Nova agresija na BIH?
-
megaman4
#1052 Re: Nova agresija na BIH?
Rusija uz pomoc Dodika pokusava prirediti Krimski scenarij u BiH, a krmka proglasiti liderom. Vrlo opasna igra Putina, koja moze Balkan ali i citavu Evropu uvesti u nove sukobe.Heartbeats wrote:https://www.washingtonpost.com/amphtml/ ... story.html
Ocigledno je da iza nedavnog drzavnog udara u Crnoj Gori stoji takodjer Rusija.
SAD moraju pod hitno reagovati, dok jos nije kasno i Ruse isjerati sa Balkana a Dodika strpati u zatvor i RS proglasiti neodrzivom i BiH polako uvesti u mirne vode.
-
Heartbeats
#1053 Re: Nova agresija na BIH?
Dakle Anne Applebaum je članak napisala.megaman4 wrote:Rusija uz pomoc Dodika pokusava prirediti Krimski scenarij u BiH, a krmka proglasiti liderom. Vrlo opasna igra Putina, koja moze Balkan ali i citavu Evropu uvesti u nove sukobe.Heartbeats wrote:https://www.washingtonpost.com/amphtml/ ... story.html
Ocigledno je da iza nedavnog drzavnog udara u Crnoj Gori stoji takodjer Rusija.
SAD moraju pod hitno reagovati, dok jos nije kasno i Ruse isjerati sa Balkana a Dodika strpati u zatvor i RS proglasiti neodrzivom i BiH polako uvesti u mirne vode.
Nedugo nakon Juliana Borgera u Guardianu, doduše nadovezuje se na njegov članak.
https://www.washingtonpost.com/amphtml/ ... story.html
U ovom članku se i navidi ko je bivši ministar energije koji svjedoči o ruskom uplivu.
- kamberovica polje
#1054 Re: Nova agresija na BIH?
Bojim se da se približavamo zajebanom periodu. Ovi izbori će odlučiti budućnost države, a ja nisam pretjerano optimističan. Sama činjenica što se Dodik kandiduje za člana predsjedništva, razlog je za uzbunu. Ovom kandidaturom u idućih 8 godina on dobija imunitet i mogućnosti da razjebava državu daleko više nego sad. Izbor hrvatskog člana je teška šizofrenija, s jedne strane Komšić koji će izazvati revolt među Hrvatima, a s druge strane Čović koji će djelovati s Dodikom. Strah me oružanog sukoba većeg ili manjeg intenziteta i iskreno se nadam da ima grama pameti da do toga ne dođe.
-
megaman4
#1055 Re: Nova agresija na BIH?
Nazalost, sudbina drzave je sada u rukama Amerike i to svima mora biti jasno.kamberovica polje wrote:Bojim se da se približavamo zajebanom periodu. Ovi izbori će odlučiti budućnost države, a ja nisam pretjerano optimističan. Sama činjenica što se Dodik kandiduje za člana predsjedništva, razlog je za uzbunu. Ovom kandidaturom u idućih 8 godina on dobija imunitet i mogućnosti da razjebava državu daleko više nego sad. Izbor hrvatskog člana je teška šizofrenija, s jedne strane Komšić koji će izazvati revolt među Hrvatima, a s druge strane Čović koji će djelovati s Dodikom. Strah me oružanog sukoba većeg ili manjeg intenziteta i iskreno se nadam da ima grama pameti da do toga ne dođe.
Dok se SDA zajebava, drzavi prijete novi sukobi.
Rusi su se okurazili i svim silama zele BiH pod svoju sapu, sto su i u Crnoj gori pokusali.
Da je Bakir drzavnik, kao sto nije, proglasio bi ruskog ambasadora nepozeljnim u BiH.
