Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Locked
Alfons Kauders

#1051 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:
Alfons Kauders wrote:
Vi ste ih izdali. Vi ste Beogradu dali dokumentaciju. Vi ste ih uhapsili. Vi sada koristite njihovu sudbinu za svoje politicke ciljeve.

Stoga nemoj nama ovdje prosipat tu suplju, idi na Index i Poskok.
Cuj ja ih izdao...nisam znao da ih je Beograd pohapsio..
a za Index i poskok ne bi ni zano da nije vas ovdje..
i posto me poredis sa Indexovcima, ne namjeravam dalje sa tobom diskutovati..
Pa nisi ni diskutovao, samo si srao i nisi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam postavio.

Ne znam koji kurac gubis vrijeme, otvaras usta i kucas, a ne govoris nista.
animals

#1052 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by animals »

prog321 wrote:Zasto Hrvati ne mogu shvatiti da Bosnjaci nemaju nista sa ovim hapsenjima ??
Srbi imaju znacajen prestavnike u SIPI. Rade skoro sta hoce. Po nalogu iz rs je izvrseno hapsenje. Kako je to toliko tesko razumjeti ?? :-)
Cekaj ,hoces reci da RS kontrolise Federaciju..
onda je treba odmah rasturiti, ne traba uopce federacija,nek sve bude RS..
animals

#1053 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by animals »

Alfons Kauders wrote:
animals wrote:
Alfons Kauders wrote:
Vi ste ih izdali. Vi ste Beogradu dali dokumentaciju. Vi ste ih uhapsili. Vi sada koristite njihovu sudbinu za svoje politicke ciljeve.

Stoga nemoj nama ovdje prosipat tu suplju, idi na Index i Poskok.
Pa nisi ni diskutovao, samo si srao i nisi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam postavio.

Ja napisem u 5pet dana 10 postova, a ti jedno tisucu..
i ko gubi vrijeme..
GeeTnT

#1054 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by GeeTnT »

Hahahah
daddy-kool

#1055 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by daddy-kool »

dulekrele wrote:
KOMENTAR JELENE LOVRIĆ: Umjesto da se zgraža nad zločinima, Hrvatska se zgraža nad istragama!

U diplomatskim krugovima prilično su iznenađeni potpuno ishitrenim i pretjerano uzrujanim, gotovo proključalim postupcima službenog Zagreba. Čude se otkud toliko nervoze u ekipi koja se inače predstavlja kao umjerena. Riječ je, nedvosmisleno, o neprimjerenom pritisku na pravosudne institucije BiH.

Utoliko se i premijerova izjava kojom je kazneni progon Posavljaka proglasio politički motiviranim može smatrati prilično neopreznom i neozbiljnom. Odnosno, previše je ozbiljna da bi se mogla ostaviti neobjašnjenom i neargumentiranom.

...

Zatim, forsiranje s čela hrvatske države, prvo od predsjednice Republike, a sada i nove Vlade, nekakvog koncepta dogradnje Daytona i “federalizacije BiH” razlog je ozbiljne skepse. Čak je i američka ambasadorica u Sarajevu smatrala potrebnim izaći pred javnost upozoravajući da SAD čvrsto podupire Dayton.

Potom, nedavni juriš trojice hrvatskih ministara, s tadašnjim potpredsjednikom Vlade Božom Petrovim, na Stolac, gdje su o gorućim problemima, koji su eskalirali u povodu izbora, razgovarali samo s hrvatskom stranom. Sada se pokušava zavrtjeti ideja o tome da bi Hrvatska sugovornika o sudbini BiH mogla naći u premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Zastrašujuća zamisao koja sugerira zaobilaženje Bošnjaka i povratak na ratnu politiku, kada su se Slobodan Milošević i Franjo Tuđman domunđavali o podjeli Bosne i Hercegovine.

Takvu najavu u Sarajevu mogu smatrati samo neprijateljskim aktom.
Odličan tekst.
Mislio sam da će Plenković biti normalniji, ali mu se vlada počela ponašati slično kao Vučićeva.

