Položaj žene u islamu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply

da li islamske šerijatske propise prema ženama, treba potpuno izbaciti iz naše tradicije?

da
72
55%
ne
59
45%

Total votes: 131

MarlboroGold

#1051 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: opet pogresno isnsitiras , jer se to jednsotavno ne podrazumijeva, jer mnoge zene su jednostavno naucene, submisivnost je nauceno ponasanje :D

temu sam otvorila prosli put, da upravo vidim kako i koliko vama smeta kritika, jer niste naviklli da istu :D

prestani mi govoririt sto da radim , ja to nikome ne radim
Uživam u babysittingu - stigao sam pročitati :lol:
Ma radi šta hoćeš. Već sam ti jednom rekao da trebaš biti spremna i popiti kritiku, a po reakcijama iste ti nikako ne leže i ne znaš šta ćeš sa njima :D
Odoh dok nisi počela galamiti :kiss:
Connaisseur Karlin

#1052 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote: opet pogresno isnsitiras , jer se to jednsotavno ne podrazumijeva, jer mnoge zene su jednostavno naucene, submisivnost je nauceno ponasanje :D

temu sam otvorila prosli put, da upravo vidim kako i koliko vama smeta kritika, jer niste naviklli da istu :D

prestani mi govoririt sto da radim , ja to nikome ne radim
Uživam u babysittingu - stigao sam pročitati :lol:
Ma radi šta hoćeš. Već sam ti jednom rekao da trebaš biti spremna i popiti kritiku, a po reakcijama iste ti nikako ne leže i ne znaš šta ćeš sa njima :D
Odoh dok nisi počela galamiti :kiss:
naravno da cu raditi sto hocu , neces mi ti govoriti sto da radim :-) :lol: to sto pises nije kritika, vc tvoja glupa potreba radi sujete :D
MarlboroGold

#1053 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by MarlboroGold »

Ma baš tako :lol:
Connaisseur Karlin

#1054 Re: da li je žena u islamu ponižena?

naravno, "bas tako" ,a da nije tako, danas bi zene jos uvijek pitale za dozvolu muskraca da kazu ono sto misle :D
sekerbay

#1055 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by sekerbay »

Connaisseur Karlin wrote:objasnila sa dovoljno
:D
Vic desetljeća :lol:
Najbolje je da se prođeš ovih diskusija.
Al haj, ako će te utješit, reći ću da imaš nekih kvaliteta koje bi trebala furat. :kiss:
Ramzess Veliki

#1056 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote:
Euridika wrote:
Bloo wrote:Slavensko-komunistickim-plemenskim....
:shock:
Wtf...Kazaze jesi li to ti?
Ne znam odakle da pocnem.
Od Tereze Skringer, AFZa,Marije Bursac, Roze fuckin Papo i Slave Blazevic... Toliko o komunizmu.

Mada je apsolutno pogresno povlaciti paralelu izmedu komunizma i religija, jer to nisu antipodi.
Komunizam je barem na papiru nudio jednakost spolovima.
Religije na papiru ne.
Počni odakle hoćeš, baš sam se nameračila da čitam. :D
:lol:
Nas dvije mozemo posvjedociti...kao jedan svjedok.
Witness me.....and me! To Valhalaa!
Meni je vikinska kultura i religija ono fakat cool ... zene sa sjekirama, tetovirane, zafrkane k'o i muskinje, nasekira je co'jk ona njega nasjekira I problem solved. E to je meni vrh ravnopravnosti. :D
Connaisseur Karlin

#1057 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Ramzess Veliki wrote: Meni je vikinska kultura i religija ono fakat cool ... zene sa sjekirama, tetovirane, zafrkane k'o i muskinje, nasekira je co'jk ona njega nasjekira I problem solved. E to je meni vrh ravnopravnosti. :D
Gdje si to procitao ?

