Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote:
da,slazem se,znaci i homofobija je kad nekome smetaju dvije cure koje se drze za ruku i hodaju ulicom
Realno.
Najpoštenije bi bilo da svako gleda svoja posla.
A to u Bosni nikada nije funkcionisalo. Zato i postoji mentalitet "sta ce komsije reci".
A ta recenica, iliti pitanje, je ubilo vise snova i dobrih sansi nego bilo sta.
Ommadawn wrote:
A to u Bosni nikada nije funkcionisalo. Zato i postoji mentalitet "sta ce komsije reci".
Pa nije, mahala je zlo.
Nego ja to onako više za sebe, iz svog ugla.
da,slazem se,znaci i homofobija je kad nekome smetaju dvije cure koje se drze za ruku i hodaju ulicom
Realno.
Najpoštenije bi bilo da svako gleda svoja posla.
jebo komsije prije bih rekao skretanje paznje sa sopstvenih problema naci ce mo zrtvu
Nemam ništa protiv toga da upražnjava ko šta hoće sve dok to nije na nečiju štetu. Nemam ništa ni protiv toga da odrasla osoba sasvim slobodno bira svoju seksualnu orijentaciju. Protiv sam promocije i reklamiranja ovakvih stvari. Ja kao roditelj ne želim da moje dijete dolazi u dodir sa ovakvim pojavama, niti želim da mu neko priča kako je to sasvim normalno dok ne postane punoljetno. A sutra će nam nametnuti sadržaje ovog tipa i u školske udžbenike.
Ommadawn wrote:
Hej svako pokazivanje polnih organa javno je fakat degutantno.
O paradi koja treba da se odrzi u Sarajevu ce samo izaci ljudi koji otvoreno kazu da su LGBTQ.
Zivi bili pa vidjeli a cisto sumnjam da ce biti neke golotinje ili obscenih scena.
I mi ostali zbunjeni
Što smo za dekadenciju i anarhiju
šatirana_ljubičica wrote:
voljela bih iskreno da neko iz lgbt populacije glasno i jasno kaže da nije za onakve parade kao što je bila u NYC
Pa naravno da nece biti ni blizu...pa pogledaj organizatore. Ni jedno nije u tangama ili sa koznim maskama preko glave....
Ljudi jednostavno imaju pogresnu sliku. Pa nismo Berlin....niti cemo ikada biti....
@Ommadawn: Strah od nepoznatog. Za 10-15 Godina nadam se nece se o ovom uopste pricati.....Ali prvi put je uvijek najteze. I zato svaka cast ovoj omladini da imaju hrabrost organozivati se. I trebaju biti ponosni na sebe, jer ne dozvoljavaju tamo nekim Samrama da ih trpa u izolaciji u zemlji koja je njihova isto koliko i nasa.....Bravo od mene
Irsar wrote:
Koje gluposti izmišljaš. Ti kao kafir - ili po modernom ateista - uopšte nemaš objektivnu/nepromjenjivu osnovu moralnosti na osnovu koje bi tvrdio da je nešto za dobrobit nečega ili nekoga. Ti doslovno ne znaš šta jeste dobro i zašto je to dobro.
zato vjernici svaki dan pokazuju da imaju tu osnovu moralnosti. Sve osnove moralnosti, a svako svakog zajebe. Najveca zla u historiji pocinili vjernici i to uglavnom medjusobom i da dokazu ciji je Bog jaci. Nenadjebiva osnova moralnosti
Na stranu sve ali ovo da su VJERNICI cinili zla apsolutni nije istina...
Samo zlo je u potpunoj supritnosti sa vjerim, pa da znas malo bolje vjernike i vjeru ne bi ovo nikad pisao... Ali da ljudi su cesto koristili VJERU da upravljaju narodom, pa su samim ti KORISTENJEM vjere ispadaki iz kategorije vjernika, a onda dalje djelima koja su radili bili potpuno protiv vjerskih nacela... Generalno ljudska pohlepa i ideologija moci i vladanja su ti koji su odgivorni za mnoga zla...
A sad matematicki, najveca zabiljezena zla su uradili bas oni koji su odbacili vjeru.... Prelistaj historiju pa pogledaj sta se desavalo... Ali opet kazem MOC i VLAST su cudne i opasne...
mirza_15 wrote:Nemam ništa protiv toga da upražnjava ko šta hoće sve dok to nije na nečiju štetu. Nemam ništa ni protiv toga da odrasla osoba sasvim slobodno bira svoju seksualnu orijentaciju. Protiv sam promocije i reklamiranja ovakvih stvari. Ja kao roditelj ne želim da moje dijete dolazi u dodir sa ovakvim pojavama, niti želim da mu neko priča kako je to sasvim normalno dok ne postane punoljetno. A sutra će nam nametnuti sadržaje ovog tipa i u školske udžbenike.
Zasto ti nameces religiju svome djetetu , zasto ga na pustis da sa 18 godina odluci koji pravac ce da ide ... razumijes me sta hocu reci
Ommadawn wrote:
Hej svako pokazivanje polnih organa javno je fakat degutantno.
O paradi koja treba da se odrzi u Sarajevu ce samo izaci ljudi koji otvoreno kazu da su LGBTQ.
