Konzul i Mato medju selefijama...
-
Cassius Longinus
#1051 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Meni je samo interesantno kako neki dovode u ravan aferu sa prisluškivanjem slovenskog suca i "aferu" sa podmetanjem oružja po džamijama u režiji hr obavještajnih službi.
Slovenci uopće ne dovode u pitanje postojanje tih činjenica, naime postoji transkript, audio uradak, sudac je podnio ostavku-priznao je. Slovence sad žulja ko ih je prisluškivao(Sv.Petar). I još k tome mnogi kritiziraju Šareca da je bez veze uletio u tu priču.
Afera sa selefijama se svodi na pisanje A.Avdića i neke nejasne insinuacije bez da je utvrđeno činjenično stanje, bez da je podnesen ijedan dokaz o tome, naravno uz bravure Dragana Mektića koji je doslovno rekao kako on ne treba ništa dokazati i kako je stajalište Tužiteljstva BiH komedija(parafraziram). Smsovi sa anonimnih brojeva nisu yebeni dokaz, koliki idiot trebaš biti da to smatraš dokazom? To je Avdo mogao sam sebi slati sa dva mobitela i 2 sim kartice u 3pm. Kao što nisu dokaz rješenja o ukidanju boravišne dozvole(ili kako već).
Ovo šta pišem vrijedi ukoliko se ne pronađe nekakav dokaz, svi mi čekamo taj dokaz, svi koji su gostovali na Aljazeeri, Face, Obn, N1 čekaju taj dokaz, od ministara u Hr do novinara, svi su dali toj priči šansu, međutim ništa ne stiže.
I sad će me neko pitati čiji sam ja klon(?!?) i zašto rasturam BiH(?!!?) i zašto imam samo 40-tak postova..i da sam kamenjarac i ustaša, kozojeb, pederčić i kako već e pa jbg s tuđim mentalnim problemima se neću baviti pa a priori kažem.
Slovenci uopće ne dovode u pitanje postojanje tih činjenica, naime postoji transkript, audio uradak, sudac je podnio ostavku-priznao je. Slovence sad žulja ko ih je prisluškivao(Sv.Petar). I još k tome mnogi kritiziraju Šareca da je bez veze uletio u tu priču.
Afera sa selefijama se svodi na pisanje A.Avdića i neke nejasne insinuacije bez da je utvrđeno činjenično stanje, bez da je podnesen ijedan dokaz o tome, naravno uz bravure Dragana Mektića koji je doslovno rekao kako on ne treba ništa dokazati i kako je stajalište Tužiteljstva BiH komedija(parafraziram). Smsovi sa anonimnih brojeva nisu yebeni dokaz, koliki idiot trebaš biti da to smatraš dokazom? To je Avdo mogao sam sebi slati sa dva mobitela i 2 sim kartice u 3pm. Kao što nisu dokaz rješenja o ukidanju boravišne dozvole(ili kako već).
Ovo šta pišem vrijedi ukoliko se ne pronađe nekakav dokaz, svi mi čekamo taj dokaz, svi koji su gostovali na Aljazeeri, Face, Obn, N1 čekaju taj dokaz, od ministara u Hr do novinara, svi su dali toj priči šansu, međutim ništa ne stiže.
I sad će me neko pitati čiji sam ja klon(?!?) i zašto rasturam BiH(?!!?) i zašto imam samo 40-tak postova..i da sam kamenjarac i ustaša, kozojeb, pederčić i kako već e pa jbg s tuđim mentalnim problemima se neću baviti pa a priori kažem.
-
Novak20
#1052 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Uopće se ne vadim i nema potrebe da se vadim za historijske činjenice koje ne možeš pobiti ad hominem napadom. U sklopu osmanske vojske Bošnjaci su se borili od Iraka do Beča i Pešte, u sklopu AU vojske od Rusije do italije, u sklopu Waffen SS po Balkanu, u sklopu ustaške NDH sa Hrvatima dobacili do Rusije, a sa JNA do Italije i Austrije. U te ratove se nije išlo sa kolačima nego sa nožem (handžar), sabljom (handžar) i drugom vojnom opremom tako da nisam ništa slagao.horkesh wrote:
Meni je najdraže kad se krenu vaditi na vađenje iz kontekstaBukvalno si napisao da su Bošnjaci, sve s handžarima, napadali Peštu, pa Beč, a na kraju si završio sa Staljingradom.
horkesh wrote:Ti jesi (sve više) šovinista. Tačno je da si se, donekle, držao pravila koje spominješ (na kraju krajeva, zato i nisi baniran tako često kao drugi proHDZ-ovci koji nemaju tvoju samokontrolu). Ipak, sve češće pribjegavaš šovinizmu. Da li je to zato što te drugi isprovociraju, ne znam, niti je previše bitno. Naslušali smo se mi na ovim prostorima tog "drugi su počeli".