ima i ovo:
Muslim writers of the period who visited Viking society were frequently astonished at the range of volition Scandinavian women enjoyed, especially the right to divorce their husbands. This testifies to the fact that however bad Norse women may have had it – and they certainly had it quite bad in many ways – women in various other societies of the period had it considerably worse.
Divorce was common, relatively easy, and could be initiated by either the man or the woman. If the woman initiated the divorce over some wrongdoing by her husband, she was entitled to significant monetary compensation from him to ensure that she had a means of providing for herself once she was single again.[3] So women who found themselves stuck in unhappy marriage arrangements at least had a way out.
:D
Gojeni H

#1058 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Gojeni H »

riverflow wrote:
U suštini se slažem s tvojim mišljenjem, iako je tema pitanje ponižavanje žene u islamu, općenito. Za nas je bitna bh. tradicija, i ona jeste drukčija u odnosu na druge, srećom po nas žene :)
Sada, kada govorimo o odnosu muškaraca i žena (bh. muslimana, vjernika), tu se prepliće više momenata: pomiješana tradicionalna ženska pokornost i muška (mužjačka) dominacija, sa savremenijim, liberalnijim (normalnim) trendovima muško-ženskih odnosa.
Sve se promijeni kad žena materijalno privrijedjuje, osamostaljuje se i stiče samopouzdanje, nema ucjenjivanja s muške strane. Možda baš zato mnoge muslimanke u svijetu nemaju ni osnovno obrazovanje, a kamoli da imaju neku profesiju da su zaposlene, ne daj bože, čisti satanizam :P )
Koliko je kod nas dobra muslimanka ako se ne pokriva, ako zaradjuje i očekuje ravnomjernu podjelu imovine? Mislim, meni lično nije briga i to me ne dotiče, ali živim u ovom našem okruženju tako da nije nebitno. Hoće li u dzehenem, s rajom?

Kad spomenu komuniste, sjetih se filma "Azra" Mirze drizovića i ove, možda baš za ovu temu zanimljive scene. Žene skinule feredze prije 70 godina! A evo opet ih stavljaju..što ti je politika ..

Feredza je tada skinuta nasilno. Danas je stavljaju dobrovoljno. :D Da nije sigurnosni problem, mozda bih to i podrzao kao vid izrazavanja gradjanske slobode. Niko nikome, u principu, ne bi trebao govoriti sta oblaciti, kojom bojom farbati kosu, kako se sisati itd.
Ovo je bilo - u principu ... naravno, postoje stvari prihvatljive ili ne odredjenom drustvu, sigurnosne zavrzlame, itd.

Nema u dzehenemu raje ... samo neprekidno lutanje polovicne svijesti o sebi ...

Mozda interesantno pitanje o polozaju zene medju prakticirajucim muslimanima, u drustvu uopste ... ?
Zene koje prakticiraju nosenje hidzaba (marame) npr., nerijetko imaju problema kod dobijanja posla.
Mozda ove zene nisu dovoljno zenstvene ili kul da bi na njih obratile paznju organizacije koje se bave pravima zena?
Sto se tice prava zene unutar porodice, u ovom slucaju muslimanske, mislim da su vise odredjena tradicijom nego vjerskim principima.
Obrezivanje zena, hvala Bogu, nije problem u Bosni. ... Ali ne bi bilo lose ovu praksu za svaku slucaj nazvati kriminalnim cinom, cisto da se zakonodavac ne opusta. :D

Daleko veci problem danas je vidjenje zene kao seksualnog objekta od strane pojedinih poslodavaca ili clanova drustva uopste, generalna neobavijestenost o rizicima abortusa, nesprovodjenje zakona o porodiljskom odsustvu, itd.
Ali da ne bude da kvarim zabavu, mozemo se iskljucivo skoncentrisati na islam i okolo-kole.
Gojeni H

#1059 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Gojeni H »

Irsar wrote:
U čemu je problem? Gore citirana bi da rasturi religiju i samu istinu pozivajući se na tobožnji "napredak" i "udaljavanje" od "zastarjelih i nazadnih" običaja, kao da istina može zastarjeti ili postati nazadna. Kao da običaji nisu bar refleksija istine, ako već ne i direktno bazirani na istinama.