Kada će konkretni prijedlozi ovoga što Hrvati traže i žele isplivati?
prog321

#1056 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by prog321 »

animals wrote:
prog321 wrote:Zasto Hrvati ne mogu shvatiti da Bosnjaci nemaju nista sa ovim hapsenjima ??
Srbi imaju znacajen prestavnike u SIPI. Rade skoro sta hoce. Po nalogu iz rs je izvrseno hapsenje. Kako je to toliko tesko razumjeti ?? :-)
Ne kotrolisu federaciju . Sipa je drzavna institucija. Srbi imaju svoj glas u podijeli vlasti na drzavnom nivou.
Nije federacija uhapsila te ljude pobogu. :-)
Alfons Kauders

#1057 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Razumiju oni, dobro razumiju. Zato Covic ne smije ni zucnuti o ovom, dok u isto vrijeme po hrvatskim medijima salju svoje sluge (koje je Banac neki dan satro ko FAP pun cumura). Zato se i na ovu temu ne javlja skoro niko od dezurne HDZ ekipe.

Isto kao i sto razumiju ove stvari oko politickog i ekonomskog uredjenja FBiH, pa ne smiju ni o tome rijec reci.

Smiju u Hrvatskoj, jer njihova javnost nema pojma o cemu se radi, pa ih kontaju opet navuci da radi njih gube obraz, pare i glavu. A kod nas ne smiju ponoviti ni deseti dio tih gluposti, jer znaju kakva ce reakcija biti.
hizo ramidovic

#1058 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by hizo ramidovic »

animals wrote:
pa to i jeste dugorocni cilj probosanskih stranaka...
Alfons Kauders

#1059 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:
Alfons Kauders wrote:
animals wrote:

Ja napisem u 5pet dana 10 postova, a ti jedno tisucu..
i ko gubi vrijeme..
I unatoc tome, ja u pet dana napravim milju i kusur dolara, a ti par stoja maraka.

I ko gubi vrijeme? :lol:

Jbt kurac dotle je doslo da podmladak HDZ-a nekom dijeli lekcije o produktivnosti, :lol: a vecina nikad u zivotu nije imala posao van politike i nije marke zaradila mimo drzave :lol:
Last edited by Alfons Kauders on 07/11/2016 12:13, edited 1 time in total.
arzuhal

#1060 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by arzuhal »

Image

Naši generali

Tata je u primaćoj sidijo u hotelji i piljio je u televiziju. Mama je na kauču čitala Gloriju. Ja sam na drugom kraju kauča odvidavao glavu od robokapa. Tata je vrtijo sa glavom prema ekranu i rekao je: „Koji užas, jebate! Opet hapse naše generale!“ Mama je dignila glavu sa Glorije i pitala je: „Kako to generali mogu bit naši?“ Tata je okrenijo se prema njoj sa čudilom. Onda je on rekao: „Kakvo je to pitanje? Nego čiji su?“ Mama je rekla: „Otkud ja znan! Moji bogami nisu!“ Tata je podviknijo: „Zašto nisu, jebate irud?“ Mama je rekla: „Zato šta ja nisan vojnik da bi imala svoje generale! Ja san obična žena!“ Tata je pitao: „Kakve to ima veze šta si žena?“ Mama je rekla: „Kako ne bi imalo veze? Ja ka žena, ako baš neman sriće u životu, mogu imat muža kretenoida, ili sina propalicu, ili herpes na usnama, al nikako ne mogu imat generale! A to znači da ne mogu ni govorit da su to ‘naši generali’!“

