Na prvu mogu se,sjetiti radkrsnice u gorazdu, ona kod katolicke"crkve"prema groblju i pravac pijaca do binga. Sad je stavljen znak da oni koji idu iz grada tj od crkve u bingo (skretanje desno) i oni koji idu od binga prena gradu(skretanje lijevo)imaju prednost. Prije su prednost imali ovi iz prava pijaca bingo i obrnuto.Dope_Man wrote:Ljudi nauce na jedno i jednostavno ne gledaju znakove, cak ni nakon radova na cesti gdje bi trebalo da ocekuju nove znakove poput upravo te raskrsnice nakon izgradnje APa.
Slicno je u mom naselju, jedna stara sporedna cesta je prije cca godinu pretvorena u glavnu za izlaz iz naselja, a prethodna glavna je postala sporedna iz koje se i ne moze izlaziti lijevo (osim vozila JGS) gdje inace vecina i ide (prema Ilidzi). Svi znakovi su tu, ali udji ti u raskrsnicu gdje imas prednost i lola ce te iz ove sada sporedne sasjeci na komade. ''Sreca'' pa je asfalt prelos svakako, pa se dolazi sporo na raskrsnicu, ali stalno su tu idioti koji idu cestom koja ima prvenstvo, ali stanu i cekaju da se ovaj sa sporedne ubaci jer opet nisu pogledali hebeni znak, a mozda i ne znaju sta znaci.
Dugo vremena su isli tom starom i izlazili lijevo dok nije policija pocela stajati i svrljati ih pa su idioti malo pogledali u znak kraj ceste (il prije ce biti da nisu, vec su mahinalno zapamtili da ne idu tamo).
Tako isto i gore u Vlakovu, ja kad silazim dobro usporim da vidim ima li koga jer ne bih da me moraju zastalno preselit u Vlakovo.
Ja nemam muda da gledam svoju prednost jer niko ne jebe taj znak i prvi ce te pokupiti, ako nemas srece direktno u tvoja vrata, ako imas u gepek
Ali uvjek stanem i sacekam da prodju auta, i vidi se da niko ne pomisli prikociti.