Ne bih da imam problema sa tvojim deckom, ali hvala na komplimentu. Nemam nista ni protiv gay populacije, nemoj pogresno shvatitiFudo387 wrote:KatarinaKosaca wrote:Ma, spomenula sam im clanove familije i to nije ok. Ali, provlaci se sve sem Fidela na temi. Pretpostavke o mom poslu, o mojoj familiji bez prestanka. Dosta vise, je*****o ih Trump sve redom. Sve sa Melanijom koja je dobivala vise od 20salik79 wrote:Kato, ja ti skidam kapu...A, ako si ti za bana, onda sam ja (i 99,99% ovog foruma) za trajno iskljucenje s interneta.,pozdrav tebi
![]()
Skroz opicena zeMska![]()
Ako se kad razvedes od tog spanskog levata javi se Fudi.
Svidjas mi se.
Fidel Castro RIP
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1051 Re: Fidel Castro RIP
- KatarinaKosaca
#1052 Re: Fidel Castro RIP
zove se el Chapo Guzman. Molim diskreciju, a ne diskreditaciju. Vjerujem da ces to postovatiPoint. wrote:Volio bih vidjeti osobu koja je tebe zaposlila. Ozbiljno.KatarinaKosaca wrote:Ju es end ejo zovu prozac nacija. Nije moj copy right. A ti pretpostavljaj.....jefferson wrote: Jos je uz to uspjela nanizati niz uvreda o lijekovima (vjerovatno iz svog iskustva) i slicno.. @jeza u ledja...odgovorim ti sitra, moram raditi sad.....bas za Mexikance nesto
-
Fudo387
#1053 Re: Fidel Castro RIP
Ne bih da imam problema sa tvojim deckom, ali hvala na komplimentu. Nemam nista ni protiv gay populacije, nemoj pogresno shvatiti[/quote]KatarinaKosaca wrote:
Ne zajebajem se.
- piupiu
#1054 Re: Fidel Castro RIP
Gojeni je idealista, mada ponekad zvuči full naoružano, zeznuto i oštro. Jedno, doduše, ne isključuje drugo. I u pravu je 101%.Fudo387 wrote:Iznenadjujes me na ovoj temi.Gojeni H wrote:
Ne razumijem. Druga drzava, u ovom slucaju SAD, ti pljacka drzavu uz pomoc lokalnog bekrije. Ti se dignes na oruzje da ga svrgnes. Pokusavas da izgladis odnose s Amerima, oni nece ni da cuju.
Kubanski narod je trebao da ima priliku da sam odlucuje o svojoj sudbini. Amerika, a istinu govoreci Fidel kasnije, nisu tom narodu dali takvu priliku.
Nije da ste vi Amerikanci sijali sjeme mira po citavoj LAtinskoj Americi ne samo 50-ih i 60-ih, vec se to mijesanje u unutrasnje stvari zemalja Latinske Amerike intenziviralo pod Reganovom vlascu.
Razumijem da te ponese, baci bombu, goni bandu i to, al' kakve ti koristi imas od Kube, Fidela i uopste sve te ideje secerane radnicima?
A, i ti, vala, iznenadjuješ na ovoj temi. Evo jedna malo drugačija perspektiva iz avlije ti:
The conversation in the U.S. often goes on, however, as if Castro were operating in a vacuum. It may well be that Castro’s own personality, or pressure from the Soviet Union, would have pushed him regardless toward the hard-line communism that came to dominate Cuba. But when Castro took over, observers in Cuba, the U.S. and around the world felt there was a chance Castro would be a nationalist reformer rather than an orthodox communist.
Looking back at the experience of Arbenz, Castro and Guevara had good reason to believe the U.S. would do whatever was in its power to overthrow the new government, whether the regime was in the camp of liberal reform or hard-line communism. Arbenz, after all, had been elected and his term in office was nearly up when the U.S. came for him. The CIA had done the same the year before to the democratically elected Mohammad Mosaddegh in Iran, who was by no means a communist.
Ostatak ovdje: http://www.huffingtonpost.com.au/entry/ ... 605601061d
- Gojeni H
#1055 Re: Fidel Castro RIP
Fudo387 wrote: Iznenadjujes me na ovoj temi.
Razumijem da te ponese, baci bombu, goni bandu i to, al' kakve ti koristi imas od Kube, Fidela i uopste sve te ideje secerane radnicima?