Tata je koljački gledao u mamu. Mama je složila kul facu i nastavila je čitat Gloriju. Onda sam ja sa drugog kraja kauča pitao: „A zašto su uhapsili generale?“ Mama je okrenila list od Glorije i rekla je: „Kažu da su pribekili neke civile!“ Tata je poskočijo iz hotelje i viknijo je: „Ne pizdi! Kako te nije sram govorit takve stvari prid ditetom!?“ Mama je zakolutačila sa očima i rekla je: „Okej, izvini dite! Uhapsili su ih iz čista mira!“ Tata je sijo nazad u hotelju. Ja sam pitao: „A ko je onda pribekijo civile?“ Tata je meni dreknijo: „Šta to tebe briga?! Šta se ti mišaš koji kurac?!“ Ja sam rekao: „Pa nije me briga, samo onako pitam…“ Tata je rekao: „E pa nemoš ti pitat šta god ti padne napamet, utuvi si to u tu glupu tikvu… Image Osin toga, ionako se ne zna ko je pribekija civile!“ Onda je tata okrenijo se nazad prema televiziji. Ja sam pitao: „Ako se ne zna ko je, kako se zna da nisu generali?“

Tata je zaškarpunijo se u faci ka grancigula. Onda je on meni rekao: „Zna se da nisu generali, zato jer pošto su to naši generali! Naši generali ne ubivaju civile! Jel to sad kjaro?“ Ja sam rekao: „Okej, kjaro je!“ Tata je okrenijo se nazad prema televiziji. On je vrtijo sa glavom i mrmorijo je: „Čoviče, koji udav…“ Onda sam ja pitao: „A di su ih uhapsili?“ Mama se nakeserila: „Odlično pitanje, he-he-he… U Bosni!“ Ja sam pitao: „Kako onda mogu bit naši?“ Tata je opet poskočijo u hotelji i podviknijo je: „Kako ne bi mogli bit naši, jebaga jarac?!“ Ja sam rekao: „Mi smo u školi učili da Bosna nije u Hrvackoj! Nego da je Hrvacka jedna država, a Bosna druga!“ Tata je rekao: „Pa šta to ima veze?“ Ja sam rekao: „Ima veze, jer pošto smo takođe učili da su naši generali branili Hrvacku! Pa mi je onda to neskužljivo!“ Tata je pitao: „Šta ti je neskužljivo?“ Ja sam rekao: „Kako su naši generali mogli branit Hrvacku u drugoj državi?“

Tata je koljački pogledao prema meni i nanišanijo je sa kažimprstom. Samo onda je mama uletila: „Ma gleaj ti molintelipo šta piše u Gloriji! Da je Bred Pit ima seksualsku avanturu sa nekon manekenkom!“ Ja i tata smo zapiljili se u nju sa zblentozom na kvadrat. Tata je rekao: „Pa šta onda?“ Mama je rekla: „Kako pa šta onda? Pa on je još uvik službeno u braku sa Anželinom Žoli, za gospu blaženu!“ Tata je podviknijo: „Ali kakve to ima veze sa ovin šta smo pričali?“ Ja sam rekao: „Stvarno, jebate! Jel piše u Gloriji kako su to naši generali mogli branit Hrvacku u drugoj državi?“ Mama je rekla: „Pa piše, ako znaš čitat! Jerbo se takođe može reć da su i generali bili službeno u braku sa Hrvackom, a onda bi skočili u Bosnu u izvanbračne avanture! Jel tako?“ Ja i tata smo zinili sa ustima od turbo iznereda. Mama je rekla: „Samo šta je Bred Pit, ka normalni muškarac, kresnija manekenku, a generali su pribekili civile!“

Ja sam gledao u mamu sa raskobečenim očima. Tata je isto zableušijo se u nju sa teškom tupajom. Onda je tata okrenijo se prema meni i rekao je: „Okej, sine, skužija si da ti je mater šenila! Žuta štampa joj je popila mozak! Tuka se spustila toliko nisko da je čak usporedila nevino stradale civile sa nekon manekenkom! Jel se slažeš da je to dno dna?“ Ja sam rekao: „Slažen se!“ Tata je meni rekao: „Da sad skratim cilu priču! Nama Hrvatima su naši generali svetinja! Mi Hrvati ne damo naše generale! Nama Hrvatima su naši generali donili slobodu! Znači, ko god ide hapsit naše generale, taj svima nama Hrvatima oduzima slobodu! Jel to kjaro?“ Ja sam rekao: „Kjaro je!“ Tata je rekao: „Znači, sinak, moš bit dobar Hrvat koji poštuje i brani naše generale, ka šta je tvoj ćaća, ili moš bit nikakav Hrvat, nula od Hrvata, ka šta je tvoja mater! Jel želiš u životu bit Hrvat ka tvoja mater?“ Ja sam rekao: „Ne želim!“ Tata je rekao: „Bravo, sine! Biće od tebe ipak nešto!“ Ja sam rekao: „Želim bit Hrvat ka Bred Pit!“

