PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
costacurta

#1051 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by costacurta »

Alfonse štaš ti u Sa bjež vam kod nas da vidiš ljepote :lol:
noviclan

#1052 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by noviclan »

Znaci bake tusi nekvalitetan ugalj preko svoje bulje
Alfons Kauders

#1053 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:Mogul ja is Tuzle sa parnim doći il moram parkirat na Nišićima i fatat autobuse sa neparnim tablama koji mogu ući u KS?

Fala :mrgreen:
Bez brige. Drotovi po Nisicima su suvise zauzeti cuvanjem vikendica i imanja uglednih porodica Radoncic, Izetbegovic, Selimovic & Co. Imaju pametnija posla no da ti pisu kaznu. Valja nahranit Fahri kerove na vikendici.

Ako te zaustave i kazne, idemo skupa na sud, da uzmemo koju hiljadarku iz budzeta KS. :) Tuzlaci smo - to su ionako nase pare. :)
strong69

#1054 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by strong69 »

Alfons Kauders wrote:
Naslovnica wrote:Evo jutros index zagađenja 378, PM10 522.
DRAMA!
Znači, jučer smanjena frekvencija saobraćaja, noćas nigdje auta na cesti, a zagađenje nikad veće.
Pa kako Čedomire?!
Iko, išta?
8-)
Kao dodatni bonus, bio je vikend. :D Dino i SDA minderchad su bezbeli kontala da ce se u nedjelju popraviti stanje (kao sto i statistika govori), pa da ce ispasti da su povukli opravdan (iako nepopularan) potez.

Image

S obzirom da su zavrsavali fakultete preko stranke, zaboravili su jedan mali detalj... Zagadjenje u evropskim gradovima pada vikendom zato jer ljudi ne voze puno, i jer su auta glavni uzrog zagadjenja u modernim gradovima.

Kod nas nisu. Kod nas je to cumur, i gle cuda, ljudi ga loze i vikendom - zato promjene nema niti je ikad moglo biti. Samo su dokazali da auta nisu uzrok problema u Sarajevu, sto svi s pola mozga vec znaju.

Problem je ugalj kojim SDA kupuje glasove po prigradskim naseljima.
U evropskim gradovima su uradili sve sto mi nismo uradili. A auta su im ostala na kraju. I kod njih se alarm dize kada PM10 predje 50.
maxell_sarajevo

#1055 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by maxell_sarajevo »

Prekrsio sam Odluku, ko im jb.mt., za pohvalu je jedino sto nema jutarnje špice. :D
Čedomire vidimo se poslijepodne :izet:
Alfons Kauders

#1056 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

noviclan wrote:Znaci bake tusi nekvalitetan ugalj preko svoje bulje
Sta mislis zasto SDA dobije 90% glasova u Banovicima? Zato sto prave med ili sto kopaju cumur? :)

Zato svaki dan kada udahnete cumurli zrak u Seheru, imajte na umu da to radite iskljucivo zato sto je Stranci trebalo jako uporiste na TK, da jebe Tuzlu, Gracanicu, Zivinice itd.

Priznajem da su nas minderasi zguzili, i svaka im cast. Mozda shvate da je u pitanju Pirova pobjeda kada im djeca fasuju astmu i pocnu kasljati cim otvore prozor? Ah da, jebo djecu, Stranka je na prvom mjestu. :D

Sta fali ako umre koje dijete u Sarajevu kako bi Bake pogurao Kuku na TK? Opet ce dobiti izbore, zaboli ih.
mali_balon

#1057 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mali_balon »

maxell_sarajevo wrote:Prekrsio sam Odluku, ko im jb.mt., za pohvalu je jedino sto nema jutarnje špice. :D

Imal murije sa inspekcijom
Alfons Kauders

#1058 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

strong69 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Kao dodatni bonus, bio je vikend. :D Dino i SDA minderchad su bezbeli kontala da ce se u nedjelju popraviti stanje (kao sto i statistika govori), pa da ce ispasti da su povukli opravdan (iako nepopularan) potez.

Image

S obzirom da su zavrsavali fakultete preko stranke, zaboravili su jedan mali detalj... Zagadjenje u evropskim gradovima pada vikendom zato jer ljudi ne voze puno, i jer su auta glavni uzrog zagadjenja u modernim gradovima.

