Eventualno da mogu prepasti djecu i odrasle ako vas uzmem za primjer šta religija učini od ljudskog bića.Smrcak15 wrote:
jok eto mi smo klixove babarogesa kojima prepadate malu djecu
Ateizam vs. Religija
- Bloo
- Globalna šefica
#1051 Re: Ateizam vs. Religija
- Smrcak15
#1052 Re: Ateizam vs. Religija
a sta ucini de nam reci.....evo meni relgija islam to mene cini sretnim, dali tebe ateizam cini sretnim ??Bloo wrote:Eventualno da mogu prepasti djecu i odrasle ako vas uzmem za primjer šta religija učini od ljudskog bića.Smrcak15 wrote:
jok eto mi smo klixove babarogesa kojima prepadate malu djecu
- shmizlica
#1053 Re: Ateizam vs. Religija
a zašto se moraju prepadat mala djeca

- Bloo
- Globalna šefica
#1054 Re: Ateizam vs. Religija
Ne činiš se sretnimSmrcak15 wrote:
a sta ucini de nam reci.....evo meni relgija islam to mene cini sretnim, dali tebe ateizam cini sretnim ??
Ali učinimo tu suspenziju nevjerice i recimo da i jesi sretan i da sam ja sretna...zašto ne možeš biti sretan sebi i za sebe, a bez da svoj vlastiti put prema sreći guraš nasilno i drugima pod nos...ili moraš, apsolutno operisan od empatije i pokušaja razumijevanja drugog.
Ako će me tvoja religija učiniti sretnim na način na koji ti prezentiraš svoju sreću ovdje, evo biram da vječno budem nesretna.
Sad me izvini, moram nazvati Abyzou za dalja uputstva, Azazel je zauzet...
- Smrcak15
#1055 Re: Ateizam vs. Religija
kad neslusaju i prave zijan po kucishmizlica wrote:a zašto se moraju prepadat mala djeca![]()
- Smrcak15
#1056 Re: Ateizam vs. Religija
Bloo wrote:Ne činiš se sretnimSmrcak15 wrote:
a sta ucini de nam reci.....evo meni relgija islam to mene cini sretnim, dali tebe ateizam cini sretnim ??![]()
Ali učinimo tu suspenziju nevjerice i recimo da i jesi sretan i da sam ja sretna...zašto ne možeš biti sretan sebi i za sebe, a bez da svoj vlastiti put prema sreći guraš nasilno i drugima pod nos...ili moraš, apsolutno operisan od empatije i pokušaja razumijevanja drugog.
Ako će me tvoja religija učiniti sretnim na način na koji ti prezentiraš svoju sreću ovdje, evo biram da vječno budem nesretna.
stani malo ba, sta to pricas dodji sebizašto ne možeš biti sretan sebi i za sebe, a bez da svoj vlastiti put prema sreći guraš nasilno i drugima pod nos
i toj jos kazes nasilno
rekao bi covjek sa strane da ja drzim pistolj iznad glave ljudi i tjeram i na nekakva vjerovanja i sve i u nos guram to vjerovanje
ovo je forum, diskusija , ako necemo diskutovati mozemo odmah cijeli forum ugasit
- HardcoreMX
#1057 Re: Ateizam vs. Religija
Ne..znaDemBloo wrote: Znas da dobijem royalties svaki put kad me citiras![]()
Da, sa ljudima poput tebe i Smrcka je zapravo nemoguce zapoceti bilo kakvu diskusiju, a kamoli neki pokusaj razmjene misljenja, s obzirom da vlastito niste sposobni da generisete.
i logici..cuj ovo sad..moje vlastito nije moje dok ga ti ne generises jer ga ti bolje poznajes od mene samog...wow..
