Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ommadawn

#1051 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Banksy wrote:Čisto, ali kristalno čisto smeće, na tragu jednog pravca globalnog smeća, gdje uz smeće postoji još pedeset pravaca čiji izvođači pune i velike dvorane i stadione, a gdje pravi novac i dalje ipak uzimaju velike, stare zvijezde, koji su zakucani i koji će ga uzimati i narednih decenija. Kod nas, na ovom dijelu Istočnog Balkana, s ovakvom populacijom, alternative skoro i nema, pa su ovakve glave tek nastavile putem koji je pogubno utabao Pink psoljednjih 30 godina. Samo su preuzeli matricu i uzeli za slušatelje djecu onih koji su na Pink kulturi već odgojeni i koji za drugo i ne znaju. Čisto smeće, šund, koji će pasti na prvom ispitu plaćanja globalnih muzičkih platformi, što se neminovno sprema.
Pa kako će majke ti biti alternative kad masa pametnih napuštaju zemlju, a oni što je nisu napustili razmišljaju o istom?
Banksy

#1052 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Banksy »

Ommadawn wrote:
Banksy wrote:Čisto, ali kristalno čisto smeće, na tragu jednog pravca globalnog smeća, gdje uz smeće postoji još pedeset pravaca čiji izvođači pune i velike dvorane i stadione, a gdje pravi novac i dalje ipak uzimaju velike, stare zvijezde, koji su zakucani i koji će ga uzimati i narednih decenija. Kod nas, na ovom dijelu Istočnog Balkana, s ovakvom populacijom, alternative skoro i nema, pa su ovakve glave tek nastavile putem koji je pogubno utabao Pink psoljednjih 30 godina. Samo su preuzeli matricu i uzeli za slušatelje djecu onih koji su na Pink kulturi već odgojeni i koji za drugo i ne znaju. Čisto smeće, šund, koji će pasti na prvom ispitu plaćanja globalnih muzičkih platformi, što se neminovno sprema.
Pa kako će majke ti biti alternative kad masa pametnih napuštaju zemlju, a oni što je nisu napustili razmišljaju o istom?
Nikako, naravno. Sve oko nas, pa i muzika, je slika vremena i prostora, zato ovdje u ovom trenutku imaš samo ove krkane, ali nemaš klasični r'nr, americanu, jazz, folk, ili bilo šta drugo što postoji u svim zemljama svijeta. Naša srednja, građanska klasa je devastirana, osiromašena i raseljena, a ona, jaka, je temelj i inicijator kulturnog razvoja svakog društva, zato propadamo i zato danas nemamo ništa osim Čevljanovića i krkana ovog tipa. Stanovništvo je takvo, i što je najvažnije, odrasla je već jedna generacija koja je slušala samo Pink, koja je odgojena u Pink kulturi, a oni već imaju svoju djecu koju usmjeravaju u istom pravcu jer za drugo ne znaju, niti im je ikad ponuđeno nešto drugo. Kod nas će biti sve gore i gore, ali mi, srećom, nismo mjerilo za bilo šta. U svijetu će i dalje najveće pare uzimati Paul McCartney, The Rolling Stones, Springsteen, Coldplay i slični, što od turneja gdje se ubija najveći novac. što od autorskih prava, uz povremene prodore njihovih papaka i polupapaka koji će se opet survati u anonimnost kad instant popularnost prođe, nešto poput naših reality zvijezda. A tek kad krene naplata YT-a i sličnih platformi, fukare neće biti na mapi. Svijet živi svoj, normalan život, uz 'stotine cvjetajućih cvjetova', a mi, tu smo gdje smo, nema povratka i nema napretka, samo ovo i ovakvi, do kraja.
pussysmoke

#1053 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:18, edited 1 time in total.
wewa

#1054 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by wewa »

Damn :lol:
Bloo
Globalna šefica

#1055 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Bloo »

Jbg kad bi preveli na naški one stranjske hip hop, rock, punk...et cetera pjesme...ne bi sve zvučale bolje od ovog. :mrgreen:
dale cooper

#1056 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

pussysmoke wrote:
Tike tike tacke
spremni smo za pljacke
pucacemo cim vidimo
da vadite znacke

Ovo su pistolji niklovani
nisu pracke
mi smo maskirani
i sunjamo se ko macke

Nosim mrtvu osobu kroz sobu
cekamo da nas prozovu
ubicemo cerku bossovu tu na Kosovu

:shock:

duga na prozoru ima da bude zajebano

Moju pusku daj je vamo
drive by sa jaranom
udjem u granap ja i Jala
s dva gun-a u dva dlana

Gazite nama sakama
nama SWAG drama Alabama
nemoj me nikad cinkati
ja ono mislio fin kad ti

Ti si mala klinka sminka
sto se voli sminkati
Corelli G necete zivi ostat'
nebo posivilo je

Ko je li boje su
tange u trebe tvoje
kako je plesati u dvoje
saljemo u krug dvije dzoje

