke na cesti cuo "soon this will be ours".

Previse su cak i za nase standarde.
I Sratko Mladić je 94. vikao kako će se NATO raspasti za koju godinu. I da će sve biti rusko...

Činjenica je da se svijet, pa i Evropa mijenja. Činjenica da će smek Evrope činiti i Arapi, ali i ostali migranti. Nije ni Rim bio velik samo zbog ljudi s Apenina. Migranti su promijenili Amerike, promijenili Balkan, Evropu. .. I opet ce.
Vjecita_zavrzlama

#1059 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Vjecita_zavrzlama »

:thumbup:

Dobro sto vise dolazimo u dodir s njima vise se osvjestavamo i mi
jeza u ledja

#1060 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by jeza u ledja »

Znaci islamofob koji je AfD navijac, koji zamjera Njemackoj sto je dozvolila toliki priliv muslimanskih izbjeglica, odluci da pobije bruku ljudi na bozicnom marketu.
E svasta. :-)
armin071

#1061 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by armin071 »

jeza u ledja wrote: 22/12/2024 03:28 Znaci islamofob koji je AfD navijac, koji zamjera Njemackoj sto je dozvolila toliki priliv muslimanskih izbjeglica, odluci da pobije bruku ljudi na bozicnom marketu.
Onako usput je i veliki simpatizer cionizma, velikog Izraela i Natanjahua, ali naravno o tome u medijima ni mujaket…
zforumas

#1062 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by zforumas »

Pa postavi li iko pitanje ko je kriv za ovo osim ovog levata?
Kako je moguce poslije Berlina da opet neko uleti autom medju ljude? Pa cijeli grad mi blokiran onim betonskim blokovima kao osiguranje, sta je s tim bilo ovdje?

Na stranu to sto lik godinama pokazuje jasne znakove da nesto sprema.
Eno na redditu zena objavila poruke i mailove koje je prije x godina slala policiji da prijavi lika, sa imenom, prezimenom, datumok rodjenja i td.
Njemacka se lagano gusi u svojoj birokratiji, jednostavno im je islo predugo predobro i uspavali su se. Politicari ublehasi, naivni i bez ikakvog plana.
Bitnije je ozdvojiti milijarde za jebene polarne medvjede a industrija pada kurzu za usi.
Sam sam bio dio tog birokratskog aparata, neki bi rekli pala kasika u med, nista ne radis, plata odlicna, boli te briga....nakon godinu dana sam sam dao otkaz jer sam jednostavno iz dana u dan postajao gluplji i gluplji.
Nema javne ustanove koja nije u milionskom dugu koji se na kraju godine samo prekrizi i haj'mo Jovo nanovo.
Dug generise kurcobolja, x stvari se kupuje bespotrebno, cak i ako neko od zaposlenih nesto moze ili zna da uradi, ipak se angazuje eksterna firma od prijatelja sa pilatesa da to obavi za basnoslovnu sumu novca...i niko nista....na kraju bacis 5 miliona € i kazes projekat nema perspektivu. A lik s pilatesa kupuje roza Lambo, zaradio bezbeli... i tako u krug.

Gori od ovog delegata su oni priljepci sto po citav dan hodaju u papucama, sa videopozivom ispred njuske da ih svi cuju i vide, bez dana staza, placenim stanom i hranom i osmoro djece.
Za njih ima mjesta jer kako Mutti rece, wir schaffen das.
Da nije djece u skoli vec sutra bih pakovao kofere i isao negdje drugo....
JovicSA

#1063 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JovicSA »

jeza u ledja wrote: 22/12/2024 03:28 Znaci islamofob koji je AfD navijac, koji zamjera Njemackoj sto je dozvolila toliki priliv muslimanskih izbjeglica, odluci da pobije bruku ljudi na bozicnom marketu.
Ma ja, lakše je prihvatiti ustaljene fraze o zlom islamu i muslimanima iako ovdje imamo sasvim novu i neobičnu situaciju...hajmo mi to sve prekrižiti i jednostavno reći islamista. Još kada bi se sa njim povezala i BiH, paradžemati...ih sreći nigdje kraja ne bi bilo. :-)
zforumas wrote: 22/12/2024 08:49 Pa postavi li iko pitanje ko je kriv za ovo osim ovog levata?
Kako je moguce poslije Berlina da opet neko uleti autom medju ljude? Pa cijeli grad mi blokiran onim betonskim blokovima kao osiguranje, sta je s tim bilo ovdje?

Na stranu to sto lik godinama pokazuje jasne znakove da nesto sprema.
Eno na redditu zena objavila poruke i mailove koje je prije x godina slala policiji da prijavi lika, sa imenom, prezimenom, datumok rodjenja i td.
Njemacka se lagano gusi u svojoj birokratiji, jednostavno im je islo predugo predobro i uspavali su se. Politicari ublehasi, naivni i bez ikakvog plana.
Bitnije je ozdvojiti milijarde za jebene polarne medvjede a industrija pada kurzu za usi.
Sam sam bio dio tog birokratskog aparata, neki bi rekli pala kasika u med, nista ne radis, plata odlicna, boli te briga....nakon godinu dana sam sam dao otkaz jer sam jednostavno iz dana u dan postajao gluplji i gluplji.
Nema javne ustanove koja nije u milionskom dugu koji se na kraju godine samo prekrizi i haj'mo Jovo nanovo.
Dug generise kurcobolja, x stvari se kupuje bespotrebno, cak i ako neko od zaposlenih nesto moze ili zna da uradi, ipak se angazuje eksterna firma od prijatelja sa pilatesa da to obavi za basnoslovnu sumu novca...i niko nista....na kraju bacis 5 miliona € i kazes projekat nema perspektivu. A lik s pilatesa kupuje roza Lambo, zaradio bezbeli... i tako u krug.
Pa sam si dao odgovore, kriva je i njemačka vlada, društvo, policija...svi. Svi snose dio odgovornosti.

