(s)Republika Hrvatska 1990/1995

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hape

#1051 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by hape »

__Phoenix__ wrote:Oluja je nakon Srebrenice i Prijedora najveći zločin na prostorima ex-yu tokom ratnih zbivanja devedesetih...
A nista Zvornik, Vlasenica, Foca, Rogatica itd. itd. itd.? How yes no.
Billy The Pljuc

#1052 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Billy The Pljuc »

Da nije pogresne politike vodjene od strane HDZ-a na celu sa "obucarem" i hercegovackim nacionalistima Oluja se nikada ne bi ni desila, Hrvatska je trebala biti branjena i odbranjena u BiH ali nije. Jbga njima se bilo lakse dogovarati naustrb BiH sa "jacom" stranom i svi znamo kako se rat okoncao. Bosna je najvise izgubila a s njom su djelimicno izgubili i hrvati u njoj kao uzrocno-posljedicna veza takve politike, izuzev hercegovaca ostatak hrvata u Bosni je prodan zarad "domovine". Prvenstveni cilj i hrvata i srba jeste bio etnicki cist teritorij i to su na kraju i dobili ali nisu uspjeli podijeliti Bosnu izmedju sebe i to je ono sto najvise tisti ove sljedbenike politike "adezea" i stoga i imamo price o trecem entitetu koji se nikada nece ostvariti.
Helem kao nosilac spomenice domovinskog rata iznosim samo svoje misljenje i ne bih ulazio u polemiku sa cijenjenim forumasima u vezi istog.
patriot_1

#1053 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

karanana wrote:slazem se s woodijem.
"Oluja" je jako doprinjela oslobođenju Bosne i Hercegovine!Da je nije bilo,tko zna koliko bi se rat kod vas još produžio!
a momak, koliko je hrvatska politika 92-95 jako odNEdoprinijela oslobodjenju bosne i hercegovine i koliko je ta politika kostala zrtava i stanja u kojem smo sada? a woody je naveo o cemu se radi, o sukobima, secesiji, blokiranju konvoja sa svim i svacim.....da tog nije bilo, mozda oluja ne bi bila 95. nego mnogo ranije.
To je tako kad se gleda SAMO jednostrano,kad se mozak godinama punio selektivnim informacijama,pa NAŠA istina postade jedina istina!
Kakve veze ima "Oluja" sa svim ovim što si naveo?Oluja je ipak Hrvatska stvar,nema baš puno veze sa BiH!Osim što je pomogla da se u BiH zaustavi rat!
Realan čovjek zna da su mnoge izbjeglice iz BiH našli utočište u Hrvatskoj,da je oružje u BiH došlo isključivo preko Hrvatske,hrana i sve ostalo uz sve peripetije,ipak je došlo!Na kraju krajeva,tijekom Oluje i par mjeseci poslije,Hrvati i Muslimani su bili saveznici!To treba imati na umu!
patriot_1

#1054 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

Woody wrote:
duga devetka wrote:A šta je čovjek slagao i gdje si se Woody našao prozvan? Ovaj forum čitam godinama i stvarno je pun kompleksaša. Evo, kulturno i smireno. Šta je čovjek loše rekao? Gdje si se našao prozvan? Šta te je nagnalo da odgovoriš? Ne mogu da dokučim psihu takvih pojava, zato pitam. Ako može bio bih zahvalan na odgovoru.
Pitaš me gdje sam se našao prozvan?

E, evo gdje sam se našao. Našao sam se u tome što mi je više pun kurac Hrvatskih "zasluga" za ishod rata u BiH. Što mi je više pun kurac Hrvatske priče o tome kako bi Bihać bio druga Srebrenica da nije bilo njih i njihove "Oluje". Što mi je više pun kurac Hrvtaskih priča o tome kako su oni naši "prirodni" saveznici (a Srbi, k'o biva, prirodni dušmani), "braCkom" prihvatu bošnjačkih izbjeglica u CRO....

