Galaxy S9 / S9+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#1051 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:Ma imam i ja powerbank ...
Ali nije uredu da platim tel 800e da ne moze izdrzati dan drkanja. E sad ce reci procesor ovo ono.... pa ima i Huawei procesor, pa izdrzi haha
Eh kako kome, ti si jedan od rijetkih kojima ne moze dan izdrzati. Normalno za plus je 2 dana a sve ispod 24 sata je nesto problematicno.
arnes_king

#1052 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

friskyoreo wrote:Ne znam gdje drugo da pitam, sorry na djelimicnom off-u. :) Uskoro mi istice ugovor, telefon koji trenutno imam je u poluraspalom stanju.
E sada, ima super ponuda za S9+ (obicni ne bih zbog lose baterije). A dvoumim se da sacekam da izadje s10, ali svi pisu da ce biti kao uzasno skup. Pitanje je da li ta velika razlika u cijeni je opravdana, ili je s9+ bolji tj. razumniji deal?
S10 ce doci u 3 modela i to s10e (essential), s10 i s10+. Svi ce biti extra ali i cijena ce biti prevelika.

Da li opravdava toliku razliku, ne opravdava sigurno jer ce biti razlika izmedju s9+ i najslabije varijante s10e sigurno 1000KM.

Ja sam skontao da vise ne dajem tolike pare za telefon sve dok me trenutni slusa, ali da imam bas para kupio bih i s10+ :D
Grom2017

#1053 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Grom2017 »

Ni S9+ ne opravdava ovu cijenu koja je sada oko 1000 km, a kamoli da ce S10 argela, ali kad je sve otislo u K... tako i ove cijene. Vjerovatno ce biti najjaci u tom periodu kad izadje ali meni je ona prednja strana sa onim rupama uzasno ruzna. Obrva mi je ljepsa pored one rupe, posebno plus modela. Jos kad pukne displej, mislim da opravka se nece isplatiti nikako. :-D
brazzo19

#1054 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

arnes_king wrote:
skafiskafsnjak wrote:Evo odradio hard reset, zadnji put haha... sve backupe i dijagnostike izbjegao (ono sto te pita kada palis). Nek stoji lokacija radi weather widgeta .
Pa et vidjet cemo .
Ja bih ti preporucio samo da upalis ovaj adaptive battery i sacekaj 2-3 dana.

A neka si bez backupa, ja uvijek tako clean install radim, sigurniji si da ce sve biti kako treba.

Nemoj nista gasiti od tih standardnih funkcija (auto osvjetljenje, wifi, data itd), to jos nikad nisam cuo da neko gasi weather widget radi baterije. Ostavi sve sto koristis popaljeno i kako jest a pogasi one aplikacije i servise sto bas nikako nikada ne koristis.

AOD je najbolje na tap to show. A ugasi onu stavku da blokira slucajne dodire u djepu. Meni se to na ovom telefonu nikad nije desilo a vuce ta stavka kad je upaljena. Vuce dosta i ono da ti ostane displej upaljen dok gledas u njega.

A u developer postavkama ima za mobilne podatke da ostanu upaljeni cak i kad se wifi koristi, to zna biti po defaultu upaljeno a uzas je za bateriju. Ja to obavezno ugasim a jedina korist kada je upaljeno je sto se za sekundu brze prebaci na mobilne podatke kada izgubis wifi.

I da bi lakse rijesio problem moras prvo skontati sta se tacno desava. Zato sam te pitao koliko ti preko noci u stand by trosi jer zna se desiti iz odredjenog razloga ili zbog odredjene app da nece u sleep mode i onda i kad ne koristis trosi se.

Evo gasim po redu ovo sto si pisao, vratio sam AOD na ovaj tap to show inace je uvijek gorio i ugasio sam ove slucajne dodire u dzepu ( ma da ne kontam za sta je ta opcija) jos ovo dvoje ne mogu da nadjem da ugasim sto sam boldirao :D
skafiskafsnjak

#1055 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Smart stay ti je prvo...u motions and gestures je.

Ovo za mobilne podatke je meni ugaseno po defaultu
arnes_king

#1056 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:Smart stay ti je prvo...u motions and gestures je.

Ovo za mobilne podatke je meni ugaseno po defaultu
@brazzo19 evo skafiskafisnjak je napisao za prvo.