Zivi bili pa vidjeli a cisto sumnjam da ce biti neke golotinje ili obscenih scena.
I mi ostali zbunjeni
Što smo za dekadenciju i anarhiju
mirza_15 wrote:Nemam ništa protiv toga da upražnjava ko šta hoće sve dok to nije na nečiju štetu. Nemam ništa ni protiv toga da odrasla osoba sasvim slobodno bira svoju seksualnu orijentaciju. Protiv sam promocije i reklamiranja ovakvih stvari. Ja kao roditelj ne želim da moje dijete dolazi u dodir sa ovakvim pojavama, niti želim da mu neko priča kako je to sasvim normalno dok ne postane punoljetno. A sutra će nam nametnuti sadržaje ovog tipa i u školske udžbenike.
ok a vidi sad ni ja ne zelim da moje dijete do 18te ima ikakve veze sa religijom i bilo cim u vezi toga, jer smatram da je to dogma i to je moje demokratsko pravo, i ne zelim da se time indoktrinira dok ne bude imao dovoljno godina da sam skonta sta je za njeg dobro a sta ne, pa opet ima u skoli, i kad ga izdvojis sa te vjeronauke, izolovan tacno ko zidov u teheranu
Zasto ti nameces religiju svome djetetu , zasto ga na pustis da sa 18 godina odluci koji pravac ce da ide ... razumijes me sta hocu reci
sumirprimus wrote:
ok a vidi sad ni ja ne zelim da moje dijete do 18te ima ikakve veze sa religijom i bilo cim u vezi toga, jer smatram da je to dogma i to je moje demokratsko pravo, i ne zelim da se time indoktrinira dok ne bude imao dovoljno godina da sam skonta sta je za njeg dobro a sta ne, pa opet ima u skoli, i kad ga izdvojis sa te vjeronauke, izolovan tacno ko zidov u teheranu
Djeca treba da znaju da je sve ok, jer ce sutra mobati dijete koje je drugacije od njih....Zvace ga bolesnikom i ko zna sta jos. I pitanje gdje i kako ce to jadno dijete zavrsiti. Djeca su mnogo pametnija nego sto mislimo. I ne radjaju se sa mrznjom, vec ih mi ucimo.
Last edited by Dori on 04/04/2019 10:52, edited 1 time in total.
Pa sutra bi bruku ljudi to potpisalo. Ako, ne želiš uticaj religije - odvoji se sa onima koji to ne žele. A ono 115% ljudi u Bosni se na popisu izjasnilo ko vjernici.
ama kakve zatvorene drustvene zajednice, pa necu ja da moje dijete ide u selefije bog te
samo mi nemoj nista nametat, a eto religija se namece. pricajte vi sta hocete.
sumirprimus wrote:
Postoje stvari koje su društveno prihvatljive i one koje nisu. Religija je društveno prihvatljiva. S druge strane, nastrane seksualne orijentacije nisu. Totalna je glupost stavljati u istu ravan religiju kao način života i seksualnu orijentaciju. Ako ćemo koristiti takve argumente možemo i incest promovisati kao normalnu stvar.
sumirprimus wrote:ama kakve zatvorene drustvene zajednice, pa necu ja da moje dijete ide u selefije bog te
Pokušavam ti dočarati, ali izgleda slabo. Nećeš da ti djete ima doticaja sa religijom. Ili da ti se nameće. Odlično. Sutra bi ogroman broj ljudi to potpisao. Svako u svoju društvenu zajednicu. Ti i tvoje dijete sa ateistima, agnosticima itd. A roditelji i djeca koja žele doticaja sa religijom u svoju.
mirza_15 wrote:
Postoje stvari koje su društveno prihvatljive i one koje nisu. Religija je društveno prihvatljiva. S druge strane, nastrane seksualne orijentacije nisu. Totalna je glupost stavljati u istu ravan religiju kao način života i seksualnu orijentaciju. Ako ćemo koristiti takve argumente možemo i incest promovisati kao normalnu stvar.
za neke očito nije,kao što nije ni bolest vjerovati u bajke,ali je zato bolest kad se dvije cure drze za ruku
Preživjela bi muška populacija u sda dvije trebe kako se šta god
Njih jebu pederi to ne mogu da svare
Žemske iz sda jebu i pederi i lezbejke
samra dva prezimena bi njih u azil u Praču sa psima
sumirprimus wrote:ama kakve zatvorene drustvene zajednice, pa necu ja da moje dijete ide u selefije bog te
Pokušavam ti dočarati, ali izgleda slabo. Nećeš da ti djete ima doticaja sa religijom. Ili da ti se nameće. Odlično. Sutra bi ogroman broj ljudi to potpisao. Svako u svoju društvenu zajednicu. Ti i tvoje dijete sa ateistima, agnosticima itd. A roditelji i djeca koja žele doticaja sa religijom u svoju.
ne druze , skola je za sve, i treba da djecu uci novim vrijednostima i da ih spaja a ne razdvaja a to voe feudalne skole sad rade od prvog dana.
i moje dijete ima pravo na tu skolu i ko druga djeca, al bez religije.
i ond se cudite podijeljenoj drzavi
a problem je gej, i mahanje imaginarnim kitama koje btw niko vidio nije uzivo