Belgija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dječak sa šibicama

#1051 Re: Belgija - BiH

Post by dječak sa šibicama »

hrasno38 wrote:
Variola Vera wrote:trenerske veličine su ivica osim, dušan bajević, vahid halilhodžić kojima na pamet ne pada da uzmu repku i da im spahić i džeko određuju taktiku i sastav, trener treba imat muda i karakter pa nakon ovakve igre odstranit uz repke sve odreda, baždarević treba na baždarenje ili da dati ostavku što mu ne pada na pamet jer odgovara svima i savezu i igračima i divljacima zvanim bh fanatikos koji su jedni od največih pičkica ikad viđene na ovim prostorima.
Ako izuzmemo Ivicu zbog prije svega postovanja prema njegovim godinima te fudbalskoj i ljudskoj velicini ovu dvojicu nabijem na neku stvar jer ta prica kako Spahic i dzeko odredjuju taktiku je toliko suplja da se "moj Reufe" i djeca smiju na pomen. Oba ta trenera su klasicni ziherasi i dinar efendije koje iskreno i posteno zaboli kurac za reprezentaciju BiH sve da igra 11 malih miseva. E da igra 11 Edina i da smo medju prvih 5 na svijetu poletili bi i jedan i drugi da je vode naravno uz premasne honorare. Svakako ovo se odnosi na ljudske aspekte navedenih trenera a njihovi igracki niti su niti ce ikada biti dovedeni u pitanje.
Nije suplja, kad bi ti rekao samo npr. kakav uticaj u Savezu ima Spahicev brat, nebi vjerovao.

Ali da ne bude "suplja", bolje o tome ne pisati na forumu.
leškarenje

#1052 Re: Belgija - BiH

Post by leškarenje »

Evo bice na SK 2 u pola 4 snimak ,pa da vidimo ponovo ovu bravuroznu izvedbu Mese i njegovih TWD :roll:
cyprus

#1053 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:
N.N. wrote:Dje su ovi nasi novinari, ima li kakve analize ? :D
Hrvati bi do sada svog selektora i igrace razapeli na sred trga, Jelacica bana :D

Samo kod nas sve moze proci i da ti niko o tome nista ne napise ili sta kaze.
Mesa se naljuti na Sabu poslije Estonije, a covjek mu istinu rece, gdje je igra selektore :)

Mi igre nemamo, nikakve. Ovo je patnja vise vec godinama.
Sto neko rece, nema kod nas nikakve postepene smjene generacije, nema, ne znaju jbemti.
Ako je Lulic krampuz, a jeste, pa izbaci ga vise jbte on. Ili ga makni sa krila da ne petlja ni sebe ni nas vise, jer druge ne moze.
Pusti 2-3 trkaca da igraju sa Pjanicem, ne moze Medo da trci. Ne moze, svi vide...

I td td.
Kod nas je ovo, nista se nije desilo, idemo dalje....i uvijek tako
Evo ti jedne:

http://sport1.ba/analiza-kako-je-mehmed ... ini-jesmo/
Svaku riječ analize sinošnje utakmice potpisujem... Kao da sam je ja pisao... Međutim, ovo na samom početku:
...Svako ko je utakmicu pogledao, svjestan je da nema apsolutno nikakve šanse da se ova ekipa i ovaj selektor nađu na smotri najboljih za dvije godine, a tek će utakmice koje slijede dati potvrdu za to...
Ne misliš li da je malo pretjerano i neobjektivno?

Prošlost nas uči da se svaki kvalifikacijski ciklus sastoji od odličnih, prosječnih i loših utakmica... Od utakmica gdje je selektor ubo sa taktikom i onih gdje je potpuno promašio... Od utakmica gdje su igrači bili na maksimalnom nivou, i gdje su djelovali indisponirano... I to nije samo odlika samo naše reprezentacije... Takvu vrstu oscilacija imaju svi... Desi se ponekad Njemačkoj, Španiji ili Engleskoj da odigraju perfektne kvalifikacije, ali obično se i njima potkrade neka utakmica koju odigraju znatno ispod (svog) dometa...