Ma nemam nikakve koristi, Fudo moj.
Hebe mi se za svim tim diktatorima, fasistickim i komunistickim. Svi oni na kraju hoce da dobri insan savije siju i bude rob.
Nako ja to, da nerviram ove sto su postali sveznalice od americke have i sto na temi o Jugi slave Broza, a lafo ibrete se nad Fidelovom zaostavstinom.
Ti tu ne pripadas, ne trzaj se ... ti si normalan covjek.
- piupiu
#1056 Re: Fidel Castro RIP
Nisam pročitala, ni gledala dokumentarac, potražiću. A ostatak ću vam odgovoriti malo kasnije - samo da vam kažem da mi se obojica činite jako pesimistični glede ljudskog roda - ja nisam u tom smislu pesimistična. Najveći tehnološki napredak u istoriji čovječanstva se desio u zadnjih 100 godina - to je izuzetno kratak period, bogda, kapljica, sekunda... Pesimistična sam samo u smislu fleksibilnosti ekonomskog sistema da se dovoljno brzo transformiše - doduše, 14% njemačke ekonomije već je ekološki 'zeleno', ako se dobro sjećam, Adidas pravi tene od plastike očišćene iz mora, eno, onaj neki izmislio bateriju za telefon koja bi, po testovima, trebala trajati 400 godina, ali, ali, sve su to male crtice... sad nemam vremena, pa ću kasnije.Gojeni H wrote:Naomi Klein u svojoj knjizi Ovo mijenja sve prilicno argumentovano obara tvoju pretpostavku @piupiu.Hakiz wrote:...piupiu wrote:... Naći ćemo mi rješenja, žilava smo vrsta. Nove ekološke industrije će biti i izvor novog blagostanja. One se već ozbiljno razvijaju. Ljudi se prilagodjavaju okolnostima života ...
Puno je lakše, na primjer, u Švajcarskoj razvrstati otpad i ubaciti u ogovarajuće kontejnere nego natjerati političare da natjeraju kompanije da, recimo, ne koriste palmino ulje i time sačuvati šume Indonezije. Ili sjediti u zimskim mjesecima u kući u džemperu nego u majici kratkih rukava, dakle zavrnuti malo ventil na radijatoru.
Ima na TED dobar video klip koji govori o tome kako je velika količina naših napora da se stvari promijene, u stvari kozmetička. Da pojednostavim, da bi sačuvao vazduh u Kaliforniji, proizvodnju (i sva njena zagađenja), preseliš u Kinu. I hvališ se kako si očistio Kaliforniju i kako si ekološki svjestan. A onda nakon nekoliko mjeseci nastupi zagađenje u Kaliforniji. I analizom se utvrdi da je sadržaj tog zagađenja mogao nastati jedino zbog proizvodnje koji si iz Kalifornije preselio u Kinu. Kako to? Pa, kako priroda, strujanje vazduha itd ne poznaju ekonomske i političke igre, zagađenje iz Kine došlo do Kalifornije. Namjerno sam uzeo ovaj primjer jer je dokumentovan ...
Ljudi jos nisu pronasli lijek za rak i sidu. Ljudi u veoma tehnoloski naprednim zemljama, ili njenim dijelovima jos uvijek koriste izuzetno stetnu vodu.
Vjerovati da ce tehnologija nekako pronaci izlaz je igra kamikaze.
- Gojeni H
#1057 Re: Fidel Castro RIP
Mozes poci od tacke da je trebao biti dobar prodavac i ubijediti Amerikance kao potencijalne musterije. U redu, ovo ima smisla.jefferson wrote: Kakav ce mu dati? On nije uspio Amerikance ubjediti da je fakat ozbiljan sa tim zajebancijama oko revolucije, onda Rusima rekao mozete isntalirati nuklearne projektile ovdje, i sta je izbor bio? Nasa sreca da je Kennedy bio predsjednik a ne Bush ili ovaj orangutan.
Ono sto nema smisla je postavljati Amerikance, pogotovo u Latinskoj Americi, na moralni pijedestal. Jer moralni nisu bili, i ojadili su vise zemalja koje je neko naveo kao "uspjesne". Uspjesan mudo Marjanov, neki dan se 3 drzave udruzile jer se ne mogu vise nositi s onim majmunima iz Salvadora, kako se vec vabe, koji preuzimaju kontrolu nad drzavnim funkcijama u drustvu, a gang nastao u LA-u od izbjeglica iz gradjanskog rata u kojem je Amerika imala aktivnu ulogu.
