Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
todd_smith

#1051 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Pandakonda wrote:
VenomousV wrote:Nije bas spoiler al' eto more i bit:

Dobro, al' sto Carol Denvers mora biti lezbejka? :-)
Ako misliš na frizuru to je urađeno da bude što sličnija iz stripa :-D

Dobar film, bilo je onako kako su i rekli, prvi film je bio Thanosov dok je ovaj pripao Avengerima. A za ovo navijanje tokom filma mislim da je to više stvar zapadnih država (pogtovo Amerike) i sada je zahvatilo i nas. Dok sam ja gledao film samo je mlađa raja pljeskala i navijala, na njima se tacno vidi da je to ova nova generacija koja je "amerikanizirana" :D
Ni ja ne kontam odakle ovo za lezbejku, osim ako ne misli zbog friza ako je tako znaci Naida Kundurovic je lezbejka godinama :lol:

Identicna iz stripova, jos onaj sal ima

A - Force sa zenama je bilo isto ikonska scena

I mislim da su odlicno uradili da najave nove Avengerse sa onom relej trkom sa rukavicom tj

Spider Man - Black Panther - Cpt Marvel

Film ima toliko scena iz stripova koje su legendarne da je prejjako

Cpt sa Mjolnirom, “Avengers Assemble” onda u liftu Hail Hydra ma vrh film...
Averus

#1052 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

todd_smith wrote:
Pandakonda wrote:

Dobar film, bilo je onako kako su i rekli, prvi film je bio Thanosov dok je ovaj pripao Avengerima. A za ovo navijanje tokom filma mislim da je to više stvar zapadnih država (pogtovo Amerike) i sada je zahvatilo i nas. Dok sam ja gledao film samo je mlađa raja pljeskala i navijala, na njima se tacno vidi da je to ova nova generacija koja je "amerikanizirana" :D
Ni ja ne kontam odakle ovo za lezbejku, osim ako ne misli zbog friza ako je tako znaci Naida Kundurovic je lezbejka godinama :lol:

A - Force sa zenama je bilo isto ikonska scena

I mislim da su odlicno uradili da najave nove Avengerse sa onom relej trkom sa rukavicom tj

Spider Man - Black Panther - Cpt Marvel

Film ima toliko scena iz stripova koje su legendarne da je prejjako

Cpt sa Mjolnirom, “Avengers Assemble” onda u liftu Hail Hydra ma vrh film...

De sacekaj 7 dana od premijere, pa onda pisi spoilere jbg, ima raje koja nisu gledala jos :)
Pandakonda

#1053 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Pandakonda »

Dođu na temu prije nego što su gledali film i kukaju za spojlere :-)
Gandalf

#1054 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Gandalf »

tako je i na GOT-u :lol:
kakavdanakneiskustvu

#1055 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by kakavdanakneiskustvu »

Pandakonda wrote:Dođu na temu prije nego što su gledali film i kukaju za spojlere :-)
:lol: :lol: :thumbup:
todd_smith

#1056 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Averus wrote:
De sacekaj 7 dana od premijere, pa onda pisi spoilere jbg, ima raje koja nisu gledala jos :)
Nadovezao se na komentar o spoilerima.

A i takodjer ovo sto su iznad komentarisali.
Averus

#1057 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Pandakonda wrote:Dođu na temu prije nego što su gledali film i kukaju za spojlere :-)
Tema nije Avengers: Endgame, nego MCU
Film je izasao prije koji dan, dakle sve i da je ta tema, nije fino pisati najvaznije detalje iz filma makar prvih 7 dana
Za serije vrijedi 24h

@todd ma ja sam gledao film prvu noc, nego detalje si spomenuo, pa kontam makar ofarbaj da ljudi preskoce ako ne zele spoilere jbg
VenomousV

#1058 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by VenomousV »

todd_smith wrote:
Pandakonda wrote:

