Pojasnidetroit-mercy wrote:Ovo je bila 92a.PM72 wrote:tačno je da su legionari iz Francuske ovdje ginuli u misiji UN-a.Čak su imali sukob sa četnicima na Vrbanji,proljeća 1995.
"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
-
PM72
#1051 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1052 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Ma lupa ba. Gori ste vi sto ga ozbiljno shvatatePM72 wrote:Pojasnidetroit-mercy wrote:Ovo je bila 92a.PM72 wrote:tačno je da su legionari iz Francuske ovdje ginuli u misiji UN-a.Čak su imali sukob sa četnicima na Vrbanji,proljeća 1995.
- insomnia78
#1053 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Francuska vojska osim legije ima jos puuuno jedinica koje tradicionalno cine “stranci”PM72 wrote:Zato jer su plavi šljemovi ovdje ginuli a bolje da ,ako se već mora, pogine neki "francuz" iz Gvineje ili Bugarske nego pravi francuz.insomnia78 wrote:Da ali u sastavu UN-a a ne neko ih platio i doveoPM72 wrote:tačno je da su legionari iz Francuske ovdje ginuli u misiji UN-a.Čak su imali sukob sa četnicima na Vrbanji,proljeća 1995.
Inace to je mescini bilo prvi put u istoriji da se Legija angazuje ko plavi sljemovi
-
PM72
#1054 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Pa neka pojasni,ne vidim problem.
-
PM72
#1055 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Može biti,ne znam ali u francuskoj legiji je bar 2/3 bjelosvjetskih probisvjeta i budala željnih uniforme,oružja i krvi.
- KatarinaKosaca
#1056 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
ne. Ne. Ima ljudi sa bogatim zivotop8som ali vecina su profesionalci. Vole piti ali to su ljudi u dobroj fizickoj kondiciji sa jakim vojnim moralom.PM72 wrote:Može biti,ne znam ali u francuskoj legiji je bar 2/3 bjelosvjetskih probisvjeta i budala željnih uniforme,oružja i krvi.
- insomnia78
#1057 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Pa kazem ti. Postoji dosta jedinica koje tradicionalno popunjavaju narodi magreba, prekomorskih kolonija isl. Naravno u njima ima i “francuza”PM72 wrote:Može biti,ne znam ali u francuskoj legiji je bar 2/3 bjelosvjetskih probisvjeta i budala željnih uniforme,oružja i krvi.
Osim toga imaju spiskovi poginulih vojnika pa se i po imenima moze prbrati
- KatarinaKosaca
#1058 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Sta da ti pojasni kad nije tu od pocerka rata? Nitko sem njega ne zna da je netko 92 doveo legionare i platio ih. Kao da legionar moze setati mimo svoje jedinice i komande gdje hoce. Masta kao i da je bio u ABIH a iskijava mrtve..PM72 wrote:Pa neka pojasni,ne vidim problem.
-
PM72
#1059 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Znam to bolje od tebe,vjeruj mi.Upoznao sam u ratu jednog slovenca koji je bio legionar.Helem,svi su oni dobro fizički spremni i sa luđačkim pogledima.To "jak vojni moral" mi je maloKatarinaKosaca wrote:ne. Ne. Ima ljudi sa bogatim zivotop8som ali vecina su profesionalci. Vole piti ali to su ljudi u dobroj fizickoj kondiciji sa jakim vojnim moralom.PM72 wrote:Može biti,ne znam ali u francuskoj legiji je bar 2/3 bjelosvjetskih probisvjeta i budala željnih uniforme,oružja i krvi.
- KatarinaKosaca
#1060 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
to ima svaka vojska. U USA vojsci svaki drugi se zove "Lopez' ili "Gomez" u Spanjolskoj vojsci su indijanci iz juzne amerike itd..insomnia78 wrote:Pa kazem ti. Postoji dosta jedinica koje tradicionalno popunjavaju narodi magreba, prekomorskih kolonija isl. Naravno u njima ima i “francuza”PM72 wrote:Može biti,ne znam ali u francuskoj legiji je bar 2/3 bjelosvjetskih probisvjeta i budala željnih uniforme,oružja i krvi.