Vratimo se na polaznu tacku ... Ne vjerujem da je Fidel trebao samo ubijediti Amerikance. S obzirom na kolicinu americkih interesa na Kubi, da ih je na koljenima molio, oni bi ga odhebali. Jedonstavno, u to vrijeme, njima su trebali haicanski, dominikanski, nikaragvanski i ostali diktatori ubice i narco-traficantes, ali zamisli anti-komunisti.
- madner
#1058 Re: Fidel Castro RIP
Nije da su im trebali, no svakako nisu imali nikakvih skrupula jer su svijet gledali kao sahovsku plocu, gdje si ili njihov ili SSSR igrac.
Shodno tome su povukli poteze da uklone Fidela, a njegov jedini moguci potez (i to dobar) je bio priblizavanje SSSRu.
Shodno tome su povukli poteze da uklone Fidela, a njegov jedini moguci potez (i to dobar) je bio priblizavanje SSSRu.
-
jefferson
#1059 Re: Fidel Castro RIP
To je vec komplikovano pitanje koje koliko mori centralnoamericke drzve, mori i samu Ameriku.Gojeni H wrote:Mozes poci od tacke da je trebao biti dobar prodavac i ubijediti Amerikance kao potencijalne musterije. U redu, ovo ima smisla.jefferson wrote: Kakav ce mu dati? On nije uspio Amerikance ubjediti da je fakat ozbiljan sa tim zajebancijama oko revolucije, onda Rusima rekao mozete isntalirati nuklearne projektile ovdje, i sta je izbor bio? Nasa sreca da je Kennedy bio predsjednik a ne Bush ili ovaj orangutan.
Ono sto nema smisla je postavljati Amerikance, pogotovo u Latinskoj Americi, na moralni pijedestal. Jer moralni nisu bili, i ojadili su vise zemalja koje je neko naveo kao "uspjesne". Uspjesan mudo Marjanov, neki dan se 3 drzave udruzile jer se ne mogu vise nositi s onim majmunima iz Salvadora, kako se vec vabe, koji preuzimaju kontrolu nad drzavnim funkcijama u drustvu, a gang nastao u LA-u od izbjeglica iz gradjanskog rata u kojem je Amerika imala aktivnu ulogu.
Vratimo se na polaznu tacku ... Ne vjerujem da je Fidel trebao samo ubijediti Amerikance. S obzirom na kolicinu americkih interesa na Kubi, da ih je na koljenima molio, oni bi ga odhebali. Jedonstavno, u to vrijeme, njima su trebali haicanski, dominikanski, nikaragvanski i ostali diktatori ubice i narco-traficantes, ali zamisli anti-komunisti.
Sto bi rekli ameri, bottom line, dobije osoba zelenu kartu ili drzavljanstvo ili ne, kako god. Uhvacena u gangsterskoj aktivnosti, oduzeto drzavljanstvo, zelena karta, ili jednostavno ako je ilegalno tu, ode u zatvor i nakon zatvora deportacija. Kada dodje u c. ameriku sta ce raditi? Kontaktirati stare kontakte u LA, San Diegu, Salt Lake City, Phoenix itd. i pocet slati drogu i slicno.
Ovdje nema neke zavjere ili ekspanzije, branjenja nacionalnih interesa. Jednostavno se deportuju ljudi koji su clanov bandi. Oni koje narede deportovanje rade svoj posao. Onda to psotane problem granicne sluzbe, tih dole drzava i slicno. U sustini amerikanci izvoze ljude koji prekrse zakon. Problem je sto ti ljudi imaju vrlo dobre kontakte u SAD i posao nastavi cvjetat.
