SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
155_mm

#1051 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by 155_mm »

jedino preCednik moze spasiti BiH od druge dvojice u presjednistvu koji su nanisanili da je uniste.
General War

#1052 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

Wigemark: Ne vjerujemo u preduslove formiranja vlasti, ANP je tehničko pitanje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/wigemar ... /190828064
Ovaj hinjo jebe i ne vadi...danas je tehnicko pitanje AMP, jucer je bio referendum, prekjucer je bila uknjizba vojne imovine, zakjucer jezik, nakjucer crkva u privatnom posjedu...do himne i zastave...sve je to tehnicko pitanje :-) Ali bez vlasti...se ne moze, nema ko obrtati kaPital.

Idi Vigemarku u picku materinu :D
Hafis

#1053 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

Ali zato su s druge strane ambasade SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Italije i Njemačke dale podršku tzv. probih bloku da ustraje u svom uvjetovanju formiranja vlasti.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zajedni ... /190828076
Zajednička poruka pet ambasada u BiH: Formirati vlast i nastaviti reforme u skladu s vanjskom politikom
detroit-mercy

#1054 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:Ali zato su s druge strane ambasade SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Italije i Njemačke dale podršku tzv. probih bloku da ustraje u svom uvjetovanju formiranja vlasti.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zajedni ... /190828076
Zajednička poruka pet ambasada u BiH: Formirati vlast i nastaviti reforme u skladu s vanjskom politikom
A smjernice vanjske politike su punopravno clanstvo u EU i NATO-u :mrgreen:.
Vego sta kaje precjednik, ocel bit festa u Drvaru :mrgreen: .
Hafis

#1055 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

Samo ne kontam...treba li prvo uspostaviti vlast pa se onda nabilavati s ANP-om, ili prvo poslati ANP pa se onda nabilavati s uspostavom vlasti.

Trebati će ipak smisliti neki opaki fol, tako da se uspostavi vlast a da opet svaka strana može reći da je prejebala ovu drugu i da je ispalo po njihovoj želji.
Čudi me što ne sastave nekakvu zamršenu zajedničku izjavu u svezi ANP-a, koju ne bi ni Moša Pijade i Edvard Kardelj zajedno skontali, rukuju se nasmješeni pred kamerama i krenu u formiranje vlasti i šišanje ovaca. Progutao bi to ovaj narod, što si reko keks.
Nego ovako, baš zaglavili i ne znaju kako resetirati situaciju.
Hafis

#1056 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

detroit-mercy wrote: Vego sta kaje precjednik, ocel bit festa u Drvaru :mrgreen: .
Kakav crni Drvar, to je starinski, jednom riječju - to nije više in.
Pošto živimo u turkofilskom društvu, čije glavni i najčitaniji mediji dnevno spomenu Erdogana ili Tursku u bilo kojem kontekstu minimalno 4-5 puta, prebacit ćemo sva sredstava i organizacijske kapacitete na buduće proslavljanje turske galipoljske pobjede u Sanskom mostu. Divna prilika sa se zbližimo s ljutim krajišnicima ali i da naučimo nešto o Turskoj, njenoj povijesti, tradiciji, sadašnjosti i budućnosti . A naravno ne treba napominjati da je to danas in.
detroit-mercy

#1057 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:Samo ne kontam...treba li prvo uspostaviti vlast pa se onda nabilavati s ANP-om, ili prvo poslati ANP pa se onda nabilavati s uspostavom vlasti.

Trebati će ipak smisliti neki opaki fol, tako da se uspostavi vlast a da opet svaka strana može reći da je prejebala ovu drugu i da je ispalo po njihovoj želji.
Čudi me što ne sastave nekakvu zamršenu zajedničku izjavu u svezi ANP-a, koju ne bi ni Moša Pijade i Edvard Kardelj zajedno skontali, rukuju se nasmješeni pred kamerama i krenu u formiranje vlasti i šišanje ovaca. Progutao bi to ovaj narod, što si reko keks.
Pa formula je jasna, hamabasadori rekli, formiranje vlasti i kontinuitet vanjse politike :mrgreen:. Sve kristalno jasno ne ostavlja puno prostora za razlicita tumacenja.
Nije ko stozer, jedan dan hoce na Drvar drugi dan nece :mrgreen:
tandmand

#1058 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by tandmand »

Hafis wrote:Samo ne kontam...treba li prvo uspostaviti vlast pa se onda nabilavati s ANP-om, ili prvo poslati ANP pa se onda nabilavati s uspostavom vlasti.

