Željko Komšić - Komšo

Locked
madner

#1051 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by madner »

cyprus wrote:
madner wrote:Ne razumijem kako dolazis do tog zakljucka. Kaze upravo ono sto pise.
Da, postoji pojam hrvatski clan u ustavu, ne spominje se kod definicije sta je. Dakle Komsic je u pravu, HDZ zna da je Komsic u pravu i zato ne osporavaju legalnost odluke.
Ono što on kaže, i ono što piše nije baš isto... Što možda ne bi ni bio problem, da upravo on ne nastoji insistirati na preciznom tumačenju slova Ustava...

Činjenica je da formulacija 'hrvatski član' postoji negdje u Ustavu... Činjenica je i da je on rekao da ne postoji (i to, ako se ne varam, ne jednom)... Konkluziju izvedi sam - da li je to bio kiks ili ne...
Naravno da nije isto, jedno je sto pise, drugo je logicki zakljucak te recenice. :D
Jos jednom to sto termin postoji unutar nekog drugog clana ne znaci da se precizna defincija te pozicije mjenja.

Ne moze clan o procedurama, gdje se moze koristiti skraceno znacenje, biti bitniji od same defincije. Po tom istom clanu bi ispalo da srpski clan ne postoji. :D
seln

#1052 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

cyprus wrote:
madner wrote:Ne razumijem kako dolazis do tog zakljucka. Kaze upravo ono sto pise.
Da, postoji pojam hrvatski clan u ustavu, ne spominje se kod definicije sta je. Dakle Komsic je u pravu, HDZ zna da je Komsic u pravu i zato ne osporavaju legalnost odluke.
Ono što on kaže, i ono što piše nije baš isto... Što možda ne bi ni bio problem, da upravo on ne nastoji insistirati na preciznom tumačenju slova Ustava...

Činjenica je da formulacija 'hrvatski član' postoji negdje u Ustavu... Činjenica je i da je on rekao da ne postoji (i to, ako se ne varam, ne jednom)... Konkluziju izvedi sam - da li je to bio kiks ili ne...
Ono kad se provalis i drugi ti podastru dokaz da si se provalio, ali ti ne mozes nazad, jer ces se blamirati.
Zato guras naprijed, pa makar retorickim akrobacijama.
cyprus

#1053 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

madner wrote:
cyprus wrote:

Naravno da nije isto, jedno je sto pise, drugo je logicki zakljucak te recenice. :D
Jos jednom to sto termin postoji unutar nekog drugog clana ne znaci da se precizna defincija te pozicije mjenja.

Ne moze clan o procedurama, gdje se moze koristiti skraceno znacenje, biti bitniji od same defincije. Po tom istom clanu bi ispalo da srpski clan ne postoji. :D
Ali segment člana o procedurama govori da se o članu predsjedništva Hrvatu može govoriti kao o hrvatskom članu predsjedništva... Ja se slažem da to nigdje ne implicira da je on predstavnik Hrvata, ali Komšić je diletantski rekao da to uopšte ne postoji... Po Komšiću, segment člana o procedurama govori o nepostojećoj funkciji...
cyprus

#1054 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

seln wrote:Ono kad se provalis i drugi ti podastru dokaz da si se provalio, ali ti ne mozes nazad, jer ces se blamirati.
:zoka:
Željko Komšić wrote:- Po našem Ustavu, ne postoji srpski, hrvatski i bošnjački član Predsjedništva...
Ustav Bosne i Hercegovine wrote:...Takva odluka će biti odmah upućena Narodnoj skupštini Republike Srpske, ukoliko je tu izjavu dao član sa te teritorije; bošnjačkim delegatima u Domu naroda Federacije, ukoliko je takvu izjavu dao bošnjački član; ili hrvatskim delegatima u istom tijelu, ukoliko je tu izjavu dao hrvatski član...
seln

#1055 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

cyprus wrote:
madner wrote:
cyprus wrote:

Ali segment člana o procedurama govori da se o članu predsjedništva Hrvatu može govoriti kao o hrvatskom članu predsjedništva... Ja se slažem da to nigdje ne implicira da je on predstavnik Hrvata, ali Komšić je diletantski rekao da to uopšte ne postoji... Po Komšiću, segment člana o procedurama govori o nepostojećoj funkciji...
Pa, ako i nije diletantski rekao, onda, vidi mu glave. :-)
seln