- Bloo
- Globalna šefica
#1058 Re: Ateizam vs. Religija
U tvom slučaju, moje brisanje tvojih postova najmanje ima veze sa humanizmom, više sa eugenikom, ali to je druga priča.HardcoreMX wrote:Ne..znaDemBloo wrote: Znas da dobijem royalties svaki put kad me citiras![]()
Da, sa ljudima poput tebe i Smrcka je zapravo nemoguce zapoceti bilo kakvu diskusiju, a kamoli neki pokusaj razmjene misljenja, s obzirom da vlastito niste sposobni da generisete...drago mi je kad su ljudi dragi i da im je drago sto su dragi
..dok ti moje brises
..toliko o toliko akcentiranom i potenciranom humanizmu, uvazavanju, kolegijalnosti i ljubavi u srcu jednog ateiste...
![]()
i logici..cuj ovo sad..moje vlastito nije moje dok ga ti ne generises jer ga ti bolje poznajes od mene samog...wow..
- HardcoreMX
#1059 Re: Ateizam vs. Religija
ipak vise volim kad dobijas royalties....Bloo wrote: U tvom slučaju, moje brisanje tvojih postova najmanje ima veze sa humanizmom, više sa eugenikom, ali to je druga priča.
- Connaisseur Karlin
#1060 Re: Ateizam vs. Religija
hocu i ja royalties za pisanje na forumu,a ne k' birse ko hoceHardcoreMX wrote:ipak vise volim kad dobijas royalties....Bloo wrote: U tvom slučaju, moje brisanje tvojih postova najmanje ima veze sa humanizmom, više sa eugenikom, ali to je druga priča.
- HardcoreMX
#1061 Re: Ateizam vs. Religija
slazem se..nek brise tko je schischaConnaisseur Karlin wrote: hocu i ja royalties za pisanje na forumu,a ne k' birse ko hoce
- Connaisseur Karlin
#1062 Re: Ateizam vs. Religija
naravno, primam dukate, ne volim e-novacHardcoreMX wrote:slazem se..nek brise tko je schischaConnaisseur Karlin wrote: hocu i ja royalties za pisanje na forumu,a ne k' birse ko hoce...a znaci i ti bi zadovoljstinju umnih svrsavanja....
- HardcoreMX
#1063 Re: Ateizam vs. Religija
ejs bas si staromodna...dukati od zeljka joksimovica ili neka druga?!Connaisseur Karlin wrote: naravno, primam dukate, ne volim e-novac
- Connaisseur Karlin
#1064 Re: Ateizam vs. Religija
moze, zeljka joksimovica zajedno sa dukatimaHardcoreMX wrote:ejs bas si staromodna...dukati od zeljka joksimovica ili neka druga?!Connaisseur Karlin wrote: naravno, primam dukate, ne volim e-novac
- MarlboroGold
#1065 Re: Ateizam vs. Religija
get a room...
-
Lopov-eliminator
#1066 Re: Ateizam vs. Religija
Sve ove njegove pisanije su rezultat njegove uznemirenosti zbog same cinjenice da postoje ljudi koji nisu muslimani, posebno oni koji uopste nisu vjernici. Zato i ima tu potrebu da misionari stalno po forumu. Pa nije se gospon doticni slucajno vise puta klonirao iako je to protivno pravilima foruma (pogledati prosle nickove cackalica83, Chagalj, KotromanichII, Vipera bosniensis, i to je samo dio).Bloo wrote:Ne činiš se sretnimSmrcak15 wrote:
a sta ucini de nam reci.....evo meni relgija islam to mene cini sretnim, dali tebe ateizam cini sretnim ??![]()
- Ramzess Veliki
#1067 Re: Ateizam vs. Religija
Ma moze on to ...Bloo wrote:Nego šta je bitno?Smrcak15 wrote:
ne bitno jeli razumijem ili ne, nije to prica ovdje, skreces sa teme.
Kako možeš se koristiti nečim što ne razumiješ?