- Gojeni H
#1060 Re: Fidel Castro RIP
Kad procitas knjigu vidjeces da je autorica, bez obzira na veoma ozbiljne analize i nimalo ruzicaste rezultate, ipak optimista. Optimista na osnovu jacanja svijesti ali i vece koordinacije grassroot grupa.piupiu wrote: Nisam pročitala, ni gledala dokumentarac, potražiću. A ostatak ću vam odgovoriti malo kasnije - samo da vam kažem da mi se obojica činite jako pesimistični glede ljudskog roda - ja nisam u tom smislu pesimistična. Najveći tehnološki napredak u istoriji čovječanstva se desio u zadnjih 100 godina - to je izuzetno kratak period, bogda, kapljica, sekunda... Pesimistična sam samo u smislu fleksibilnosti ekonomskog sistema da se dovoljno brzo transformiše - doduše, 14% njemačke ekonomije već je ekološki 'zeleno', ako se dobro sjećam, Adidas pravi tene od plastike očišćene iz mora, eno, onaj neki izmislio bateriju za telefon koja bi, po testovima, trebala trajati 400 godina, ali, ali, sve su to male crtice... sad nemam vremena, pa ću kasnije.
Iako je Kleinova previse lijevo za moj ukus, i ponekad nerealna, ipak je veoma dobro objasnila zasto je radikal, i zasto smatra da je liberalni kapitalizam ipak root cause (iako se dotakla siromastva, fokus joj je ipak bio vise na zastiti zemlje, vode i vazduha).
https://www.democracynow.org/2014/9/18/ ... es_climate
Licno sam uvijek optimista ... postoji razlog zasto je svako od nas tu gdje je, zasto radi to sto radi, i zasto zivi u ovom vremenu - nema dileme.
- Gojeni H
#1061 Re: Fidel Castro RIP
Slazem se. Nadam se da ces se sloziti da su polazne osnove nejednake. Jedno je kad si saveznik kao Japan, ili Italija, a nesto sasvim drugo kada je saveznik Salvador, i ti onda jos uskocis da pomognes onoga koji zemlji gura glavu pod vodu.madner wrote:Nije da su im trebali, no svakako nisu imali nikakvih skrupula jer su svijet gledali kao sahovsku plocu, gdje si ili njihov ili SSSR igrac.
I onda 25 godina kasnije kazes "sto su lijeni? sto nisu skolovani, bla, bla, bla, kao mi?".
Trebas biti dobar kreten da pusis ovakvu pricu.
-
Fudo387
#1062 Re: Fidel Castro RIP
Ja sam za to da mi to okupiramo, sad i odmah.
Dok Putin nije skont'o fazon kako da nam se uvali u dvoriste.
Dok Putin nije skont'o fazon kako da nam se uvali u dvoriste.
- madner
#1063 Re: Fidel Castro RIP
Naravno, treba shvatiti da cijelu Ameriku USA gleda kao svoju uzu interesnu zonu (tada i pomalo i sada). Ono sto moze proci u Evropi i Aziji, ne moze tamo, imaju manju toleranciju na ispade.Gojeni H wrote:Slazem se. Nadam se da ces se sloziti da su polazne osnove nejednake. Jedno je kad si saveznik kao Japan, ili Italija, a nesto sasvim drugo kada je saveznik Salvador, i ti onda jos uskocis da pomognes onoga koji zemlji gura glavu pod vodu.madner wrote:Nije da su im trebali, no svakako nisu imali nikakvih skrupula jer su svijet gledali kao sahovsku plocu, gdje si ili njihov ili SSSR igrac.
I onda 25 godina kasnije kazes "sto su lijeni? sto nisu skolovani, bla, bla, bla, kao mi?".
Trebas biti dobar kreten da pusis ovakvu pricu.
Dakle klasicni kolonijalni pristup, samo sto imaju lokalne izvrsioce.
Biti protiv Fidela 1959 nije ljudski.
- Gojeni H
#1064 Re: Fidel Castro RIP
piupiu wrote:
Gojeni je idealista, mada ponekad zvuči full naoružano, zeznuto i oštro. Jedno, doduše, ne isključuje drugo. I u pravu je 101%.
Jednom pokusao da zamislim zivot bez vjere, ideje, ideala ... brrrr, htio sjeci vene ... ekspresno.
- piupiu
#1065 Re: Fidel Castro RIP
Gojeni H wrote:Kad procitas knjigu vidjeces da je autorica, bez obzira na veoma ozbiljne analize i nimalo ruzicaste rezultate, ipak optimista. Optimista na osnovu jacanja svijesti ali i vece koordinacije grassroot grupa.
Iako je Kleinova previse lijevo za moj ukus, i ponekad nerealna, ipak je veoma dobro objasnila zasto je radikal, i zasto smatra da je liberalni kapitalizam ipak root cause (iako se dotakla siromastva, fokus joj je ipak bio vise na zastiti zemlje, vode i vazduha).
https://www.democracynow.org/2014/9/18/ ... es_climate
Licno sam uvijek optimista ... postoji razlog zasto je svako od nas tu gdje je, zasto radi to sto radi, i zasto zivi u ovom vremenu - nema dileme.