#1056 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

cyprus wrote:
seln wrote:Ono kad se provalis i drugi ti podastru dokaz da si se provalio, ali ti ne mozes nazad, jer ces se blamirati.
:zoka:
Željko Komšić wrote:- Po našem Ustavu, ne postoji srpski, hrvatski i bošnjački član Predsjedništva...
Ustav Bosne i Hercegovine wrote:...Takva odluka će biti odmah upućena Narodnoj skupštini Republike Srpske, ukoliko je tu izjavu dao član sa te teritorije; bošnjačkim delegatima u Domu naroda Federacije, ukoliko je takvu izjavu dao bošnjački član; ili hrvatskim delegatima u istom tijelu, ukoliko je tu izjavu dao hrvatski član...
Ziv bio, ne moras dokazivati koliko si jadan, vjerujem ti i ovako.
Uhvatio si se za tu jednu rijec, jer Komsic u datom momentu nije citirao punu definiciju i sada jases na tome, upravo zato sto mu inace ne mozes pera odbiti.
Komsic je u pravu i neka pati kome smeta! Ne postoji S/H/B clan predsjenistva. To sto u jednom dijelu teksta stoji kolokvijalni naziv, ne mijenja cinjenicu.
cyprus

#1057 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

:lol: :lol:
seln wrote:...Ne postoji S/H/B clan predsjenistva...
Bojim se da Ustav kaže drugačije...
BHCluster

#1058 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:Mi nemamo zvanicni prijevod naseg Ustava a na engleskom znci zvanicni Ustav izgleda ovako:
Image
Doduše, relevantna napomena :thumbup:

Samo, meni je sad pomalo nejasno zašto se ovolika priča povela o ovome, kad je to bilo samo jedno od mojih 15-tak pitanja, za koja rekoh da bi volio da ih neko postavi Komšiću...
Ja se 100% slazem sa onim pitanjima koje si postavio. Sto se tice ovoga sto sam postavio to sam uradio da se olaksa ovo besmisleno pitanje jer se vidi tacno o cemu se radi.
512MB

#1059 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by 512MB »

@Cyprus:

Sta podrazumijevas pod "Bosnjacki clan"?
seln

#1060 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

cyprus wrote::lol: :lol:
Dakle, ipak i dalje pokazujes koliko si jadan?
Ne moze se fino priznati "posehvio sam, ponijela me antipatija prema Komsicu"?
cyprus

#1061 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:
BHCluster wrote:Mi nemamo zvanicni prijevod naseg Ustava a na engleskom znci zvanicni Ustav izgleda ovako:
Image
Doduše, relevantna napomena :thumbup:

Samo, meni je sad pomalo nejasno zašto se ovolika priča povela o ovome, kad je to bilo samo jedno od mojih 15-tak pitanja, za koja rekoh da bi volio da ih neko postavi Komšiću...
Ja se 100% slazem sa onim pitanjima koje si postavio. Sto se tice ovoga sto sam postavio to sam uradio da se olaksa ovo besmisleno pitanje jer se vidi tacno o cemu se radi.
Zapravo je riječ o banalnim stvarima... Bukvalno o tome jel govno ili se pas posro... Ja se ne bih na to osvrnuo uopšte, da Komšić nije taj koji je u prethodnom intervjuu kazao baš to: "ovo nije govno, ovo se pas posrao"... I nije mu prvi put da citira Ustav malo na svoju ruku... I zato sam, između ostalog, i postavio to retoričko pitanje...

I ove zadnje dvije stranice na temi se ne bi desile da mirza007 nije iz onih 15 pitanja izvukao baš ovo (iako su ostala koja sam postavio mnogo relevantnija) i pokušao me kao naučiti lekciju :-)
cyprus

#1062 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

512MB wrote:@Cyprus:

Jedan od tri člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, onaj bošnjačke etničke pripadnosti...

Nije teško pitanje :D Imal još koje?
cyprus

#1063 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

seln wrote:
A stvarno... Što si ti tako nadrkan? :D Ima li veze nikotinska ovisnost?
Mirza007

#1064 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Mirza007 »

