Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post Reply
GeeTnT

#1051 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by GeeTnT »

Connaisseur Karlin wrote:
GeeTnT wrote:Nazivanje djeteta sa „kopile“ moglo se cuti samo od idiota, a i ti idioti su znali da se takvim nazivom moglo nazvati dijete kojem se nije znao ko mu je otac...to mijesat sa djecom iz „mjesovitih brakova“ moze samo zlonamjeran i totalno bolestan lik.
a zasto je bilo prihvaceno da se tako zove djete kojem je otac bio nepoznat , eto meni se gadi svaka osoba jer koristi doticnu rijec za bilo koga
..zasto mene qvotas?
Connaisseur Karlin

#1052 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Connaisseur Karlin »

GeeTnT wrote:
GeeTnT wrote:Nazivanje djeteta sa „kopile“ moglo se cuti samo od idiota, a i ti idioti su znali da se takvim nazivom moglo nazvati dijete kojem se nije znao ko mu je otac...to mijesat sa djecom iz „mjesovitih brakova“ moze samo zlonamjeran i totalno bolestan lik.
a zasto je bilo prihvaceno da se tako zove djete kojem je otac bio nepoznat , eto meni se gadi svaka osoba jer koristi doticnu rijec za bilo koga
..zasto mene qvotas?
obrazlozila sam , naravno da mi je zasmetalo u tvojoj izjavi , jer tebi je bilo nomrlano necije djete nazvati kopiletom, jer mu je otac nepoznat :)
GeeTnT

#1053 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by GeeTnT »

GeeTnT wrote:"]

..zasto mene qvotas?
obrazlozila sam , naravno da mi je zasmetalo u tvojoj izjavi , jer tebi je bilo nomrlano necije djete nazvati kopiletom, jer mu je otac nepoznat :)
..jesi li ti prehladjena? Kome je normalno takvu gadost govorit? Haj issss od mene...
Connaisseur Karlin

#1054 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Connaisseur Karlin »

ako se nesto moglo, ne znaci da je bilo prihvatljivo :)
GeeTnT

#1055 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by GeeTnT »

ako se nesto moglo, ne znaci da je bilo prihvatljivo :)
..nije bilo zakonom kaznjivo, a zasto? eee to je posebna tema u kojoj sigurno necu sudjelovati.

PS. Okani me se ziva bila jer svaki put dobijem osip odgovarajuci na pitanja koja veze s vezom nemaju.
mirza_15

#1056 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by mirza_15 »

Najjaci dio teme kada forumski puk, koji se zalaze za apsolutnu slobodu govora, nadje uvrijedjen i zagalami "banujte ga, banujte ga!" :mrgreen:

Meni zao onog karikaturiste iz Njemacke sto dobi otkaz.
dezurni_ucenik

#1057 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by dezurni_ucenik »

piupiu wrote:

Možda ti neki amidža, daidža, GeeTnT, neko... ispriča kako su mladi Bošnjaci tada demonstrirali iz solidarnosti prema Vijetnamu; za demokratizaciju; za slobodnije i autentičnije društvo; !

jel vako bilo na demonstracijama za vijetnam

piupiu

#1058 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by piupiu »

dezurni_ucenik wrote:
piupiu wrote:

Možda ti neki amidža, daidža, GeeTnT, neko... ispriča kako su mladi Bošnjaci tada demonstrirali iz solidarnosti prema Vijetnamu; za demokratizaciju; za slobodnije i autentičnije društvo; !

Imaš neko konkretno pitanje? Nije tako bilo. Bilo je marisane i oduzimanja pasoša, pa nakon toga, na LBVIEWevo veliku žalost, raja nisu mogla odletiti za Woodstock da slušaju progresivnog Hendrixa, umjesto sranja od Indexa.
insomnia78

#1059 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by insomnia78 »

E cuj marisane. Vlast podrzavala Ameriku u Vijetnamu? :lol:
General War

#1060 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

mirza_15 wrote:Najjaci dio teme kada forumski puk, koji se zalaze za apsolutnu slobodu govora, nadje uvrijedjen i zagalami "banujte ga, banujte ga!" :mrgreen:

Jos smjesniji je drugo dio puka koji se slaze za medijski mrak zeli da koristi pravo slobode govora kroz najnize nacine komunikacije na drugom mediju ( forumu)...a ovi ko ti to ne primjete :mrgreen:
dezurni_ucenik