Evo šta još kaže:
riverflow wrote:Ali šta sa ostalim, aktuelnijim pitanjima: pitanje naslijedja, slijepa poslušnost, pokrivanje..
U većini naših porodica u prošlosti je vladao takav neravnopravan odnos izmedju muža i žene. Trebalo bi da danas imamo potpuno drukčiji pogled na to, napredniji, humaniji,
OK, ako tako želi onda neka se "pripremi" za Džehennem, jer to je ono što priziva ovakvim stavovima.

Ona bi da mijenja pravila nasljedstva data u samom Kur'anu, da razara univerzalnu hijerarhiju između muškog i ženskog (tobožnja "slijepa poslušnost"), da se "pokriva" samo koliko joj je volja i td. Ukratko, da uništi Islam (kao istinu od Boga) i zamijeni je modernim trendovima. Kao što rekoh, "alternative" koje vode u Džehennem.
Prvo, ova povezanost sa satanizmom mi nikako nije jasna.
Drugo, mi smo na forumu, trebali bi da razgovaramo. Ne mozemo napredovati ako neko ne dovede u pitanje nas stav ili misljenje.
Trece, obicaji uopste ne moraju biti refleksija istine. Ne znam otkud ti to?
Cetvrto, slijepa poslusnost jeste cista glupost. Nijedno ljudsko bice ne bi trebalo da slijepo nekoga slusa. Ne znamo na sta je mislila kada kaze "pokrivanje". Ismailijske zene koje ja poznajem se uglavnom ne "pokrivaju" na nacin kako "pokrivanje" vidimo mozda ti ili ja.
A ono sto opet ti ili ja mislimo da je "pokrivanje", u Saudijskoj Arabiji zenu stavlja u poziciju da bude predmet verbalnih uznemiravanja te da bude vidjena kao "laka" zena.
Bloo
Globalna šefica

#1060 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Bloo »

Stalno se Irsar poziva na satanizam, a bez dodatnog objašnjenja na šta misli.

Univerzalna hijerarhija između muškarca i žene/muškog i ženskog - ovo ne mogu da shvatim. Šta je univerzalna hijerarhija? Ona primjenjiva u svim civilizacijama? Prirodna hijerargija? What?
piupiu

#1061 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by piupiu »

Gojeni H wrote:Feredza je tada skinuta nasilno.
Uh, uh, da te čuje moja nana, sve bi ti i jedno dugme s košulje počupala od huje. :oops: :D
arzuhal

#1062 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by arzuhal »

XY (na nekoj temi, na bilo kojem podforumu...): Mislim da su žen...

Ljubinka: ma da, sigurno žene tako milse, to smao u tvjovoj glavi i tvoji istmsljenika :lol: :lol: :-) ne znam sto pises takve gplosti :-) :mrgreen: procitaj nseto o povijesti žena :mrgreen:
MarlboroGold

#1063 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by MarlboroGold »

arzuhal wrote:XY (na nekoj temi, na bilo kojem podforumu...): Mislim da su žen...

Ljubinka: ma da, sigurno žene tako milse, to smao u tvjovoj glavi i tvoji istmsljenika :lol: :lol: :-) ne znam sto pises takve gplosti :-) :mrgreen: procitaj nseto o povijesti žena :mrgreen:
Interesantno je to da je rezon uvijek isti. Polako postaje ženski šmrčak kad su ove teme u pitanju.
Gojeni H

#1064 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Gojeni H »

piupiu wrote:
Gojeni H wrote:Feredza je tada skinuta nasilno.
Uh, uh, da te čuje moja nana, sve bi ti i jedno dugme s košulje počupala od huje. :oops: :D
Sto? Zar nije istina?
Bloo
Globalna šefica

#1065 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
arzuhal wrote:XY (na nekoj temi, na bilo kojem podforumu...): Mislim da su žen...