- Smrcak15
#1068 Re: Ateizam vs. Religija
znas koliko sam uznemiren ma evo sav se tresem od te silne uznemirenostiLopov-eliminator wrote: Sve ove njegove pisanije su rezultat njegove uznemirenosti zbog same cinjenice da postoje ljudi koji nisu muslimani, posebno oni koji uopste nisu vjernici. .....
kakve gluposti necu procitati ovdje boze sacuvaj, sta mene briga sta si ti, ma ako hoces biti rogati satanista , sin od Iblisa najveceg sejtana, boli me briga za to, svako radi sta mu je volja i vjeruje sta mu je volja
ja to ne gledam kao misionarenje nego kao diskusijuZato i ima tu potrebu da misionari stalno po forumu
znaci ako ja hocu d apokrenem neku diskusiju, to je po tebi misionarenje znaci
- Euridika
- Globalna šefica
#1069 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcak15 wrote:... to je razlika izmedju mene i Tebe, ti neznas to kapitalizovati, pohranit za svoju smrt, jer ti takvim djelima, stekas dobra djela za buduci svijet, jer jedino sto ces ponijeti sa ovoga svijeta na buduci su tvoja djela pa zasto onda ne pobrinuti se za to a ne tamo doci na sudnji dan ko iz aviona goluguz pao i izgubljen u vremenu i prostoru.
Nije uopće pogrešno razmišljati kao ja, s tim da ti i ja ne spadamo pod isti ogranak u vjeri. Meni materijalna bogatstva ne predstavljaju neki užitak ni na ovom svijetu (osim onog dijela koji je nužan za ugodan život, bez nekog luksuziranja i bez siromaštva), više cijenim duhovnu stranu i na ovom svijetu. Prema tome, što bi mi u Džennetu trebale kule i gradovi? Ne trebaju mi.to je malo bezveze razmisljanje, sad cu ti reci zasto
ja kad se nadam toj nagradi to automtski znaci nadam se Dusevnoj i materijalnoj nagradi
, znaci da osjetim bozije zadovljstvo i ljubav , da osjetim beskrajnu srecu , da nema vise nikakvih dusevnih negativnosti itd ali ujedno se i nadam materijalnom nagradu koju Bog obecava.
Ako cemo imati samo dusevnu nagradu a ne i materijalnu to bi bila neka falinka, jer u zivotu na ovom svijetu, covjek moze imati dusveno i materijalno uzivanje
pa ima li logike da ovaj bijedni niski svijet ima bolju nagradu od onog Bozanskog svijeta, gdje je eto samo dusevna nagrada.
neminosvnost je kad se nadamo nagradi u Dzenentu da se nadamo i dusvenim nagradama, nema logike da mi daje dvorce u oblcima zlato srebro dijamnte a nemam dusevnog zadovoljstva, sva ta materija postaje beznacajana u tom trenutku
to znaci materijalna i duhovna nagrada u Raju idu pod ruku i nisu razdvojive, otkini jednu, stvaras falinku u Raju automatski.
Falinku ti vidiš jer su tebi materijalna bogatstva bitna i na ovom svijetu, pa želiš da ih imaš i na onom u još većem obimu. Većina ljudi tako razmišlja, zato je Bog i obećao ljudima velika materijalna bogatstva u Džennetu. Ljudima kojima materijalno ne znači puno ili nimalo (kao što su bili npr. skoro svi poslanici), njima je bitnija duševna strana, prisustvo Boga ili nešto treće.
Ja svoja djela ne kapitaliziram onako kako ti to shvataš. Moje i tvoje shvatanje vjere je toliko suprotno da se ni u prolazu ne mogu očešati ta shvatanja. Ali, to je OK, nismo ni isti kao osobe, pa prema tome ne možemo ni razumijevati vjeru na isti način.