A, sa druge strane mi je pun kurac Hrvatske šutnje: o padu Posavine, "humanom preseljenju" Bošnjaka iz pola Hercegovine, sprint utrke ko će zauzeti Oštrelj, Jajce i Mrkonjić Grad, regate papirnih brodića napravljenih od poruka Crvenog Krsta upućenih u BiH na Splitskoj rivi, krađe humanitarne pomoći, zaprečavanju prolaska konvoja naoružanja i municije u BiH, o učešću i žrtvama Bošnjaka u "domovinskom ratu", propuštanju mundžosa i ostalih svjetskih hohštaplera i gangstera na relaciji CRO -> BiH. Genocidu, urbicidu i kulturocidu gradova poput Mostara, Stoca, Čapljine...

E, eto gdje sam se našao. A, vjeruj mi barn'o me je samo tom jednom rečenicom:
"Oluja" je jako doprinjela oslobođenju Bosne i Hercegovine!Da je nije bilo,tko zna koliko bi se rat kod vas još produžio!
Znam ja br'te o'kle bura puše. Znam, znam...

Jebi ga, ne mogu kulturno i smireno kad...
To je tako kad se gleda SAMO jednostrano,kad se mozak godinama punio selektivnim informacijama,pa NAŠA istina postade jedina istina!
Kakve veze ima "Oluja" sa svim ovim što si naveo?Oluja je ipak Hrvatska stvar,nema baš puno veze sa BiH!Osim što je pomogla da se u BiH zaustavi rat!
Realan čovjek zna da su mnoge izbjeglice iz BiH našli utočište u Hrvatskoj,da je oružje u BiH došlo isključivo preko Hrvatske,hrana i sve ostalo uz sve peripetije,ipak je došlo!Na kraju krajeva,tijekom Oluje i par mjeseci poslije,Hrvati i Muslimani su bili saveznici!To treba imati na umu!
Etničkog čišćenja je bilo na svim stranama,nisu ni Muslimani tu bili bez grijeha!Srebrenica je možda isti slučaj kao i Posavina,samo sa puno više žrtava!Prodana,100%.Umjesto da im se pomogne,deblokira,snage su slane na Hrvate!
patriot_1

#1055 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

__Phoenix__ wrote:Oluja je nakon Srebrenice i Prijedora najveći zločin na prostorima ex-yu tokom ratnih zbivanja devedesetih...
Više je u Vukovaru pobijeno Hrvata nego tijekom Bljeska i Oluje Srba!Pa ti pričaj priče nekom drugom!
dječak sa šibicama

#1056 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by dječak sa šibicama »

Billy The Pljuc wrote:Da nije pogresne politike vodjene od strane HDZ-a na celu sa "obucarem" i hercegovackim nacionalistima Oluja se nikada ne bi ni desila, Hrvatska je trebala biti branjena i odbranjena u BiH ali nije. Jbga njima se bilo lakse dogovarati naustrb BiH sa "jacom" stranom i svi znamo kako se rat okoncao. Bosna je najvise izgubila a s njom su djelimicno izgubili i hrvati u njoj kao uzrocno-posljedicna veza takve politike, izuzev hercegovaca ostatak hrvata u Bosni je prodan zarad "domovine". Prvenstveni cilj i hrvata i srba jeste bio etnicki cist teritorij i to su na kraju i dobili ali nisu uspjeli podijeliti Bosnu izmedju sebe i to je ono sto najvise tisti ove sljedbenike politike "adezea" i stoga i imamo price o trecem entitetu koji se nikada nece ostvariti.
Helem kao nosilac spomenice domovinskog rata iznosim samo svoje misljenje i ne bih ulazio u polemiku sa cijenjenim forumasima u vezi istog.
Rat u BiH je poceo pola godine nakon sto je trecina Hrvatske okupirana, pa ne vidim kako se to mogla Hrvatska braniti i odbraniti u BiH, posebno jer su te `91 godine politicki prvaci Bosnjaka, na celu sa Alijom Izetbegovicem, JNA nazivali "nasom narodnom armijom" a rat u Hrvatskoj "to nije nas rat".
SkyLimit

#1057 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by SkyLimit »

De kopiraj cijeli Alijin govor kad je rekao "ovo nije nas rat", nemoj vaditi samo taj jedan dio jedne recenice, pa da vidimo o cemu je on zapravo tada govorio.