#1061 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by dezurni_ucenik »

piupiu wrote:
dezurni_ucenik wrote:
piupiu wrote:

Imaš neko konkretno pitanje? Nije tako bilo. Bilo je marisane i oduzimanja pasoša, pa nakon toga, na LBVIEWevo veliku žalost, raja nisu mogla odletiti za Woodstock da slušaju progresivnog Hendrixa, umjesto sranja od Indexa.

ja ba, bili protiv tog sistema, dan kasnije postali dio sistema. Sta fali Hendrixu ne kontam :D
Bloo
Globalna šefica

#1062 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Bloo »

piupiu wrote:raja .
Ako ikada dodes u priliku...divan Nesin rad

http://www.academia.edu/26544865/Raja_- ... _življenja
piupiu

#1063 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by piupiu »

dezurni_ucenik wrote:ja ba, bili protiv tog sistema, dan kasnije postali dio sistema. Sta fali Hendrixu ne kontam :D
Moram priznati da ne kontam ironiju. Ko je bio protiv sistema, pa sa sistemom? Djeca su se solidarisala sa Vijetnamcima jer ih je sistem učio da se solidarišu sa potlačenima. Znaš li ti koliko je bilo studenata iz Palestine u Jugoslavije? Iz raznih zemalja nesvrstanih? A zaustavljali su ih jer su htjeli da idu tamo. Hendrixu ne fali ništa. Kao ni Indexima. Koji su svemirci domaće muzike svoga vremena. Al' eto... kaže ovaj velegradjanin da je to pičkin dim.
dezurni_ucenik

#1064 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by dezurni_ucenik »

piupiu wrote:
dezurni_ucenik wrote:ja ba, bili protiv tog sistema, dan kasnije postali dio sistema. Sta fali Hendrixu ne kontam :D
Moram priznati da ne kontam ironiju. Ko je bio protiv sistema, pa sa sistemom? Djeca su se solidarisala sa Vijetnamcima jer ih je sistem učio da se solidarišu sa potlačenima. Znaš li ti koliko je bilo studenata iz Palestine u Jugoslavije? Iz raznih zemalja nesvrstanih? A zaustavljali su ih jer su htjeli da idu tamo. Hendrixu ne fali ništa. Kao ni Indexima. Koji su svemirci domaće muzike svoga vremena. Al' eto... kaže ovaj velegradjanin da je to pičkin dim.

pa vala iskreno, bilo je i meni drazih i boljih grupa od indexa.
furlan

#1065 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by furlan »

piupiu wrote:
insomnia78 wrote:Pa kako li ni jedan Momir iz zelje za eksperimentisanjem i pobunom ne dade djetetu ime Sabahudin
Jesu l' tebi promijenili ime? Da bi napredovao u društvu i što si 'morao'?
Pa bio Zoran, a onda kad je dosla sloboda post'o Sabahudun i otada sve ko po loju. :-)
mirza_15

#1066 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by mirza_15 »

General War wrote:
mirza_15 wrote:Najjaci dio teme kada forumski puk, koji se zalaze za apsolutnu slobodu govora, nadje uvrijedjen i zagalami "banujte ga, banujte ga!" :mrgreen:

Jos smjesniji je drugo dio puka koji se slaze za medijski mrak zeli da koristi pravo slobode govora kroz najnize nacine komunikacije na drugom mediju ( forumu)...a ovi ko ti to ne primjete :mrgreen:
Ja ne vidim da se ti najnizi nacini komunikacije koriste na ovoj temi, a kada se koriste na forumu budu sankcionisani. Isto tako je i Dezulovic dobio ban od 7 dana, a on se naljutio i poslije povratka iz banovica odlucio da nece vise da se igra. Sve dok ne shvatimo da uvreda nije primjeren nacin komunikacije, mada biva sa ushicenjem prihvacena kod istomisljenika, desavace se ovakvo licemjerno svrsavanje kada se sukne nekom drugom, a onda plac kada se sukne njima. Da ne postoji apsolutna sloboda bez odgovornosti za izreceno, najbolje svjedoce pravila ovog foruma ili taj Nijemac sto dobi otkaz zbog karikature.
piupiu