Naravno da je sistem root cause, GDP se mjeri količinom proizvedenog i prodatog, treba samo ući u bilo koju - samo jednu - svaštarsku prodavnicu jeftine robe i pogledati u količinu smeća, plastike, sintetike koja će se u nečijem kvartalu upisati kao 'prihod' čim ga iznesu na vrata (a za dva mjeseca baciti u smeće, a u svemu nafta za koju se krv lije!) i doprinijeti 'ekonomskom rastu', koji se (ovakav kakav je) slavi kao vrhovni princip postojanja čovječanstva - konzumiram, dakle postojim.... koliko samo ljudi na Zapadu hrane bace svakog dana! Bace! U smeće!
Da smo svi ravnomjerno razvijeni, bilo bi lakše praviti brže zaokrete, ovako će ići malo teže - mada nerazvijeni imaju prednost utoliko što nisu vezani za stare industrije i tehnologije i mogli bi razvoj bazirati na održivim i čistim industrijama... Ali nije sve tako jednostavno. Imala sam sasvim slučajno priliku razgovarati s jednim čikom, CEO velike zapadne kompanije koja se bavi prodajom uglja, plina, itd - kaže, mi danas imamo svu tehnologiju i infrastrukturu koja nam je potrebna da krenemo sa čistom energijom odmah sad, ali naš je prioritet maksimalno ekonomski iskoristiti ulaganja u postojeću infrastrukturu, itd, it sl. Dakle... profit ne pita crkava li planeta i hoće li nam unuci imati vode za pit'. No, ispravićemo...
- Point.
#1066 Re: Fidel Castro RIP
A brko znaci. Vjerujem da si mu ti pomogla prosvercovati kasike za kopanje tunela. U torbici koja sva mirise na revoluciju.KatarinaKosaca wrote: zove se el Chapo Guzman. Molim diskreciju, a ne diskreditaciju. Vjerujem da ces to postovati
- KatarinaKosaca
#1067 Re: Fidel Castro RIP
eto, kako si se izjasnio da bih volio znati ko mene zaposli, da ti kazem. Naravno, u povjerenju. Nije me cak spomenuo ni kad je dao intrevju Sean Penn—u.Point. wrote:A brko znaci. Vjerujem da si mu ti pomogla prosvercovati kasike za kopanje tunela. U torbici koja sva mirise na revoluciju.KatarinaKosaca wrote: zove se el Chapo Guzman. Molim diskreciju, a ne diskreditaciju. Vjerujem da ces to postovati
- Point.
#1068 Re: Fidel Castro RIP
Kato, samo za tebe, oci moje lijepe.KatarinaKosaca wrote:eto, kako si se izjasnio da bih volio znati ko mene zaposli, da ti kazem. Naravno, u povjerenju. Nije me cak spomenuo ni kad je dao intrevju Sean Penn—u.Point. wrote:A brko znaci. Vjerujem da si mu ti pomogla prosvercovati kasike za kopanje tunela. U torbici koja sva mirise na revoluciju.KatarinaKosaca wrote: zove se el Chapo Guzman. Molim diskreciju, a ne diskreditaciju. Vjerujem da ces to postovati
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1069 Re: Fidel Castro RIP
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Fudo387, commendatore
mjesec
» insomnia78, KatarinaKosaca
2 hefte
» Fudo387, commendatore
mjesec
» insomnia78, KatarinaKosaca
2 hefte
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1070 Re: Fidel Castro RIP
To sa 3. Svjetskim je bilo poslije. Tj. kubanska raketna kriza je sasvim odvojen dogadjaj. Kastro je 3 mjeseca poslije revolucije otisao u Ameriku u namjeri da napravi sa njima deal.ljevoruki wrote:Kakav izbor je trebao da ima? Zbog svoje gluposti, ludosti ili retardiranosti, nije ni bitno, zamalo da bude uzrokom 3. Svjetskog rata.Gojeni H wrote: Dalo bi se raspravljati sta se sve moglo kasnije, a moglo je.
Vracamo se na pocetak ... Kakav izbor su mu Amerikanci davali?
Sto bi Campo rek'o - necemo tako Dino.