I dvije stoje flasa Jacka pijemo je
reci sta ima ne vidim te od dima
onaj Cora je
mjesavina vina i kokaina
Mješavina vina i kokaina, a pljačka granape? :lol:
Ja vladam vremenom
mijenja se klima bude zima
G-Recordz hladno snima
misle da smo tim Eskima
Ne vladaš kmico, zna se ko vlada vremenom! Kale Gospodar vremena:

Ovo je sedma vjestina flow
ima da mi dina u meni srce ne kuca
ja sam siva masina
sam vojnik prvog cina
ki' nabrijana vagina
moja Jasmina ima dupe ko Adriana Lima

Rolamo kombi 2 druga
s par bombi svuda
k'o zombi izlazim
da te zarobim stani

Otvori vrata, trpaj levata
my nigga stavim mu kesu na glavu
odvescemo ga na Igman
ostavimo te zavezanog

Kujo mi se ne zezamo
dobro si cuo sve znamo
kad hala pita ne znamo

u gepeku sacma WG k'o Alabama
Eno sad, znamo pa ne znamo... Baš zločesto.
I Obama sjebo bi se
kad bi se druzio s' nama
ama ba nacine ne biram
testerom rezem debila
Image
Bla, bla, bla...
Image
pussysmoke

#1057 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:18, edited 1 time in total.
dale cooper

#1058 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Bloo wrote:Jbg kad bi preveli na naški one stranjske hip hop, rock, punk...et cetera pjesme...ne bi sve zvučale bolje od ovog. :mrgreen:
Nije dvojba da ima debilnih tekstova i u stranoj muzici. Samo gledajući ovaj tekst gore, ova dvojica kao da su odlučili
iskoristiti sve najgore klišeje gangsta rapa u jednoj pjesmi. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1059 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Bloo wrote:Jbg kad bi preveli na naški one stranjske hip hop, rock, punk...et cetera pjesme...ne bi sve zvučale bolje od ovog. :mrgreen:
Nije dvojba da ima debilnih tekstova i u stranoj muzici. Samo gledajući ovaj tekst gore, ova dvojica kao da su odlučili
I samo amateri ostavljaju na Igmanu.
Ostavi se tmao kod braće Srba na TRebeviću ba :mrgreen:
pussysmoke

#1060 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:17, edited 1 time in total.
dale cooper

#1061 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
I samo amateri ostavljaju na Igmanu.
Ostavi se tmao kod braće Srba na TRebeviću ba :mrgreen:
I ono "my nigga". :roll: :lol: Niste afro-amerikanci uhljupi jedni. :D
pussysmoke

#1062 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:17, edited 1 time in total.
dale cooper

#1063 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Ma nije problem što su bijeli reperi, nisu jedini. Ali kad ovako u pjesmi sasvim random nabace gomilu gluposti koje vrište
seksizmom, glorificiranjem nasilja i kao šlag na vrlo neukusnu tortu...rasizmom, onda je to zabrinjavajuće sranje. :-)
Point.

#1064 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Vidi gengstera obijaju granape i to im furka :lol:... I to je nekom kvalitetna muzika?

Iskreno, najiskrenije, žalim ljude koji gotive ovakva sranja i to smatraju kvalitetom, ti ljudi su sa muzikom na vi.

Sa dva dlana, dva gana obijam granap, zajeban sam lik, brada mi do mema, na licu Gucci krema, tange mi na guzi, kujo za qurac me pomuzi, ja i moi bruda Corelli Buba, na autotunu muzika nam truba, brojimo golemi keš, na nama Gucci gangsta veš, Skenderija je puna, rokerima je vuna, dedo bjež' mi s' očiju, kad u granap bahnemo, našmrkani kokainom i kvalitetnim vinom, dedo se sasro sav, malen je ko mrav, kad ga Jala pogleda sa svoj gan, kalaš mu u gepeku, u Audi hepeku, Alabama bruda moj, nisam sav svoj, Buba ode skinut bijele Gucci tange, dođite na parti biće saso mange.

Riječ! 8)
cassius

#1065 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

Point. wrote:Vidi gengstera obijaju granape i to im furka :lol:... I to je nekom kvalitetna muzika?

Iskreno, najiskrenije, žalim ljude koji gotive ovakva sranja i to smatraju kvalitetom, ti ljudi su sa muzikom na vi.

Sa dva dlana, dva gana obijam granap, zajeban sam lik, brada mi do mema, na licu Gucci krema, tange mi na guzi, kujo za qurac me pomuzi, ja i moi bruda Corelli Buba, na autotunu muzika nam truba, brojimo golemi keš, na nama Gucci gangsta veš, Skenderija je puna, rokerima je vuna, dedo bjež' mi s' očiju, kad u granap bahnemo, našmrkani kokainom i kvalitetnim vinom, dedo se sasro sav, malen je ko mrav, kad ga Jala pogleda sa svoj gan, kalaš mu u gepeku, u Audi hepeku, Alabama bruda moj, nisam sav svoj, Buba ode skinut bijele Gucci tange, dođite na parti biće saso mange.