Frizura je imala uticaja, bez obzira sto je iz stripa. Ali ne samo to, sve mi mirise na to da ce biti lezbejka. U posljednje vrijeme ne moze biti strong female charcter i to OP kao ona a da ne bude gej :roll: Ic anojing ez fak... a ja bih je nesto voljela vidjeti sa Thorom :D Generalno, ima mi previse musku energiju.
A Naida Kundurovic, suska se po kuloarima da je gej ili barem bi, pa eto vidi :roll: (samo da razjasnim, zenska je meni super, i ko co'jek i fizicki)

Btw kad se ispostavi da je Carol Denvers lezbejka I called it :run:
Pandakonda

#1059 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Pandakonda »

Averus wrote:
Tema nije Avengers: Endgame, nego MCU
Film je izasao prije koji dan, dakle sve i da je ta tema, nije fino pisati najvaznije detalje iz filma makar prvih 7 dana
Za serije vrijedi 24h

@todd ma ja sam gledao film prvu noc, nego detalje si spomenuo, pa kontam makar ofarbaj da ljudi preskoce ako ne zele spoilere jbg
Sve to stoji brate ali je prosta logika da će se samo o Endgame pisati ako je to trenutno aktuelan film
todd_smith

#1060 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

VenomousV wrote: Frizura je imala uticaja, bez obzira sto je iz stripa. Ali ne samo to, sve mi mirise na to da ce biti lezbejka. U posljednje vrijeme ne moze biti strong female charcter i to OP kao ona a da ne bude gej :roll: Ic anojing ez fak... a ja bih je nesto voljela vidjeti sa Thorom :D Generalno, ima mi previse musku energiju.
A Naida Kundurovic, suska se po kuloarima da je gej ili barem bi, pa eto vidi :roll: (samo da razjasnim, zenska je meni super, i ko co'jek i fizicki)

Btw kad se ispostavi da je Carol Denvers lezbejka I called it :run:
Izvini ako ce da zvuci kao uvreda jer nije namjera ali ako ti je zbog friza to neki hint onda je to najgluplja teorija koju sam ikada cuo. Ali ikada. :lol:

I da, kontali su Thorom da je stave tj bilo je price u bezi toga ali sa obzirom da nikada nisu ni zavrsili Black Widow i Hulk romansu nisu zeljeli jos jednu da ponavljaju

Takodjer u onoj sceni kada su hologrami, onaj i War Machine se pogledaju emotivno na trenutak jer je to najmjerno uradjeno jer su u stripovima bili u vezi
Averus

#1062 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Pandakonda wrote: Sve to stoji brate ali je prosta logika da će se samo o Endgame pisati ako je to trenutno aktuelan film
Realno, pisali o Betmenu, Supermenu, Shazamu, Wonderwoman (da, ništa od toga nije čak ni Marvel), čak spomenuli i Watchmen :roll:

Ne tjeram ja tebe sad da edituješ post, ne moraš. Samo eto, mislim da nije fer i znam da bi i meni bilo krivo da uletim na temu na kojoj generalno niko nikome ništa ne spoila i naletim na post koji spominje ključne scene iz filma. :zoka:

EDIT:

Ja tokom prvih ~7 dana pišem ovako:

blablablabla SPOILER: Glavni lik upao u kanalizaciju KRAJ-SPOILERA blablablabla
i onda se niko ne ljuti, a konverzacija se nastavlja u pravom smjeru :)

A @VV je spomenula da je cpt Marvel lezbejka, ne samo zbog frizure, nego zato što je bilo govora o toj mogućnosti. Čak su neki izvukli "naznake" (tj teorije) da će pomiješati njenu priču sa onom od Phyla-Vell iz stripova, pa da mogu da od nje naprave bi-sexual ili homosexual female lead. Pogotovo nakon što je u DC-u dosta likova iz serija (Arrow, Flash, Supergirl, LoT) pripadnici LGBT. Očekivalo se da će Marvel pokazati svoju raznovrsnost ubacujući više likova koji su drugih boja kože, seksualnosti itd., pa je to naravno odvuklo spekulacije u pravcu cpt Marvel lezbejke, Miles Morales Spider-Man-a, kao i ženske varijante Thor-a.