- Smrcak15
#1070 Re: Ateizam vs. Religija
Euridika wrote:Smrcak15 wrote:... to je razlika izmedju mene i Tebe, ti neznas to kapitalizovati, pohranit za svoju smrt, jer ti takvim djelima, stekas dobra djela za buduci svijet, jer jedino sto ces ponijeti sa ovoga svijeta na buduci su tvoja djela pa zasto onda ne pobrinuti se za to a ne tamo doci na sudnji dan ko iz aviona goluguz pao i izgubljen u vremenu i prostoru.Nije uopće pogrešno razmišljati kao ja, s tim da ti i ja ne spadamo pod isti ogranak u vjeri. Meni materijalna bogatstva ne predstavljaju neki užitak ni na ovom svijetu (osim onog dijela koji je nužan za ugodan život, bez nekog luksuziranja i bez siromaštva), više cijenim duhovnu stranu i na ovom svijetu. Prema tome, što bi mi u Džennetu trebale kule i gradovi? Ne trebaju mi.to je malo bezveze razmisljanje, sad cu ti reci zasto
ja kad se nadam toj nagradi to automtski znaci nadam se Dusevnoj i materijalnoj nagradi
, znaci da osjetim bozije zadovljstvo i ljubav , da osjetim beskrajnu srecu , da nema vise nikakvih dusevnih negativnosti itd ali ujedno se i nadam materijalnom nagradu koju Bog obecava.
Ako cemo imati samo dusevnu nagradu a ne i materijalnu to bi bila neka falinka, jer u zivotu na ovom svijetu, covjek moze imati dusveno i materijalno uzivanje
pa ima li logike da ovaj bijedni niski svijet ima bolju nagradu od onog Bozanskog svijeta, gdje je eto samo dusevna nagrada.
neminosvnost je kad se nadamo nagradi u Dzenentu da se nadamo i dusvenim nagradama, nema logike da mi daje dvorce u oblcima zlato srebro dijamnte a nemam dusevnog zadovoljstva, sva ta materija postaje beznacajana u tom trenutku
to znaci materijalna i duhovna nagrada u Raju idu pod ruku i nisu razdvojive, otkini jednu, stvaras falinku u Raju automatski.
Falinku ti vidiš jer su tebi materijalna bogatstva bitna i na ovom svijetu, pa želiš da ih imaš i na onom u još većem obimu. Većina ljudi tako razmišlja, zato je Bog i obećao ljudima velika materijalna bogatstva u Džennetu. Ljudima kojima materijalno ne znači puno ili nimalo (kao što su bili npr. skoro svi poslanici), njima je bitnija duševna strana, prisustvo Boga ili nešto treće.
Ja svoja djela ne kapitaliziram onako kako ti to shvataš. Moje i tvoje shvatanje vjere je toliko suprotno da se ni u prolazu ne mogu očešati ta shvatanja. Ali, to je OK, nismo ni isti kao osobe, pa prema tome ne možemo ni razumijevati vjeru na isti način.
ne trebaju ti, tacnoPrema tome, što bi mi u Džennetu trebale kule i gradovi? Ne trebaju mi.
ali te stvari u dzennetu su nagrada za covjeka, jer dzennet je mjesto gdje se zelje ostvaruju
Sve te stvari su tu da bi izazvale divljenje kod dzenetlija kako bi ih to sve impresioniralo i zadivilo.
znaci te stvari su tu u dzennetu kako bi sto bolji bio ugodjaj zivljenja a ne sto to tebi treba ili netreba.
hajde ti nemoj imati auto, nemoj imati mobil, nemoj imati namjestaj u kuci, nemoj imati posudjeFalinku ti vidiš jer su tebi materijalna bogatstva bitna i na ovom svijetu,
nemoj nista imati, osloni se na dusevno svoje stanje
Meni materijalna bogastva su sredstvo a ne cilj, materijalno bogastvo ja koristim za vece ciljeve a bogastvo meni nije cilj kao mnogima.
- Bloo
- Globalna šefica
- shmizlica
#1072 Re: Ateizam vs. Religija
joj šmrle ti fakat ne kontaš o čemu ti se priča
- Smrcak15
#1073 Re: Ateizam vs. Religija
de mi onda ti pojasni sta mi se to pricashmizlica wrote:![]()
![]()
joj šmrle ti fakat ne kontaš o čemu ti se priča
- shmizlica
#1074 Re: Ateizam vs. Religija
ma džaba ti sve...euridika je fino posložila, al tebi to ne ide u glavu 
- MarlboroGold
#1075 Re: Ateizam vs. Religija
Fakat ne znam kako Euridika ima volju da s njim uopšte raspravlja 
Ja sam davno odustao...
Ja sam davno odustao...