Kod nas nisu. Kod nas je to cumur, i gle cuda, ljudi ga loze i vikendom - zato promjene nema niti je ikad moglo biti. Samo su dokazali da auta nisu uzrok problema u Sarajevu, sto svi s pola mozga vec znaju.

Problem je ugalj kojim SDA kupuje glasove po prigradskim naseljima.
U evropskim gradovima su uradili sve sto mi nismo uradili. A auta su im ostala na kraju. I kod njih se alarm dize kada PM10 predje 50.
Da, samo sto to imbecilima ocito nije bilo jasno. Tek danas i sutra ce postati jasno koliko je debilna bila odluka, jer nece biti primjetne razlike u nivou zagadjenja.

Kao prvo, zato jer zagadjenje ne dolazi samo od auta... A drugo... Ne disemo mi zrak koji je zagadjen juce, vec koncentraciju zagadjenja iz proteklih 2 ili 3 sedmice. Taman i da sutra zabranimo sav saobracaj i ugasimo grijanje, dzaba, inverzija ne ide nigdje - zagadjenje nece nestati dok ne puhne vjetar ili ne nalete kisa ili snijeg.

Nisam siguran da su taj predmet imali na DIF-u. :)
noviclan

#1059 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by noviclan »

Zna li ko u kolikp policija izlazi na trolejbuske i ostala prosirenja unapred zahvalan
Alfons Kauders

#1060 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

noviclan wrote:Zna li ko u kolikp policija izlazi na trolejbuske i ostala prosirenja unapred zahvalan
Odmah poslije jutarnjeg bureka, kafe i tiketa.

Znaci oko podne. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1061 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Alfons Kauders wrote:
noviclan wrote:Zna li ko u kolikp policija izlazi na trolejbuske i ostala prosirenja unapred zahvalan

Ma ja.
A ti se, Muzafere, kupaj :roll:
Ide Golf 4. Bogami neparan. Onda Skoda Fabia karavan. Neka trulja od VW kombija (sa furunom pozadi). Neki Renault. Pa onda neka slupcina od Mercedesa sto je legla do zemlje. Na njemu i svjetla neparna.
I sta? Izgleda nista. Nigdje policije, voze ljudi, najnormalnije.
Jebo li te tramvaj, Konakovicu.
maxell_sarajevo

#1062 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by maxell_sarajevo »

mali_balon wrote:
maxell_sarajevo wrote:Prekrsio sam Odluku, ko im jb.mt., za pohvalu je jedino sto nema jutarnje špice. :D

Nigdje nijednog policajca nisam vidjeo na relaciji Ilidza-Pofalici
mali_balon

#1063 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mali_balon »

I ja cu neparnim pa da vidimo......od sinoc trubim da policija ne moze nista bez saobracajne inspekcije........
mali_balon

#1064 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mali_balon »

maxell_sarajevo wrote:
mali_balon wrote:

Nigdje nijednog policajca nisam vidjeo na relaciji Ilidza-Pofalici
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1065 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

mali_balon wrote:I ja cu neparnim pa da vidimo......od sinoc trubim da policija ne moze nista bez saobracajne inspekcije........
Samo nam javi na kraju dana je li te bar neko peglo.
Da znamo sta i kako dalje.
Danas sam ispo magarac, e neces vise.
Alfons Kauders

#1066 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

Tomahawk11 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma ja.
A ti se, Muzafere, kupaj :roll:
Ide Golf 4. Bogami neparan. Onda Skoda Fabia karavan. Neka trulja od VW kombija (sa furunom pozadi). Neki Renault. Pa onda neka slupcina od Mercedesa sto je legla do zemlje. Na njemu i svjetla neparna.
I sta? Izgleda nista. Nigdje policije, voze ljudi, najnormalnije.
Jebo li te tramvaj, Konakovicu.
Fakat mi ne ide u glavu da ima toliko ljudi koji uopste pokusavaju postovati odluku.