- KatarinaKosaca
#1061 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Radila sam sa njima.. ne tvrdi da znas bolje..PM72 wrote:Znam to bolje od tebe,vjeruj mi.Upoznao sam u ratu jednog slovenca koji je bio legionar.Helem,svi su oni dobro fizički spremni i sa luđačkim pogledima.To "jak vojni moral" mi je maloKatarinaKosaca wrote:ne. Ne. Ima ljudi sa bogatim zivotop8som ali vecina su profesionalci. Vole piti ali to su ljudi u dobroj fizickoj kondiciji sa jakim vojnim moralom.PM72 wrote:Može biti,ne znam ali u francuskoj legiji je bar 2/3 bjelosvjetskih probisvjeta i budala željnih uniforme,oružja i krvi.čuj vojni moral...ama to su psihopate željne drila,krvi,pucanja,nagledalo se filmova i naslušalo priča.Vrlo je teško ući u legiju a kažu još teže izaći.Živ.
-
PM72
#1062 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Dakle,radila si u UN-u..
.bogami sam kontao da si bila negdje u kakvom štabu.
- KatarinaKosaca
#1063 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
nisam u ratu u BIH radila za Nato. Nego puno kasnije.. Zasto tako zlurado stimas datume? Ako sam jasno rekla da sam BILA ANGAZIRANA, bila sam angazirana za svoju zemlju...a to znas i od prije sa pdf historija..nego neces da znasPM72 wrote:Dakle,radila si u UN-u...bogami sam kontao da si bila negdje u kakvom štabu.
-
PM72
#1064 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Vidi jednu stvar.Ja nemam notes da bilježim šta je ko rekao,gdje je bio ,kako i s kim nego pamtim samo neke detalje.Niti me interesuje - pravo da ti kažem.Ja sam u ratu upoznao ovog slovenca iz legije,sa mnogima sam se rukovao i imao kontakt a znam do u detalj kako su se sukobili sa Srbima na Vrbanji.Dakle,znam ih bolje od tebe šta su radili u ratu,gdje su bili itd.Ti znaš o njima nakon rata i to više nije bila ta ekipa,možda je poneko ostao ali 90% njih je zamjenjeno i otišlo iz Bosne krajem rata.KatarinaKosaca wrote:nisam u ratu u BIH radila za Nato. Nego puno kasnije.. Zasto tako zlurado stimas datume? Ako sam jasno rekla da sam BILA ANGAZIRANA, bila sam angazirana za svoju zemlju...a to znas i od prije sa pdf historija..nego neces da znasPM72 wrote:Dakle,radila si u UN-u...bogami sam kontao da si bila negdje u kakvom štabu.
- KatarinaKosaca
#1065 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Babe i zabe. Fino ti je rekao Francuz da je to regularna vojna jedinica u nekoliko vojski. Kao sto su to padobranci, na primjer. Vojna etika znaci ne izdati ni odati prijatelja, subirca, bespogovorno izvrsavati naredjenja, ne gledati kao zenu koleginicu dakle medicinsku sestru, prevodiljku, cistacucu, lijecnicu itd. Reci za toliko ljudi koji cine jedan citav dio vojske da su psihopate je ili ne poznavati o cemu se govori (nije slovenac dobro objasnio) ili biti zlurad. Prije mislim da je nepoznavanje teme. Da mislis da su legionari samo.placenicka vojska medjunarodnog karaktera. Tu si stao u proslostiPM72 wrote:
Znam to bolje od tebe,vjeruj mi.Upoznao sam u ratu jednog slovenca koji je bio legionar.Helem,svi su oni dobro fizički spremni i sa luđačkim pogledima.To "jak vojni moral" mi je maločuj vojni moral...ama to su psihopate željne drila,krvi,pucanja,nagledalo se filmova i naslušalo priča.Vrlo je teško ući u legiju a kažu još teže izaći.Živ.