Valjda moderacija i postoji da bi sankcionirala govor mržnje. Prijavi i neka ga kazne, ne vidim u čemu je problem?
Da ponovim, označio si Bošnjake, i to cijeli narod, kao handžarlije koje su harale Evropom od Beča do Staljingrada. I to, kakoonoreče, "širili kulturu".
Zaboli me što ti misliš o meni i što si neznalica ali mi nije svejedno što izmišljaš. Pročitaj ponovo što je šovinizam.
Dakle, moje pominjanje historijske činjenice o Bošnjacima koji su oružjem hodali sa raznim vojskama je po tebi šovinizam, a ovo na što sam reagirao nije. Ako si istinski antifa..., pardon antišovinista onda ti prijavi kolegu.....šovinizam je nesnošljivost prema pripadnicima drugih etničkih skupina ili nacija, uz istodobno favoriziranje i nekritičan odnos prema pripadnicima vlastite etničke skupine ili nacije.
Novak20 wrote:
Satra se ti istinom, pečatima i dokazima.
emric
Evropskim lošim/bolesnim djetetom vas nazivaju partneri iz EU. Koristi Google ako ti je slučajno ili namjerno promaklo.
Genocidna prošlost vam je ovjerena u 2.s.r., kada ste bili sluge Hitlera i osnovali mu državnu kvislinšku tvorevinu NDH. Ovo je zabilježeno u historiji svijeta, ako ti je slučajno ili namjerno promaklo.
A "promicatelji evropskih vrijednosti" je najsmješniji dio, kojim ste se samookitili, pogotovo nakon dvije gornje činjenice.
Najobičnije ruske kučke, zalutali i u Evropu i u EU.![]()
Rekoh već, ne možeš upratiti dva-tri posta ali te to ne spriječavaš da izvrćeš tuđe riječi.horkesh wrote:a, i? Nisi ti pričao o toj jedinici, koja je, ponavljam, jedina s ovih prostora (koliko ja znam) doprla do Staljingrada, a čiji je nadimak bio "Hrvatska legija". Ne, ne, po tebi su Bošnjaci ratovali za Staljingrad.
Ako vjeruješ u državu BiH vjeruješ u njeno Tužilaštvo, Sud, SIPU, OSU samo ne od slučaja do slučaja nego u kompletu i kontinuitetu, ima li se tu što priznavati i pravdati ? Možda sam ja naivan što vjerujem institucijama BiH, SIPI i OSI ali kad pogledam njihove zvanične stranice ne vidim niti jedno priopćenje vezano za temu Konzul, Mato i selefije i obavještajni upad SOA koje bi me uvjerilo da se nešto ozbiljno i pravim dokazima potkrijepljeno dešava.horkesh wrote:Dirljiva je tvoja vjera u tužilaštvo i sudove u Bosni i Hercegovini, kao i prezumpcija nevinosti koju iskazuješ prema hrvatskim službama.
Naravno, u Sloveniji nije bilo tako nego su potpuno podržali medije koji su saopštavali o toj aferi. U nas se odmah nađe neko ko će ga označiti kao "novinara koji zna slagati". Nema veze o čemu on piše, znaš, "on zna slagati".![]()
Mislim, tvoja naklonost je očita, ne znam ni zašto se buniš uopšte. Priznaš i idemo dalje, ha ja.
SOA se zvanično oglasila povodom ovog slučaja, OSA nije.
https://startbih.ba/clanak/soa-hrvatske ... uje/106018
https://www.maxportal.hr/vijesti/soa-po ... -sokantno/
Ova "afera" je čista zlouporaba bosanskohercegovačke obavještajne agencije u dnevno političke svrhe od strane pojedinaca koji dostavljaju "povjerljive" podatke i fotografije novinama, a ne Tužilaštvu, Parlamentu i Predsjedništvu ili kako to već u uređenom sistemu ide. Za Slovence, njihovo mišljenje i njihovu državu me zaboli.
Ima i toga samo ne vidim kako se ja uklapam u te konstrukcije. Pisanjem koje se tebi i većini ne sviđa zbog tvrdnji i argumenata ili kakvim konkretnim stvarima koje radim protiv države, naroda, bilo koga ili bilo čega ? Vjerovatno trebam u startu i bez sumnje podržati novinara, selefiju H.Č. i OSU (jedan njen dio) i popljuvati sve hrvatsko uklapajući se u bošnjački mainstream ili u najmanju ruku šutjeti da ne bih bio kvisling.horkesh wrote: Kvislinzi su oni koji interese sopstvene države podređuju interesima druge države. Naravno, ne govorim o nacionalnim manjinama, u takvim slučajevima je to razumljivo, nego o pripadnicima državotvornog naroda koji izda svoju državu.
Ako ti kažeš da ne znam, onda mora da ne znam![]()
[/quote]horkesh wrote:Meni su baš takvi najveći izdajnici, počevši od SDA bagre, preko raznih ezdepeovaca i deefovaca koji bi sutra, kao što su i jučer, prodali državu za sitne pare.
