Hendrix wrote:Sva ova rasprava pada u vodu kad spomenes ono sto svi izbjegavaju ovde.
Dajte mi jednu zemlju Zapada gdje se pred izbore prijeti novim ratovima, odcjepljenjima i generalno lozi narod na jos vecu mrznju nego sto je sada? Jeste li vi svjesni koji je to podsvjesni stres u narodu citavo vrijeme, uvijek ti iznad glave visi Dodik i Vucic sa svojom vjecitom brigom oko naroda, Covic i ekipa svako malo testira mogucnosti treceg entiteta, Bakiru super sto ima opstinu Centar. Srbijanski mediji pred prosle izbore su imali naslove oko novih klanja Srba, Bakir prijeti ratom...halo ba? 1992 ponovo? Ovo ba nije normalna okolina za zivjeti pod ovakvim pritiskom a nemojte srati da vas ne tangira kad svi o tome pricaju. Pogledas jedan dnevnik i dosta ti je da ne spavas nikako, to nije normalno i ne moze mi niko pricati da je na zapadu isto sranje kad nije.
I jos kad cujem ljude koji govore da se hoce zaratit ponovo pa nek ide sve u pm, jer su kivni na sve a pogotovo drzavu. Moji roditelji su jednom izgubili sve sto su stekli preko noci, ja ne zelim da se isto ponovi meni. A vi se nadajte da do toga ne moze doci, kao sto nije moglo ni 1992. Zivimo u buretu punom baruta ali eto kao ignorisemo to i sve je super. E pa nije.
Pa eto, ta dugorocna sigurnost je prilicno bitna, mada se o njoj nerado prica. Samo u zadnjih pet dana, predsjednik Srbije je Makedoniji skoro zaprijetio ratom, dok je saborski zastupnik u Hrvatskoj zaprijeto ratom BiH.
I onda na TV izadje Inzko i kaze kako se treba boriti da se narod vrati iz inostranstva, da se privuku investicije, a u isto vrijeme njegovi puleni tom istom narodu prijete ratom.

Sad to otvoreno rade i predstavnici clanica EU
Uglavnom zaboli me kita. Taman da uzmem vikendicu kad se potpise novi mirovni sporazum.