cyprus wrote:
Mirza007 wrote:Ja ovdje ponajprije moram uociti tvoj diletnantizam sto se tice, kako ustava, tako i pravne nauke.
Ne moram ici daleko, vise nego dovoljno je ono sto si napisao.
Ponajprije, Ustav BiH, clan V se mora citati i tumaciti u cjelini. Vaditi pojedine stavke iz konteksta nije u skladu sa osnovnim postulatima prava i radi se samo zato da bi se zamutila voda. ZK je po struci pravnik i sigurno verziraniji na tu temu od nas dvojice pa nadalje. Implicirati da covjek nije ni procitao ustav se moze ocekivati samo od nadmenih neznalica.
Naime, termin "hrvatski clan Predsjednistva" se u Ustavu navodi tek, kako ti rece, "malo nize" u clanu V. Malo ranije (ili vise, rekli bi cinici) u tekstu clana V, se nalazi stavka koja definira sta je to "hrvatski clan Predsednistva". E ta stavka, koju si i sam citirao, explicitno definira da je to Hrvat kojeg biraju glasaci tj. gradjani neposredno sa teritorija FBiH. Znaci ne biraju ga Hrvati nego ga biraju glasaci (bez obzira na nacionalnost) iz reda Hrvata.
I onda kada mu novinar pokusa podvaliti muda pod bubrege pitanjem "....možemo li se složiti s time da su vas kao hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabrali Bošnjaci?" covjek mu lijepo objasni da ta cinjenica nema nikakve veze sa izborom clanova Predsjednistva jer takvo tumacenje ustava nije u skladu sa slovom ustava i zdravorazumskom logikom. Uostalom, radi se o prisvojnom pridjevu koji oznacava pripadnost (hrvatski = pripadnik hrvatskog naroda tj. onaj koji se izjasnjava kao Hrvat).
Ako se ne mozemo sloziti da je hrvatski clan Predsjednistva ustavom definiran kao clan Predsjednistva - Hrvat kojeg biraju glasaci neposredno sa teritorije FBiH, onda je svaka dalja rasprava na ovu temu medju nama nemoguca i ja od nje odustajem.
Pouka o pravnom lijeku: na mjestu vasih istomisljenika ja bih probao sa apelacijom na ustavni sud glede ovog clana Ustava BiH.
Prvo, pa naravno da sam diletant iliti laik po pitanju Ustava i prava, jer nisam pravnik... Međutim, bivši i budući član predjedništva, koji još uz to jeste pravnik, ne bi smio biti diletant... Željko Komšić kada već pametuje i dijeli lekcije, onda ne bi smio imati kikseve poput tog da u Ustavu nema hrvatskog člana predsjedništva, kad zapravo, između ostalog, baš takva, doslovna formulacija 'hrvatski član' postoji u Ustavu... Ili da izmišlja formulaciju "član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda'', kada nastoji precizirati slovo Ustava... Jer, to jeste diletantizam...

Drugo, naravno da se možemo složiti o tome šta hrvatski član predsjedništva znači, ne znam zašto misliš da ne možemo... Ja se samo ne mogu složiti da Komšićeva formulacija "u Ustavu nema hrvatskog člana predsjedništva" nije diletantizam...

Treće, kojih naših istomišljenika?
Ne postoji hrvatski clan predsjednistva onako kako ga je novinar definirao pitanjem (izabran glasovima Bosnjaka - to je apsolutno nebitno vezano uz taj izbor). O tome se radi. Po supstanci upravo se radi u izboru clana Predsjednistva iz reda Hrvata. Ne onako kako bi to Hudelist i ekipa voljeli da je. Ali nije i to im se mora, nazalost, po 100 puta ponoviti.
512MB

#1065 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by 512MB »

cyprus wrote:

Jedan od tri člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, onaj bošnjačke etničke pripadnosti...

Pa to je i Komsic tvrdio :-)
cyprus

#1066 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

512MB wrote:
cyprus wrote:

Pa to je i Komsic tvrdio :-)
Nije. On je tvrdio da nema bošnjačkog člana...
512MB

#1067 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by 512MB »

cyprus wrote:Nije. On je tvrdio da nema bošnjačkog člana...
Pa novinar je sugerirao da bosnjacki clan predstavlja samo bosnjake...

Ti se zajebavas, a i ja sam glup sto ti odgovaram...
cyprus

#1068 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

Mirza007 wrote:Ne postoji hrvatski clan predsjednistva onako kako ga je novinar definirao pitanjem (izabran glasovima Bosnjaka - to je apsolutno nebitno vezano uz taj izbor). O tome se radi. Po supstanci upravo se radi u izboru clana Predsjednistva iz reda Hrvata. Ne onako kako bi to Hudelist i ekipa voljeli da je. Ali nije i to im se mora, nazalost, po 100 puta ponoviti.
E jebiga sad... Nije novinar ništa definisao pitanjem... Nego to "hrvatski član izabran bošnjačkim glasovima" zvuči onako pomalo bezveze, pa treba malo ušminkat... To ušminkavanje po meni nije problem, samo što rekoh - odrađeno je diletantski :) U tome je problem...

