Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
LBVIEW

#1051 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Cuj pitanja, Srbi u Sarajevu stavljeni van zakona, a ti tako. :mrgreen:
animals

#1052 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by animals »

cyprus wrote:
animals wrote:
cyprus wrote:A što dijaspora zasra temu :D

I jesmo'l šta zaključili?
a sta je teme uopce.. :skoljka:
A koliko razumih, inicijalno tematsko pitanje je: imaju li ovi sa atipičnim imenima i prezimenima za post-ratno Sarajevo šta tražiti u istom?

:D :oops:
Ja sam gledao emisiju Gorana Milica, ono svjetski putnik mislim,,
i sto se tice Sarajlija, ili drugi gradjana..
svugdje ima divnih ljudi, bez obzira na pleme, porijeklo ili ime na koje se odaziva..
ime ne cini covjeka, nego djela..
i odgovor je da imaju sta traziti..
ne samo u Sarajevu, nego na cijeloj planeti..
Fudo387

#1053 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

Uuuuuuu iiisssllllaaamssskooojjjjj zzeeemljiiiii kaaazzeeee, sviiimmmaaaaa ceeeee vaaaammm reeezaaat cuuunuuuuu... :D
cyprus

#1054 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:

Uuuuuuu iiisssllllaaamssskooojjjjj zzeeemljiiiii kaaazzeeee, sviiimmmaaaaa ceeeee vaaaammm reeezaaat cuuunuuuuu... :D
Hoćemol onda moć na direktorske pozicije? :D
Fudo387

#1055 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:
Fudo387 wrote:

Hoćemol onda moć na direktorske pozicije? :D
Hocete.
:lol:

Samo se vi zajebajite, Skaka ostri britvu. :D
dustaban

#1056 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by dustaban »

Beli zasraste.
A htio sam jos koju reci, ima ovdje par likova koji vape za mojim genijalnim rijecima 8) , ali vecina me nije dostojna. Cuj molim te iskopali da sam onomad piso o flasi pokraj WC solje. Naravno da jesam, jebla vas flasa, vintate smartfonima a poljevate se iz ibrika!
Izvinjavam se samo onima koji jos uvijek zahvacaju vodu iz bunara i nisu jos culi za pipe.
Aj sad nastavite brezmene.
:skoljka:
exliberal-ex

#1057 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

U jebote al zakuvaste nabrzinu.....

Vidim ide prepucavanje po svim frontovima samo nemogu da vas pohvatam sve , jel moze da neko napise ukratko o cemu se sad prica.

Nego da se vratimo na temu, "pro-bih orijentisani srbi i hrvati -problem ?" nisu ...iz jednostavnog razloga , toliko ih malo ima da su na nivou statisticke greske, ako se neko poznato ime javi i izjavi nesto sto je mimo matrice postoje citave ekipe trolova koji ce ih brzo podsjetit sta su.
neznam dali se sjecate kakve su reakcije bile kad su izjave od divjaka, vesovica, ...cegara itd....presli dozvoljenu granicu ponasanja...odmah su graknuli zastitnici
I sta sad....nista
Moenx

#1058 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Moenx »

dustaban wrote:
Beli zasraste.
A htio sam jos koju reci, ima ovdje par likova koji vape za mojim genijalnim rijecima 8) , ali vecina me nije dostojna. Cuj molim te iskopali da sam onomad piso o flasi pokraj WC solje. Naravno da jesam, jebla vas flasa, vintate smartfonima a poljevate se iz ibrika!
Izvinjavam se samo onima koji jos uvijek zahvacaju vodu iz bunara i nisu jos culi za pipe.
Gledaj ako u toku razgovora na forumu postoji odredjeni broj neistomišljenika to ne znaci da ti ne možeš biti član konstruktivnog razgovora
Dakle ti trebas da razvijes kulturu dijaloga
To ti ocito nedostaje
Bodkin

#1059 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

Vivaldi je zakucao. Mozes je i zakljucati sad al eto neka ostane . Ucimo bihacki sleng :D
daddy-kool

#1060 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by daddy-kool »

vivaldi wrote:
e sad, na americke stavove ne mogu prvise uticati, pa je veci fokus na tome da bosnjacima ogade drzavu ne bili za 10-20-30 godina sami rekli, pun nam vas je vise kurac ili da ih isprovociraju da naprave neki radikalan potez koji bi onda amere natjerao da presipitaju svoju politiku.

na tragu svega toga, mile svako jutro prije nego sto zube opere prvo nesto smisli da se popisha po drzavi i gurne prst u oko bosnjacima.. u sklopu toga je i kip draze koji sasvim sigurno nece biti zadnji.
Ima i tog, balkanskog, primitivnog, da se isprovocira drugi, ali to je manji dio razloga takvog ponašanja Dodika i generalnog opstruiranja svega i svačega kojeg provodi politička i administrativna "elita" iz RS na nivou BiH.

