Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nepass1

#1051 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

Dope_Man wrote:Ljudi nauce na jedno i jednostavno ne gledaju znakove, cak ni nakon radova na cesti gdje bi trebalo da ocekuju nove znakove poput upravo te raskrsnice nakon izgradnje APa.

Slicno je u mom naselju, jedna stara sporedna cesta je prije cca godinu pretvorena u glavnu za izlaz iz naselja, a prethodna glavna je postala sporedna iz koje se i ne moze izlaziti lijevo (osim vozila JGS) gdje inace vecina i ide (prema Ilidzi). Svi znakovi su tu, ali udji ti u raskrsnicu gdje imas prednost i lola ce te iz ove sada sporedne sasjeci na komade. ''Sreca'' pa je asfalt prelos svakako, pa se dolazi sporo na raskrsnicu, ali stalno su tu idioti koji idu cestom koja ima prvenstvo, ali stanu i cekaju da se ovaj sa sporedne ubaci jer opet nisu pogledali hebeni znak, a mozda i ne znaju sta znaci.
Dugo vremena su isli tom starom i izlazili lijevo dok nije policija pocela stajati i svrljati ih pa su idioti malo pogledali u znak kraj ceste (il prije ce biti da nisu, vec su mahinalno zapamtili da ne idu tamo).

Tako isto i gore u Vlakovu, ja kad silazim dobro usporim da vidim ima li koga jer ne bih da me moraju zastalno preselit u Vlakovo.
Na prvu mogu se,sjetiti radkrsnice u gorazdu, ona kod katolicke"crkve"prema groblju i pravac pijaca do binga. Sad je stavljen znak da oni koji idu iz grada tj od crkve u bingo (skretanje desno) i oni koji idu od binga prena gradu(skretanje lijevo)imaju prednost. Prije su prednost imali ovi iz prava pijaca bingo i obrnuto.
Ja nemam muda da gledam svoju prednost jer niko ne jebe taj znak i prvi ce te pokupiti, ako nemas srece direktno u tvoja vrata, ako imas u gepek :D
Ali uvjek stanem i sacekam da prodju auta, i vidi se da niko ne pomisli prikociti.
deny_s

#1052 Re: Crna hronika BH cesta

Post by deny_s »

nepass1 wrote:
Dope_Man wrote:Ljudi nauce na jedno i jednostavno ne gledaju znakove, cak ni nakon radova na cesti gdje bi trebalo da ocekuju nove znakove poput upravo te raskrsnice nakon izgradnje APa.

Slicno je u mom naselju, jedna stara sporedna cesta je prije cca godinu pretvorena u glavnu za izlaz iz naselja, a prethodna glavna je postala sporedna iz koje se i ne moze izlaziti lijevo (osim vozila JGS) gdje inace vecina i ide (prema Ilidzi). Svi znakovi su tu, ali udji ti u raskrsnicu gdje imas prednost i lola ce te iz ove sada sporedne sasjeci na komade. ''Sreca'' pa je asfalt prelos svakako, pa se dolazi sporo na raskrsnicu, ali stalno su tu idioti koji idu cestom koja ima prvenstvo, ali stanu i cekaju da se ovaj sa sporedne ubaci jer opet nisu pogledali hebeni znak, a mozda i ne znaju sta znaci.
Dugo vremena su isli tom starom i izlazili lijevo dok nije policija pocela stajati i svrljati ih pa su idioti malo pogledali u znak kraj ceste (il prije ce biti da nisu, vec su mahinalno zapamtili da ne idu tamo).

Tako isto i gore u Vlakovu, ja kad silazim dobro usporim da vidim ima li koga jer ne bih da me moraju zastalno preselit u Vlakovo.
Na prvu mogu se,sjetiti radkrsnice u gorazdu, ona kod katolicke"crkve"prema groblju i pravac pijaca do binga. Sad je stavljen znak da oni koji idu iz grada tj od crkve u bingo (skretanje desno) i oni koji idu od binga prena gradu(skretanje lijevo)imaju prednost. Prije su prednost imali ovi iz prava pijaca bingo i obrnuto.
Ja nemam muda da gledam svoju prednost jer niko ne jebe taj znak i prvi ce te pokupiti, ako nemas srece direktno u tvoja vrata, ako imas u gepek :D
Ali uvjek stanem i sacekam da prodju auta, i vidi se da niko ne pomisli prikociti.
Kupiš neki krš i mlatiš lovu od osiguranja
Jbg,pare ti se nude na dlanu a ti "čekaš" :D
O'zone
Globalni moderator

#1053 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

O'zone
Globalni moderator

#1054 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

amar1994

#1055 Re: Crna hronika BH cesta

Post by amar1994 »

Image

Image

:odustajem:
Maraschino

#1056 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Maraschino »

je li ono traktor ili radna masina?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1057 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Maraschino wrote:je li ono traktor ili radna masina?
Prije ce biti neki Caterpilar, ali ovo je za zatvora.... :-)
newklear

#1058 Re: Crna hronika BH cesta

Post by newklear »

Šteta što mu se table ne vide, pa poslati i firmi čiji je kamion da vide kakva im ubica radi, MUP-u (iako nema neke koristi od toga) i svima da znaju o kome se radi...