U tome i jeste problem. Pošto jesi šovinista, ti polaziš od sebe pa misliš da za mene pripadnici mog naroda ne mogu biti izdajnici, a istina je potpuno obrnuta.
E ovdje mi se zamanta. Pa šta da ja mislim o sebi nakon što sam sa Bošnjacima propatio rat (u uniformi) i proveo mir. Sigurno sam velekvisling i veleizdajica osim što sam pouzdano dokazano šovinista.
Očito si ti sam(a) sebi neka moralna vertikala koja u neznanju i pristrasnosti brka pojmove i ne libi se ad hominem napada i jakih etiketa koje bi isprovocirale i psihički stabilnije osobe od mene.
Fakat nemam volje i neću više raspravljati sa tobom i takvima. Ako po navici ne izdam i sam sebe.
- Maraschino
#1053 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Kako se zove kada M.Djakovic prenosi Dodiku stanje njegovih predmeta koje mu je ustupio G.Salihovic?Novak20 wrote: Ova "afera" je čista zlouporaba bosanskohercegovačke obavještajne agencije u dnevno političke svrhe od strane pojedinaca koji dostavljaju "povjerljive" podatke i fotografije novinama, a ne Tužilaštvu, Parlamentu i Predsjedništvu ili kako to već u uređenom sistemu ide. Za Slovence, njihovo mišljenje i njihovu državu me zaboli.
je li to patriotizam, domoljublje ili zloupotreba funkcija?„Slušaj, šefe, bio sam danas sa glavnim. Završili smo oko Bobar Banke. Tamo te, sigurno, neće biti. U Pavloviću će, također, biti u redu. Obećano mi je da će zatvoriti istragu i u predmetu zlato. Kad se vidimo, prenijet ću ti ostalo. Ne mogu telefonom“, referisao je u maju ove godine novinar Mato Đaković svom kumu Miloradu Dodiku.. stoji u transkriptu njihovog telefonskog razgovora.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1054 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Sve se vrlo lako moze provjeriti. Imaju brojevi, ima IMEI broj, sve se utvrdi ako se zeli pa se vidi da li je Avdo A. sam sebi slao, ili je zaista "neko" iz HR to radio.Cassius Longinus wrote:Smsovi sa anonimnih brojeva nisu yebeni dokaz, koliki idiot trebaš biti da to smatraš dokazom? To je Avdo mogao sam sebi slati sa dva mobitela i 2 sim kartice u 3pm. Kao što nisu dokaz rješenja o ukidanju boravišne dozvole(ili kako već).
Evo imam ja pitanje za tebe. Zasto Tuzilastvo nije pozvalo sve aktere? Zasto Tuzilastvo ne provodi istragu, a troglava zmija na celu sa Dodikom salje protestnu notu Hrvatskoj?
Zar nije malo nelogucno da tuzilastvo kaze nema nista, a predsjenistvo ipak glavom kroz zid i salje neki dopis hrvatima?
-
Novak20
#1055 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Opet Adić i Žurnal.Maraschino wrote:Kako se zove kada M.Djakovic prenosi Dodiku stanje njegovih predmeta koje mu je ustupio G.Salihovic?Novak20 wrote: Ova "afera" je čista zlouporaba bosanskohercegovačke obavještajne agencije u dnevno političke svrhe od strane pojedinaca koji dostavljaju "povjerljive" podatke i fotografije novinama, a ne Tužilaštvu, Parlamentu i Predsjedništvu ili kako to već u uređenom sistemu ide. Za Slovence, njihovo mišljenje i njihovu državu me zaboli.
je li to patriotizam, domoljublje ili zloupotreba funkcija?„Slušaj, šefe, bio sam danas sa glavnim. Završili smo oko Bobar Banke. Tamo te, sigurno, neće biti. U Pavloviću će, također, biti u redu. Obećano mi je da će zatvoriti istragu i u predmetu zlato. Kad se vidimo, prenijet ću ti ostalo. Ne mogu telefonom“, referisao je u maju ove godine novinar Mato Đaković svom kumu Miloradu Dodiku.. stoji u transkriptu njihovog telefonskog razgovora.
To to što pitaš se sve zove kriminal, korupcija, zlouporaba funkcije, zavjera itd. Spada pod krivično pravo i zakon.
Isto se zove i neovlašteno prisluškivanje ako ga je bilo mimo ovlasti i zvanične istrage ili ometanje istrage objavljivanjem prikupljenih dokaza u samom postupku.