Riječ! 8)
Rekao si svoje misljenje. Okej.
Sljedece javljanje si vec naporan.
Hakiz

#1066 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hakiz »

cassius wrote:
Point. wrote:Vidi gengstera obijaju granape i to im furka :lol:... I to je nekom kvalitetna muzika?

Riječ! 8)
Ali, nemoj se ljutiti. Point samo poentira.

Podsjeti me ova tema na sljedeće. Sa lijeve strane kao što se vidi tekst nastao radom 6 tekstopisaca i 6 producenata. Sa desne strane uradak jednog tekstopisca i jednog producenta:

Image

Naraavno, ovo je zezancija. Ali nije daleko od istine...
pravac

#1067 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pravac »

who ran dis madafaka
Ommadawn

#1068 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

pussysmoke wrote:
Tike tike tacke
spremni smo za pljacke
pucacemo cim vidimo
da vadite znacke

Ovo su pistolji niklovani
nisu pracke
mi smo maskirani
i sunjamo se ko macke

Nosim mrtvu osobu kroz sobu
cekamo da nas prozovu
ubicemo cerku bossovu tu na Kosovu

:shock:

duga na prozoru ima da bude zajebano

Moju pusku daj je vamo
drive by sa jaranom
udjem u granap ja i Jala
s dva gun-a u dva dlana

Gazite nama sakama
nama SWAG drama Alabama
nemoj me nikad cinkati
ja ono mislio fin kad ti

Ti si mala klinka sminka
sto se voli sminkati
Corelli G necete zivi ostat'
nebo posivilo je

Ko je li boje su
tange u trebe tvoje
kako je plesati u dvoje
saljemo u krug dvije dzoje

I dvije stoje flasa Jacka pijemo je
reci sta ima ne vidim te od dima
onaj Cora je
mjesavina vina i kokaina
Mješavina vina i kokaina, a pljačka granape? :lol:
Ja vladam vremenom
mijenja se klima bude zima
G-Recordz hladno snima
misle da smo tim Eskima
Ne vladaš kmico, zna se ko vlada vremenom! Kale Gospodar vremena:

Ovo je sedma vjestina flow
ima da mi dina u meni srce ne kuca
ja sam siva masina
sam vojnik prvog cina
ki' nabrijana vagina
moja Jasmina ima dupe ko Adriana Lima

Rolamo kombi 2 druga
s par bombi svuda
k'o zombi izlazim
da te zarobim stani

Otvori vrata, trpaj levata
my nigga stavim mu kesu na glavu
odvescemo ga na Igman
ostavimo te zavezanog

Kujo mi se ne zezamo
dobro si cuo sve znamo
kad hala pita ne znamo

u gepeku sacma WG k'o Alabama
Eno sad, znamo pa ne znamo... Baš zločesto.
I Obama sjebo bi se
kad bi se druzio s' nama
ama ba nacine ne biram
testerom rezem debila
Image
Bla, bla, bla...
Ovaj.... Mislim....hmmm....
Šta je pisac htio reći? Šta?
Te pljačkanje granapa, te vozanje u kombiju, te nešto zna al ne zna, te nekome će nekoga ubiti na Kosovu...
I šte je poenta na kraju ovih pjesama???
Ommadawn

#1069 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Nema bona dvojbe niti sumnje da pun kurac stranih pjesama ne valjaju pišljiva boba, ma kojem žanru pripadali.
Logovan

#1070 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Point. wrote: Sa dva dlana, dva gana obijam granap, zajeban sam lik, brada mi do mema, na licu Gucci krema, tange mi na guzi, kujo za qurac me pomuzi, ja i moi bruda Corelli Buba, na autotunu muzika nam truba, brojimo golemi keš, na nama Gucci gangsta veš, Skenderija je puna, rokerima je vuna, dedo bjež' mi s' očiju, kad u granap bahnemo, našmrkani kokainom i kvalitetnim vinom, dedo se sasro sav, malen je ko mrav, kad ga Jala pogleda sa svoj gan, kalaš mu u gepeku, u Audi hepeku, Alabama bruda moj, nisam sav svoj, Buba ode skinut bijele Gucci tange, dođite na parti biće saso mange.

Riječ! 8)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zomri

#1071 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Jel vi shvatate da su ovo pjesme iz faze kad su bili reperi i da nema veze sa ovim što sad rade?
studiorum_tuzlaensis

#1072 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by studiorum_tuzlaensis »

:D kalaš u gepeku je izašao 2013. godine, danas je 2018.

Biće to još bolje.

2016

2016

2017

2017

2017

2018
dust71000

#1073 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dust71000 »

.
Ommadawn

#1074 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

zomri wrote:Jel vi shvatate da su ovo pjesme iz faze kad su bili reperi i da nema veze sa ovim što sad rade?
Jah, fakat.
Oni su ono inovativni, jelde?
Point.

#1075 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

cassius wrote:

Riječ! 8)
Ne mrzi igrača bruda, mrzi igru.
Post Reply