Ta fraza "ovo nije nas rat" je izgovorena u govoru u kojem Alija Izetbegovic poziva sve Bosance i Hercegovce da odbiju da u sklopu JNA ratuju u Hrvatskoj, vi postovaoci velikohervatske fanaticnokatolicke agresorske politike znate to dobro, samo namjerno ponavljate kao papagaji kako vam odgovara.
Paul F.

#1058 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Paul F. »

patriot_1 wrote: Realan čovjek zna da su mnoge izbjeglice iz BiH našli utočište u Hrvatskoj,da je oružje u BiH došlo isključivo preko Hrvatske,hrana i sve ostalo uz sve peripetije,ipak je došlo!Na kraju krajeva,tijekom Oluje i par mjeseci poslije,Hrvati i Muslimani su bili saveznici!To treba imati na umu!
Realan čovjek zna da nije sve došlo. Realan čovjek zna da ako ti saveznik onemogućava logistiku, to je čin neprijateljstva. Realan čovjek zna da kad saveznik, baš u momentu kad si u najtežoj situaciji počinje to da radi je daleko od saveznika. Realan čovjek zna da oni koji pokušavaju da opravdaju ovakvo šupačko ponašanje su šupci, najblaže rečeno.
Paul F.

#1059 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Paul F. »

patriot_1 wrote: To je tako kad se gleda SAMO jednostrano,kad se mozak godinama punio selektivnim informacijama,pa NAŠA istina postade jedina istina!
Ti koji nisi tako jednostran, naravno nećeš priznati presudu za UZP onoj vašoj šestorki, niti ćeš priznati izjave Mesića, Parage, Prkačina i inih. Upravo zato jer nisi jednostran nego svestran. To je to ili ? Naravno, ubistvo Blaža Kraljevića ili trovanje Stjepana Kljujića se ne pikaju jer bi i to bilo jednostrano... :-)
patriot_1

#1060 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

Paul F. wrote:
patriot_1 wrote: To je tako kad se gleda SAMO jednostrano,kad se mozak godinama punio selektivnim informacijama,pa NAŠA istina postade jedina istina!

Ti koji nisi tako jednostran, naravno nećeš priznati presudu za UZP onoj vašoj šestorki, niti ćeš priznati izjave Mesića, Parage, Prkačina i inih. Upravo zato jer nisi jednostran nego svestran. To je to ili ? Naravno, ubistvo Blaža Kraljevića ili trovanje Stjepana Kljujića se ne pikaju jer bi i to bilo jednostrano... :-)

To sam baš htjeo napisati danas,na godišnjici osnivanja neke BiH brigade , govorio je Prkačin i reče da je 80% krivnje na našoj strani a 20% na strani Muslimanskoj!To hoću reći,nije samo Hrvatska strana isključivi krivac za sukob iako uglavnom je a dobio sam dojam da sa vaše strane jest stav"Samo ste vi krivi!"Da je ostao Kljujić,da nisu sa naše strane jastrebovi kao Sušak zaveli narod,nebi toga bilo!Tu je Milošević gadno nasanjkao Tuđmana,po meni je on bio lukaviji od Franje.Gledao sam neki video,ona spodoba Mladić govori :"Sad smo pokrenuli rat između Hrvata i Muslimana a uskoro ćemo i da se Muslimani zarate međusobno!"Poslije je došao onaj sukob sa Abdićevcima!Sve je to iz Miloševićeve kuhinje došlo!
"Franja,ja sam uzeo 60% Bosne,ti uzmi 20% tamo gdje su Hrvati većina a Muslimanima ćemo dati 20%".Jako "pošteno",najbrojnijem narodu najmanje!
Naravno,Posavinu nije mislio vratiti!Ode koridor!
No,,fakat je jedno,Hrvati i Muslimani su početkom rata bili saveznici,i na kraju rata!Da nisu,tko zna što bi bilo!Trebali su biti cijelog rata , onda nebi tako dugo trajao!Hrvatima u nekim djelovima BiH se dogodilo što i Srbima u Krajini!Uvučeni u rat,ostavljeni na cjedilu!
patriot_1