- horkesh
#1056 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Sunce ti žarko. Ako ćemo pravo, tu si se pošteno nalagao. Prvo, kakve crne sablje (handžari) u WWI i WWII? Drugo, nisu Bošnjaci pokrenuli bilo koji od tih pohoda, nego su u njih regrutirani. Oni koji su se u fašističke ili nacističke jedinice prijavili dobrovoljno sigurno danas ne predstavljaju moralne vertikale u bošnjačkom narodu.Novak20 wrote: Uopće se ne vadim i nema potrebe da se vadim za historijske činjenice koje ne možeš pobiti ad hominem napadom. U sklopu osmanske vojske Bošnjaci su se borili od Iraka do Beča i Pešte, u sklopu AU vojske od Rusije do italije, u sklopu Waffen SS po Balkanu, u sklopu ustaške NDH sa Hrvatima dobacili do Rusije, a sa JNA do Italije i Austrije. U te ratove se nije išlo sa kolačima nego sa nožem (handžar), sabljom (handžar) i drugom vojnom opremom tako da nisam ništa slagao.
Ti si bukvalno poistovijetio cijeli jedan narod s nečim što čini bilo koji njegov pripadnik. Bošnjaci se pridružili ustaškoj jedinici? Bošnjaci su hrvatsko cvijeće i ustaše. Osmanlije regrutirali Bošnjake? Bošnjaci žele "širiti kulturu handžarom" po Europi. Spominjati handžare pod Staljingradom zaista može samo neko kome je dobrano ispran mozak. Bojim se da za tebe nema povratka, ali držim još uvijek fige.
To je upravo odlika šovinista. Kada ja ne pristanem na takve generalizacije i ne kažem da su svi Hrvati šovinisti samo zato jer si ti šovinista. Ne, fino istaknem da imaš šovinističke stavove.
Ah, da, to je onda ad hominem argumentacija
Možeš pokušati biti sarkastičan, ali barem budi uspješan u tome. Ovako ispadne otužno, naročito kad uz pet LOL-ova moraš da objašnjavaš da si sarkastičan.Novak20 wrote:![]()
![]()
Pa mogu valjda biti ponekad sarkastičan.
Zaboli me što ti misliš o meni i što si neznalica ali mi nije svejedno što izmišljaš. Pročitaj ponovo što je šovinizam.....šovinizam je nesnošljivost prema pripadnicima drugih etničkih skupina ili nacija, uz istodobno favoriziranje i nekritičan odnos prema pripadnicima vlastite etničke skupine ili nacije.
Vidiš, nazvati nekoga neznalicom je ad hominem napad. Tim prije što mi podmećeš da nešto ne znam bez ikakve osnove, samo da bi ti izbjegao tu etiketu
Treći stub šovinizma je omalovažavanje suparničkih nacija. Na primjer, tako što ćeš cijelom narodu napakovati sablje u ruke.
BTW upravo je tako bilo i 1993. godine kad je HDZ odlučio da je vrijeme da se obračuna s Armijom RBiH. Glasine o tome kako dolaze Bošnjaci, pardon, mudžahedini, s handžarima i da kolju sve hrvatsko. Naravno da niko neće ostati da sačeka i provjeri takve glasine. Na kraju, ipak su one došle od vrha stranke, zar ne?
Kakve, bolan, historijske istine? Da su ih regrutovala razna carstva i da su Bošnjaci za ta carstva ginuli diljem Europe? Ili misliš na onu drugu historijsku istinu, koju nikako da jasno izrekneš u strahu od bana, a? Neka, neka, dobro je da (još uvijek) malo paziš.Novak20 wrote:Dakle, moje pominjanje historijske činjenice o Bošnjacima koji su oružjem hodali sa raznim vojskama je po tebi šovinizam, a ovo na što sam reagirao nije. Ako si istinski antifa..., pardon antišovinista onda ti prijavi kolegu.
Pa prijavi lika, u čemu je problem? Inače, s velike visine se pišam po toj HDZ-ovskoj medijskoj tvorevini gdje se šprdaju s antifašizmom. Naravno da sam antifašista. Je li to očekuješ da se stidim toga?
Vidiš, ti i dalje nastavljaš s ad hominem napadima. Da budem precizniji, s nekakvim uvijenim uvredama. Kaži, brate, jasno šta misliš. Ne budi kao neki.Novak20 wrote:Rekoh već, ne možeš upratiti dva-tri posta ali te to ne spriječavaš da izvrćeš tuđe riječi.
Pa u Sloveniji, vrlo uređenom sistemu, su upravo mediji dostavili podatke državnim službama. Nećeš vjerovati, mediji i inače, u civiliziranom svijetu, imaju ulogu upravo da otkrivaju afere koje bi razni državni aparati radije sakrili. Šok!Novak20 wrote: Ako vjeruješ u državu BiH vjeruješ u njeno Tužilaštvo, Sud, SIPU, OSU samo ne od slučaja do slučaja nego u kompletu i kontinuitetu, ima li se tu što priznavati i pravdati ? Možda sam ja naivan što vjerujem institucijama BiH, SIPI i OSI ali kad pogledam njihove zvanične stranice ne vidim niti jedno priopćenje vezano za temu Konzul, Mato i selefije i obavještajni upad SOA koje bi me uvjerilo da se nešto ozbiljno i pravim dokazima potkrijepljeno dešava.
