Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
criticos

#1051 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by criticos »

Company85 wrote:
criticos wrote:
Company85 wrote:Nebitno ciji je to resor, Vladi ide veliki minus.
Vlada je kriva za sve u posljednjih 20 godina, čisto da zaključimo. Sve im treba prikačiti.
Nisam ti ja od tih. Imam velika ocekivanja od Vlade i podrzavam sve pozitivno sto rade ali ako su ocekivanja od naroda da se sve treba slijepo podrzavati kao sto to SDA ovce rade onda se nismo razumjeli bas najbolje.
Imenovanje kadra kao sto je Hrelja koji je, da stvar bude gora, vec bio direktor Apoteka je losa odluka Vlade i svaki negativan potez Hrelje ce imati uticaja na Vladu. Zbog toga se sva imenovanja trebaju na neki nacin popratiti od strane citave Vlade.
Ne možeš nešto rasturati preko 20 godina što je Tito ostavio, a da preko noći sve zasija punim sjajem. Nemaju svi u šestorki iskrene namjere do kraja. Komšić je jasno pokazao svoje pravo lice i da je DF stranka gladnih foteljaša po svaku cijenu. Zato treba identificirati pojedince i njihove stranke i njima fakturirati kritiku. Toliko je puno posla i neminovne su pogreške. Ali je zato tu oporba i narod da odmah alarmiraju i loše stvari kritiziraju.
Apoteke, direktor, ne valja. Tko je preuzeo odgovornost za Apoteke? Tko je imenovan? Tko je taj? Deri stranku, deri osobu i na sljedećim izborima kazni, vrlo jednostavno.
kluz franjo

#1052 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Vlada KS će kroz rebalans ovogodišnjeg budžeta u grejnom periodu od 01. sept. do kraja godine subvencionirati poskupljenje koje je usvojila federalna vlada.
Krajnji individualni korisnici i toplane u KS neće plaćati skuplji plin.

Ovo je samo jedna od mjera.

BRAVO!
:kakoste: :hajmooo:
wewa

#1053 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

kluz franjo wrote:Vlada KS će kroz rebalans ovogodišnjeg budžeta u grejnom periodu od 01. sept. do kraja godine subvencionirati poskupljenje koje je usvojila federalna vlada.

BRAVO!
E ovo bi trebalo da bude placeni oglas u cijeloj Federaciji!
Kapa dolje! :bih:
Styling

#1054 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

kluz franjo wrote:Vlada KS će kroz rebalans ovogodišnjeg budžeta u grejnom periodu od 01. sept. do kraja godine subvencionirati poskupljenje koje je usvojila federalna vlada.

BRAVO!

Ma, svaka cast! :thumbup: :sretan: :tooo: :stolica1: :serbo: :strik:
eeeeeee

#1055 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by eeeeeee »

BRAVO!

ako ja dobro shvatam ovo se ne odnosi samo na toplane, već i na one koji koriste direktno plin??? i to samo od 01.09
kluz franjo

#1056 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

eeeeeee wrote:

BRAVO!
ako ja dobro shvatam ovo se ne odnosi samo na toplane, već i na one koji koriste direktno plin??? i to samo od 01.09
Tako sam i ja shvatio. Sa početkom grejne sezone (od 01.09.)
Vlada KS će subvencionirati Toplane za razliku povećanja cijene plina, te samim tim Toplane neće povećavati svoje cijene prema krajnjim korisnicima toplotne energije.
Takođe će se subvencionirati i Sarajevo-gas, time se povećenje od skoro 30% koje je usvojila federalna vlada, neće u grejnoj sezoni prebacivati na krajnje korisnike plina.
Zbog formalnih budžetskih restrikcija, ova odluka je donesena do 31.12., a u budžetu za sljedeću godinu Vlada KS treba obezbjediti sredstva za nastavak subvencioniranja i od 01.01.2020.

