Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post Reply
GeeTnT

#1051 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by GeeTnT »

spreca wrote:
GeeTnT wrote: :lol: hidentican, hlijep....hljepak... Idi begaj
ovaj nam brat srbin je totalno nepismen ili kilometrima blizu nije vidio ili cuo Bosnjaka/Bosanca :lol:
..mislio sam da ce ovaj insan kalanga podjahkad podastrijet koju pametnu ali dzaba....zglajza ovaj pdf.
GeeTnT

#1052 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by GeeTnT »

ze kalanga wrote:Samo prenosim ili ti citiram komšiju Amara.
Inače isti završava Ekonomski u Sarajevu. Spada u red obrazovanih. To cijeloj priči pruža jednu novu dimenziju. Nisam mu nikada rekao da je meni smješno to njegovo h svugdje, da se ne bi osjetio "ugroženim". :mrgreen:
..ne umijes iznijeti ni individualni primjer bez djikankih dodataka...
ze kalanga

#1053 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by ze kalanga »

Biće da je do obrazovnog sistema.
spreca

#1054 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by spreca »

GeeTnT wrote:
ze kalanga wrote:Komšija Amar koristi te izraze.
...da nije Amar mozda osunecen u biblioteci...pa kao posledicu ima govornu manu?

Ps. Ti si pogubio konce, a i ovaj pdf sa tobom...
mozda mu je jos malo ostalo kozice :pisnuo: :pisnuo:
spreca

#1055 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by spreca »

ze kalanga wrote:Biće da je do obrazovnog sistema.
to je do obrEzovnog sistema :lol:
GeeTnT

#1056 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by GeeTnT »

..hobrazovnog.
ze kalanga

#1057 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by ze kalanga »

Ako vi tako kažete, ne razumijem se u sam proces. Kontam ako prvim putem nisi zadovoljan, može i drugi, valjda.
tututuuuu

#1058 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tututuuuu »

sadie_forever wrote:
tututuuuu wrote:I tako... Vozim se ja tramvajem, kad ono... Imaš zvaku Allaha ti? Nemam Allaaaaaha mi, ajde daj zvaku Allaaaaha ti, ma nemam vise kad ti kazem, Allaaaaha mi, evo vidi, vidi stvarno nema, Allaaaaha mi. :D

Tipicni razgovor dvoje bosnjacke djece prosjecnog uzrasta od prosjecnih roditelja danas u Sarajevu. I imajte na umu da vrlo vjerovatno upravo s takvima ovdje pokusavate da vodite raspravu. :D
kakve veze ima sto se kunu u Allaha pa i svaki hrvat se kune u Isusa,na Balkanu jedini pravi evroplani sa preko 15% ateista su slovenci...i u bih i u hrvatskoj ateizam je ispod 5%,a i u srbiji
Pa ima veze sto se kunu zbog zvake. :D I to ne da se kunu vec kad izbacis "Allaha" iz price citav njihov razgovor bi se dao svesti na jednu recenicu. :D

I meni je opcenito to zaklinjanje ruzna pojava, ali ovo je vec jedna posve nova dimenzija i nesto cim se u biti prikriva manjak vokabulara.
tututuuuu

#1059 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tututuuuu »

Point. wrote:
tututuuuu wrote:
Nije uopce poenta je li neko govori hiljada/tisuca, je li se preserava ili ne... Ja govorim tisuca, a ne znam mjesece po hrvatski... Poenta je, pa ovo sto sam ja napisao. :D To sto je ovdje forumasima takav govor, a osobito njihove djece, nesto normalno dovoljno govori o ucesnicima ove teme. :D
A sta fali recimo uzrecici "Allaha ti/mi"? To je samo jedan trend isto ko Tita mi, Boga mi ili u hrvata omiljene Gospe mi. Zelis da kazes da je neko paglu ako tako govori? Meni je smjesnije kad nekad kazes ko pa tko pa tisuca pa hiljada pa sijecanj pa januar. To mi je nekako vise djiberski, jer ne znas gdje bi, je li si posao ili dosao.
isti odgovor kao i forumasu/ici iznad.
tututuuuu

#1060 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tututuuuu »

ze kalanga wrote:Još da Bošnjo nauči razlikovat Č i Ć, gdje bi mu kraj bio, primjećujem da to često mješate. :mrgreen:
Meni je najace "gospodzo". :D
prog321

#1061 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by prog321 »

Nacionalistički poltroni kukaju o govornim manama :-)
What about mentalnim manama? :-D
tututuuuu