SOA se zvanično oglasila povodom ovog slučaja, OSA nije.
https://startbih.ba/clanak/soa-hrvatske ... uje/106018
https://www.maxportal.hr/vijesti/soa-po ... -sokantno/
Ova "afera" je čista zlouporaba bosanskohercegovačke obavještajne agencije u dnevno političke svrhe od strane pojedinaca koji dostavljaju "povjerljive" podatke i fotografije novinama, a ne Tužilaštvu, Parlamentu i Predsjedništvu ili kako to već u uređenom sistemu ide. Za Slovence, njihovo mišljenje i njihovu državu me zaboli.
Afera uopšte nije bitna, jedna od brojnih. Samo je indikativno da su se pojedinci ovdje smjesta svrstali na samo jednu stranu, prije nego što se bilo koja državna institucija oglasila.
I naravno da ne vjerujem Tužilaštvu BiH. To ono isto Tužilaštvo koje je utvrdilo da niko nije kriv za protuustavni referendum? Ono Tužilaštvo kojim drmaju kadrovi iste stranke kojoj pripada i naš vajni ministar pravde, a koji je u januaru kategorički tvrdio da je 9. januar sada potpuno ustavan?
https://www.vecernji.ba/vijesti/grubesa ... an-1294142
Da budem precizniji i da ne ostanem nedorečen, ni najmanje ne vjerujem HDZ-u i njihovim podanicima. To su sve osobe koje potpuno otvoreno govore da im je druga država daleko važnija od ove u kojoj žive i rade. Većina ih se, bez ikakvih skrupula, može nazvati izdajicama i kvislinzima.
Sjeti se da sam ja reagirao na tvoje budalaštine o bošnjačkim handžarima širom Europe, a ne na samu aferu.Novak20 wrote: Ima i toga samo ne vidim kako se ja uklapam u te konstrukcije. Pisanjem koje se tebi i većini ne sviđa zbog tvrdnji i argumenata ili kakvim konkretnim stvarima koje radim protiv države, naroda, bilo koga ili bilo čega ? Vjerovatno trebam u startu i bez sumnje podržati novinara, selefiju H.Č. i OSU (jedan njen dio) i popljuvati sve hrvatsko uklapajući se u bošnjački mainstream ili u najmanju ruku šutjeti da ne bih bio kvisling.
Forum je da se raspravlja. Piši šta želiš, sve dok ne pređeš u govor mržnje.
Nisi ni prvi ni posljednji koji je potpao pod HDZ-ovsku višedecenijsku propagandu. Već sam rekao, šovinista si sve više, mada prije nisi bio. Ja skidam kapu svakome ko se borio pod ljiljanima i apsolutno sam za to da se učini sve da bi se Hrvati osjećali kao da je BiH i njihova zemlja, kao što jeste, a što uključuje i shvatiti njihove brige.Novak20 wrote:![]()
E ovdje mi se zamanta. Pa šta da ja mislim o sebi nakon što sam sa Bošnjacima propatio rat (u uniformi) i proveo mir. Sigurno sam velekvisling i veleizdajica osim što sam pouzdano dokazano šovinista.![]()
No, pošto to nije u interesu HDZ-u, koji se protiv toga bori već skoro 30 godina, šta da se radi? HDZ-ovsko poimanje umirivanja Hrvata je da Bošnjaci moraju stalno da šute i da ni slučajno ne usude da se bune. O otvorenom savezništvu s SNSD-om s ciljem daljnje podjele zemlje, a u najmanju ruku s ciljem slabljenja državnih institucija, mislim da ne treba trošiti riječi.
Vidiš, to kad kreneš o tome kako sam ja arogantan, neznalica i pristrasan - to je ad hominem argumentacija.Novak20 wrote:Očito si ti sam(a) sebi neka moralna vertikala koja u neznanju i pristrasnosti brka pojmove i ne libi se ad hominem napada i jakih etiketa koje bi isprovocirale i psihički stabilnije osobe od mene.
Fakat nemam volje i neću više raspravljati sa tobom i takvima. Ako po navici ne izdam i sam sebe.
Tebi je jedini argument da ja sprovodim neku haman ad hominem ofanzivu na tebe to što sam ti rekao da si (sve više) šovinista.
Da si izdajica, rekao bih ti da sam izdajica. Ako se pokažeš kao kvisling, svakako ću ti i to reći.
I, šta? To je danas definicija ad hominema?
A čuj, osnovna odlika šovinizma je da je osoba ubijeđena da pripada superiornoj rasi/narodu. Ne znam ni što ti treba da se ovdje ganjaš s nižim rasama koje samo znaju vitlati handžarima
- Maraschino
#1057 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Haj sad kod rodice, zasluzio si makar sladoled.Novak20 wrote:
To to što pitaš se sve zove kriminal, korupcija, zlouporaba funkcije, zavjera itd. Spada pod krivično pravo i zakon.