Još jednom, sve pohvale.
kmirsad

#1057 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:
eeeeeee wrote:

BRAVO!
Vlada KS će subvencionirati Toplane za razliku povećanja cijene plina, te samim tim Toplane neće povećavati svoje cijene prema krajnjim korisnicima toplotne energije.
Takođe će se subvencionirati i Sarajevo-gas, time se povećenje od skoro 30% koje je usvojila federalna vlada, neće u grejnoj sezoni prebacivati na krajnje korisnike plina.
Zbog formalnih budžetskih restrikcija, ova odluka je donesena do 31.12., a u budžetu za sljedeću godinu Vlada KS treba obezbjediti sredstva za nastavak subvencioniranja i od 01.01.2020.

Još jednom, sve pohvale.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Đeronimo ! ! ! :lol:
AmiĐa_Idriz

#1058 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by AmiĐa_Idriz »

Bošnje se raduju a ne znaju da je ovo diverzija sa Vraca kako bi pripremili instalacije za novu agresiju, ne dajte se pokolebati, Samra tastaturu u ruke i u napad, oni će se nama petljati u odbranu države BiH poskupljenjem plina! Neće moći!
JThomas

#1059 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

umjesto da svi pređemo na provjereno i patriotsko gorivo, rashodovane gume. nek' idu u široki brijeg pa tamo guraju taj plin.
AmiĐa_Idriz

#1060 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by AmiĐa_Idriz »

Kaže ministar se Srđan zove, zar je moguće da padamo na obmane anamo njihove!
kmirsad

#1061 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

AmiĐa_Idriz wrote:Kaže ministar se Srđan zove, zar je moguće da padamo na obmane anamo njihove!
:lol: :lol: :lol:
criticos

#1062 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by criticos »

kmirsad wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Kaže ministar se Srđan zove, zar je moguće da padamo na obmane anamo njihove!
Pustio Nermin plin, a dođe Srđanov.
Seawolf

#1063 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Seawolf »

kluz franjo wrote:
eeeeeee wrote:

BRAVO!

Još jednom, sve pohvale.
Hvala vlastima Kantona Sarajevo na ovome.

No, ostaje gorak okus da je ovo sada ispalo najobičnije reketiranje Kantona, od strane vlasti Federacije.
kmirsad

#1064 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

criticos wrote:
kmirsad wrote:
Pustio Nermin plin, a dođe Srđanov.
Samo se Nerminov plin, koji se ispušta u kupatilu zove... Ciklon.
A kupatilo se zove KS. :lol:
Još jedna pogrešna procjena raspadajuće SDA.
Nikad ne podcjenjuj protivnika koji u đepu ima 2 milijarde-
Styling

#1065 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Mislim da ovi iz SDA jos nisu svjesni da su po prvi put od rata na ovamo naisli na ravnopravnog takmaca koji se za glasove bori rezultatima i radom sto je u SDA totalna nepoznanica. Ne snalaze se bas. Pokusali su kao i nebrojeno puta do sada na misice, ali nece proci. :jok:
Banksy

#1066 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Vidjelo se da može drugačije, da se baš svako i ne može kupiti, da postoji alternativa,
to je, za SDA, prva velika opasnost,
Druga velika, još veća opasnost, mogućnost da se i nekim "nelijevim" glasačima to svidi, pa da SDA više nikad, nikad, ne sjedne u kanton,
Ne samo da se gubi 6 milijardi za 4 godine, već postoji realna mogućnost da se tih 6 milijardi nikada više ne vidi,
Za takvu mogućnost, SDA je spremna na sve, pa i početi ratove, i to mislim najozbiljnije.
Opetja033

#1067 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Opetja033 »

Banksy wrote:Ne samo da se gubi 6 milijardi za 4 godine, već postoji realna mogućnost da se tih 6 milijardi nikada više ne vidi,
Za takvu mogućnost, SDA je spremna na sve, pa i početi ratove, i to mislim najozbiljnije.
Ne znam baš za ratove ali za sve ostalo - mislim da čak nisi ni svjesna koliko si u pravu.
Tek ćemo vidjeti na šta su sve spremni ako ova Vlada KS preživi iduće lokalne izbore (a sve su prilike da hoće). Ovo im je samo zagrijavanje.
Styling

