Jugoslovenstvo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1052 Re: Jugoslovenstvo
Sto otvaras temu o necemu sto smatras mrtvim 
-
ja71
#1053 Re: Jugoslovenstvo
je li se pitanje odnosi na sliku koju sam postavio ?_BataZiv_0809 wrote:Sto otvaras temu o necemu sto smatras mrtvim
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1054 Re: Jugoslovenstvo
Ni na tebe ni na sliku koju si postavioja71 wrote:je li se pitanje odnosi na sliku koju sam postavio ?_BataZiv_0809 wrote:Sto otvaras temu o necemu sto smatras mrtvim
- Putnik ali stvarno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1056 Re: Jugoslovenstvo
Drukcije bih to dijagnosticirao...
- Putnik ali stvarno
#1057 Re: Jugoslovenstvo
Mozda je nekrofilija, sta znam
- fakat
#1058 Re: Jugoslovenstvo
Tuzla?ja71 wrote:
-
ja71
#1059 Re: Jugoslovenstvo
Jeste, konkretno Sjenjakfakat wrote: Tuzla?
- sinuhe
#1060 Re: Jugoslovenstvo
Nista to. U Bosni je jedan covjek od brda umislio da je piramida.
- mad_max_ba
#1061 Re: Jugoslovenstvo
Nego sta jesinuhe wrote:Nista to. U Bosni je jedan covjek od brda umislio da je piramida.
I gospa se ukazala
- Connaisseur Karlin
#1062 Re: Jugoslovenstvo
zar je ovo prva tema o mrtvim/a na forumu_BataZiv_0809 wrote:Sto otvaras temu o necemu sto smatras mrtvim
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1063 Re: Jugoslovenstvo
Nije, ali je vjerovatno prva tema koju otvara neko sa ciljem da nesto proglasi nepostojecim. I da se slomi objasnjavajuci zasto nesto ne postojiConnaisseur Karlin wrote:zar je ovo prva tema o mrtvim/a na forumu_BataZiv_0809 wrote:Sto otvaras temu o necemu sto smatras mrtvim
- Connaisseur Karlin
#1064 Re: Jugoslovenstvo
pa dokazi da postoji u nekim drugim sferama realnosti, osim u danasnjim jugo- hobi/ klubovima_BataZiv_0809 wrote:Nije, ali je vjerovatno prva tema koju otvara neko sa ciljem da nesto proglasi nepostojecim. I da se slomi objasnjavajuci zasto nesto ne postojiConnaisseur Karlin wrote:zar je ovo prva tema o mrtvim/a na forumu_BataZiv_0809 wrote:Sto otvaras temu o necemu sto smatras mrtvim
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1065 Re: Jugoslovenstvo
Ma nemoj.Connaisseur Karlin wrote:
pa dokazi da postoji u nekim drugim sferama realnosti, osim u danasnjim jugo- hobi/ klubovima
Ti tvrdis, ti i dokazuj. Slabo ti ide
- Connaisseur Karlin
#1066 Re: Jugoslovenstvo
ti si postavilo mnostvo "dokaza" na temi_BataZiv_0809 wrote:Ma nemoj.Connaisseur Karlin wrote:
pa dokazi da postoji u nekim drugim sferama realnosti, osim u danasnjim jugo- hobi/ klubovima![]()
Ti tvrdis, ti i dokazuj. Slabo ti ide
nema potvrde da tvrdim,postoje cinjenice
- General War
#1067 Re: Jugoslovenstvo
Evo je opet ona i njene "cinjenice". 
- Connaisseur Karlin
#1068 Re: Jugoslovenstvo
pa postavite svoje cinjeniceGeneral War wrote:Evo je opet ona i njene "cinjenice".
- General War
#1069 Re: Jugoslovenstvo
Imas ih smo ne citas svoju temu niti napisane 43 strane...dosla si vec sa zakljuckoma a ne da nesto skonas.Connaisseur Karlin wrote:pa postavite svoje cinjeniceGeneral War wrote:Evo je opet ona i njene "cinjenice".
- Connaisseur Karlin
#1070 Re: Jugoslovenstvo
niste imaliGeneral War wrote:Imas ih smo ne citas svoju temu niti napisane 43 strane...dosla si vec sa zakljuckoma a ne da nesto skonas.Connaisseur Karlin wrote:pa postavite svoje cinjeniceGeneral War wrote:Evo je opet ona i njene "cinjenice".