Isto se zove i neovlašteno prisluškivanje ako ga je bilo mimo ovlasti i zvanične istrage ili ometanje istrage objavljivanjem prikupljenih dokaza u samom postupku.
-
Novak20
#1058 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Maraschino wrote:Haj sad kod rodice, zasluzio si makar sladoled.Novak20 wrote:
I ti si zaslužio sladoled od Mektića i A. Avdića. Istih likova koji su konstruisali i ovu "aferu" sa selefijama.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/35 ... zlata.html
- mO k3
#1059 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Nema šanse da se Mato u svemu ovome odbrani .... nadam se da će ga neko hraknuti u po face na ulici
-
Cassius Longinus
#1060 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
un1ted wrote:Sve se vrlo lako moze provjeriti. Imaju brojevi, ima IMEI broj, sve se utvrdi ako se zeli pa se vidi da li je Avdo A. sam sebi slao, ili je zaista "neko" iz HR to radio.Cassius Longinus wrote:Smsovi sa anonimnih brojeva nisu yebeni dokaz, koliki idiot trebaš biti da to smatraš dokazom? To je Avdo mogao sam sebi slati sa dva mobitela i 2 sim kartice u 3pm. Kao što nisu dokaz rješenja o ukidanju boravišne dozvole(ili kako već).
Evo imam ja pitanje za tebe. Zasto Tuzilastvo nije pozvalo sve aktere? Zasto Tuzilastvo ne provodi istragu, a troglava zmija na celu sa Dodikom salje protestnu notu Hrvatskoj?
Zar nije malo nelogucno da tuzilastvo kaze nema nista, a predsjenistvo ipak glavom kroz zid i salje neki dopis hrvatima?
Pa neka sve provjere, dapače. Jesu li provjerili išta? Pa valjda je Tužiteljstvo ocijenilo podnesene dokaze i odbacilo prijavu, tj ocijenilo je kako nema osnova(zasad). Jbg otkud ja znam. Ali tako bi trebalo svako državno tužiteljstvo raditi.
Poanta je da zasad nije podneseno ništa što bi moglo poslužiti kao dokaz. Tj da su mislili što iznesti valjda bi iznesli, ako ništa onda pred medijima, uključujući i provjeru to kako kažeš tih sms-ova. Imali su i više nego dovoljno prilika, zvali su ih ama baš svi i ono što sam dosad upratio, a nisam sve je bilo blagorečeno komično.
Sa čisto logičkog stanovišta sve se zasad svodi na rekla-kazala, a dobar dio ljudi se brže bolje nafatao na tu priču jer eto...razlozi.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1061 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Ne znamo ni ti ni ja, ali se dvije suprostavljene strane sudaraju na ovoj temi. Nema dokaza, cvrstih, opipljivih, pitanje je hoce li ih ikada biti, ali to ne znaci da ovdje nema istine, djelomicne, ili potpune.
Ja sam ukazao na nelogicnost gdje tuzilastvo kaze da obustavlja istragu, a predsjednistvo salje protestnu notu. Mislim, tacno je ono gdje logika prestaje, tu Bosna pocinje, ali mi nije jasno da to preovladava i na forumu.
Pravdati tuzilastvo nakon odluke ove trojice, nema smisla.
Opet te pitam, ako NEMA NISTA, sta onda glumi predsjednistvo?
Ja sam ukazao na nelogicnost gdje tuzilastvo kaze da obustavlja istragu, a predsjednistvo salje protestnu notu. Mislim, tacno je ono gdje logika prestaje, tu Bosna pocinje, ali mi nije jasno da to preovladava i na forumu.
- Janjicar
#1062 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Ima itekako smisla, ako si "pravi" 'ercegovac.un1ted wrote:Ne znamo ni ti ni ja, ali se dvije suprostavljene strane sudaraju na ovoj temi. Nema dokaza, cvrstih, opipljivih, pitanje je hoce li ih ikada biti, ali to ne znaci da ovdje nema istine, djelomicne, ili potpune.
-
Cassius Longinus
#1063 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Ustavni ustroj BiH slabo razumijem, ali Predsjedništvo može donijeti odluku i sa dva člana ako nema konsenzusa..član 42.poslovnikaun1ted wrote:Ne znamo ni ti ni ja, ali se dvije suprostavljene strane sudaraju na ovoj temi. Nema dokaza, cvrstih, opipljivih, pitanje je hoce li ih ikada biti, ali to ne znaci da ovdje nema istine, djelomicne, ili potpune.
E pa sad imaš Džaferovića a SDA je a priori rekao da je "zgranut" sa aferom i imaš Komšića..jelte.
Ugl, možda ima istine, naročito djelomične, ja to ne odbacujem, ali afera je nepečena i kao takva je servirana vani.