-
detroit-mercy
#1066 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Ukljuci PP, ja cu ti reci imena a siguran sam da si cuo za njih.insomnia78 wrote:Pa kazem ti. Postoji dosta jedinica koje tradicionalno popunjavaju narodi magreba, prekomorskih kolonija isl. Naravno u njima ima i “francuza”PM72 wrote:Može biti,ne znam ali u francuskoj legiji je bar 2/3 bjelosvjetskih probisvjeta i budala željnih uniforme,oružja i krvi.
- insomnia78
#1067 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Inace, jedan od ljudi koji su vodili tu akciju François Lecointre je danas glavnokomandujuci francuske armijePM72 wrote:Vidi jednu stvar.Ja nemam notes da bilježim šta je ko rekao,gdje je bio ,kako i s kim nego pamtim samo neke detalje.Niti me interesuje - pravo da ti kažem.Ja sam u ratu upoznao ovog slovenca iz legije,sa mnogima sam se rukovao i imao kontakt a znam do u detalj kako su se sukobili sa Srbima na Vrbanji.Dakle,znam ih bolje od tebe šta su radili u ratu,gdje su bili itd.Ti znaš o njima nakon rata i to više nije bila ta ekipa,možda je poneko ostao ali 90% njih je zamjenjeno i otišlo iz Bosne krajem rata.KatarinaKosaca wrote:nisam u ratu u BIH radila za Nato. Nego puno kasnije.. Zasto tako zlurado stimas datume? Ako sam jasno rekla da sam BFILA ANGAZIRANA, bila sam angazirana za svoju zemlju...a to znas i od prije sa pdf historija..nego neces da znasPM72 wrote:Dakle,radila si u UN-u...bogami sam kontao da si bila negdje u kakvom štabu.
- insomnia78
#1068 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Pa reci ovako. Ne moras imena. U kojem dijelu BiH, na cijoj strani, kakva tacno “legija”?detroit-mercy wrote:Ukljuci PP, ja cu ti reci imena a siguran sam da si cuo za njih.insomnia78 wrote:Pa kazem ti. Postoji dosta jedinica koje tradicionalno popunjavaju narodi magreba, prekomorskih kolonija isl. Naravno u njima ima i “francuza”PM72 wrote:Može biti,ne znam ali u francuskoj legiji je bar 2/3 bjelosvjetskih probisvjeta i budala željnih uniforme,oružja i krvi.
-
detroit-mercy
#1069 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
O nekim stvarima ne bih na forumu, rekao sam ti vec o tome mozemo na PP. Vec sam covjeku objasnio o cemu se radi pa cu i tebi ako te intersuje.insomnia78 wrote:Pa reci ovako. Ne moras imena. U kojem dijelu BiH, na cijoj strani, kakva tacno “legija”?detroit-mercy wrote:Ukljuci PP, ja cu ti reci imena a siguran sam da si cuo za njih.insomnia78 wrote: Pa kazem ti. Postoji dosta jedinica koje tradicionalno popunjavaju narodi magreba, prekomorskih kolonija isl. Naravno u njima ima i “francuza”
-
PM72
#1070 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Kato,ti si meni draga ali griješiš.Ja sam upoznao legionare kao plaćenike i pse rata kojima je svejedno je li dijete,žena,starac ili zarobljenik,to oni gaze i ubijaju čim im se naredi.Afrike i Južne amerike do Bosne.Oni su bili kao pit bulovi hranjeni krvlju i na zategnutom povodcu.Ljudi koji se tamo prijavljuju su sve sem finih momaka i intelektualaca.KatarinaKosaca wrote:Babe i zabe. Fino ti je rekao Francuz da je to regularna vojna jedinica u nekoliko vojski. Kao sto su to padobranci, na primjer. Vojna etika znaci ne izdati ni odati prijatelja, subirca, bespogovorno izvrsavati naredjenja, ne gledati kao zenu koleginicu dakle medicinsku sestru, prevodiljku, cistacucu, lijecnicu itd. Reci za toliko ljudi koji cine jedan citav dio vojske da su psihopate je ili ne poznavati o cemu se govori (nije slovenac dobro objasnio) ili biti zlurad. Prije mislim da je nepoznavanje teme. Da mislis da su legionari samo.placenicka vojska medjunarodnog karaktera. Tu si stao u proslostiPM72 wrote:
Znam to bolje od tebe,vjeruj mi.Upoznao sam u ratu jednog slovenca koji je bio legionar.Helem,svi su oni dobro fizički spremni i sa luđačkim pogledima.To "jak vojni moral" mi je maločuj vojni moral...ama to su psihopate željne drila,krvi,pucanja,nagledalo se filmova i naslušalo priča.Vrlo je teško ući u legiju a kažu još teže izaći.Živ.
