SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
-
155_mm
#1051 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
jedino preCednik moze spasiti BiH od druge dvojice u presjednistvu koji su nanisanili da je uniste.
- General War
#1052 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Ovaj hinjo jebe i ne vadi...danas je tehnicko pitanje AMP, jucer je bio referendum, prekjucer je bila uknjizba vojne imovine, zakjucer jezik, nakjucer crkva u privatnom posjedu...do himne i zastave...sve je to tehnicko pitanjeWigemark: Ne vjerujemo u preduslove formiranja vlasti, ANP je tehničko pitanje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/wigemar ... /190828064
Idi Vigemarku u picku materinu
-
Hafis
#1053 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Ali zato su s druge strane ambasade SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Italije i Njemačke dale podršku tzv. probih bloku da ustraje u svom uvjetovanju formiranja vlasti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zajedni ... /190828076
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zajedni ... /190828076
Zajednička poruka pet ambasada u BiH: Formirati vlast i nastaviti reforme u skladu s vanjskom politikom
-
detroit-mercy
#1054 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
A smjernice vanjske politike su punopravno clanstvo u EU i NATO-uHafis wrote:Ali zato su s druge strane ambasade SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Italije i Njemačke dale podršku tzv. probih bloku da ustraje u svom uvjetovanju formiranja vlasti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zajedni ... /190828076Zajednička poruka pet ambasada u BiH: Formirati vlast i nastaviti reforme u skladu s vanjskom politikom
Vego sta kaje precjednik, ocel bit festa u Drvaru
-
Hafis
#1055 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Samo ne kontam...treba li prvo uspostaviti vlast pa se onda nabilavati s ANP-om, ili prvo poslati ANP pa se onda nabilavati s uspostavom vlasti.
Trebati će ipak smisliti neki opaki fol, tako da se uspostavi vlast a da opet svaka strana može reći da je prejebala ovu drugu i da je ispalo po njihovoj želji.
Čudi me što ne sastave nekakvu zamršenu zajedničku izjavu u svezi ANP-a, koju ne bi ni Moša Pijade i Edvard Kardelj zajedno skontali, rukuju se nasmješeni pred kamerama i krenu u formiranje vlasti i šišanje ovaca. Progutao bi to ovaj narod, što si reko keks.
Nego ovako, baš zaglavili i ne znaju kako resetirati situaciju.
Trebati će ipak smisliti neki opaki fol, tako da se uspostavi vlast a da opet svaka strana može reći da je prejebala ovu drugu i da je ispalo po njihovoj želji.
Čudi me što ne sastave nekakvu zamršenu zajedničku izjavu u svezi ANP-a, koju ne bi ni Moša Pijade i Edvard Kardelj zajedno skontali, rukuju se nasmješeni pred kamerama i krenu u formiranje vlasti i šišanje ovaca. Progutao bi to ovaj narod, što si reko keks.
-
Hafis
#1056 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Kakav crni Drvar, to je starinski, jednom riječju - to nije više in.detroit-mercy wrote: Vego sta kaje precjednik, ocel bit festa u Drvaru.
Pošto živimo u turkofilskom društvu, čije glavni i najčitaniji mediji dnevno spomenu Erdogana ili Tursku u bilo kojem kontekstu minimalno 4-5 puta, prebacit ćemo sva sredstava i organizacijske kapacitete na buduće proslavljanje turske galipoljske pobjede u Sanskom mostu. Divna prilika sa se zbližimo s ljutim krajišnicima ali i da naučimo nešto o Turskoj, njenoj povijesti, tradiciji, sadašnjosti i budućnosti . A naravno ne treba napominjati da je to danas in.
-
detroit-mercy
#1057 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Pa formula je jasna, hamabasadori rekli, formiranje vlasti i kontinuitet vanjse politikeHafis wrote:Samo ne kontam...treba li prvo uspostaviti vlast pa se onda nabilavati s ANP-om, ili prvo poslati ANP pa se onda nabilavati s uspostavom vlasti.
Nije ko stozer, jedan dan hoce na Drvar drugi dan nece
- tandmand
#1058 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Pa to je već bilo u ovome zadnjem sporazumu, nema šta nije nabacano ... alo kako su burna dešavanja, već se pomalo zaboravilo.Hafis wrote:Samo ne kontam...treba li prvo uspostaviti vlast pa se onda nabilavati s ANP-om, ili prvo poslati ANP pa se onda nabilavati s uspostavom vlasti.
Evo slike da se podsjetimo:

Problem je u Bakiru, jer je podlegao pritisku javnosti političkog Sarajeva, te se zurückno.
-
detroit-mercy
#1059 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Makar nemamo nedoumice oko toga, slavimo i jebaji ga.Hafis wrote:Kakav crni Drvar, to je starinski, jednom riječju - to nije više in.detroit-mercy wrote: Vego sta kaje precjednik, ocel bit festa u Drvaru.