#1067 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by piupiu »

dezurni_ucenik wrote:
piupiu wrote:

pa vala iskreno, bilo je i meni drazih i boljih grupa od indexa.
I meni, jer to nije moj generacijski bend. Al' to ne znači da su Indexi sraaaaanje. Poenta je da su oni kroz svirke Indexa, Kodeksa i ostalih slušali Hendrixe, Beatlese, Stonese.... jbg, nije bilo MTV-ija i kablovske... već bilo na Radio Luxemburgu i po igrankama. Na stranu uloga pojave tih bendova u transformaciji društva... ili naopako, šta je njihova pojava simbolizirala...
Last edited by piupiu on 14/06/2018 21:40, edited 1 time in total.
piupiu

#1068 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by piupiu »

Bloo wrote:
piupiu wrote:raja .
Ako ikada dodes u priliku...divan Nesin rad

http://www.academia.edu/26544865/Raja_- ... _življenja
Aaaaa, dobro izgleda. Hvala! Samo je sadržaj u downloadu, moraću potražiti.
Hajvan

#1069 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Hajvan »

mirza_15 wrote:
General War wrote:

Ja ne vidim da se ti najnizi nacini komunikacije koriste na ovoj temi, a kada se koriste na forumu budu sankcionisani. Isto tako je i Dezulovic dobio ban od 7 dana, a on se naljutio i poslije povratka iz banovica odlucio da nece vise da se igra. Sve dok ne shvatimo da uvreda nije primjeren nacin komunikacije, mada biva sa ushicenjem prihvacena kod istomisljenika, desavace se ovakvo licemjerno svrsavanje kada se sukne nekom drugom, a onda plac kada se sukne njima. Da ne postoji apsolutna sloboda bez odgovornosti za izreceno, najbolje svjedoce pravila ovog foruma ili taj Nijemac sto dobi otkaz zbog karikature.
:thumbup:
General War

#1070 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

mirza_15 wrote:
General War wrote:

Pa jedno ne vidis a drugo vidis i sto nema...zato je Boris i bio banovan od takvih, zato sto si samo jedno gledao...
piupiu

#1071 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by piupiu »

insomnia78 wrote:E cuj marisane. Vlast podrzavala Ameriku u Vijetnamu? :lol:
Ma, ja, ba. Vlast podržavala Ameriku u Vijetnamu. Buahahhahahhahahhahahhahahhahhahahhahahha. Jes' smiješno. Ahahhahahhahahhaha. :pisnula: :pisnula: :pisnula: Sjoooooooo, ocam'!!!! :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska ... g-sistema/
insomnia78

#1072 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by insomnia78 »

Zar nije bila rijec o solodrnosti sa Vijetnamom?
LBVIEW

#1073 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by LBVIEW »

piupiu wrote:
Aaaa. Ovo nešto na moj račun, čini mi se. Hm. Rekla bih da se malo više čita, da bi neke kulturološke reference vjerovatno bile razumljivije i ne bi izazivale ovako površna čitanja. Na primjer, to o Indexima, kao neka izolovana ideja o nekakvoj 'urbanosti'. :) 'Urbanost' je, btw, izraz koji su izmislili papci. Vidjeti pod Rambo Amadeus, album "Hipishizik Metafizik". A možeš i pod nekom lokalnom antropološkom studijom. :)

Evo, GeeTnT kaže da je i on, vjerovatno, išao na svirke Indexa s mojim roditeljima, pa kontam možda je i on šezdesetosmaš, i možda ti objasni šta je sve to zajedno (roditelji sezdesetomaši, buntovnici, hipici, hodaju po koncertima, slušaju progresivni rok iz sopstvene avlije gdje ih sistem ne tlači da mijenjaju imena) značilo. Kako se bunila i na sve moguće načine kontrirala i eksperimentisala jedna generacija koja se nije dala ukalupiti društvenim očekivanjima, i zašto njihovo davanje netradicionalnih imena djeci nije imalo nikakve veze s komunističkom prisilom, odnosno s potlačenošću u komunističkom sistemu, kao što je na dotičnoj temi u dotičnom nizu postova na koji sam ja tada replicirala, tvrdio Sveti hAZNADAR. To što jedno takvo pominjanje kod nezainteresovaniih za činjenice izaziva kulturološke konvulzije pripiši neznanju i predrasudama.

Laž je, dakle, da su Bošnjaci od 1878. stalno bili prisiljeni sjediti u zapećku društva, gdje su tužno iščekivali vjerske i ine slobode čitajući Kur'an, da ti i tu metaforu ponovim, kad si se i nje sjetio; ljudi su živjeli svoje tekuće živote, a generaciji mojih roditelja jugoslovensko društvo je bilo prirodno i njihovo, a ne 'strano, nametnuto stanje' u kojem su djeci morali mijenjati imena da bi napredovali. Laži treba raskinkavati. A i spinove o tome kako taj kontrast iz mog posta predstavlja pisanje o 'zaostalim bliskoistočnim kulturama'.