Primarni razlog je vlastiti puk, kojem se mora dati do znanja da nema života u BiH, kojem se mora održavati mržnja, nepovjerenje i odbojnost prema drugim narodima i državi BiH, bilo čemu što nosi naziv bosansko, tj čuvanje na toplom režimu dok se ne ukaže sljedeća prilika za odvajanje od BiH. Ništa ta politička elita nije odmaka od Karadžićeve upute da se ne pristaje ni na šta, a na ono što budu natjerani to se svakako ni ne pika jer se nisu usaglasili.

Sada kada je EU jasno obzanila da od našeg prisutpanja uniji nema ništa, nema od predpristupnih para ništa, mrkva će se svesti na neposredno neophodne kredite MMF. Mogu se očekivati blokade sa svih strana, rahat patnja ulazi u sljedeću fazu.
BHCluster

#1061 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

Sta kaze "srbi su na referendumu preglasani". :lol:
LBVIEW

#1062 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Dobro, sta smo zakljuculi: "Srbi stavljeni van zakona", jos malo ce ih poceti bacati lavovima. :lol:
No, salu na stranu, srpskohrvatskoj vecini jeste problem sto uopce i postoji neka samostalna bosnjacka politika, sto se vidi u izlijevima frustracija i na ovoj temi.
Ista je prvi put "izasla na scenu" 90 - tih sa zahtjevom za ravnopravnost svog naroda, na sto je, prvenstveno sa srpske strane, odgovoreno agresijom i genocidom. Dakle, sve dok nisu postali politicki narod s jasno izrazenim nacionalnim cijevima i interesima, srpska politika ih je tolerirala, da bi nakon toga cijeli narod postao neprijatelj srpstva protiv kojeg su sve metode borbe dozvoljene. :oops: Taj zar i predanost u "rijesavanju muslimanskog pitanja" koju su ispoljile srpske mase je, i kod onih medju Bosnjacima koji su najmanje bili svjesni narodne pripadnosti, razbio sve iluzije da je sa Srbima kao kolektivom moguc kompromis, i kroz prizmu takvog vecinskog srpskog ponasanja se posmatraju svi Srbi. Na to ih nanovo podsjecaju raznorazni Dodici, Vucic i, Vulini, Irineji i sl samo produbljuci animonizitet i nepovjerenje prema Srbima. Tu nista ne mijenja par procenata Srba koji ne podrzavaju takvu politiku - bosnjacka nacionalna politika ce se oblikovati i razvijati u antagonizmu prema srpskoj, za sto su Bosnjaci najmanje krivi.
dustaban

#1063 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by dustaban »

Moenx wrote:
dustaban wrote:
Beli zasraste.
Gledaj ako u toku razgovora na forumu postoji odredjeni broj neistomišljenika to ne znaci da ti ne možeš biti član konstruktivnog razgovora
Dakle ti trebas da razvijes kulturu dijaloga
To ti ocito nedostaje
Ama nije to prijatelju, stvar je mnogo prostija. Nakon visegodisnjeg forumskog iskustva shvatis da sve ovo nema nikakvog smisla. Mi ovdje laprdamo dok nam idioti o glavi rade. Oni ne forumaju.
Ali hajde, ja dodjem na forum ne zato da prevaspitam nekog Towelija ili Insomniu vec ponajvise da "konsolidujem" svoje stavove o nekoj bitnoj temi.
I sad ce neko reci da trolam i odvlacim sa teme, ali upravo cu sad poentirati i na ovoj temi. Dakle svakakvih uvreda sam se ja naprimao kad god god nekoga pogodim tamo dze nema kontraargument. Jedna od mojih omiljenih tema je upravo Religija-Vjera, konkretno potrebu njihovog razdvajanja jer nam je Religija ocito postala vaznija od Boga. Ne moze Bog, shvatite vec jednom, propisivati religijske specificnosti, a pogotovo ne detalje kako ces se obuc, sta ces jesti, kako ces guzicu prati...
Ali jebiga, kad darnes u tu temu odmah slijedi odmazda na nacin - ma ja Dustaban je skriveni cetnik...

I to je TAJ PROBLEM.
LBVIEW

#1064 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

BHCluster wrote:Sta kaze "srbi su na referendumu preglasani". :lol:
Pa ja, jest' da su se na Referedumu izjasnjavali gradjani, i da su Srbija i njeni predstavnici u BiH krsili Ustav kad su htjeli - problem je nastao kad je isti sproveden, neustavni "plebiscit" i SAO su ok. A najveca ironija u svemu je kad ti to kaze umereni, a prvi levicar foruma mu plijesce. :mrgreen:
hizo ramidovic

#1065 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by hizo ramidovic »

Fudo387 wrote: Hocete.