- vivaldi
#1056 Re: Nova agresija na BIH?
sto je sudbina drzave u rukama amerike? zasto mislis da ce biti rata, ko ce ga poceti i zbog cega? sto su se rusi okurazili i sta znaci biti pod necijom sapom?megaman4 wrote:Nazalost, sudbina drzave je sada u rukama Amerike i to svima mora biti jasno.kamberovica polje wrote:Bojim se da se približavamo zajebanom periodu. Ovi izbori će odlučiti budućnost države, a ja nisam pretjerano optimističan. Sama činjenica što se Dodik kandiduje za člana predsjedništva, razlog je za uzbunu. Ovom kandidaturom u idućih 8 godina on dobija imunitet i mogućnosti da razjebava državu daleko više nego sad. Izbor hrvatskog člana je teška šizofrenija, s jedne strane Komšić koji će izazvati revolt među Hrvatima, a s druge strane Čović koji će djelovati s Dodikom. Strah me oružanog sukoba većeg ili manjeg intenziteta i iskreno se nadam da ima grama pameti da do toga ne dođe.
Rusi su se okurazili i svim silama zele BiH pod svoju sapu, sto su i u Crnoj gori pokusali.
Da je Bakir drzavnik, kao sto nije, proglasio bi ruskog ambasadora nepozeljnim u BiH.
imam osjecaj da kupite odnekle kojekakve fraze i samo ih onda distribuirate bez da na trenutak razmislite o (bes)smislu onoga sto pisete..
-
Fudo387
#1057 Re: Nova agresija na BIH?
Da li tebi trenutna politicka garnitura u Bosni i oni iz okruzenja djeluju kao pametni i sposobni ljudi koji ce tom prostoru isposlovativivaldi wrote:sto je sudbina drzave u rukama amerike? zasto mislis da ce biti rata, ko ce ga poceti i zbog cega? sto su se rusi okurazili i sta znaci biti pod necijom sapom?megaman4 wrote:Nazalost, sudbina drzave je sada u rukama Amerike i to svima mora biti jasno.kamberovica polje wrote:Bojim se da se približavamo zajebanom periodu. Ovi izbori će odlučiti budućnost države, a ja nisam pretjerano optimističan. Sama činjenica što se Dodik kandiduje za člana predsjedništva, razlog je za uzbunu. Ovom kandidaturom u idućih 8 godina on dobija imunitet i mogućnosti da razjebava državu daleko više nego sad. Izbor hrvatskog člana je teška šizofrenija, s jedne strane Komšić koji će izazvati revolt među Hrvatima, a s druge strane Čović koji će djelovati s Dodikom. Strah me oružanog sukoba većeg ili manjeg intenziteta i iskreno se nadam da ima grama pameti da do toga ne dođe.
imam osjecaj da kupite odnekle kojekakve fraze i samo ih onda distribuirate bez da na trenutak razmislite o (bes)smislu onoga sto pisete..
mir, stabilnost, kakav takav socijalni program...?
Imas gibanja na plantarnom nivou, zauzimaju se busije, mjerkaju snage, tu i tamo zapocne proxy rat, i onda imas te lokalne
buzdovane koji se u svemu snalaze k'o slon u staklari.
Nije to nimalo za spokoja, al haj...
- vivaldi
#1058 Re: Nova agresija na BIH?
naravno da ne djeluje, o tome najvise i pisem, ali to ne znaci da ce zbog toga izbit rat.Fudo387 wrote:Da li tebi trenutna politicka garnitura u Bosni i oni iz okruzenja djeluju kao pametni i sposobni ljudi koji ce tom prostoru isposlovatimir, stabilnost, kakav takav socijalni program...?
dobar dio tenzija se ovdje namjerno i dize zbog nemogucnosti i nesposbnosti da se napravi ekonomski boljitak, ali daleko od toga da mislim da ce zbog toga izbit rat.
-
Fudo387
#1059 Re: Nova agresija na BIH?
Pa ako nisu sposobni osigurati mir i stabilnost, i sam priznajes da ti ih ne dozivljas plaho pametnim, sta mislis, sta cevivaldi wrote: naravno da ne djeluje, o tome najvise i pisem, ali to ne znaci da ce zbog toga izbit rat.
ti izganjat'?
