dakle, situacija je ovakva:
šta uraditi, šta odigrati?
stvari koje treba imati u vidu je da u 18.kolu liverpool nema utakmice, a ja imam tri njihova igrača, dva u odbrani. pored njih dvojice u odbrani imam lundstrama na 4 žuta i janmaata koji je povrijeđen. dobije li lundy peti žuti ovo kolo imaću samo jednog igrača u odbrani za 18.kolo. dakle, nešto se mora učiniti sa tom odbranom.
iako se nisu baš pokazali sa odbranom ove sezone, prodavati bilo koga od liverpool dvojca prije watforda kući se ne čini baš promućurnim pa bih najradije taj transfer odložio za naredno kolo. nakon pauze liverpool nema baš bogzna kakav raspored za odbranu pa se ne moram žuriti vraćati ga. TAA je takođe na 4 žuta pa bi on imao prioritet u odnosu na robertsona.
ostaje janmaat kao opcija za transfer ovo kolo. logična sideways zamjena bio bi rico ali je i on na 4 žuta pa bi to samo povećalo postojeće probleme. šta ako i on i lundy dobiju 4 žuti ovo kolo? rico otpada. budući da imam kellyja, neko u tom cjenovnom rangu više nije opcija pa moram tražiti nekoga što jeftinijeg ko košta do 4.7 a ima dobru utakmicu u 18.kolu.
pišite prijedloge ako imate a ja ću nastaviti istraživati.
ps. bio je neki okvirni plan da uzmem grealisha ovo kolo umjesto jwp ali i to će izgleda pričekati bar iduće kolo. i on naime ima 4 žuta pa neću žuriti sa njim. nije isključeno da ga dovedem iduće kolo, ovisno od situacije.