Interesantno je to da je rezon uvijek isti. Polako postaje ženski šmrčak kad su ove teme u pitanju.
Sto smrcak?
Mozda Smrcak samo neuvijeno i neupakovano iznese sto ostatak vjernika na forumu misli. :mrgreen: ne vidim da ga bas nesto osuduju kako nam se obraca. :mrgreen:
A mozda Ljubinka to isto radi. :mrgreen:
sekerbay

#1066 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by sekerbay »

Ove žene ne rade niš osim što presipaju iz šupljeg u prazno.
Skršile tolike silne stranice na temi a nijedna da kaže koja su to prava za koja su žene uskraćene.
Hej, imaju sva prava u ovom kapitalističkom poretku u kojem su manje vrijedne od komada mesa ili šarafa koji se promijeni, ali nemaju u islamu koji je od njih napravio ni manje ni više nego kraljicu.
Kako ih šejtan vrti to je više strašno :-)
Ps.
OK, barem smo saznali da se i karlinki neš da izvineš nadiže :D
arzuhal

#1067 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by arzuhal »

Bloo wrote: Sto smrcak?
Mozda Smrcak samo neuvijeno i neupakovano iznese sto ostatak vjernika na forumu misli. :mrgreen: ne vidim da ga bas nesto osuduju kako nam se obraca. :mrgreen:
Ako ti istinski (prihavatam tu mogućnost) tako posmatraš stvari ("nema prigovora, dakle slažu se"), onda debelo griješiš, a na temelju takve percepcije možeš zauzimati svakakve stavove, najčešće pogrešne...
Što se mene lično tiče, Smrle dosta toga iznese kako i jeste u islamu, barem kako formalno stoji (stvari s kojima se slažem), ima dijelova s kojima se ne slažem (bilo suštinski, bilo formalno), kao što se ne slažem i s drugim forumašima po raznima pitanjima ali ne komentarišem sve i ne letim da odmah izrazim svoje neslaganje, a kada smatram da preko nečeg (što Smrcak kaže u "ime islama") ne mogu preći a imam i volje i vremena da pričam, onda to i kažem. A ima slučajeva kada nešto pročitam pa samo okrenem glavu od monitora. U svakom slučaju ne bih se dokazivao na Smrletov način, ali sve dok radi u skladu s nekim generalnim pravilima foruma, ne vrijeđa i sl. ima pravo da iznosi to što iznosi.

Što se tiče odsustva kritike Smrcka zbog "načina kako nam se (ateistima) obraća", kod mene je razlog sasvim jednostavan: vi mu nikako ne ostajete dužni, dapače, znate biti i mnogo oštriji i prefidniji prema njemu nego on prema vama. On se ne buni pa to bude neki egal...
Euridika
Globalna šefica

#1068 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Bloo wrote: :lol:
Nas dvije mozemo posvjedociti...kao jedan svjedok.
Witness me.....and me! To Valhalaa!
Meni je vikinska kultura i religija ono fakat cool ... zene sa sjekirama, tetovirane, zafrkane k'o i muskinje, nasekira je co'jk ona njega nasjekira I problem solved. E to je meni vrh ravnopravnosti. :D
Zaj***ana ženska skroz :lol: :lol:

Image
MarlboroGold

#1069 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by MarlboroGold »

Lagertha... žena i po :thumbup:
harač

#1070 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by harač »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:

Sto smrcak?

smrle je ono sto je zizek rekao za ayn rand: neko ko kristalno jasno, bez stida i liberalne krivice, iznosi ideologiju upravo onakvu kakva ona jeste. to je njegova najveca vrijednost na ovom forumu
Smrcak15

#1071 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Smrcak15 »

arzuhal wrote:
Ako ti istinski (prihavatam tu mogućnost) tako posmatraš stvari ("nema prigovora, dakle slažu se"), onda debelo griješiš, a na temelju takve percepcije možeš zauzimati svakakve stavove, najčešće pogrešne...
Što se mene lično tiče, Smrle dosta toga iznese kako i jeste u islamu, barem kako formalno stoji (stvari s kojima se slažem), ima dijelova s kojima se ne slažem (bilo suštinski, bilo formalno), kao što se ne slažem i s drugim forumašima po raznima pitanjima ali ne komentarišem sve i ne letim da odmah izrazim svoje neslaganje, a kada smatram da preko nečeg (što Smrcak kaže u "ime islama") ne mogu preći a imam i volje i vremena da pričam, onda to i kažem. A ima slučajeva kada nešto pročitam pa samo okrenem glavu od monitora. U svakom slučaju ne bih se dokazivao na Smrletov način, ali sve dok radi u skladu s nekim generalnim pravilima foruma, ne vrijeđa i sl. ima pravo da iznosi to što iznosi.