- vivaldi
#1060 Re: Nova agresija na BIH?
pa isto sto i do sada. fudo bolan ljudi ovdje od 1996 vicu "ne moze ovako dugo", a evo prodjose vec 22 godine. manje-vise nista se nije promjenilo.Fudo387 wrote:Pa ako nisu sposobni osigurati mir i stabilnost, i sam priznajes da ti ih ne dozivljas plaho pametnim, sta mislis, sta cevivaldi wrote: naravno da ne djeluje, o tome najvise i pisem, ali to ne znaci da ce zbog toga izbit rat.
ti izganjat'?
ljudi kontinuirano odlaze iz zemlje sto dovoljno pusta pare iz pretisa tako smo uvijek na tihoj vrati, ali lonac nece explodirati zbog socijalnih tenzija
- kamberovica polje
#1061 Re: Nova agresija na BIH?
Nadam se da im je preudobno u lopovskim naslonjačima i da su svjesni da će im svaka promjena statusa quo razjebat tu idilu.Fudo387 wrote:Pa ako nisu sposobni osigurati mir i stabilnost, i sam priznajes da ti ih ne dozivljas plaho pametnim, sta mislis, sta cevivaldi wrote: naravno da ne djeluje, o tome najvise i pisem, ali to ne znaci da ce zbog toga izbit rat.
ti izganjat'?
- vivaldi
#1062 Re: Nova agresija na BIH?
naravno da nece biti nikakve sustinske promjene statusa, mozda nekih kozmetickih kao i do sada, ali sustinski necekamberovica polje wrote:promjena statusa quo
-
Fudo387
#1063 Re: Nova agresija na BIH?
Ja bih stvarno volio zbog tih ljudi koji su tu ostali, i najvise zbog djece, da to malo zivne, da se unormali, da ne mora goriti svako malo...vivaldi wrote:pa isto sto i do sada. fudo bolan ljudi ovdje od 1996 vicu "ne moze ovako dugo", a evo prodjose vec 22 godine. manje-vise nista se nije promjenilo.Fudo387 wrote:Pa ako nisu sposobni osigurati mir i stabilnost, i sam priznajes da ti ih ne dozivljas plaho pametnim, sta mislis, sta cevivaldi wrote: naravno da ne djeluje, o tome najvise i pisem, ali to ne znaci da ce zbog toga izbit rat.
ti izganjat'?
ljudi kontinuirano odlaze iz zemlje sto dovoljno pusta pare iz pretisa tako smo uvijek na tihoj vrati, ali lonac nece explodirati zbog socijalnih tenzija
Samo, suhveli je to meni. Citavo vrijeme si imao dezurnog batinasa, politicar zasere, on ga nabije nogom, bukvalno su dekretima i
samarima pravili neki mir, drzavu...sad, cini mi se da su digli ruke od toga.
Nekako mi djeluje da su sad u fazonu, eto vas tamo, pobijte se i istrijebite za sva vremena da vas vise skinemo s qrca, u sve su se upetljali
i braca Rusi...katastrofa zagarantovana.
- vivaldi
#1064 Re: Nova agresija na BIH?
ja zivim ovdje fudo, meni je vise stalo do normale nego tebi sasvim sigurnoFudo387 wrote:Ja bih stvarno volio zbog tih ljudi koji su tu ostali, i najvise zbog djece, da to malo zivne, da se unormali, da ne mora goriti svako malo...Samo, suhveli je to meni. Citavo vrijeme si imao dezurnog batinasa, politicar zasere, on ga nabije nogom, bukvalno su dekretima isamarima pravili neki mir, drzavu...sad, cini mi se da su digli ruke od toga.Nekako mi djeluje da su sad u fazonu, eto vas tamo, pobijte se i istrijebite za sva vremena da vas vise skinemo s qrca, u sve su se upetljalii braca Rusi...katastrofa zagarantovana.
ali zelje su jedna stvar. ja sam u svakom trenutku svjestan realnosti i ja konstatno radim na tome da mi djeca imaju dobar zivot i da im budem u mogucnosti ponudit alternativu, ali pritom ne mislim uopste na rat vec vise na egzistenciju.
jebes ga, ja ti nisam iz ovog militantnog forumskog miljea.
moj cilj i moja zelja nije da mi djeca spavaju sa jednim okom otvorenim i da ih drilujem po planinama. to nije zivot.
ja se borim da mi djeca spavaju najtvrdjim snom, a kad malo odrastu umjesto u sume da ih vodim u diznilend jer ni ja tamo nikad nisam bio.
to su moji snovi i zelje i za to se borim svaki dan.