Ovo bi se u nekoj normalnijoj državi smatralo da je psihički nestabilna osoba čim kroz tunel, preko duple pune, pretiče..
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#1059 Re: Crna hronika BH cesta

Post by liaar »

Može li mi neki mudrovac naći zakon koji dozvoljava prestizanje radne mašine/traktora preko duple pune u tunelu, pošto na FB grupi gdje je izvorno postavljena slika, bilo par mudrovaca "profesionalaca" koji tvrde da je to dozvoljeno
newklear

#1060 Re: Crna hronika BH cesta

Post by newklear »

liaar wrote:Može li mi neki mudrovac naći zakon koji dozvoljava prestizanje radne mašine/traktora preko duple pune u tunelu, pošto na FB grupi gdje je izvorno postavljena slika, bilo par mudrovaca "profesionalaca" koji tvrde da je to dozvoljeno

Ne postoji zakon koji dozvoljava preticanje preko duple pune ili u tunelu i tu je tačka.... Nek me neko demantuje od tih facebook stručnjaka
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1061 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

liaar wrote:Može li mi neki mudrovac naći zakon koji dozvoljava prestizanje radne mašine/traktora preko duple pune u tunelu, pošto na FB grupi gdje je izvorno postavljena slika, bilo par mudrovaca "profesionalaca" koji tvrde da je to dozvoljeno
mislim da to nije definisano kao preticanje vec obilazenje ,jer se ta masina krece sporije od 30...
sad ce to goran olmajti nac :lol:
commendatore

#1062 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

konektovan wrote:
katerpilar ima gusjenice i tezak je ko tenk jebo ga ti ovo ke utovarivac ili rovokpac
530i

#1063 Re: Crna hronika BH cesta

Post by 530i »

Za zatvora je što se takvo vozilo kreće 15 na sat na svojim točkovima na cesti gdje je ograničenje 60 ili više, umjesto na nekoj labudici. Neopravdavam divljanje posebno kamiona i autobusa, ali šta da čovjek radi...vozi za glupanom 3 kilometra pola sata.
newklear

#1064 Re: Crna hronika BH cesta

Post by newklear »

Obilaženje je prolaz pored zaustavljenog ili parkiranog vozila...... Znači nema govora o obilaženju čim se ovaj kreće, pa i 10-15 km/h... U ovom slučaju je trebalo zovnuti policiju da reaguju jer ova radna mašina definitivno ugrožava saobraćaj i kao što neko reče nije ni smjela biti ovdje već na labudici....
O'zone
Globalni moderator

#1065 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

basicm

#1066 Re: Crna hronika BH cesta

Post by basicm »

Moze ga obici ako ide manje od 30, ali dupla linija i tunel su jaci.
seoBIH

#1067 Re: Crna hronika BH cesta

Post by seoBIH »

Ne mogu da vjerujem da bi neko opravdavao preticanje na DUPLOJ PUNOJ i u JBENOM TUNELU.

Sto je najgore, citajuci komentare na FB postu, dosta pro vozaca podrzava ovakva preticanja. Pa budale ne kontaju da u autu iz suprtonog smjera mogu biti njihovi najblizi.
O'zone
Globalni moderator

#1068 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

vješalica

#1069 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

commendatore wrote:
konektovan wrote:
katerpilar ima gusjenice i tezak je ko tenk jebo ga ti ovo ke utovarivac ili rovokpac
Catterpillar je marka ;)
Ovo je bagercina obicna
vješalica

#1070 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

seoBIH wrote:Ne mogu da vjerujem da bi neko opravdavao preticanje na DUPLOJ PUNOJ i u JBENOM TUNELU.

Sto je najgore, citajuci komentare na FB postu, dosta pro vozaca podrzava ovakva preticanja. Pa budale ne kontaju da u autu iz suprtonog smjera mogu biti njihovi najblizi.
Pa to je maloumna poremecena stokadija
Samo maljem u njuskaru seljackoglavu
Uslikaj im face i metni ovdje,i moja tvrdnja ce biti potvrdjena...goli mentalni panjevi i lolice sto svaki dan drkaju narodu po mozgu dok ih kogod ne izbusi masinkom na licu mjesta
Ha ya
konektovan

#1072 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Nema dana da neko ne zagine ili se opasno skrsi... :-)
konektovan

#1074 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Sta je ovo ljudi moji, pa kad god udjem na temu, neko na krovu?!
drug_profi

#1075 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Pa puno kise, pa ljudi izvrcu da se ocjede. I ja cu sutra svoj negdje izvrnut. Da ne pohrđa.
Post Reply