-
Haman2
#1064 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Tuzilastvo BiH radi za stranacke interese a ne interese BiH. Sudije i tuzioci su izuzetno dobro placeni ali njihov rad je nikakav u odnosu na plate koje primaju.
- Maraschino
#1065 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
un1ted wrote:Ne znamo ni ti ni ja, ali se dvije suprostavljene strane sudaraju na ovoj temi. Nema dokaza, cvrstih, opipljivih, pitanje je hoce li ih ikada biti, ali to ne znaci da ovdje nema istine, djelomicne, ili potpune.
Ko je rek'o, tuzilastvo reklo. Isto ono sto kaze da su Covic, Dodik pa i Izetbegovic cisti pred zakonom. Kako, pa fino. Nesto se skloni od dokaza, nesto nestane u putu, nesto se ne trazi tamo gdje treba, nesto skuplja prasinu...e takvo tuziteljstvo je mjera nerada i politickog uticaja.
-
Cassius Longinus
#1066 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
E jbg, dakle švedski stol. Gdje je onda država BiH? Je li to Tužiteljstvo, je li to Osa, je li to Predsjedništvo(ono kao nije stranačko i radi u državnim interesima)..Haman2 wrote:Tuzilastvo BiH radi za stranacke interese a ne interese BiH. Sudije i tuzioci su izuzetno dobro placeni ali njihov rad je nikakav u odnosu na plate koje primaju.
Kažeš stranački interesi a D.Mektić, koji je po definiciji iz stranke ne radi za stranačke nego za interese BiH(samo zato jer govori nešto što je milo za uši). A.Avdić radi za državne interese a vodi privatni portal, jbt koliko je tu nelogičnosti?
Ko onda određuje šta je stranački a šta opći državni interes? Svako po želji i potrebi?
-
asker
#1067 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Ciji si ti klon? I zasto rasturas BiH sa samo 40 postova???Cassius Longinus wrote:Meni je samo interesantno kako neki dovode u ravan aferu sa prisluškivanjem slovenskog suca i "aferu" sa podmetanjem oružja po džamijama u režiji hr obavještajnih službi.
- spreca
#1068 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Glavni tuzioc je danas izjavila...istraga se nevodi protiv tri osobe(Mato,konzul i Kresic)a vodi se protiv Mektica....i sta reci za koga ona radi.....znaci oni koji su umjesani u sve to su slobodni a onaj ko oktkrije nad njim se vodi istraga.....ovo nema nigdje u svijetu...Mektic ministar sigurnosti i od njega se ocekuje da radi za drzavu i on to posteno radiCassius Longinus wrote:E jbg, dakle švedski stol. Gdje je onda država BiH? Je li to Tužiteljstvo, je li to Osa, je li to Predsjedništvo(ono kao nije stranačko i radi u državnim interesima)..Haman2 wrote:Tuzilastvo BiH radi za stranacke interese a ne interese BiH. Sudije i tuzioci su izuzetno dobro placeni ali njihov rad je nikakav u odnosu na plate koje primaju.
Kažeš stranački interesi a D.Mektić, koji je po definiciji iz stranke ne radi za stranačke nego za interese BiH(samo zato jer govori nešto što je milo za uši). A.Avdić radi za državne interese a vodi privatni portal, jbt koliko je tu nelogičnosti?
Ko onda određuje šta je stranački a šta opći državni interes? Svako po želji i potrebi?
Last edited by spreca on 19/04/2019 21:05, edited 1 time in total.
- Maraschino
#1069 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Lupas bez veze. Skoncentrisi se na boldirano.Cassius Longinus wrote:E jbg, dakle švedski stol. Gdje je onda država BiH? Je li to Tužiteljstvo, je li to Osa, je li to Predsjedništvo(ono kao nije stranačko i radi u državnim interesima)..Haman2 wrote:Tuzilastvo BiH radi za stranacke interese a ne interese BiH. Sudije i tuzioci su izuzetno dobro placeni ali njihov rad je nikakav u odnosu na plate koje primaju.
Kompletan VSTV je trenutno pod stranackim uticajem. Tuzilastvo BiH je najgore.
Radi javnosti prave se kvazi akcije bombasticnih naziva, SIPA hapsi i radi svoj posao a onda to sve splahne i ispadne ''tresla se gora rodio se mis''. Zasto? Zato sto politicari imaju jak uticaj i svugdje su povezani sa kriminalom a onda to tuzilastvo pokrije ''nema dokaza'' ili tako traljavo(namjerno) sastave optuznicu da sud odustane od iste ili oslobodi aktere...tako, nemoj samo tuzilastvo braniti ziv bio. Danas se i OSCE oglasio po istom.
- seln
#1070 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Koje face?mO k3 wrote:Nema šanse da se Mato u svemu ovome odbrani .... nadam se da će ga neko hraknuti u po face na ulici
"Ljudi" kao Mato nemaju lice.