I nije prvi put... Samo su novinari najčešće debili :)
seln

#1069 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

cyprus wrote:
seln wrote:

A stvarno... Što si ti tako nadrkan? :D Ima li veze nikotinska ovisnost?
Ma ne, ali upravo skidam salonce s kurca, a ima ih, mashalla...
cyprus

#1070 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

512MB wrote:
cyprus wrote:Nije. On je tvrdio da nema bošnjačkog člana...
Pa novinar je sugerirao da bosnjacki clan predstavlja samo bosnjake...

Ti se zajebavas, a i ja sam glup sto ti odgovaram...
Pa ako je to bila sugestija od strane novinara, onda mu objasniš da bošnjački član ne predstavlja samo Bošnjake, nego sve građane... Ne kažeš mu da bošnjački član ne postoji :-)

Ma ja sam ovdje najgluplji, jer sam centralni učesnik izuzetno glupe diskusije :oops:
¤ jelena ¤

#1071 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by ¤ jelena ¤ »

Ne bi bilo loše pitat ovu drugu dvojicu šta su oni...i koga predstavljaju.... :?

Eo, nećemo ih pitat ko ih je izabrao, samo da čujemo i njihovo viđenje svoje funkcije. :D
Mirza007

#1072 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Mirza007 »

cyprus wrote:
Mirza007 wrote:Ne postoji hrvatski clan predsjednistva onako kako ga je novinar definirao pitanjem (izabran glasovima Bosnjaka - to je apsolutno nebitno vezano uz taj izbor). O tome se radi. Po supstanci upravo se radi u izboru clana Predsjednistva iz reda Hrvata. Ne onako kako bi to Hudelist i ekipa voljeli da je. Ali nije i to im se mora, nazalost, po 100 puta ponoviti.
E jebiga sad... Nije novinar ništa definisao pitanjem... Nego to "hrvatski član izabran bošnjačkim glasovima" zvuči onako pomalo bezveze, pa treba malo ušminkat... To ušminkavanje po meni nije problem, samo što rekoh - odrađeno je diletantski :) U tome je problem...

I nije prvi put... Samo su novinari najčešće debili :)
Daleko je Darko Hudelist od debila. Cuj nije nista definirao?! Pa hrvatski clan izabran bosnjackim glasovima je definicija.
Pitanje je namjerno tako formulirano da ga navuce na tanak led.
Ali ga je ovaj procitao i odgovorio mu jasno i precizno da tako definiran hrvatski clan Predsjednistva ne postoji u Ustavu. I fakat ne postoji.
hizo ramidovic

#1073 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hizo ramidovic »

cyprus wrote: Bojim se da Ustav kaže drugačije...
a sta to kaze ustav?
evo copy/paste iz ustava o pbih:
Član V
Predsjedništvo

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.

1. Izbor i trajanje mandata

a) Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom kojeg donosi Parlamentarna skupština. Međutim, prvi izbori će se održati u skladu sa Aneksom 3. Opšteg okvirnog sporazuma. Bilo koje upražnjeno mjesto u Predsjedništvu će biti popunjeno od strane odgovarajućeg entiteta, u skladu sa zakonom koji će donijeti Parlamentarna skupština.

b) Mandat članova Predsjedništva koji su izabrani na prvim izborima traje dvije godine; mandat članova izabranih nakon toga će biti četiri godine. Članovi Predsjedništva mogu biti birani još jedan uzastopni mandat, a nakon toga nemaju pravo izbora u Predsjedništvo prije isteka četvorogodišnjeg roka.

2. Procedura

a) Predsjedništvo će usvojiti svoj poslovnik o radu koji će predvidjeti adekvatan vremenski rok za najavu sjednica Predsjedništva.

b) Članovi Predsjedništva će između sebe imenovati jednog člana za predsjedavajućeg. U prvom mandatu Predsjedništva, predsjedavajući će biti onaj član koji je dobio najveći broj glasova. Poslije toga, način izbora predsjedavajućeg, rotacijom ili na drugi način, odrediće Parlamentarna skupština u skladu sa članom IV, stav 3.

c) Predsjedništvo će nastojati da usvoji sve odluke Predsjedništva – tj. one koje se tiču pitanja koja proizilaze iz člana V (3), tačke (a) do (e) – putem konsenzusa. Takve odluke mogu, pod uslovima iz tačke (d) ovog stava, usvojiti dva člana ukoliko svi pokušaji da se dostigne konsenzus ne uspiju.

d) Član Predsjedništva koji se ne slaže sa odlukom, može odluku Predsjedništva proglasiti destruktivnom po vitalni interes entiteta za teritoriju sa koje je izabran, pod uslovom da to učini u roku od tri dana po njenom usvajanju. Takva odluka će biti odmah upućena Narodnoj skupštini Republike Srpske, ukoliko je tu izjavu dao član sa te teritorije; bošnjačkim delegatima u Domu naroda Federacije, ukoliko je takvu izjavu dao bošnjački član; ili hrvatskim delegatima u istom tijelu, ukoliko je tu izjavu dao hrvatski član. Ukoliko takav proglas bude potvrđen dvotrećinskom većinom glasova u roku od 10 dana po upućivanju, osporavana odluka Predsjedništva neće imati učinka.