Što se tiče odsustva kritike Smrcka zbog "načina kako nam se (ateistima) obraća", kod mene je razlog sasvim jednostavan: vi mu nikako ne ostajete dužni, dapače, znate biti i mnogo oštriji i prefidniji prema njemu nego on prema vama. On se ne buni pa to bude neki egal...
Ja kazem kako i jeste, zar nije bolje da vam kazem istinu u lice ili mozda hocete od mene da nesto krijem, mutim itd??? :D
ne vidim da ga bas nesto osuduju kako nam se obraca. :mrgreen:
ako kako vam se to obracam??

Jeli vas to ateiste nesto ponizavam, ovakvi ste onakvi ste :-)

nemoj misliti ako smrle kritkuje vjerovanje da je nesto licno protiv ateiste, ateista ima super raje, cak daleko bolje nego vjernika...mi ne pricamo ovdje sad ko je kakav, nego analiziramo nasa vjerovanja, koje je odrzivije na testu logike , argumenata, i dokaza.

Ovo je ljudi forum, mjesto diskusije, debate itd nemozes ocekivati da se svi milujemo niz dlaku, nekad je dobro "milovati" uz dlaku , da malo zagrebe ili zaskakilja :lol:
arzuhal

#1072 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by arzuhal »

harač wrote:

smrle je ono sto je zizek rekao za ayn rand: neko ko kristalno jasno, bez stida i liberalne krivice, iznosi ideologiju upravo onakvu kakva ona jeste. to je njegova najveca vrijednost na ovom forumu
Meni se kod tvojih postova poput ovog najviše dopada umijeće kojim, na jedan suptilan i delikatan način, uspjevaš izraziti svoju patetiku, bez ulaganja mnogo truda. To je posebna vrijednost tvog učešća u raspravama.
Smrcak15

#1073 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Smrcak15 »

harač wrote: smrle je ono sto je zizek rekao za ayn rand: neko ko kristalno jasno, bez stida i liberalne krivice, iznosi ideologiju upravo onakvu kakva ona jeste. to je njegova najveca vrijednost na ovom forumu
za sta bi se trebao stiditi

ja stojim iza svega sto kazem, ponosno, i jasno stava iz islama.

meni je super u islamu, pa mogu reci da je meni veca uzivancija u islamu nego vama u ateizmu to siguran budi.

Zato ja i branim islam, vi necete mozda niakd ni shvatiti tu sustinu islama, sta ona nma vjernicima znaci....

da ti slikovito docaram:

islam ti je sirokogrudnost prsa, kada bi dani bili crni od crnih oblaka, tmurni i sumorni...islam cini da ti je u dusi proljece, osjeac poleta, srece...

Pa cak mogu reci da mi je Bog dao da osjetim nesto sto nikad prije ni poslije nisam osjetio , mozda je to bilo 2011 godine, kraj zime...slusao neku recitaciju Kurana onako da odmorim dusu i na jednom takav sam fantastican osjecaj dobio, da se to nemoze opisati, nesto poput vizije u emotivnom smislu, hoda gradom vidim cudno se osjecam, hocu reci malo je reci fantasticno, osjecaj smiraja, spokoja, srece koja se nemoze opisati...sam taj hal, to stanje covjeku je dovoljno da se tako osjeca u Raju dovoljno bi bilo da nista drugo ne dobije u Raju, nek se samo tako cijelo vrijeme osjecaju dobili su veliku nagradu.