- spreca
#1071 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
obraz guzica....ali jednog dana sve izdaice BiH treba procesuirati...Gorana Salihovica,Tadicka,Jukicka ,Kresica ,Tegeltiju ...nastavite niz....nasi glavni neprijatelji su uglavnom tuzilastvo i sudstvo...da oni svoj posao rade posteno banda politicara bi davno sjedila iza resetakaseln wrote: Koje face?
"Ljudi" kao Mato nemaju lice.]
-
Cassius Longinus
#1072 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Rekao sam već da slabije do osrednje kontam ustavno pravni okvir BiH tj njegovu dinamiku, ne branim Tužiteljstvo BiH samo mi je čudna proizvoljnost kojom se zauzimaju strane pa eto D.Mektić iz reda Karadžićevog SDS-a postaje ad hoc branitelj bosanskih nac.interesa i nadstranačka figura par ekselans.Maraschino wrote:Lupas bez veze. Skoncentrisi se na boldirano.Cassius Longinus wrote:E jbg, dakle švedski stol. Gdje je onda država BiH? Je li to Tužiteljstvo, je li to Osa, je li to Predsjedništvo(ono kao nije stranačko i radi u državnim interesima)..Haman2 wrote:Tuzilastvo BiH radi za stranacke interese a ne interese BiH. Sudije i tuzioci su izuzetno dobro placeni ali njihov rad je nikakav u odnosu na plate koje primaju.
Kompletan VSTV je trenutno pod stranackim uticajem. Tuzilastvo BiH je najgore.
Radi javnosti prave se kvazi akcije bombasticnih naziva, SIPA hapsi i radi svoj posao a onda to sve splahne i ispadne ''tresla se gora rodio se mis''. Zasto? Zato sto politicari imaju jak uticaj i svugdje su povezani sa kriminalom a onda to tuzilastvo pokrije ''nema dokaza'' ili tako traljavo(namjerno) sastave optuznicu da sud odustane od iste ili oslobodi aktere...tako, nemoj samo tuzilastvo braniti ziv bio. Danas se i OSCE oglasio po istom.
Na ovom forumu sam se aktivirao u momentu kada sam upratio tu aferu i kada sam skontao da nikakvih argumenata za to (još) nema a ljudi su se nafatali na priču da je Hrvatska a priori jbt stavljala oružje po džamijama. To bi valjda trebala biti ozbiljna stvar a ne nešto što se iznosi paušalno, pa da ostane visiti a da narod(svi) ionako zatrovan ostane još zatrovaniji.
Meni to, iz Splita, koji veze s BiH nemam, izgleda potpuno astralno a i jbg mislim da je u Bih došlo zadnjih godina do radikalizacije Bošnjačko-Hrvatskih odnosa za što vjerojatno krivnju imaju obje strane. Počevši sa gđom Kolindom i nekoliko tisuća terorista eto da počnem od "svojih". Isto tako, iz Hr se na izbor Komšića 3.put(treći jbg, dakle ne prvi ili drugi) gleda kao na čist sadizam. I o tome je 90% bilo riječi po HTV. Dakle, izgleda smo došli u narativ da jedni drugima gledamo di ćemo metnuti.
- Janjicar
#1073 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Sad kad Bošnjo meće, vi bi k'o nešto mijenjali...
- Ramzess Veliki
#1074 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Glavna tuziteljica je HDZ UZP-ovka i brani samo jednu stranu, a radi protiv bosnjackog naroda.
Samo pogledajte ponovno otvaranje optuznica protiv pripadnika ArBiH, po istim optuzbama za koje su casno oslobodjeni od Haskog suda. Prema engleskom pravu koje je u primjeni ne moze se osoba dva puta suditi za isti slucaj, ali to tuziteljici ne smeta. Izmisle se novi dokazi, uvjezbavaju se svjedoci optuzbe u Splitu.
A nasi vajni vodje naroda sute ko najvece pizde.
Samo pogledajte ponovno otvaranje optuznica protiv pripadnika ArBiH, po istim optuzbama za koje su casno oslobodjeni od Haskog suda. Prema engleskom pravu koje je u primjeni ne moze se osoba dva puta suditi za isti slucaj, ali to tuziteljici ne smeta. Izmisle se novi dokazi, uvjezbavaju se svjedoci optuzbe u Splitu.
A nasi vajni vodje naroda sute ko najvece pizde.
-
Cassius Longinus
#1075 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Pitanje je kakve bi "Bošnjo" uopće imao koristi od toga, a šta se tiče mećanja, praktički efekti toga su mizerni. Ako ih uopće i ima?Janjicar wrote:Sad kad Bošnjo meće, vi bi k'o nešto mijenjali...
Ono šta je "Hrvoju" jedino suštinski metnulo je ulazak u Europu, pa može otići lakše i u tom smislu bi "Bošnjo" mogao "profitirati" i to samo do momenta kad i Bosna ne penetrira u Eu.