Robi K. (IIIa)

Peščanik.net, 07.11.2016.
animals

#1061 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by animals »

Alfons Kauders wrote:
I unatoc tome, ja u pet dana napravim milju i kusur dolara, a ti par stoja maraka.

Jbt kurac dotle je doslo da podmladak HDZ-a nekom dijeli lekcije o produktivnosti, :lol: a vecina nikad u zivotu nije imala posao van politike i nije marke zaradila mimo drzave :lol:

Na tvoju zalost, nikad nisam bio clan HDZ, niti i jedne stranke..
drugo, zaradim malo vise od ti tvoji tisucu dolara..
drugo, ti si balavac za mene.
nemas ti jos dovoljno godina , da bi sa mnom raspravljao..
hizo ramidovic

#1062 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by hizo ramidovic »

animals wrote:
Alfons Kauders wrote:

stipu alfonsa, balavi produkt sadaka mentaliteta, radikalnih svjetonazora i proislamski orijentiran...
nije vrijedan ozbiljne rasprave
prog321

#1063 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by prog321 »

Okomio si se na pogresnu stranu Animalu.
Bosnjaci stvarno nemaju nista od ovih hapsenja. Nikakve koristi. Pogotovo u Posavini gdje su Bos i Hr zajedno ucestvovali.
Ako zelis gnjev, okreni se prema BL i Beogradu.
GeeTnT

#1064 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by GeeTnT »

hizo ramidovic wrote:
animals wrote:
Alfons Kauders wrote:

stipu alfonsa, balavi produkt sadaka mentaliteta, radikalnih svjetonazora i proislamski orijentiran...
nije vrijedan ozbiljne rasprave
najgori je od sve djece....
GeeTnT

#1065 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by GeeTnT »

Znači, sinak, moš bit dobar Hrvat koji poštuje i brani naše generale, ka šta je tvoj ćaća, ili moš bit nikakav Hrvat, nula od Hrvata, ka šta je tvoja mater! Jel želiš u životu bit Hrvat ka tvoja mater?“ Ja sam rekao: „Ne želim!“ Tata je rekao: „Bravo, sine! Biće od tebe ipak nešto!“
Alfons Kauders

#1066 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma znam... Svi vi u Hercegovini zaradite 20 ili 30 milja mjesecno... Zapravo da bi stajala vasa prica o finansiranju FBiH, trebali bi imati prosjek od cca 12,000 netto... :lol: Samo vam mi to otmemo, pa vam je prosjek milja. :lol:

Sto bi reko Hafis - jebiga tako vam grah pao.
animals

#1067 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by animals »

prog321 wrote:Okomio si se na pogresnu stranu Animalu.
Bosnjaci stvarno nemaju nista od ovih hapsenja. Nikakve koristi. Pogotovo u Posavini gdje su Bos i Hr zajedno ucestvovali.
Nisam se ja okomio ni na koga..
uvijek sam bio protiv Dodika i ekipe iz Beograda..
Covic je isto ljigav..
nerviraju me isto i moji Hrvati, posebno oni veliki, koji su isto nacionalisti..
jedina istina na koju pokusavam da ukazem, je da svi problemi
danasnje BiH, leze u razracunjavanju Srba i Hrvata na ovim prostorima..
Srbima je dato pola BIH, samo zato jer su istjerani iz Hrvatske..
i tu lezi kljuc , svi problema..
GeeTnT

#1068 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by GeeTnT »

Alfons lik je u Becu....
animals

#1069 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by animals »

Alfons Kauders wrote:
animals wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma znam... Svi vi u Hercegovini zaradite 20 ili 30 milja mjesecno... Zapravo da bi stajala vasa prica o finansiranju FBiH, trebali bi imati prosjek od cca 12,000 netto... :lol: Samo vam mi to otmemo, pa vam je prosjek milja. :lol:

Covjece, nisam ja Hercegovac, i ne zaradjujem platu u markama..
Alfons Kauders

#1070 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:Alfons lik je u Becu....
Ah, domoljub koji bi da ga finansiram u BiH... Mada je on u Becu, a ja u BiH.