#1062 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tututuuuu »

prog321 wrote:Nacionalistički poltroni kukaju o govornim manama :-)
What about mentalnim manama? :-D
Dže si ti biznismenu, š'a mai? :-D
Last edited by tututuuuu on 11/12/2016 14:56, edited 1 time in total.
Hamolj

#1063 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

tnnt wrote:
Hamolj wrote:Ja fakat ne znam je li u gorem dusevnom stanju covjek koji ima potrebu da laze ili covjek koji ima potrebu da psuje ? Po meni onaj sto laze, jer ko se na laz navuce vise se ne moze skinuti, a nazalost Kolinda i Hrvati su sto se lazi i licemjerja tice pravo zaglibili.
mislim da su ipak Bošnje najviše zaglibile lažući samoga sebe :D
islamski ekstermizam je odavno pustio korijenje u BiH i širi se polako po Bosni, ali to su sve naravno hrvatske laži :lol:
Islamski ekstremizam je ništa spram urođenog ustaškog fašizma među Krvatima u Krvatskoj i lažnim Krvatima, odnosno Bošnjacima katolicima u BiH.
tututuuuu

#1064 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tututuuuu »

sto ne je hneko zapjehnijo. :D

P.S. A sta je s tvojim gospodinom babom?
Image

jah :D
GeeTnT

#1065 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by GeeTnT »

tututuuuu wrote:jah. sto ne je hneko zapjehnijo. :D

P.S. A sta je s tvojim gospodinom babom? :D
...tebi treba dati ban jer si ili bolestan ili zbog nedostatka rijeci nisi u stanju da verbalni tok caskanja nastavis bez spominjanja roditelja....mozda nisu medju zivima,.

Post ti je prijavljen.
tututuuuu

#1066 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tututuuuu »

GeeTnT wrote:

...tebi treba dati ban jer si ili bolestan ili zbog nedostatka rijeci nisi u stanju da verbalni tok caskanja nastavis bez spominjanja roditelja....mozda nisu medju zivima,.

Post ti je prijavljen.
a hjeli Allaha ti? :D

jesi li prijaviJo i njegov post o "ustasama Krvatima" i "laznim Krvatima, katolicima", ili je to tebi tek "normalan tok caskanja"? A kazem babo, jer kad se vec razbacujemo sa fasizmom i ustastvom, sto ne spomenuti i vase babe (oceve), jesu li mnogi bili u ustasama ili nisu? :) Pa necemo se ovdje praviti (bar svi) budalama.
Last edited by tututuuuu on 11/12/2016 15:09, edited 2 times in total.
Hamolj

#1067 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

Teško se nama dok nam kod zapadnih komšija buja ustaški fašizam, a kod istočnih četnički. Nismo u dobrom okruženju, ali smo iole normalni kad vidim s kakvim debilima posla imamo.
GeeTnT

#1068 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by GeeTnT »

tututuuuu wrote:
GeeTnT wrote:

Post ti je prijavljen.

hje si li prijavijo i hnjegov post o ustasama Krvatima i "laznin Krvatima, katolicima"? A kazem babo, jer kad se vec razbacujemo sa fasizmom i ustastvom, sto ne spomenuti i vase babe (oceve), jesu li mnogi bili u ustasama ili nisu. :)
...razlika je u onome sto si napisao "sta je sa TVOJIM babom ", a to je vec licna uvreda koja treba da se sankcionise.
tututuuuu

#1069 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tututuuuu »

Hamolj wrote:Teško se nama dok nam kod zapadnih komšija buja ustaški fašizam, a kod istočnih četnički. Nismo u dobrom okruženju, ali smo iole normalni kad vidim s kakvim debilima posla imamo.

pa u cemu je onda problem ako gospoDZa Kolinda ima svoje misljenje o islamskim teroristima? Ti imas svoje o cvjetanju ustastva u RH i medju bosanskim katolicima, te cetnistvu u Srbiji, a gospoDZa Kolinda ima svoje, zar to nije fer i posteno? :-D
tututuuuu

#1070 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tututuuuu »