Ja sam to protumacio Ovako, moguce da je Bog dao da osjetim kako se Dzenetlije osjecaju u Raju, kakvo je njihovo stanje duse....pa ako je zaista tako...vrijedi se boriti svim silama da se dodje do tog dzenneta.
MarlboroGold

#1074 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:

Sto smrcak?
Ma ne znam... she deals in absolutes :|
Bloo
Globalna šefica

#1075 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Bloo »

arzuhal wrote:

Odsustvo reagiranja obično znači dvije stvari: prešutnu saglasnost ili ignorisanje. Prigovori se ulažu na nešto što smatramo da nije tako, da lažno predstavlja nešto ili nekog ili pak da iznosi iskrivljene činjenice o nečem opštem. Povremeno se prigovor ulaže i na djela/riječi za koje smatramo, kao pojedinci, da škode drugima.
Ako se izabere put ignorisanja, put "ne šteti meni, dakle ne tiče me se" i to je validno, ali da li je moralno?
Naravno, ne moram ti dodatno objašnjavati, ovo se odnosi na ljudske postupke generalno, a ne partikularno na ovaj slučaj.

Pojedinačno i speficifično - meni kao forumašu je jedini izvor i lice koje neko pruža o sebi, riječi koje ta osoba napiše. Sugovornim se ne poznaje privatno, ne vidi se gestakulacija, položaj tijela. Jedino što se vidi su riječi i stavovi izneseni ovdje, na kojem se, naturlich, primjenjuje određena doza zadrške i ostavlja prostor da je došlo do šuma u komunikacijskom kanalu jer se nismo dobro razumjeli. Uzevši to u obzir, stav koji suprotna strana formira (o nekome ili nečemu) je jedino i isključivo na osnovu riječi,fraza i stavova suprotne strane. Percepciju koju ja imam o tebi, ovisi o tebi, i tek djelomično o meni (metačitanje metateksa forumskog posta). Ti tvrdiš da glede i unatoč tvrdnje da oni koji šute, odobravaju, da je ta percepcija i stavovi koji eventualno proizlaze iz nje - pogrešni, onda teret pogrešnosti leži i na tvojoj strani. Da li je "grijeh" pogrešne percepcije, jedino i isključivo na primatelju/čitaocu nečeg napisanog?

Niti Smrcak niti Ljubinka predstavljaju univerzalne predstavnike svojih grupacije čije stavove iznose. S tim da, recimo ateisti na ovom forumu, različito reaguju na različite vrste vjernika, dok, usuđujem se generalisati do jedne granice, muški forumaši većina) i jako mali broj ženskih forumaša jednako reaguju na ženske forumaše sa jako izraženim stavovima o određenim pitanjima - ako ćemo već povlačiti paralelu između gosn Smrcka i mademoiselle Ljubinke. Reakcija se, koliko sam mogla primjetiti i povremeno doživjeti, svodi na: "dobro te je", "blage ti nemaš", "random komentar o fizičkom izgledu i bračnom stanju", "radikalna...", "mora da si feministkinja (sa implikacijom da je to nešto loše)", "hajd nek tvoja bude zadnja"... ad nauseam.
O stavovima gospodina Smrcka nemam negativno misljenje, već isključivo reakciju na prezentaciju
Povremeno dolazi do odbacivanja forumaškog stava i mišljenja jedino na osnovu spola te osobe, ako je tematika u pitanju striktno "muška", "škakljiva", "politička".... ali i to je u skladu sa forumskim pravilima jer ne vrijeđa per se. Nisam primjetila da neko odbacuje Smrčkovo, tvoje, sekerbayevo mišljenje na nekim drugim temama, samo zato jer ste vjernici.

Naravno i reakcija na Smrčka varira od božanski komičnog do vrijeđanja. Ili kako si ti naveo "...perfidniji i oštriji...", s čime se vraćam na ono što sam napisala u drugom paragrafu (Tunjo style), sa manjim twistom u ovom slučaju. Ti si ideološki bliži Smrčku, nego na primjer meni ili Marlborou ili gluhobilo haraču. Sa tom osnovom, drugačije i posmatraš njegove reakcije i tuđe reakcije na njega? Ovo je pretpostavka.

And to wrap it up, nisam željela da ovim stanem bilo na stranu Smrcka ili Karlinke (smatram da sa oboje komuniciram korektno i sa poštovanjem), već sam se samo dotakla nečeg (reagovala?) što mi je zasmetalo. Karlinka - Smrčak feminizma. Niti je Smrcak islamska luda/luda islama (?), niti je Ljubinka babaroga feminizma.

Svi stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su lični stavovi autora.
Post Reply