A druga stavka ti je u "Postavkama za programere" ili "Developer options" a to bude po defaultu sakriveno i moras uci u postavke pa o telefonu pa informacije o softveru i na stavku "Broj podverzije" 10 puta zaredom kliknuti pa ce se pojaviti ove dev options na dnu glavnih postavki.
brazzo19

#1057 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Aha gdje tacno opcija da provjerim jesam li upalio "adaptive battery" posto mi je tel nasem jeziku :D
diablobih

#1058 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by diablobih »

brazzo19 wrote:Aha gdje tacno opcija da provjerim jesam li upalio "adaptive battery" posto mi je tel nasem jeziku :D
Na mom mobitelu je pod battery - adaptive battery. Na nasem bi to bilo nesto kao prilagodljiva baterija.
crnivrag

#1059 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by crnivrag »

diablobih wrote: Na mom mobitelu je pod battery - adaptive battery. Na nasem bi to bilo nesto kao prilagodljiva baterija.
Mili moj prilagodljivi mršavi stomačić :pasamoj:
semirsar

#1060 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by semirsar »

diablobih wrote:
brazzo19 wrote:Aha gdje tacno opcija da provjerim jesam li upalio "adaptive battery" posto mi je tel nasem jeziku :D
Na mom mobitelu je pod battery - adaptive battery. Na nasem bi to bilo nesto kao prilagodljiva baterija.
Kad kliknes na bateriju odi na onije tri tacke gori desno i klikni postavke
druga stavka ti je adaptive battery iliti prilagodljiva po naski :mrgreen:
diablobih

#1061 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by diablobih »

crnivrag wrote:
diablobih wrote: Na mom mobitelu je pod battery - adaptive battery. Na nasem bi to bilo nesto kao prilagodljiva baterija.
Mili moj prilagodljivi mršavi stomačić :pasamoj:
prilagodljiv mozda jeste, ali mrsav nije vala :D
probook

#1062 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by probook »

friskyoreo wrote:Ne znam gdje drugo da pitam, sorry na djelimicnom off-u. :) Uskoro mi istice ugovor, telefon koji trenutno imam je u poluraspalom stanju.
E sada, ima super ponuda za S9+ (obicni ne bih zbog lose baterije). A dvoumim se da sacekam da izadje s10, ali svi pisu da ce biti kao uzasno skup. Pitanje je da li ta velika razlika u cijeni je opravdana, ili je s9+ bolji tj. razumniji deal?
Najrazumnije ti je uzeti neki na pretplatu, prodati ga i kupiti OnePlus :D
brazzo19

#1063 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

semirsar wrote:
diablobih wrote:
Kad kliknes na bateriju odi na onije tri tacke gori desno i klikni postavke
druga stavka ti je adaptive battery iliti prilagodljiva po naski :mrgreen:
Aha evo povjerio sad ukljucena mi je ova opcija tako da je i to ok, hvala :thumbup:
Jos samo ono za 3g wifi prebaicvanje stoje arnes pisao u developer postavkama, evo cackam al ne mogu da skontam koja je to stavka da vidim jel ugasena i ona?
semirsar

#1064 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by semirsar »

postavke, pa skroz na dno na "opcije razvoja"
i onda skrolas dok ne dodjes do "mobilni podaci uvijek aktivni" nedje izmedju wifi i bluetooth podesavanja
brazzo19

#1065 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

semirsar wrote:postavke, pa skroz na dno na "opcije razvoja"
i onda skrolas dok ne dodjes do "mobilni podaci uvijek aktivni" nedje izmedju wifi i bluetooth podesavanja
Aha evo provjerio sam ugaseno je i to pa cemo vidjeti sada .... hvala ti :thumbup:
arnes_king

#1066 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

Dosta zavisi trajanje baterije i od toga je li se kuci, odnosno na wifi ili negdje vani cijeli dan pa 3g, pogotovo ako ste u mjestima gdje je slab signal to guta bateriju na svim uredjajima i tu nema pomoci.

Ja sam prije imao problem dok sam radio u Visokom, signal totalno slab tamo mi se baterija trošila samo tako.
skafiskafsnjak

#1067 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:Dosta zavisi trajanje baterije i od toga je li se kuci, odnosno na wifi ili negdje vani cijeli dan pa 3g, pogotovo ako ste u mjestima gdje je slab signal to guta bateriju na svim uredjajima i tu nema pomoci.

Ja sam prije imao problem dok sam radio u Visokom, signal totalno slab tamo mi se baterija trošila samo tako.
4g... dosta pod zemljom (ubahn i sbahn) hahahaha.
Vidjecu kuci kad se vratim.... ali vala kad je na 2g, i kad je slab signal...ne bi trebalo toliko vuci
arnes_king

#1068 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:Dosta zavisi trajanje baterije i od toga je li se kuci, odnosno na wifi ili negdje vani cijeli dan pa 3g, pogotovo ako ste u mjestima gdje je slab signal to guta bateriju na svim uredjajima i tu nema pomoci.