3. Ovlaštenja

Predsjedništvo je nadležno za:

a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.

b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije.

c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član.

d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz suglasnost Parlamentarne skupštine, ratifikovanje takvih ugovora.

e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine.

f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara.

g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje.

h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.

i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti, koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.

4. Vijeće ministara

Predsjedništvo će imenovati predsjedavajućeg Vijeća ministara koji će preuzeti dužnost po odobrenju Predstavničkog doma. Predsjedavajući će imenovati ministra vanjskih poslova, ministra vanjske trgovine i druge ministre po potrebi, a koji će preuzeti dužnost po odobrenju Predstavničkog doma.

a) Predsjednavajući i ministri zajedno sačinjavaju Vijeće ministara i odgovorni su za provođenje politike i odluka Bosne i Hercegovine u oblastima kako je naznačeno u stavovima 1, 4 i 5 člana III, o čemu podnose izvještaj Parlamentarnoj skupštini (uključujući, najmanje jedanput godišnje, izvještaj o rashodima Bosne i Hercegovine).

b) Najviše dvije trećine svih ministara mogu biti imenovani sa teritorije Federacije. Predsjedavajući će, također, imenovati zamjenike ministara (koji neće biti iz istog konstitutivnog naroda kao i njihovi ministri), koji će preuzeti dužnost nakon odobrenja Predstavničkog doma.

c) Vijeće ministara će podnijeti ostavku ukoliko mu Parlamentarna skupština izglasa nepovjerenje.

5. Stalni komitet

a) Svaki član Predsjedništva će, po službenoj dužnosti, vršiti funkciju civilnog zapovjednika oružanih snaga. Nijedan entitet neće prijetiti silom niti upotrebljavati silu protiv drugog entiteta i ni pod kakvim okolnostima oružane snage jednog entiteta ne smiju ući niti boraviti na teritoriji drugog entiteta bez saglasnosti njegove vlade i Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Sve oružane snage u Bosni i Hercegovini će funkcionisati u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine.

b) Članovi Predsjedništva će izabrati Stalni komitet za vojna pitanja koji će koordinirati aktivnosti oružanih snaga u Bosni i Hercegovini. Članovi Predsjedništva ujedno su i članovi Stalnog komiteta.
gdje si, dakle, u ustavu ti procitao "b/h/s clan predjsednistva"?
madner

#1074 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by madner »

cyprus wrote:
madner wrote:
cyprus wrote: Ono što on kaže, i ono što piše nije baš isto... Što možda ne bi ni bio problem, da upravo on ne nastoji insistirati na preciznom tumačenju slova Ustava...

Dovodis sebe u logicki neodrzivu poziciju. Nije sporno da postoji pojam Hrvatski clan i da svi shvatamo da je to Komso. Naspram toga bi bilo da imamo Predsjednika koji se bira na cijeloj teritoriji ili 7 clanova itd...

Ali kada govorimo o tome da li postoji hrvatski clan, onda je upravo to prica o tome da li je predstavnik hrvata ili nije.

I tu odgovor moze biti samo da ili ne.
Novak20

#1075 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

hizo ramidovic wrote:

d) Član Predsjedništva koji se ne slaže sa odlukom, može odluku Predsjedništva proglasiti destruktivnom po vitalni interes entiteta za teritoriju sa koje je izabran, pod uslovom da to učini u roku od tri dana po njenom usvajanju. Takva odluka će biti odmah upućena Narodnoj skupštini Republike Srpske, ukoliko je tu izjavu dao član sa te teritorije; bošnjačkim delegatima u Domu naroda Federacije, ukoliko je takvu izjavu dao bošnjački član; ili hrvatskim delegatima u istom tijelu, ukoliko je tu izjavu dao hrvatski član. Ukoliko takav proglas bude potvrđen dvotrećinskom većinom glasova u roku od 10 dana po upućivanju, osporavana odluka Predsjedništva neće imati učinka.
gdje si, dakle, u ustavu ti procitao "b/h/s clan predjsednistva"?
Last edited by Novak20 on 19/11/2018 14:46, edited 1 time in total.
Locked