GeeTnT wrote:
tututuuuu wrote:

hje si li prijavijo i hnjegov post o ustasama Krvatima i "laznin Krvatima, katolicima"? A kazem babo, jer kad se vec razbacujemo sa fasizmom i ustastvom, sto ne spomenuti i vase babe (oceve), jesu li mnogi bili u ustasama ili nisu. :)
...razlika je u onome sto si napisao "sta je sa TVOJIM babom ", a to je vec licna uvreda koja treba da se sankcionise.
pa ja necu da generaliziram, ja bas smatram da to nije uvreda, vec razuman odgovor na njegovu tvrdnju o ustasama medju katolicima kako on rece, ne jednom primjeru. Ovo sto on radi je cisti govor mrznje prema citavom jednom narodu, a ja to izbjegavam. :-D
Last edited by tututuuuu on 11/12/2016 15:21, edited 2 times in total.
Hamolj

#1071 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

tututuuuu wrote:
Hamolj wrote:Teško se nama dok nam kod zapadnih komšija buja ustaški fašizam, a kod istočnih četnički. Nismo u dobrom okruženju, ali smo iole normalni kad vidim s kakvim debilima posla imamo.

pa u cemu je onda problem ako gospoDZa Kolinda ima svoje misljenje o islamskim teroristima? Ti imas svoje o cvjetanju ustastva u RH i medju bosanskim katolicima, te cetnistvu u Srbiji, a gospoDZa Kolinda ima svoje, zar to nije fer i posteno? :-D
Zato što obično stanovništvo u Hrvatskoj iz dana u dan pokazuje da je bolesno, prvo podržavajući podizanje spomenika fašistima, drugo jer brani Kolindine laži. Toliko terorizma u BiH, a nigdje terorističkih napada. :-)

Kurva lažljiva, nek počisti prvo ispred svoje avlije, a na kraju krajeva i da ima terorizma treba da je zaboli kurac jer to je moj problem i problem građana BiH.
tututuuuu

#1072 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tututuuuu »

cuj nigdje terorizma. :-) Pa nedavno je ubijen vojnik OS BiH od vehabije (Hrvat), prije tog dvojica vojnika u kladionici od vehabije (Bosnjaci), planirali dici katedralu za Bozic, Mevlid i americka ambasada itd... Sud BiH i odjel za terorizam tog suda radi punom parom koji upravo ovih dana sude mnogima koji su se vratili sa ratista iz Sirije kao podrska ISIL-u itd...

Mozda ipak tebi tvoje bjesnilo i mrznja ne da da vidis neke stvari, kao i mnogima na ovoj temi. Mozda Kolinda i pretjeruje, ali daleko od tog da nema i opet o svemu bi se tome dalo popricati, konstruktivno, da ti i sl. tebi ne bjesnite. Pa onda bar da se malo zabavimo. :-D
tandmand

#1073 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tandmand »

tututuuuu wrote:
ze kalanga wrote:Još da Bošnjo nauči razlikovat Č i Ć, gdje bi mu kraj bio, primjećujem da to često mješate. :mrgreen:
Meni je najace "gospodzo". :D
Meni je najjače "svija" (sve, svih), što sam čuo u županiji Središnja Bosna.
Hamolj

#1074 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

tututuuuu wrote:cuj nigdje terorizma. :-) Pa nedavno je ubijen vojnik OS BiH od vehabije (Hrvat), prije tog dvojica vojnika u kladionici od vehabije (Bosnjaci), planirali dici katedralu za Bozic, Mevlid i americka ambasada itd... Sud BiH i odjel za terorizam tog suda radi punom parom koji upravo ovih dana sude mnogima koji su se vratili sa ratista iz Sirije kao podrska ISIL-u itd...

Mozda ipak tebi tvoje bjesnilo i mrznja ne da da vidis neke stvari, kao i mnogima na ovoj temi. Mozda Kolinda i pretjeruje, ali daleko od tog da nema i opet o svemu bi se tome dalo popricati, konstruktivno, da ti i sl. tebi ne bjesnite. Pa onda bar da se malo zabavimo. :-D
Glupko, ne jedi govna, nisi valjda tolika sirotinja. Ubistvo one dvojice u kladionici nema veze sa vehabizmom. Ovo za Hrvata nemam pojma da se uopće i desilo. Dizanje katedrale je još jedno jedenje govana koje se nije ni planiralo ni desilo. Mevlid je došao iz Srbije i pucao po ogradi.
prog321

#1075 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by prog321 »

Poslije onakvog rata pravo je čudo da Bošnjaci nisu postali ekstremniji od Talibana.

Podnijeli su najveću žrtvu i izdani sa svih strana.
Ali ekstremizam jednostavno kod Bošnjaka nema jakog uticaja.
Iako imaju sve pravo da budu ekstremni.
Post Reply