Pa to je već bilo u ovome zadnjem sporazumu, nema šta nije nabacano ... alo kako su burna dešavanja, već se pomalo zaboravilo.
Evo slike da se podsjetimo:
Image

Problem je u Bakiru, jer je podlegao pritisku javnosti političkog Sarajeva, te se zurückno.
detroit-mercy

#1059 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:
detroit-mercy wrote: Vego sta kaje precjednik, ocel bit festa u Drvaru :mrgreen: .
Kakav crni Drvar, to je starinski, jednom riječju - to nije više in.
Pošto živimo u turkofilskom društvu, čije glavni i najčitaniji mediji dnevno spomenu Erdogana ili Tursku u bilo kojem kontekstu minimalno 4-5 puta, prebacit ćemo sva sredstava i organizacijske kapacitete na buduće proslavljanje turske galipoljske pobjede u Sanskom mostu. Divna prilika sa se zbližimo s ljutim krajišnicima ali i da naučimo nešto o Turskoj, njenoj povijesti, tradiciji, sadašnjosti i budućnosti . A naravno ne treba napominjati da je to danas in.
Makar nemamo nedoumice oko toga, slavimo i jebaji ga.
A nije danas se djelja razanj za proslavu :mrgreen: sutra vicu proslava otkazana :mrgreen:
Hafis

#1060 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

detroit-mercy wrote: Pa formula je jasna, hamabasadori rekli, formiranje vlasti i kontinuitet vanjse politike :mrgreen:
To i jest ono što jebe koke a nije pivac.
Zato i pitam za redoslijed.
Treba li prvo oformiti vlast pa onda slijediti kontinuitet vanjske politike,?
Ili prvo slijediti kontinuitet vanjske politike pa tek onda oformiti vlast?
palermo

#1061 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by palermo »

Hafis wrote:
detroit-mercy wrote: Pa formula je jasna, hamabasadori rekli, formiranje vlasti i kontinuitet vanjse politike :mrgreen:
pa fino ti piše....
Opet potvrđujemo našu čvrstu privrženost snažnim i djelotvornim državnim institucijama, te pozivamo političke lidere da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH, te da djeluju u skladu s njima
mada, objektivno govoreći, slabo ti se ovih pet zemalja nešto pita u BiH
Hafis

#1062 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

tandmand wrote:

Pa to je već bilo u ovome zadnjem sporazumu, nema šta nije nabacano ... alo kako su burna dešavanja, već se pomalo zaboravilo.
Evo slike da se podsjetimo:
Image

Problem je u Bakiru, jer je podlegao pritisku javnosti političkog Sarajeva, te se zurückno.
Slažem se u potpunosti.
A vidio je i mahnit čovjek da je ono bilo amaterski sklepano i to na brzaka, i da je javnost odmah prokužila.
To se radi malo drugačije: Započne se isto onako preopširno, nekoncizno, nejasno, i onda se ubace nekakvi lafo vremenski ''rokovi'' za izvršenje istog, s tim da se strogo pazi da se ne unese neki datum, već se gađaju mjesecima, trimestrima, polugodištima, godinama i tako u krug. To bi 100% prošlo.
A tako će i biti na kraju, siguran sam.
detroit-mercy

#1063 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:
A moze i oboje u isto vrijeme :mrgreen: ako vec ima neke nedoumice oko bilo cega :mrgreen: .
Hafis

#1064 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

palermo wrote:
pa fino ti piše....
Opet potvrđujemo našu čvrstu privrženost snažnim i djelotvornim državnim institucijama, te pozivamo političke lidere da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH, te da djeluju u skladu s njima
Ma ne piše ništa. Čista floskula, i može se tumačiti na milijun načina.
palermo

#1065 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by palermo »

Hafis wrote:
palermo wrote:
pa fino ti piše....
Ma ne piše ništa. Čista floskula, i može se tumačiti na milijun načina.
i sa tim se slažem.....obično naprdivanje ambasadora, to znaju svi, i naši političari, i ambasadori, čak i mi na forumu to znam
Hafis

#1066 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

Ja samo znam da bez uspostave novog saziva Vijeća ministara i bez slanja ANP-a moj život nema nikakvog smisla :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1067 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by pici »

Image

eeee sHa bi sHaban na ovo otpevao...