zforumas wrote: 22/12/2024 08:49Gori od ovog delegata su oni priljepci sto po citav dan hodaju u papucama, sa videopozivom ispred njuske da ih svi cuju i vide, bez dana staza, placenim stanom i hranom i osmoro djece.
Za njih ima mjesta jer kako Mutti rece, wir schaffen das.
Da nije djece u skoli vec sutra bih pakovao kofere i isao negdje drugo....
Jbg. stari, ne sviđa se ni meni kada vidim žene ili muškarce išarane tetovažama k'o uskrsna jaja, razgolićene do pupka ali šutim. Ne sviđa mi se ni korupcija u našem društvu, ljudi iz zatvora obnašaju javne funkcije. Ne sviđa mi se što živim u društvu sa štovateljima UZP-a, genocida, ne sviđa mi se što moram gledati veličanje zločinaca i izrugivanje žrtvama...jbg. sa svim tim se moram nositi mirno i dostojanstveno. Ovo tvoje sa ovima koji besposličare po cijele dane je limunada naspram onoga sa čime se moraju nositi stanovnici BiH.
kamberovica polje

#1064 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by kamberovica polje »

Arapi su bahate ljenčuge, i svo zlo kod njih proizilazi iz ove dvije činjenice.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1065 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Truba »

Moze saudijac pricati da je marsovac
Ali djela njegova govore ko je
Po djelima njihovim cete ih prepoznati
stubrijez

#1066 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by stubrijez »

kamberovica polje wrote: 22/12/2024 12:45 Arapi su bahate ljenčuge, i svo zlo kod njih proizilazi iz ove dvije činjenice.
Nije ti fino da spakujes onoliki moj trud i pisanije u dvije rijeci ali eto... nek ti bude :lol:
Njanjavi

#1067 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Njanjavi »

Ne znam sto al cim sam vidjeo sta se desilo, naumpao mi slucaj michael hastingsa na pamet.
Mnogo ljudi nije svjesno kako je lako danas hakovati moderna auta do te mjere da doslovno preuzmes komandu nad vozilom.
Lik je previse ukazivao na problem kako njemacka i eu olako odbijaju azile ljudima koji su pod validnom prjetnjom pod život od serijatskih zakona.
I ukazivao je na problem oko saudije jer ima neku organizaciju koja se bavi sa tim problemom i neka je zena naprasno nestala u saudiji nakon sto su je deportovali iz njemacke.
Poslije kashogi slucaja, nista me od saudijaca ne moze iznenaditi.
Smrdi mi ovo na car hacking do bola.
jeza u ledja

#1068 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by jeza u ledja »

armin071 wrote: 22/12/2024 07:42
Onako usput je i veliki simpatizer cionizma, velikog Izraela i Natanjahua, ali naravno o tome u medijima ni mujaket…
Cionisti iskacu iz pastete.
armin071

#1069 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by armin071 »

jeza u ledja wrote:

Cionisti iskacu iz pastete.
Halali ako sam te uvrijedio ovom nebitnom činjenicom, da je kojim slučajem bio simpatizer bilo čega vezano sa islamom, Šolc bi lično sjeo na balističku i pravac Meka…. Ali ovako šuti dobro je, samo da se ko ne uvrijedi. Ja mislim da je on ipak vidio jednog islamistu u ovoj masi a ovo drugo je kolateralna šteta…. Zna čovjek znanje….
jeza u ledja

#1070 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by jeza u ledja »

Halalim.
Dimu1927

#1071 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Dimu1927 »

a zamisli da je palestinac uletio autom... cionisti rak ljudske rase
Haris.ba

#1072 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

Kako ga opra. Kakva 1984.

Kada istina ne odgovara narativu, odmah slazu i nema sanse da se izboris sa ovim.
Inače, Muskov X je uskoro po objavi identiteta napadača suspendovao njegov profil, pa ga vratio u limitiranoj formi, gdje veliki broj objava, u kojima je al-Abdulmohsen podržavao između ostalih i ekstremne desničare u Njemačkoj, nije dostupno.

Kada je došlo do napada, Musk je odmah okrivio "nekontrolisane migracije" te napadača, bez dokaza, nazvao islamistom. Po objavi detalja o 50-godišnjem napadaču, Musk je "prešao" na teorije zavjere koje se mogu opisati kao neutemeljene
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/elon ... e_vignette
jeza u ledja

#1073 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by jeza u ledja »

Pa vi jos pratite Twitter… :oops:

Bukvalno privatno glasilo oligarha koji predstavlja buducu americku vlast.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1074 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Velkoski »

ne znam šta EU čeka sa blokiranjem X-a
jeza u ledja

#1075 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by jeza u ledja »

Velkoski nadam se da si vec presao na Bluesky. :oops:
Post Reply