Nije ni to ispravno, ali mogu razumjeti zašto :D
Gandalf

#1063 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Gandalf »

ovdje se raja bavi čak i frizurama Cpt. Marvel :lol: mahaluše sa dna kace :lol:

u redu je biti fan ali ne treba se ni pretjerivati, to je samo film, ostanite cool
MarlboroGold

#1064 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Odgledao sam Endgame. Infinity War je ipak bolji, no Endgame je svakako filmčina.
Spoileri:
- Hail Hydra u liftu. Prejebena scena.
- CA vs CA
- Svi Starkovi momenti - od početka na brodu, konflikta hoće li avengerima pomoći ili ne do odlučnog Starka do kraja filma. Očekivao sam njegovu smrt. Robert Downey JR je jednostavno rođen za tu ulogu. Ono što je Ledger bio kao Joker to je on kao Ironman, a usudiću se reći i još bolji. Ljestvica je visoko postavljena i mislim da boljeg od njega nikad neće naći. Ovaj film gledam kao da je tribute, tj. zahvalnica Evansu i pogotovo RDJ-u na svemu do sad jer su glumili u najviše MCU filmova... tako mi se činilo svo vrijeme.
- Kapetan sa mjolnirom... još u jednoj sceni uzeo sjekiru pa Thor mu reče ne ne tebi ide ovo manje oružje :lol:
- Za mene ubjedljivo najbolja scena - osveta Scarlet Witch. Nevjerovatna scena puna emocije. Jedino je ona Thanosa mogla dokrajčiti da nije naredio da pucaju iz svemirskog broda. Čak mu ni Captain Marvel nije toliko parirala kao SW.
- Thor sa pivskom stomačinom. Oplako sam :lol:
- Žene MCU na kraju kad su krenule u napad. Još jedan tribute... šteta samo što je BW morala umrijeti...
- Endgame verzija Hulka mi nikako nije legla... očekivao sam da će biti onaj stari na neki način i da će se moći oduprijeti Thanosu, kad ono bezveze Banner Hulk. Mogli su čak nekako ubaciti i Worldbreaker Hulka.
- Sva sreća pa Captain Marvel nije bilo puno u filmu. Možda nekih 10-15 minuta ukupno. Više ne bi bilo fer prema glumcima i glumicama koji su već duži niz godina u MCU filmovima.
Last edited by MarlboroGold on 28/04/2019 00:16, edited 3 times in total.
VenomousV

#1065 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by VenomousV »

todd_smith wrote:
Izvini ako ce da zvuci kao uvreda jer nije namjera ali ako ti je zbog friza to neki hint onda je to najgluplja teorija koju sam ikada cuo. Ali ikada. :lol:

I da, kontali su Thorom da je stave tj bilo je price u bezi toga ali sa obzirom da nikada nisu ni zavrsili Black Widow i Hulk romansu nisu zeljeli jos jednu da ponavljaju

Takodjer u onoj sceni kada su hologrami, onaj i War Machine se pogledaju emotivno na trenutak jer je to najmjerno uradjeno jer su u stripovima bili u vezi
Haj' opet procitaj sta sam napisala
Mark my words, ispostavice se da sam pogodila garantovano. Ako se kojim cudnim cudom dogodi da nisam upravu my bad, ali u posljednje vrijeme se sve cesce ubacuju LGBTQIA likovi, eto cak ima price o prvoj takvoj Disney princezi a i MCU je pod Disneyem :D
spree

#1066 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by spree »