#1061 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

Paul F. wrote:
patriot_1 wrote: Realan čovjek zna da su mnoge izbjeglice iz BiH našli utočište u Hrvatskoj,da je oružje u BiH došlo isključivo preko Hrvatske,hrana i sve ostalo uz sve peripetije,ipak je došlo!Na kraju krajeva,tijekom Oluje i par mjeseci poslije,Hrvati i Muslimani su bili saveznici!To treba imati na umu!
Realan čovjek zna da nije sve došlo. Realan čovjek zna da ako ti saveznik onemogućava logistiku, to je čin neprijateljstva. Realan čovjek zna da kad saveznik, baš u momentu kad si u najtežoj situaciji počinje to da radi je daleko od saveznika. Realan čovjek zna da oni koji pokušavaju da opravdaju ovakvo šupačko ponašanje su šupci, najblaže rečeno.
Ima li tu imalo logike?
U vrijeme sukoba Hrvata i Muslimana u BiH (gore sam pisao zašto je insceniran od strane Srpske obavještajne službe) pustiti konvoje oružja Muslimanima?No usput da spomenem,oko Orašja i Bihaća su ratovali rame uz rame Hrvati i Muslimani protiv Srba,zato su se i obranili!
patriot_1

#1062 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

SkyLimit wrote:De kopiraj cijeli Alijin govor kad je rekao "ovo nije nas rat", nemoj vaditi samo taj jedan dio jedne recenice, pa da vidimo o cemu je on zapravo tada govorio.

Ta fraza "ovo nije nas rat" je izgovorena u govoru u kojem Alija Izetbegovic poziva sve Bosance i Hercegovce da odbiju da u sklopu JNA ratuju u Hrvatskoj, vi postovaoci velikohervatske fanaticnokatolicke agresorske politike znate to dobro, samo namjerno ponavljate kao papagaji kako vam odgovara.
Hm,,ovo mi je novo da je na to mislio!Ako je,skidam kapu!
No ostaje još nešto meni upitno,mnogi oficiri,Muslimani,ostaju u JNA i sudjeluju u ratu protiv Hrvata,Izet Nanić čak u Vukovaru ratuje protiv nas,Dudaković u Splitu i još mnogi!Mogao je Alija tada poručiti:"Ljudi,braćo,sad je napadnuta Hrvatska,uskoro će biti i BiH,odite kao dobrovoljci ratovati protiv agresora u Hrvatsku na njihovoj strani!"
Isto je trebao reći Tuđman nama Hrvatima kad je napadnuta Slovenija!Da su se te tri republike zajednički suprostavile Miloševićevoj kliki,nebi bilo to što je bilo,ni Krajine ni Republike Srpske!I za Srbe bi to bilo bolje,imali bi i oni manje žrtava,mi i vi pogotovo!
duga devetka

#1063 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

Woody wrote:
duga devetka wrote:A šta je čovjek slagao i gdje si se Woody našao prozvan? Ovaj forum čitam godinama i stvarno je pun kompleksaša. Evo, kulturno i smireno. Šta je čovjek loše rekao? Gdje si se našao prozvan? Šta te je nagnalo da odgovoriš? Ne mogu da dokučim psihu takvih pojava, zato pitam. Ako može bio bih zahvalan na odgovoru.
Pitaš me gdje sam se našao prozvan?

E, evo gdje sam se našao. Našao sam se u tome što mi je više pun kurac Hrvatskih "zasluga" za ishod rata u BiH. Što mi je više pun kurac Hrvatske priče o tome kako bi Bihać bio druga Srebrenica da nije bilo njih i njihove "Oluje". Što mi je više pun kurac Hrvtaskih priča o tome kako su oni naši "prirodni" saveznici (a Srbi, k'o biva, prirodni dušmani), "braCkom" prihvatu bošnjačkih izbjeglica u CRO....

A, sa druge strane mi je pun kurac Hrvatske šutnje: o padu Posavine, "humanom preseljenju" Bošnjaka iz pola Hercegovine, sprint utrke ko će zauzeti Oštrelj, Jajce i Mrkonjić Grad, regate papirnih brodića napravljenih od poruka Crvenog Krsta upućenih u BiH na Splitskoj rivi, krađe humanitarne pomoći, zaprečavanju prolaska konvoja naoružanja i municije u BiH, o učešću i žrtvama Bošnjaka u "domovinskom ratu", propuštanju mundžosa i ostalih svjetskih hohštaplera i gangstera na relaciji CRO -> BiH. Genocidu, urbicidu i kulturocidu gradova poput Mostara, Stoca, Čapljine...