O vojnoj etici nemoj meni držati vaz jer sam bio i u Titinoj i u alijinoj oružanoj sili.
- DrugaGimnazija
#1071 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Ako jos znas neke od njih, poruci im da se prijave za premijera KS, posto ispunjavaju najbitniji kriterij za ovu poziciju. Sad imamo ove fine intelektualace i dezertere, a vrlo nam je releventno gdje su bili 92.PM72 wrote: Ja sam upoznao legionare kao plaćenike i pse rata kojima je svejedno je li dijete,žena,starac ili zarobljenik,to oni gaze i ubijaju čim im se naredi.Afrike i Južne amerike do Bosne.Oni su bili kao pit bulovi hranjeni krvlju i na zategnutom povodcu.Ljudi koji se tamo prijavljuju su sve sem finih momaka i intelektualaca.
-
Bodkin
#1072 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Uoratis temu i vidis kakve je gluposti navaljala covjeku. A ne znam ga licno osim sa foruma ali pricaju ovi sto ga znaju da je daleko vise od automehanicarahigh_volume wrote:Automehaničar, hajde malo popusti ženu, pretjeruješ odavno, ne samo krkanlukom već i prostaklukom preko svih granica pristojnostidetroit-mercy wrote: Latisha, evo treci puta te javno pitam, smijes li prihvatiti opkladu ili ne. Ako si tako sigurna u ta svoja proseravanja, lahka lova sto da ne
Ili ipak nisi
. Hajde da ne smaras vise.
-
Bodkin
#1073 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Lopez i gomez su rodjeni u americi. Drzi se stvari koje znas tipa visok vojni moram francuske legijeKatarinaKosaca wrote:to ima svaka vojska. U USA vojsci svaki drugi se zove "Lopez' ili "Gomez" u Spanjolskoj vojsci su indijanci iz juzne amerike itd..insomnia78 wrote:Pa kazem ti. Postoji dosta jedinica koje tradicionalno popunjavaju narodi magreba, prekomorskih kolonija isl. Naravno u njima ima i “francuza”PM72 wrote:Može biti,ne znam ali u francuskoj legiji je bar 2/3 bjelosvjetskih probisvjeta i budala željnih uniforme,oružja i krvi.
-
nepoznati988
#1074 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Mene interesuje kako ti izgleda zena pa ako bi bio.ljubazan da postavis neku obnazenu sliku...DrugaGimnazija wrote:Izvinjavam se sto upadam u po ove price, pa nisam jos pohvatao sve detalje, ali interesuje me je li ovo razlog sto te je muz ostavio?KatarinaKosaca wrote: moj sw muz lozi na pametne ribe,...
Svakako je zabrinjavajuce da ti se muz lozi na bilo kakve ribe. Kad bi se meni zena lozila na druge muskarce, ja s njom ne bih dugo ostao u braku.
Takodje me interesuje kako je tvoj muz vezan za ovu temu?
- Hvala i LP!
Jesi li skontao poentu?
-
nepoznati988
#1075 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Kako ide proslava genocida?Bodkin wrote:Uoratis temu i vidis kakve je gluposti navaljala covjeku. A ne znam ga licno osim sa foruma ali pricaju ovi sto ga znaju da je daleko vise od automehanicarahigh_volume wrote:Automehaničar, hajde malo popusti ženu, pretjeruješ odavno, ne samo krkanlukom već i prostaklukom preko svih granica pristojnostidetroit-mercy wrote: Latisha, evo treci puta te javno pitam, smijes li prihvatiti opkladu ili ne. Ako si tako sigurna u ta svoja proseravanja, lahka lova sto da ne
Ili ipak nisi
. Hajde da ne smaras vise.