Pošto živimo u turkofilskom društvu, čije glavni i najčitaniji mediji dnevno spomenu Erdogana ili Tursku u bilo kojem kontekstu minimalno 4-5 puta, prebacit ćemo sva sredstava i organizacijske kapacitete na buduće proslavljanje turske galipoljske pobjede u Sanskom mostu. Divna prilika sa se zbližimo s ljutim krajišnicima ali i da naučimo nešto o Turskoj, njenoj povijesti, tradiciji, sadašnjosti i budućnosti . A naravno ne treba napominjati da je to danas in.
A nije danas se djelja razanj za proslavu
-
Hafis
#1060 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
To i jest ono što jebe koke a nije pivac.detroit-mercy wrote: Pa formula je jasna, hamabasadori rekli, formiranje vlasti i kontinuitet vanjse politike
Zato i pitam za redoslijed.
Treba li prvo oformiti vlast pa onda slijediti kontinuitet vanjske politike,?
Ili prvo slijediti kontinuitet vanjske politike pa tek onda oformiti vlast?
-
palermo
#1061 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
pa fino ti piše....Hafis wrote:To i jest ono što jebe koke a nije pivac.detroit-mercy wrote: Pa formula je jasna, hamabasadori rekli, formiranje vlasti i kontinuitet vanjse politike
mada, objektivno govoreći, slabo ti se ovih pet zemalja nešto pita u BiHOpet potvrđujemo našu čvrstu privrženost snažnim i djelotvornim državnim institucijama, te pozivamo političke lidere da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH, te da djeluju u skladu s njima
-
Hafis
#1062 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Slažem se u potpunosti.tandmand wrote:Pa to je već bilo u ovome zadnjem sporazumu, nema šta nije nabacano ... alo kako su burna dešavanja, već se pomalo zaboravilo.Hafis wrote:Samo ne kontam...treba li prvo uspostaviti vlast pa se onda nabilavati s ANP-om, ili prvo poslati ANP pa se onda nabilavati s uspostavom vlasti.
Evo slike da se podsjetimo:
Problem je u Bakiru, jer je podlegao pritisku javnosti političkog Sarajeva, te se zurückno.
A vidio je i mahnit čovjek da je ono bilo amaterski sklepano i to na brzaka, i da je javnost odmah prokužila.
To se radi malo drugačije: Započne se isto onako preopširno, nekoncizno, nejasno, i onda se ubace nekakvi lafo vremenski ''rokovi'' za izvršenje istog, s tim da se strogo pazi da se ne unese neki datum, već se gađaju mjesecima, trimestrima, polugodištima, godinama i tako u krug. To bi 100% prošlo.
A tako će i biti na kraju, siguran sam.
-
detroit-mercy
#1063 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
A moze i oboje u isto vrijemeHafis wrote:To i jest ono što jebe koke a nije pivac.detroit-mercy wrote: Pa formula je jasna, hamabasadori rekli, formiranje vlasti i kontinuitet vanjse politike
-
Hafis
#1064 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Ma ne piše ništa. Čista floskula, i može se tumačiti na milijun načina.palermo wrote:
pa fino ti piše....Opet potvrđujemo našu čvrstu privrženost snažnim i djelotvornim državnim institucijama, te pozivamo političke lidere da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH, te da djeluju u skladu s njima
-
palermo
#1065 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
i sa tim se slažem.....obično naprdivanje ambasadora, to znaju svi, i naši političari, i ambasadori, čak i mi na forumu to znamHafis wrote:Ma ne piše ništa. Čista floskula, i može se tumačiti na milijun načina.palermo wrote:
pa fino ti piše....Opet potvrđujemo našu čvrstu privrženost snažnim i djelotvornim državnim institucijama, te pozivamo političke lidere da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH, te da djeluju u skladu s njima
-
Hafis
#1066 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Ja samo znam da bez uspostave novog saziva Vijeća ministara i bez slanja ANP-a moj život nema nikakvog smisla 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1067 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

eeee sHa bi sHaban na ovo otpevao...
Lijepi dani mog djetinjstva
malo hleba, al' gladan ne ostah
znam šta znači nemat', navik'o sam tako
i sve što sad imam uvek mi je dosta
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1068 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Hafis wrote:Ja samo znam da bez uspostave novog saziva Vijeća ministara i bez slanja ANP-a moj život nema nikakvog smisla

- Maraschino
#1069 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Davno sam rekao da je on najveci hostapler koji je boravio u BiH poslije Ovena, Vensa i one bagre pregovaraca.General War wrote:Ovaj hinjo jebe i ne vadi...danas je tehnicko pitanje AMP, jucer je bio referendum, prekjucer je bila uknjizba vojne imovine, zakjucer jezik, nakjucer crkva u privatnom posjedu...do himne i zastave...sve je to tehnicko pitanjeWigemark: Ne vjerujemo u preduslove formiranja vlasti, ANP je tehničko pitanje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/wigemar ... /190828064Ali bez vlasti...se ne moze, nema ko obrtati kaPital.