...u pionirsku stigla nova posiljka lavova (kazu nekakvi mutirani i nevjerovatno agresivni)
vele da je i hanka nabavila nove cizme sa djonom od karbonskih vlakana....
BHCluster

#1066 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

LBVIEW wrote:
Pa ja, jest' da su se na Referedumu izjasnjavali gradjani, i da su Srbija i njeni predstavnici u BiH krsili Ustav kad su htjeli - problem je nastao kad je isti sproveden, neustavni "plebiscit" i SAO su ok. A najveca ironija u svemu je kad ti to kaze umereni, a prvi levicar foruma mu plijesce. :mrgreen:
Ja mislim da je vrijeme za jos jedan "zahtjev OSCE-u", drugacije ne moze.
BHCluster

#1067 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

hizo ramidovic wrote:
Fudo387 wrote: Hocete.

...u pionirsku stigla nova posiljka lavova (kazu nekakvi mutirani i nevjerovatno agresivni)
vele da je i hanka nabavila nove cizme sa djonom od karbonskih vlakana....
Hanku posaljite meni da isprobamo te djonove, sto je sigurno, sigurno je. :mrgreen:
LBVIEW

#1068 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

I sta kaze ovaj taban, "to mu omiljena tema", a pise na politici? :mrgreen: Cek, zbog cega si ono Crnogorec popusio ban?
Last edited by LBVIEW on 06/06/2019 10:13, edited 1 time in total.
pustopoljina

#1069 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

dustaban wrote: Ama nije to prijatelju, stvar je mnogo prostija. Nakon visegodisnjeg forumskog iskustva shvatis da sve ovo nema nikakvog smisla. Mi ovdje laprdamo dok nam idioti o glavi rade. Oni ne forumaju.
Ali hajde, ja dodjem na forum ne zato da prevaspitam nekog Towelija ili Insomniu vec ponajvise da "konsolidujem" svoje stavove o nekoj bitnoj temi.
I sad ce neko reci da trolam i odvlacim sa teme, ali upravo cu sad poentirati i na ovoj temi. Dakle svakakvih uvreda sam se ja naprimao kad god god nekoga pogodim tamo dze nema kontraargument. Jedna od mojih omiljenih tema je upravo Religija-Vjera, konkretno potrebu njihovog razdvajanja jer nam je Religija ocito postala vaznija od Boga. Ne moze Bog, shvatite vec jednom, propisivati religijske specificnosti, a pogotovo ne detalje kako ces se obuc, sta ces jesti, kako ces guzicu prati...
Ali jebiga, kad darnes u tu temu odmah slijedi odmazda na nacin - ma ja Dustaban je skriveni cetnik...

I to je TAJ PROBLEM.
Ne smatram te cetnikom. Ni skrivenim :-)
Smatram te nekim ko bi iste sekunde pristao vratiti jugoslaviju, da se moze.
To sto ti govoris, ja cujem i u svojoj familiji...tetka bivsu ucenicu pitala sta je to od sebe uradila...cura se pokrila. Kao sto me blam tetke, smeta mi kad se gura nos gdje mu nije mjesto, a ti to na svojim temama radis. Onaj post ti je bio ok, ali ti uvijek skrenes na vjersko...nikako da skontas da i da zabranis pokrivanje (ruzno) i uklonis flase iz wc-a...ne bi se ama bas nista promijenilo.
Vecina ljudi ne bi vratila jugoslaviju. Previse je svega bilo.
BHCluster

#1070 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

LBVIEW wrote:I sta kaze ovaj taban, "to mu omiljena tema", a pise na politici? :mrgreen: Cek, zbog cega si ono Crnogorec, popusio ban?
Cisto izivljavanje nad manjinama. :D
LBVIEW

#1071 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

BHCluster wrote:
LBVIEW wrote:I sta kaze ovaj taban, "to mu omiljena tema", a pise na politici? :mrgreen: Cek, zbog cega si ono Crnogorec, popusio ban?
Cisto izivljavanje nad manjinama. :D
Pa jest, ne dozvoljavaju mu ljudi vrijedanje kulture drugih naroda.
pustopoljina

#1072 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

I nekulture, neki...najbolje da suti i ronda u svoja cetiri zida, jel' to?
BHCluster

#1073 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

pustopoljina wrote:I nekulture, neki...najbolje da suti i ronda u svoja cetiri zida, jel' to?
Ne nego da ne bude snowflake kad mu neTko odgovori a nije po njegovom. :wink:
pustopoljina

#1074 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

Pa i nije...godinama je tu. Samo kad gazis pedesete, a mislim da gazi, ne da ti se vise ni puno raspravljati.
The 51st State

#1075 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by The 51st State »

nevjera, rasclanis procente i vidis da je i dobar dio srba glasao za nezavisnost.
Post Reply