E, eto gdje sam se našao. A, vjeruj mi barn'o me je samo tom jednom rečenicom:
Znam ja br'te o'kle bura puše. Znam, znam...

Jebi ga, ne mogu kulturno i smireno kad...
Jebiga Woody, vjerujem da ti je pun kurac svega toga samo to su cinjenice i fakti. Ocekivao sam drukciji odgovor, vidim da si isfrustriran ali covjek je napisao onako kako jest. Nebi Bihac bio druga Srebrenica nego bi upitna bila opstojnost BiH kao drzave da nisu Hrvati bili kolko tolko spremni. Onda kada je bilo najpotrebnije, Hrvati su ustali za BiH i stali iza Izetbegovica kao predsjednika drzave a od njega su dobili karinu. Oluja jeste uzrok kraja rata u BiH samo da nije bilo Hrvata u BiH 1992 cisto sumnjam da bi bilo i drzave BiH. Puno vecu zaslugu za opstojnost BiH kao drzave imaju Hrvati kao jedan od tri ravnopravna naroda u istoj toj BiH zato je tvoja replika na post irelevantna ali ja sam te morao pitati zbog cega takva replika i hvala ti na odgovoru.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1064 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Woody »

duga devetka wrote: Onda kada je bilo najpotrebnije, Hrvati su ustali za BiH i stali iza Izetbegovica kao predsjednika drzave a od njega su dobili karinu. Oluja jeste uzrok kraja rata u BiH samo da nije bilo Hrvata u BiH 1992 cisto sumnjam da bi bilo i drzave BiH. Puno vecu zaslugu za opstojnost BiH kao drzave imaju Hrvati kao jedan od tri ravnopravna naroda u istoj toj BiH zato je tvoja replika na post irelevantna ali ja sam te morao pitati zbog cega takva replika i hvala ti na odgovoru.
Nema na čemu :o

A, na ovo što sam kvotao, mogu ti samo reći:

Image

...i ništa više :-)

Pozdrav domovini :thumbup:
duga devetka

#1065 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

Woody wrote:
duga devetka wrote: Onda kada je bilo najpotrebnije, Hrvati su ustali za BiH i stali iza Izetbegovica kao predsjednika drzave a od njega su dobili karinu. Oluja jeste uzrok kraja rata u BiH samo da nije bilo Hrvata u BiH 1992 cisto sumnjam da bi bilo i drzave BiH. Puno vecu zaslugu za opstojnost BiH kao drzave imaju Hrvati kao jedan od tri ravnopravna naroda u istoj toj BiH zato je tvoja replika na post irelevantna ali ja sam te morao pitati zbog cega takva replika i hvala ti na odgovoru.
Nema na čemu :o

A, na ovo što sam kvotao, mogu ti samo reći:

Image

...i ništa više :-)

Pozdrav domovini :thumbup:
Lako je Woody prozivati, kolutat ocima i obrazlozit sve sa 'pun mi je kurac'. Kad treba argumentima i istinom onda dodje Clint Eastwood. Ako ti nesto nije jasno, pitaj. Nije rat bio prije 200 godina, svi smo zivi, svi se sjecamo i znamo kako je bilo. Drugi par opanaka je sto neki nece ili ne zele da se sjete pa kolutaju ocima. Strasno je kako je dosta ljudi iskompleksirano i frustrirano takoreci glupostima.
PM72

#1066 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by PM72 »

Sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva...