-
Fudo387
#1065 Re: Nova agresija na BIH?
Jebem ga, cini mi se da si ti ovo moje naprdjivanje nekako shvatio da ja tebe sad nesto napadam i prozivam...vivaldi wrote:ja zivim ovdje fudo, meni je vise stalo do normale nego tebi sasvim sigurnoFudo387 wrote:Ja bih stvarno volio zbog tih ljudi koji su tu ostali, i najvise zbog djece, da to malo zivne, da se unormali, da ne mora goriti svako malo...Samo, suhveli je to meni. Citavo vrijeme si imao dezurnog batinasa, politicar zasere, on ga nabije nogom, bukvalno su dekretima isamarima pravili neki mir, drzavu...sad, cini mi se da su digli ruke od toga.Nekako mi djeluje da su sad u fazonu, eto vas tamo, pobijte se i istrijebite za sva vremena da vas vise skinemo s qrca, u sve su se upetljalii braca Rusi...katastrofa zagarantovana.![]()
ali zelje su jedna stvar. ja sam u svakom trenutku svjestan realnosti i ja konstatno radim na tome da mi djeca imaju dobar zivot i da im budem u mogucnosti ponudit alternativu, ali pritom ne mislim uopste na rat vec vise na egzistenciju.
jebes ga, ja ti nisam iz ovog militantnog forumskog miljea.
moj cilj i moja zelja nije da mi djeca spavaju sa jednim okom otvorenim i da ih drilujem po planinama. to nije zivot.
ja se borim da mi djeca spavaju najtvrdjim snom, a kad malo odrastu umjesto u sume da ih vodim u diznilend jer ni ja tamo nikad nisam bio.
to su moji snovi i zelje i za to se borim svaki dan.
Sve to sto radis je ok, mislim da je vecina ljudi na dunjaluku u istom fazonu, al' sta da radis kad imas i masu hajvana koji
ne zna s mirom, plus sto imas one mocne koji se na konfliktima obogate pa hajvana s vremena na vrijeme aktivira.
Dobro, valjda ce sve biti ok, jebaji ga.
- vivaldi
#1066 Re: Nova agresija na BIH?
ma nisam uopste to licno dozivio, nego ti kazem da ovdje nece biti blagostanja zadugo, da ne kazem nikad, ali isto tako ne mislim da ce biti ni rata.Fudo387 wrote:Jebem ga, cini mi se da si ti ovo moje naprdjivanje nekako shvatio da ja tebe sad nesto napadam i prozivam...Sve to sto radis je ok, mislim da je vecina ljudi na dunjaluku u istom fazonu, al' sta da radis kad imas i masu hajvana kojine zna s mirom, plus sto imas one mocne koji se na konfliktima obogate pa hajvana s vremena na vrijeme aktivira.Dobro, valjda ce sve biti ok, jebaji ga.
zivim najbolje sto mogu u datim okolnostima i radim na tome da djeci omogucim alternativu. ja im je nametati necu, ali cu im je omoguciti.
kada bi molje zelje mogle promjeniti realnosti samo bih o zeljama pisao
- madner
#1067 Re: Nova agresija na BIH?
Ko ne zeli rat mora uvijek biti spreman na isti, bar je tako u zadnjih 2500 godina.
Srbija vaga, razmatra pluseve i minuse opcija non stop, kada rizik bude prihvatljivo nizak moze doci do rata. Ako rizik nikad ne bude nizak, nece ni biti problema.
Srbija trenutno ne igra na tu kartu, cilj je odrzati RS i uci u EU.
Srbija vaga, razmatra pluseve i minuse opcija non stop, kada rizik bude prihvatljivo nizak moze doci do rata. Ako rizik nikad ne bude nizak, nece ni biti problema.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1068 Re: Nova agresija na BIH?
Dok je onolike USA ambasade u Sarajevu Dodik i Rusi mogu samo da sanjaju.