Image :mrgreen:
MarlboroGold

#1067 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

S obzirom da je Marvel u stripovima ozbiljno krenuo stopama LGBTQ(i ostalo) od 2013-e sa Young Avengers i da sve aktivnije forsiraju žene da budu glavne junakinje za očekivati je da će to biti tako i u filmovima. Meni ne smeta... sam nek nije neprirodno i agresivno kao što DC radi sa Legends of Tomorrow serijom. Ono je negledljivo.
Pandakonda

#1068 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Pandakonda »

MarlboroGold wrote:S obzirom da je Marvel u stripovima ozbiljno krenuo stopama LGBTQ(i ostalo) od 2013-e sa Young Avengers i da sve aktivnije forsiraju žene da budu glavne junakinje za očekivati je da će to biti tako i u filmovima. Meni ne smeta... sam nek nije neprirodno i agresivno kao što DC radi sa Legends of Tomorrow serijom. Ono je negledljivo.
Marvel se tu opekao jer se vidjelo da je prodaja stripova opala drasticno, tako da vjerujem da su naucili lekciju za filmove :-D
todd_smith

#1069 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

VenomousV wrote:
todd_smith wrote:

Haj' opet procitaj sta sam napisala
Mark my words, ispostavice se da sam pogodila garantovano. Ako se kojim cudnim cudom dogodi da nisam upravu my bad, ali u posljednje vrijeme se sve cesce ubacuju LGBTQIA likovi, eto cak ima price o prvoj takvoj Disney princezi a i MCU je pod Disneyem :D
I opet ponavljam cudno cudo o kojem ti pricas je osnovano na tome jer su joj frizuru promijenili u frizuru......koju vec godinama ima u stripovima...

Okej :lol:
komsinica_s_drugog

#1070 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by komsinica_s_drugog »

Odgledala End game sinoc 8-)

Kad ce bit ok da progovorimo, ja vise ne mogu da sutim, a nikom ni o cemu pisnut ne smijem?Ha nesto spomenem dobijem presjecajuci pogled da se ne izletim :cry:

Jao kakav film, kakav spektakl :okice:
KB9

#1071 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by KB9 »

dobar je film, blizu jako dobrom, al nista vise od toga, previse mi ima propusta i negativnog za nesto ovoliko ocekivano (i bitno jel)

previse muke da se ugodi danasnjem svijetu (pederi, feministkinje itd)
jedan lik usran do iznemoglosti, bas bolno za gledat
itd itd itd itd

sve u svemu dobar film al ni blizu samom vrhu filmova o superherojima, nazalost

kad budemo mogli pisat detaljnije javim se opet :)
komsinica_s_drugog

#1072 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by komsinica_s_drugog »

Koji je lik po tebi usran i gdje vidis ugadjanje lgbt-u?
Upozori da je spojler :evil:
KB9

#1073 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by KB9 »

thor je usran do iznemoglosti, od boga koji je samo u pogresno mjesto pogodio thanosa u proslom filmu do jebenog debelog pijanice koji se boji svega, ne moze meda nikom, niko ne vjeruje u njega dok on zbija sale a njegovim cekicima se razbacuju svi redom

bukvalno kad je prvi put uso u kadar reko sam jaranu gledaj lebovskog i dolazi scena gdje ga tako oslovljavaju fakticki

ovo drugo nema potrebe da ti navodim, svako ko je gledo film jasno vidi o kojim se scenama radi
MarlboroGold

#1074 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

I ja se pitam gdje je bilo ugađanje LGBT... barem ja nisam primijetio. Feminizam eventualno na kraju (kad su žene krenule u napad) i scena je odlično odrađena.
Tek će biti snimani filmovi u kojima će se to početi sve više forsirati i sigurno neće biti za svakog. Maloprije sam pročitao glasine da bi mogao biti snimljen avengers film samo sa ženama na čelu sa Captain Marvel. Mnoge feministkinje se žale što žene u Endgame nisu imale dovoljno screentime u poređenju sa muškim kolegama.
MarlboroGold

#1075 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Ni Hulk nije ništa bolji od Thora. Oba lika su usrali što se mene tiče.
Post Reply