Lijepi dani mog djetinjstva
malo hleba, al' gladan ne ostah
znam šta znači nemat', navik'o sam tako
i sve što sad imam uvek mi je dosta
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1068 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by pici »

Hafis wrote:Ja samo znam da bez uspostave novog saziva Vijeća ministara i bez slanja ANP-a moj život nema nikakvog smisla :)
Image
Maraschino

#1069 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Maraschino »

General War wrote:
Ovaj hinjo jebe i ne vadi...danas je tehnicko pitanje AMP, jucer je bio referendum, prekjucer je bila uknjizba vojne imovine, zakjucer jezik, nakjucer crkva u privatnom posjedu...do himne i zastave...sve je to tehnicko pitanje :-) Ali bez vlasti...se ne moze, nema ko obrtati kaPital.

Davno sam rekao da je on najveci hostapler koji je boravio u BiH poslije Ovena, Vensa i one bagre pregovaraca.

Treba samo pogledati s'kim se druzi u slobodno vrijeme.
moa

#1070 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by moa »

Maraschino wrote:
General War wrote:

Davno sam rekao da je on najveci hostapler koji je boravio u BiH poslije Ovena, Vensa i one bagre pregovaraca.

Treba samo pogledati s'kim se druzi u slobodno vrijeme.
Vidi mu se na cehri da je hinja i nikad nista nije uradio. Oni nikako da shvate da sa nekim ljudima nema pregovaranja vec samo šiba ali nije ni nase maslo za ramazana.
Hafis

#1071 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

Za kakvu kakvu solidnu gutu, sklepao bi im tekst ''dogovora'' nakon kojeg bi mogli pristupiti formiranju vlasti. I svi bi likovali, to jest bili pobjednici u očima svojih glasača.
Recept sam rekao maloprije - čitav postupak prikazati kao jedan kontinuirani budući proces, u njega uvaliti kojekavih neodređenih vremenskih rokova za određena izvršenja, kojima bi se segmentalno ispunjavale pojedine stavke ''dogovora''.
Ruku dajem da bi izdržao više od dvije i pol godine, taman koliko je dovoljno do slijedećih izbora, a to bi bio i jedan solidan materijal za predizbornu kampanju u kojoj bi se međusobno okrivljavali za neuspjeh dogovora.
A tako će i završiti ovo pripetavanje, jer nema drugog izlaza.
MarshalDodik

#1072 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by MarshalDodik »

Hafis wrote:Za kakvu kakvu solidnu gutu, sklepao bi im tekst ''dogovora'' nakon kojeg bi mogli pristupiti formiranju vlasti. I svi bi likovali, to jest bili pobjednici u očima svojih glasača.
Recept sam rekao maloprije - čitav postupak prikazati kao jedan kontinuirani budući proces, u njega uvaliti kojekavih neodređenih vremenskih rokova za određena izvršenja, kojima bi se segmentalno ispunjavale pojedine stavke ''dogovora''.
Ruku dajem da bi izdržao više od dvije i pol godine, taman koliko je dovoljno do slijedećih izbora, a to bi bio i jedan solidan materijal za predizbornu kampanju u kojoj bi se međusobno okrivljavali za neuspjeh dogovora.
A tako će i završiti ovo pripetavanje, jer nema drugog izlaza.
Eh sad zelimo da izlaz bude tako sto ce sigurno barem jedna strana biti naguzena.
tandmand

#1073 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by tandmand »

E, žalibože onih vremena, 96,97,... kada nije bilo interneta, samo jedan tv kanal .. novine prekosutra. Potpišu šta god hoće, nema reakcija javnosti a u kafani nesmiš ništa reći protiv svoga legitimnog predstavnika.

A sada Bakir potpiše sporazum ... sva javnost skoči, tv debate, blogovi, forumi, Senad ... i poslije par dana viče "nisam ja, nisam ja ... Wigemark". :D
zavrzlama

#1074 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by zavrzlama »

Najvaznija stvar u cijeloj ovoj sagi oko ANP i VM je sto po prvi put poslije dejtona probih strana stoji zajedno iza nacionalnog interesa BIH...velikosrbi nisu naucili na ovakav stav i istrajnost probih bloka...

Treba ostati na ovom kursu,pa nek kosta sta kosta,ako nista bar ce se zapad izbacit na ledinu.
RtrnOfSalisbury

#1075 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by RtrnOfSalisbury »

ko i obicno imam rjesenje :idea:
nek posalju taj map ali na pogresnu adresu, nek na koverti napisu umjesto 43, 34, kobiva greska u tipkanju i onda bi imali materijal za raspravu ko je pogrijesio i kako za narednije dvije-tri godine, taman do novije izbora
Locked