I najmanji pokusaj Rusa da naprave neku pizdariju ovdje vodi BiH u NATO, a RS u nestanak.
Moja je zelja da pokusaju.
Treba se cuvati ovih Bosnjackih bilmeza od politicara.
Potpis na papiru je sada razorniji od granata.
I najmanji pokusaj Rusa da naprave neku pizdariju ovdje vodi BiH u NATO, a RS u nestanak.
- Maraschino
#1069 Re: Nova agresija na BIH?
Ali vaga i kalkulise pa s'time, nema opustanja. To vi najbolje znate u NVZu.madner wrote:Ko ne zeli rat mora uvijek biti spreman na isti, bar je tako u zadnjih 2500 godina.
- General War
#1070 Re: Nova agresija na BIH?
madner wrote:Ko ne zeli rat mora uvijek biti spreman na isti, bar je tako u zadnjih 2500 godina.
S time PC realno ni ne prijeti nikakva opasnost kao i HZHB ( i ako im prijeti prijeti im od "njihovih" od ekonomskog samourusavanja)...sve uredno funkcionise...forumska retorika i u nekim drugim medijima sto nikne s vremena na vrijeme...je samo za lijecenje kompleska i bolescura.
- madner
#1071 Re: Nova agresija na BIH?
Naivno, niko, pa ni USA nece se vise boriti za Bosnu od Bosanaca.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Dok je onolike USA ambasade u Sarajevu Dodik i Rusi mogu samo da sanjaju.![]()
I najmanji pokusaj Rusa da naprave neku pizdariju ovdje vodi BiH u NATO, a RS u nestanak.![]()
Kiev ima jako slicno ambasadu.
- madner
#1072 Re: Nova agresija na BIH?
HZHB ne postoji i nece nastati. Hrvati pokusavaju da dodju do neke reforme gdje bi mogli ocuvati nade za te poteze ali nema se kuveta.General War wrote:madner wrote:Ko ne zeli rat mora uvijek biti spreman na isti, bar je tako u zadnjih 2500 godina.
Srbija trenutno ne igra na tu kartu, cilj je odrzati RS i uci u EU.![]()
S time PC realno ni ne prijeti nikakva opasnost kao i HZHB ( i ako im prijeti prijeti im od "njihovih" od ekonomskog samourusavanja)...sve uredno funkcionise...forumska retorika i u nekim drugim medijima sto nikne s vremena na vrijeme...je samo za lijecenje kompleska i bolescura.
RS kao entitet nije u opasnosti dok je SDA dio vlasti, to je jasno. Ali nije entitet nikad bio cilj.
-
DonieBrasco
#1073 Re: Nova agresija na BIH?
Srbija se sve vise i vse naoruzava ili bolje reci Rusi ih naoruzavaju. 
Da mozda nece nekom silom vracati Kosovo ili braniti RS od necega ili nekoga ?
Last edited by DonieBrasco on 20/01/2018 12:14, edited 1 time in total.
- General War
#1074 Re: Nova agresija na BIH?
Mislio sam na kontrolu novca tamo kroz HEP i poste, telekome, banke...ima ih i previse...naravno ali nije to boljka samoSDA u podjeli reona vidio si SDP i njihovu borbu...smijesno.madner wrote:HZHB ne postoji i nece nastati. Hrvati pokusavaju da dodju do neke reforme gdje bi mogli ocuvati nade za te poteze ali nema se kuveta.General War wrote:madner wrote:Ko ne zeli rat mora uvijek biti spreman na isti, bar je tako u zadnjih 2500 godina.
Srbija trenutno ne igra na tu kartu, cilj je odrzati RS i uci u EU.![]()
RS kao entitet nije u opasnosti dok je SDA dio vlasti, to je jasno. Ali nije entitet nikad bio cilj.
- General War
#1075 Re: Nova agresija na BIH?
nista mimo potpisa i protokola...prije se kaze "modernizira"...ukoliko se desi opet politicki vakum svjetskih sila , naravno da ce pokusati, imas sijaset primjera kako stvari mogu poci naopako.DonieBrasco wrote:Srbija se sve vise i vse naoruzava ili bolje reci Rusi ih naoruzavaju.