4g... dosta pod zemljom (ubahn i sbahn) hahahaha.
Vidjecu kuci kad se vratim.... ali vala kad je na 2g, i kad je slab signal...ne bi trebalo toliko vuci
Evo meni npr kad sam pretezno na wifi i na 3g sa dobrim signalom ide 7 sati SOT bez problema. Danas proveo cijeli dan vani gdje je signal losiji bio i odmah 2-3 sata manje.

Ako je dobar signal ne trosi puno ali kad je los tad procesor radi najvise kako bi izvukao sto bolju konekciju iz tog signala.
brazzo19

#1069 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Kralju, evo jutros u 7 sati ugasio telefon sa punjaca sada je 00:30 imam jos tacno 40% baterije a ekran je radio tacno 3 sata ( osvjetljenje je tacno na 50% nije ukljuceno automatski da mi pojacava i smanjuje sam) mobilni podaci su ugaseni bili nisam ih nikako palio danas eto, sve sam ono pogasio i prilagodio kako si napisao par postova iznad i ne znam fakat kako ti naguras 7 sati rada ekrana, telefon je nov kupljen u 11 mjesecu ....
P.S koja ti je rezolucija ekrana? Kod mene je to maximalna ona WQHD+.
arnes_king

#1070 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:

Kralju, evo jutros u 7 sati ugasio telefon sa punjaca sada je 00:30 imam jos tacno 40% baterije a ekran je radio tacno 3 sata ( osvjetljenje je tacno na 50% nije ukljuceno automatski da mi pojacava i smanjuje sam) mobilni podaci su ugaseni bili nisam ih nikako palio danas eto, sve sam ono pogasio i prilagodio kako si napisao par postova iznad i ne znam fakat kako ti naguras 7 sati rada ekrana, telefon je nov kupljen u 11 mjesecu ....
E ne znam stvarno do cega je, napisao sam sve sto sam imao od prijedloga.

Nemojte gledati samo u SOT, to sam pisao 10 puta nije SOT mjerodavan jer ovisi o tome koliko ko koristi telefon. Evo ja mogu koristiti i da imam ukupno 3 sata SOT ako ga manje cackam, a ako koristim aktivnije naguram na 7. Gleda se SOT u kombinaciji sa ukupnim trajanjem.

Rezolucija mi je na srednjoj FHD+, ali ako ne igras neke zahtjevne igre onda ti rezolucija nema skoro nikakvog efekta na bateriju. Kod mene je na fhd+ jer ne primjetim nikakvu razliku u kvalitetu slike kada stavim na WQHD+.
brazzo19

#1071 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

arnes_king wrote:
brazzo19 wrote:

Nemojte gledati samo u SOT, to sam pisao 10 puta nije SOT mjerodavan jer ovisi o tome koliko ko koristi telefon. Evo ja mogu koristiti i da imam ukupno 3 sata SOT ako ga manje cackam, a ako koristim aktivnije naguram na 7. Gleda se SOT u kombinaciji sa ukupnim trajanjem.

Rezolucija mi je na srednjoj FHD+, ali ako ne igras neke zahtjevne igre onda ti rezolucija nema skoro nikakvog efekta na bateriju. Kod mene je na fhd+ jer ne primjetim nikakvu razliku u kvalitetu slike kada stavim na WQHD+.

Ako ti je na FHD+ kada gledas neki video na youtube nemas opciju da izaberes 4K rezoluciju maximum je 1080p :D
arnes_king

#1072 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:
arnes_king wrote:
brazzo19 wrote:

Ako ti je na FHD+ kada gledas neki video na youtube nemas opciju da izaberes 4K rezoluciju maximum je 1080p :D
Znam, a displej je svakako 2K nije 4K, ali gledao na mobitelu i 6.2'' ekranu FHD+ ili WQHD+ razliku ne vidim :D Jedino kada se spusti na HD tad se primjeti :D
brazzo19

#1073 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

znaci ovaj WQDH+ je čisti "kurč" :D
arnes_king

#1074 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:znaci ovaj WQDH+ je čisti "kurč" :D
Za ove stvari sto ja koristim jeste, ali ko igra igrice na mobitelu, pogotovo one malo zahtjevnije tu vec nije i bolje je sa vecom rezolucijom.
brazzo19

#1075 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Vjeruj mi da ne igram gotovo nikakve igrice na telefonu iskreno, a kad smo vec kod igrica btw. ima li kakva dobra igrica ali da nije da se moze igrati samo online znaci neka strategija ili nesto da je offile da se moze igrati recimo dok cekas i sjedis negdje gdje nema neta i wi fi.ja da ubijes vrijeme, sta uopste vi igrate od igrica na telefonu ?

p.s nemojte samo navoditi fortnite ili pubg please :D :D
Post Reply