Treba čitati ozbiljne, a ne forumske istoričare, sociologe, hroničare; treba uzeti Filandru u ruke, i Kamberovića, možeš i Mahmutćehajića, pa iz njih iščitati neke stvari koje se ne uklapaju u svakodnevne mitomanske narative, da ti forumski postovi ne bi izazivali svekoliku zbunjenost i da ne bi bez veze hinjio razumijevanje, kad zapravo ne razumiješ. Treba pročitati nekada nešto otvorenog uma, bez da si unaprijed okvalifikovao sagovornikovu namjeru. Možeš nekada i pitati šta je neko mislio reći postom, ako ti se ne gadi. Naše se društvo i raspada zbog uvjerenosti u svoju nepogrješivost i svekoliku pamet, dok nam se najobičniji asfalt diže pod nogama nakon prve kiše.

Možda ti neki amidža, daidža, GeeTnT, neko... ispriča kako su mladi Bošnjaci tada demonstrirali iz solidarnosti prema Vijetnamu; za demokratizaciju; za slobodnije i autentičnije društvo; pa čak i za veće religijske slobode u jugoslovenskom društvu, i kako je njihovo buntovništvo prodiralo u sve pore njihovog života. Možda ti tada neke paralele postanu jasnije, možda i ova kvazi-historija, koja se velikodušno i nekritički prosipa po forumu, a u kojoj Bošnjaci sve vrijeme sjede u zapećku jugoslovenskog društva i pate u tišini tlapeći za slobodom, dok im drugi mijenjaju imena i odlučuju o njihovim životima, postane manje atraktivna. A možda i ne. Ko zna.

Ali, eto, hvala ti što si me sjetio ovim dubokosmislenim moralnim zgražavanjem nad mojom malogradjanštinom, i nadasve informativnim osvrtom o Hendrixu, Morrisonu [sa dva rr, ne sa dva s] i Zeppelinima. Živio!
Hvala na ispravci, sljedeci tekst ide prvo tebi na korekturu.
Sto se razumijevanja tice, mozez ti sada pisati i eseje u svom raskosu svog intelekta, samo si u trenutku slabosti bila vise nego jasna, tako da ona opaska o izlijevu malogradjastine mjeseca na forumu i dalje stoji. Da sam samo ja ovakav zbunjen, nepismen i neuk u pitanju pa i nekako, no i puno pismeniji likovi se valjaju od smijeha. Sto ne priznas da si se provalila, ovako samo tones dublje, zar ne spomenu nuznost kritickog preispitivanja, te "pogubnost uvjerenja u sopstvenu nepogrijesivost i svekoliku pamet"? :D
A samopuravno buntovnistvo me stvarno nasmija. :lol:
piupiu

#1074 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by piupiu »

LBVIEW wrote:Hvala na ispravci, sljedeci tekst ide prvo tebi na korekturu.
Sto se razumijevanja tice, mozez ti sada pisati i eseje u svom raskosu svog ntelekta, samo si u trenutku slabosti bila vise nego jasna, tako da ona opaska o izlijevu malogradjastine mjeseca na forumu i dalje stoji. Da sam samo ja ovakav zbunjen, nepismen i neuk u pitanju pa i nekako, no i puno pismeniji likovi se valjaju od smijeha. Sto ne priznas da si se provalila, ovako samo tones dublje, zar ne spomenu nuznost kritickog preispitivanja, te "pogubnost uvjerenja usopstvenu nepogrijesivost i svekoliku pamet"? :D
A samopuravno buntovnistvo me stvarno nasmija. :lol:
E pa baš mi je drago da si prepoznao moj raskošni intelekt. A sad - sikter, iz malogradjanske perspektive. :) :kiss:

Last edited by piupiu on 14/06/2018 23:43, edited 1 time in total.
John Cleese

#1075 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by John Cleese »

insomnia78 wrote:Pa kako li ni jedan Momir iz zelje za eksperimentisanjem i pobunom ne dade djetetu ime Sabahudin
Kako - ni jedan?
Znam ih ja koliko hoces sto su dali djetetu ime Zoran :| :D
Post Reply