Woody je u pravu i sa njim se slažem.Samo,uvijek se pitam da li bi bolje prošli da smo bili saveznici sa Srbima,Oluja nikad ne bi nastala niti bi nam Srbi zabili nož s leđa.Kad smo bili najranjiviji,krivousto đubre sa Pantovčaka nam je zabilo kajlu.
duga devetka

#1067 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

A na kojim temeljima i osnovama ti baziras to saveznistvo sa Srbima 1992?
PM72

#1068 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by PM72 »

Glupi Alija je vjerovao ublehašima iz Zagreba a trebao je slušati Zulfikarpašića i Tunju,da se potpiše sporazum sa Srbima o zamrzavanju odluke o statusu BiH za neka bolja vremena.
Ne bi stradali na sve strane i ne bi bila tri agresora.To je moje mišljenje.Ovako smo od dva zla potegli - oba.
Streptokok

#1069 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Streptokok »

PM72 wrote:Glupi Alija je vjerovao ublehašima iz Zagreba a trebao je slušati Zulfikarpašića i Tunju,da se potpiše sporazum sa Srbima o zamrzavanju odluke o statusu BiH za neka bolja vremena.
Ne bi stradali na sve strane i ne bi bila tri agresora.To je moje mišljenje.Ovako smo od dva zla potegli - oba.
da, i ja mislim da je tada trebalo praviti savez sa srbima. no alija je vjerovatno se oslonio na iskustva iz drugog svjetskog rata. no, za nauk. hrvatima nikad leđa okretati. a ako se budu birali saveznici treba dobro razmisliti.
duga devetka

#1070 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

Glupog Aliju je bolio kurac za Zagreb, Hrvate, Hrvatsku... On je Zagrebu slao protestnu
notu kad je zng uzvratio po Bosanskom Samcu odakle je Hrvatska konstantno granatirana. Taj glupi Alija je okrenuo glavu kao da nista nije bilo kad mu je vojska skupa sa cetnicima poravnala selo Ravno. Taj se nije mrdnuo dok mu cetnici nisu blokirali citavu drzavu, opkruzili gradove i poceli rokat. Ona njegova cuvena izjava 'ovo nije nas rat' je usla u anale. A ciji je onda? Moj PM72, da nije bilo Hrvata u BiH pregazili bi vas Srbi ko plitak potok. I ovako su dobili pola BiH.
Streptokok

#1071 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Streptokok »

duga devetka wrote:Glupog Aliju je bolio kurac za Zagreb, Hrvate, Hrvatsku... On je Zagrebu slao protestnu
notu kad je zng uzvratio po Bosanskom Samcu odakle je Hrvatska konstantno granatirana. Taj glupi Alija je okrenuo glavu kao da nista nije bilo kad mu je vojska skupa sa cetnicima poravnala selo Ravno. Taj se nije mrdnuo dok mu cetnici nisu blokirali citavu drzavu, opkruzili gradove i poceli rokat. Ona njegova cuvena izjava 'ovo nije nas rat' je usla u anale. A ciji je onda? Moj PM72, da nije bilo Hrvata u BiH pregazili bi vas Srbi ko plitak potok. I ovako su dobili pola BiH.
da, bobanov udruženi zločinački poduhvat nam je bio od velike koristi.
duga devetka

#1072 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

Pa dobro ljudi jeste vi pri zdravoj pameti? Ko je vas ista pitao? Muslimani su tada bili nevazni. Nula bodova, nikakav faktor. Srbi su sanjali Karlobag i Viroviticu, vi ste bili nevazan faktor. Pa Karadzic vam je javno na sjednici rekao da ce vas nestati za 3 dana. I vi kao savez neki?! S kim? Vi ste prirodno morali s Hrvatima u to vrijeme jer glupi Alija vas je razoruzao a Hrvati su imali kolko tolko.
Nekako s proljeća

#1073 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Nekako s proljeća »

duga devetka

#1074 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

Streptokok wrote:
duga devetka wrote:Glupog Aliju je bolio kurac za Zagreb, Hrvate, Hrvatsku... On je Zagrebu slao protestnu
Nije bio od koristi ali je bio korisniji od Karadzicevog samo ti to izgleda ne kontas.
Streptokok

#1075 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Streptokok »

duga devetka wrote:
Streptokok wrote:
Nije bio od koristi ali je bio korisniji od Karadzicevog samo ti to izgleda ne kontas.
evo pa ti skontaj. sa ove tačke gledišta mislim da su bošnjaci trebali ostati sa srbima i čekati povoljniju priliku. no, poslije bitke nije teško biti general.

http://www.vkportal.ba/dokazan-udruzeni ... a-zatvora/
Post Reply