Americkim novinarima je cak ovo izjavio:
Sto rece Dzefri, sreca da je u Ovalnom uredu sjedio Kenedi, ali je tipicno americki (ignorantski
Njegovi liberalni pogledi i proces destaljinizacije se cesto zanemaruju. Kao i spremnost da se nagodi sa Zapadom, koja je kasnije otpala zbog niza faktora.
-
Hakiz
#1071 Re: Fidel Castro RIP
Kako ćemo ispraviti? Političari koji mogu donijeti zakone da se ispravi su plaćeni od korporacija, a narod osim malo galame na ulici i to urijetko ništa efikasno ne radi da natjera političare da donesu te zakone i da ih provedu.piupiu wrote: Da smo svi ravnomjerno razvijeni, bilo bi lakše praviti brže zaokrete, ovako će ići malo teže - mada nerazvijeni imaju prednost utoliko što nisu vezani za stare industrije i tehnologije i mogli bi razvoj bazirati na održivim i čistim industrijama... Ali nije sve tako jednostavno. Imala sam sasvim slučajno priliku razgovarati s jednim čikom, CEO velike zapadne kompanije koja se bavi prodajom uglja, plina, itd - kaže, mi danas imamo svu tehnologiju i infrastrukturu koja nam je potrebna da krenemo sa čistom energijom odmah sad, ali naš je prioritet maksimalno ekonomski iskoristiti ulaganja u postojeću infrastrukturu, itd, it sl. Dakle... profit ne pita crkava li planeta i hoće li nam unuci imati vode za pit'. No, ispravićemo...
Ko će ispraviti kada ni narod, ni političari, a naročito korporacije ne rade na ispravljanju?
- jeza u ledja
#1072 Re: Fidel Castro RIP
GDP se mjeri monetarnim jedinicama, ne kolicinom proizvedenih i prodanih materijalnih dobara. Cetiri petine americkog GDP otpada na tercijarni sektor, i taj se procenat samo povecava.piupiu wrote: Naravno da je sistem root cause, GDP se mjeri količinom proizvedenog i prodatog,
Po meni je sasvim normalno da vise ljudi vise proizvodi. Da, resursi su limitirani, ali tehnologije non stop pronalaze nove nacine da iscjede vise od ovog sto imamo.
Interesantno, kad se kaze da nas ima previse, teoreticari dizu hampu da svjetske elite zele eutanazirati vecinu svjetskog stanovnistva.
Inace, broj stanovnistva na Kubi se uduplao od doba revolucije.
Pitam se da li je "liberalni kapitalizam" glavnim uzrokom zagadjenja planete, kad su kontrolisane ekonomije tipa Kina i SSSR proizvodile nevidjene zlocine nad prirodnom okolinom? Kina i danas. Hajmo napravit najvecu branu. Hajmo napravit najvecu elektranu. Potopit citave gradove, zagadit cijele regije, ili isusit citava jezera, nema veze. Iako se moze napraviti poveznica sa cistim kapitalizmom ovi ovakvi projekti su obavezno ideje komunistickog vodjstva, tj. planske ekonomije.
Problem je u necemu drugom.
- uglavnomja
#1074 Re: Fidel Castro RIP
quote="jeza u ledja"]
Po meni je sasvim normalno da vise ljudi vise proizvodi. Da, resursi su limitirani, ali tehnologije non stop pronalaze nove nacine da iscjede vise od ovog sto imamo.
.[/quote]
sa ovim se ne slazem.
nove tehnologije smanjuju potrebu za ljudskom snagom.
ne samo u proizvodnji nego u svim sektorima. na zappadu banke, poste, generalno administracija je minimizirana. nema potrebe da postoje. sve se radi internetom. nema teta salterusa i cekanja u redovima za pecat.
.[/quote]
sa ovim se ne slazem.
nove tehnologije smanjuju potrebu za ljudskom snagom.
ne samo u proizvodnji nego u svim sektorima. na zappadu banke, poste, generalno administracija je minimizirana. nema potrebe da postoje. sve se radi internetom. nema teta salterusa i cekanja u redovima za pecat.
- jeza u ledja
#1075 Re: Fidel Castro RIP
Zamisli na mjestu ovog posta slike iz S. Koreje nakon smrti Kim Jong Ila.uglavnomja wrote:
omrazeni diktator
Mrsko mi traziti.