Jarane... Ja da slusam nekog poput Konakovica, da mi govori sta da radim... U zemlju bi propo od sramote :-) Haloooo ba Kiflu da slusam?! :lol:

Stoga samo vozite, bez griznje savjesti - ne mogu vas kazniti, a nije da cinite stanje ista gorim... Osim ako ne vozite parobrod i lozite cumur.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1067 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Alfons, nije poenta da ja slusam Kiflu, nego da necu da rizikujem kaznu od 500 KM.
Jutros slusam u tramvaju da su nekog lika juce tako pisali. Je li istina, pojma nemam.
Naslovnica

#1068 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Naslovnica »

Kod Hece kerovi zaustavili nepar i pišu.
:evil:
Alfons Kauders

#1069 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

Tomahawk11 wrote:Alfons, nije poenta da ja slusam Kiflu, nego da necu da rizikujem kaznu od 500 KM.
Jutros slusam u tramvaju da su nekog lika juce tako pisali. Je li istina, pojma nemam.
Posteno - i ja bih rekao isto kada bi mi mogli naplatiti kaznu.

Imajuci u vidu da ne mogu, mogu me samo potegnut za chunu. Ako im uopste stanem...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1070 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Naslovnica wrote:Kod Hece kerovi zaustavili nepar i pišu.
:evil:
Kolega dosao sa neparnim, prosao tom dionicom, doduse mozda ih nema na kontra smjeru.
statixx

#1071 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by statixx »

A gdje su propisane te kazne, i sta ako zelim na planinu na cist vazduh?

Inace, dosta ljudi koji imaju plin loze, i najbolje bi bilo dogovoriti subvencioniranje za takve u decembru.
Arslan_11

#1072 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Arslan_11 »

Iz nedzarica preko lukavice na skenderiju. Kod OHR-a (ep pumpa) na semaforu ja i kombi neki sami , neparni obojica, prodje patrola nisu nas ni pogledali.

Sent from my ASUS_X003 using Tapatalk
Tomahawk11
Globalni moderator

#1073 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Alfons Kauders wrote:
Tomahawk11 wrote:Alfons, nije poenta da ja slusam Kiflu, nego da necu da rizikujem kaznu od 500 KM.
Posteno - i ja bih rekao isto kada bi mi mogli naplatiti kaznu.

Imajuci u vidu da ne mogu, mogu me samo potegnut za chunu. Ako im uopste stanem...
Zaustavlja te patrola i ti ne stanes? Zanimljivo.

Necu ba da se natezem ni po sudovima ni sa policijom. Koji dan javnim prevozom nije problem.
Problem je sto je odluka glupa, tj. u skladu sa majmunima koji su je donijeli.
mayab

#1074 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mayab »

Upravo poslusao intervju sa ministrom Čedomirem na BHR1, nema ,on upro u svoje, ne odstupa ni milimetra, često odgovara uopšteno, tipičnom politikantskom šupljom, ono , "mi moramo", "trebali bi"..... "nema se pravo pristupa privatnim kucama da se provjeri sta i kako lože, treba tu dozvola od policije koja se teško dobija" itd itd
Znači , ostaje ono sto sam vec govorio, ide se laganijim putem, pa makar on bi pogrešan i nikuda ne odveo....

Znate onu priču o čovjeku na ulici, nesto hoda oko ulične svetiljke i stalno gleda u tlo, naidje drugi i pita ga sta radi, ovaj mu odgovori da je izgubio kljuceve, pa ih trazi...ovaj mu se pridruzi da mu pomogne, pa kad bi neuspjesno, pita ga, pa kako ne nadjosmo sad smo jos dvojica, jesi siguran da si ih tu izgubio?
A ovaj mu kaze, ma nisam tu ,nego tamo 50 m dalje , u mraku!
Pa jarane, što ih onda ovuda tražiš?
Ovaj odgovara: pa tamo je mračno, ne vidim , ovde ću ih na svjetlu lakše ugledati :D
E to rade ovi lupezi i neznalice
Alfons Kauders

#1075 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

statixx wrote:A gdje su propisane te kazne, i sta ako zelim na planinu na cist vazduh?

Inace, dosta ljudi koji imaju plin loze, i najbolje bi bilo dogovoriti subvencioniranje za takve u decembru.
Nisu nigdje.

Fali podzakonskih akata, drugim rijecima mogu ti napisati 10KM ili 10,000,000KM kazne. Isti kurac, jer u oba slucaja kazna nema uporista u zakonu i ne postoji pravni osnov da se naplati.

To sto SDA misli da moze mijenjati zakon ad-hoc odlukama neke tamo kantonalne vlade, koju inace vodi imbecil kojem je trebala stela da zavrsi DIF, fakat nije moj problem.
Post Reply