-
un flic
#1071 Re: Jugoslovenstvo
U kulturi i te kako postoji Jugoslavija. Film, muzika, pozoriste. Gotovo da nema razlike u odnosu na period pre rata, ili je uopste nema. I to ne pozoriste tipa Frljic, nego je najnormalnije da u pozorisnoj i filmskoj razmeni ucestvuju u neki glumci koji su bili prilicno velike nacionalne galamdzije tokom i posle rata. Zatim mediji - za vreme SFRJ je postojao zajednicki dnevnik nedeljom, nesto zajednickog programa kroz razmenu TV centara, ali ne previse. Te Yutel pred sam kraj. Danas imas recimo TV N1, koju kad gledas imas utisak da je SH govorno podrucje jos uvek jedna zemlja (omiljena mi je ona karta za prognozu vremena). Jezik nam je zajednicki, i toga ce biti sve vise. Neminovnost. Ima naravno i puno lokalnih stvari, koje ne odisu jugoslovenstvom, ali toga je bilo i u zajednickoj drzavi.Connaisseur Karlin wrote:_BataZiv_0809 wrote:Connaisseur Karlin wrote: pa dokazi da postoji u nekim drugim sferama realnosti, osim u danasnjim jugo- hobi/ klubovima
- Connaisseur Karlin
#1072 Re: Jugoslovenstvo
postoji kulutra tokom perioda Juge, no dijelovi kuutre su razvijali prije i poslije Jugeun flic wrote:Connaisseur Karlin wrote:
U kulturi i te kako postoji Jugoslavija. Film, muzika, pozoriste. Gotovo da nema razlike u odnosu na period pre rata, ili je uopste nema. I to ne pozoriste tipa Frljic, nego je najnormalnije da u pozorisnoj i filmskoj razmeni ucestvuju u neki glumci koji su bili prilicno velike nacionalne galamdzije tokom i posle rata. Zatim mediji - za vreme SFRJ je postojao zajednicki dnevnik nedeljom, nesto zajednickog programa kroz razmenu TV centara, ali ne previse. Te Yutel pred sam kraj. Danas imas recimo TV N1, koju kad gledas imas utisak da je SH govorno podrucje jos uvek jedna zemlja (omiljena mi je ona karta za prognozu vremena). Jezik nam je zajednicki, i toga ce biti sve vise. Neminovnost. Ima naravno i puno lokalnih stvari, koje ne odisu jugoslovenstvom, ali toga je bilo i u zajednickoj drzavi.
U jugi se se govorili slovencaki i makedonski jezik, i vecina iz ostalih republika ga nisu nikad ni pricali , no slovenci i makedonci su morali uciti tadasnji sh jezik, kao dio jugo-kulutre , izlgeda da su Slovenci Makedocni najbolji nasljednici nekadasnjeg jugo-kulutrnog sistema
- Edin H.
#1073 Re: Jugoslovenstvo
I treba da uce.Connaisseur Karlin wrote:
U jugi se se govorili slovencaki i makedonski jezik, i vecina iz ostalih republika ga nisu nikad ni pricali , no slovenci i makedonci su morali uciti tadasnji sh jezik, kao dio jugo-kulutre , izlgeda da su Slovenci Makedocni najbolji nasljednici nekadasnjeg jugo-kulutrnog sistema
- Connaisseur Karlin
#1074 Re: Jugoslovenstvo
a ti si izgleda sve naucioEdin H. wrote:I treba da uce.Connaisseur Karlin wrote:
U jugi se se govorili slovencaki i makedonski jezik, i vecina iz ostalih republika ga nisu nikad ni pricali , no slovenci i makedonci su morali uciti tadasnji sh jezik, kao dio jugo-kulutre , izlgeda da su Slovenci Makedocni najbolji nasljednici nekadasnjeg jugo-kulutrnog sistema![]()
http://www.youtube.com/watch?v=J1Su6FQHAYg
idi, obrazuj zalutale narodne mase
- ABH017
#1075 Re: Jugoslovenstvo
Slovenci nikad nisu htjeli da govore SH-HS jezik. A znali su ga, kao što ga znaju i danas. Sjećam se Bojana Križaja. Uvijek je razumio šta ga pitaju na esha, ali je uvijek odgovarao na slovenačkom. Makedonci su uvijek pokazivali više da znaju sh, a znaju ga i danas također i uče ga. Znam masu makedonaca koji govore mojim jezikom, pa me bude sramota što ja njihov ne govorim.
Tako da priča kako su morali učiti sh jezik je, kao i sve ostalo, na šta smo navikli od postavljačice ove teme, obična izmišljotina i neka fiks ideja u njenoj glavi. Tako žena zamislila i prosipa svoje fiks ideje ovdje, kao da su činjenice, pa se još i prepire i podsmijava nekome.
Kao i sve ostalo, tako zamišlja da je ona neki nivo u znanju i inteligenciji. Nije svjesna koliko zabavlja publiku.
P.S.
Da je sh-hs bio obavezan i nametnut jezik, ne bi se toliko njegovali slovenački i makedonski kroz literaturu, poeziju. Ne bi imali kanal na svom jeziku. Mislim, kakve nebuloze se valjaju to je čudo jedno.
Tako da priča kako su morali učiti sh jezik je, kao i sve ostalo, na šta smo navikli od postavljačice ove teme, obična izmišljotina i neka fiks ideja u njenoj glavi. Tako žena zamislila i prosipa svoje fiks ideje ovdje, kao da su činjenice, pa se još i prepire i podsmijava nekome.
Kao i sve ostalo, tako zamišlja da je ona neki nivo u znanju i inteligenciji. Nije svjesna koliko zabavlja publiku.
P.S.
Da je sh-hs bio obavezan i nametnut jezik, ne bi se toliko njegovali slovenački i makedonski kroz literaturu, poeziju. Ne bi imali kanal na svom jeziku. Mislim, kakve nebuloze se valjaju to je čudo jedno.