Treba samo pogledati s'kim se druzi u slobodno vrijeme.
- moa
#1070 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Vidi mu se na cehri da je hinja i nikad nista nije uradio. Oni nikako da shvate da sa nekim ljudima nema pregovaranja vec samo šiba ali nije ni nase maslo za ramazana.Maraschino wrote:Davno sam rekao da je on najveci hostapler koji je boravio u BiH poslije Ovena, Vensa i one bagre pregovaraca.General War wrote:Ovaj hinjo jebe i ne vadi...danas je tehnicko pitanje AMP, jucer je bio referendum, prekjucer je bila uknjizba vojne imovine, zakjucer jezik, nakjucer crkva u privatnom posjedu...do himne i zastave...sve je to tehnicko pitanjeWigemark: Ne vjerujemo u preduslove formiranja vlasti, ANP je tehničko pitanje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/wigemar ... /190828064Ali bez vlasti...se ne moze, nema ko obrtati kaPital.
Treba samo pogledati s'kim se druzi u slobodno vrijeme.
-
Hafis
#1071 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Za kakvu kakvu solidnu gutu, sklepao bi im tekst ''dogovora'' nakon kojeg bi mogli pristupiti formiranju vlasti. I svi bi likovali, to jest bili pobjednici u očima svojih glasača.
Recept sam rekao maloprije - čitav postupak prikazati kao jedan kontinuirani budući proces, u njega uvaliti kojekavih neodređenih vremenskih rokova za određena izvršenja, kojima bi se segmentalno ispunjavale pojedine stavke ''dogovora''.
Ruku dajem da bi izdržao više od dvije i pol godine, taman koliko je dovoljno do slijedećih izbora, a to bi bio i jedan solidan materijal za predizbornu kampanju u kojoj bi se međusobno okrivljavali za neuspjeh dogovora.
A tako će i završiti ovo pripetavanje, jer nema drugog izlaza.
Recept sam rekao maloprije - čitav postupak prikazati kao jedan kontinuirani budući proces, u njega uvaliti kojekavih neodređenih vremenskih rokova za određena izvršenja, kojima bi se segmentalno ispunjavale pojedine stavke ''dogovora''.
Ruku dajem da bi izdržao više od dvije i pol godine, taman koliko je dovoljno do slijedećih izbora, a to bi bio i jedan solidan materijal za predizbornu kampanju u kojoj bi se međusobno okrivljavali za neuspjeh dogovora.
- MarshalDodik
#1072 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Eh sad zelimo da izlaz bude tako sto ce sigurno barem jedna strana biti naguzena.Hafis wrote:Za kakvu kakvu solidnu gutu, sklepao bi im tekst ''dogovora'' nakon kojeg bi mogli pristupiti formiranju vlasti. I svi bi likovali, to jest bili pobjednici u očima svojih glasača.
- tandmand
#1073 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
E, žalibože onih vremena, 96,97,... kada nije bilo interneta, samo jedan tv kanal .. novine prekosutra. Potpišu šta god hoće, nema reakcija javnosti a u kafani nesmiš ništa reći protiv svoga legitimnog predstavnika.
A sada Bakir potpiše sporazum ... sva javnost skoči, tv debate, blogovi, forumi, Senad ... i poslije par dana viče "nisam ja, nisam ja ... Wigemark".
A sada Bakir potpiše sporazum ... sva javnost skoči, tv debate, blogovi, forumi, Senad ... i poslije par dana viče "nisam ja, nisam ja ... Wigemark".
-
zavrzlama
#1074 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
Najvaznija stvar u cijeloj ovoj sagi oko ANP i VM je sto po prvi put poslije dejtona probih strana stoji zajedno iza nacionalnog interesa BIH...velikosrbi nisu naucili na ovakav stav i istrajnost probih bloka...
Treba ostati na ovom kursu,pa nek kosta sta kosta,ako nista bar ce se zapad izbacit na ledinu.
Treba ostati na ovom kursu,pa nek kosta sta kosta,ako nista bar ce se zapad izbacit na ledinu.
-
RtrnOfSalisbury
#1075 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
ko i obicno imam rjesenje
nek posalju taj map ali na pogresnu adresu, nek na koverti napisu umjesto 43, 34, kobiva greska u tipkanju i onda bi imali materijal za raspravu ko je pogrijesio i kako za narednije dvije-tri godine, taman do novije izbora
nek posalju taj map ali na pogresnu adresu, nek na koverti napisu umjesto 43, 34, kobiva greska u tipkanju i onda bi imali materijal za raspravu ko je pogrijesio i kako za narednije dvije-tri godine, taman do novije izbora