#1068 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Opetja033 wrote:
Banksy wrote:Ne samo da se gubi 6 milijardi za 4 godine, već postoji realna mogućnost da se tih 6 milijardi nikada više ne vidi,
Ne znam baš za ratove ali za sve ostalo - mislim da čak nisi ni svjesna koliko si u pravu.
Tek ćemo vidjeti na šta su sve spremni ako ova Vlada KS preživi iduće lokalne izbore (a sve su prilike da hoće). Ovo im je samo zagrijavanje.
Vlada KS bi trebala organizovati kakve pressice i javno prozvati Vladu BiH i Fadila da obrazloze javnosti ovo enormno poskupljenje i zasto ignorisu argumente koje im podastire KS. Ovo im treba nabijati na nos svake hefte po jednom do opstinskih. Onda cemo vidjeti koliko broj mazohista zivi u Sraajevu koji ce svjesno tolerisati da mu SDA nabija cijenu plina pa i dalje za njih glasati.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1069 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by un1ted »

Pa krajnij SDA glasac nece ni osjetii poskupljenje :D

Svi zadovoljni, kao i inace.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1070 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

un1ted wrote:Pa krajnij SDA glasac nece ni osjetii poskupljenje :D

Svi zadovoljni, kao i inace.
Tocno. A jos ce i sljedece godine sda kao opozicija reci "vidite koliki je budzet a nikakvih poboljsanja" a za dvije godine, a mozda vec i sljedece ce biti '" pozivamo vladu da prekine sa praksom davanja enormno velikih finansijskih sredstava toplanama" kad se bude raspravljalo o izvjestaju toplana na skupstini sdaovce ce imati argument "budzet toplana nikad veci a nikakvog napretka".
Narod ce na ovo nasjest.vidjetces
JThomas

#1071 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

naravno da neće kad loži gume.
drug_profi

#1072 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Svi koji se griju na plin dočekali su ovu vijest sa olaksanjem i osjecajem da ipak imaju nekog na svojoj strani.

Još kad bi se u cilju smanjenja zagađenja mogla programirati budzetska stavka da je maximalna cijena plina zagarantovana i da moze biti samo niza, ali ne i visa, tako nekako sročiti neki zakon, i uvesti zabranu loženja uglja uz velike kazne i nagrade za prijavljivanje takvih.

Ako ste me shvatili, malo sam ovo konfuzno naredao...
addy_sa

#1073 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by addy_sa »

Ovo sa saobracajnim guzvama ujutro i popodne oko Otoke je neizdrživo.
Radi li iko išta po tom pitanju?
Ili su mislili sa onolikim novim zgradama po Otoci da ce se taj povecan saobracaj sam rijesiti.
Kao i most Halilovici.
Strasno.
AmiĐa_Idriz

#1074 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by AmiĐa_Idriz »

Prođe bajram vlada preživLjela? Pa kako to? A dobro, saće odmori. Kase vratimo sodmora, vlada pada!
drug_profi

#1075 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

addy_sa wrote:Ovo sa saobracajnim guzvama ujutro i popodne oko Otoke je neizdrživo.
Radi li iko išta po tom pitanju?
Ili su mislili sa onolikim novim zgradama po Otoci da ce se taj povecan saobracaj sam rijesiti.
Kao i most Halilovici.
Strasno.
Zakuhano je to davno, sad je tesko odglaviti. Jedino izgradnja longitudinala, ali je to skup teferić. Ne vjerujem da će ova vlada to moći riješiti. Trebalo bi južnu longitudinalu izgraditi makar do alipašinog, a za to treba par stotina miliona. Sjeverna nije jeftinija. Kad bi se makar sjeverni izlaz preko Vogošće rješio odvuklo bi dio saobraćaja, ali generalno saobraćaj je u kolapsu jer nema adekvatnog javnog prevoza. A i ovo malo jada što ima svako malo stane. Sasvim je normalno i nekaznjivo ostati na tram.šinama kad te neko malo ogrebe ili kucne. tražiti uviđaj... i zbog njegovih 200 maraka nastupi kolaps u gradu.

Uglavnom uzroka za čepove u špicama ima mnogo, a značajan uticaj ima i naša nekultura, pored nedovoljne protočnosti raskrsnica.
Locked