Divno.

Animals, treba li poslati kakve socijale u Bec? Jesi li i ti jedan od onih generala i pukovnika koji su maloljetni dogurali do cinova? :lol:
GeeTnT

#1071 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:

Divno.

Animals, treba li poslati kakve socijale u Bec? Jesi li i ti jedan od onih generala i pukovnika koji su maloljetni dogurali do cinova? :lol:
.porez placa Kurzu...
Alfons Kauders

#1072 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:
Alfons Kauders wrote:
animals wrote: Na tvoju zalost, nikad nisam bio clan HDZ, niti i jedne stranke..

Covjece, nisam ja Hercegovac, i ne zaradjujem platu u markama..
Oprosti.

Promijeni u Hrvat i preracunaj u eure na xe.com.

Znacenje je opet isto.
Alfons Kauders

#1073 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:

Divno.

.porez placa Kurzu...
Skonto.

Dakle, ne placa porez ovdje, ne zivi ovdje, ocekuje da ja placam jos vise poreza za njega i njegove politicke predstavnike... I opet smatra da sam mu neprijatelj i da je ugrozen? :D Jos bolje :D
animals

#1074 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by animals »

Pogresno sve..
nikad nisam smatrao nikoga neprijateljom, a pogotovu ne Bosnjake..
ali nemoguce je rijesiti, problem BIH,a da nekoga ne ostetis..
Srbi su zadnjim ratom nagradjeni sa pola BIH..sto nije nikako fer, ali
nas nije niko pitao nista..
svatam da se Bosnjaci osjecaju izdanim, ali jedino rijesenje za BIH,
je gradjanska drzava na cijelom teritoriju,..
ali dok god postoji RS,nema nista od toga..
Alfons Kauders

#1075 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:
prog321 wrote:Okomio si se na pogresnu stranu Animalu.
Nisam se ja okomio ni na koga..
uvijek sam bio protiv Dodika i ekipe iz Beograda..
Covic je isto ljigav..
nerviraju me isto i moji Hrvati, posebno oni veliki, koji su isto nacionalisti..
jedina istina na koju pokusavam da ukazem, je da svi problemi
danasnje BiH, leze u razracunjavanju Srba i Hrvata na ovim prostorima..
Srbima je dato pola BIH, samo zato jer su istjerani iz Hrvatske..
i tu lezi kljuc , svi problema..
Ovdje se, ali bez zajebancije, mogu sloziti.

Tako su podijeljene karte, Tudjmanu je bio prioritet da dobije Hrvatsku bez ikakvih Z4 entiteta i sl gluposti. S ove vremenske distance, gledajuci nase iskustvo s takvim rjesenjima, tesko je reci da nije povukao pravi potez... Za Hrvatsku... Ali ne i za Hrvate i Bosnjake u BiH.

Jasno je da ce se Hrvati u BiH u takvoj situaciji smatrati "donjim", slicno kao Srbi u Hrvatskoj. S tim da Hrvati u BiH imaju dosta, dosta vise politicke moci od Srba u RH.

Drago mi je sto tako razmisljas i tu se razumijemo. Ono gdje prestaje moje razumijevanje su nerealni ili neopravdani zahtjevi prema Bosnjacima... Jer prema Srbima se vec 20 godina nista nije uradilo, pa se konta "namiriti" na nas racun. Nesto slicno se desilo i u ratu, pa se nije dobro zavrsilo ni za jedne ni za druge.

Zasto HDZ smatra da sada moze nastaviti u istom pravcu - pojma nemam.
Locked