Dakle, mislim da nije realno da nakon svake loše utakmice 'tjeramo' selektora... Jer ćemo ih onda mijenjati na godišnjoj bazi, i po više puta... To je princip koji recimo primjenjujemo i u klupskom fudbalu... Trener leti već nakon 2-3 loša rezultata, pa tako obavezno 90% ekipa ne dočeka kraj sezone sa istim trenerom koji je bio na početku... A čini mi se da se to nigdje drugo ne radi tako, i nisam siguran da takva praksa igdje vodi...

Dakle, ja se naravno ne slažem da na osnovu jedne utakmice iko može postati "svjestan" ičega... Mi smo do sada odigrali dvije utakmice - jednu iznadprosječnu, drugu ispodprosječnu... Kako Belgija od nas nije kvalitetnija baš za 4:0, tako ni Estonija od nas nije slabija baš za 5:0... Kako god, imamo tri boda nakon dvije utakmice, što je bio daleko najrealniji saldo koji se mogao pretpostavit da će biti... Ništa nije izgubljeno, puno je bodova u igri :mrgreen: Naravno, obzirom na jačinu Belgije, teško je očekivati da možemo biti prvi, ali je sasvim realno očekivati 18 bodova iz duela sa Kiprom, Estonijom i Gibraltarom (16 u minimumu)... Ono od čega zavisi naš daljni plasman je svakako duel sa Grčkom... Tu će biti naša odsudna bitka... Grci su doživjeli preporod nakon groznih kvalifikacija, i sigurno je da nam neće biti lako... Imaju oni itekako zajebanih igrača: sjajni Mitroglu, Papastatopulos koji je svjetska klasa, Manolas, Torosidis, Fortunis koji se sve više nameće... Ali nije da se mi sa "ovim trenerom i ekipom" nemamo tu šta tražiti... I to što je Meša sad fulio taktiku apsolutno ne znači da se neće opametiti pred Grčku i razvaliti ih postavkom... Takvih je primjera milion do sada bilo u fudbalu...
Muhamed Đakmić

#1054 Re: Belgija - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

To je bio lapsus, mislim da je promijenjeno :D

Ali mora se nešto drastično promijeniti, a mi obično drastične rezove pravimo kad je već prekasno.
Variola Vera

#1055 Re: Belgija - BiH

Post by Variola Vera »

ako neko misli da će protiv kipra biti lako da se ne iznenadi?
Grean

#1056 Re: Belgija - BiH

Post by Grean »

hrasno38 wrote:
Grean wrote:
Ja sam najvise branio Mesu jer je po prvi put pokusao da igra fudbal od kako je preuzeo reprezentaciju ali jebi ga, nije mu se dalo sa indisponiranom ekipom koja je proizvodila greske kao na pokretnoj traci uz par njegovih slabih procjena.

Ipak moram reci za ovo boldirano, Susic je je bio fula u svemu ali u jednom je nedostizan za sve nase selektore pa i Bazdarevica. Njega kad je islo, kao protiv Francuske u gostima, Argentine u Brazilu, Belgije i Rumunije u Zenici kreativna igra je bila za tri nivoa bolja od ovog sto gledamo sada.

Neka ostane zapisano da je suskavac sa Belgijom odigrao 1-1 uz odlicnu igru na sredini terena i da nije odnio 3 boda samo zbog Begoviceve katastrofalne greske. Mesa je odigrao dvije utakmice sa istom ekipom i izgubio obje uz gol razliku 7-1. Olaksavajuca mu je da je obje igrao u gostima ali eto, imat cemo priliku da ga vidimo i na BP protiv iste ekipe.
To sto si napisao moze se isto recimo primjeniti na slaucaju Izraela gdje je pape popio hladnu tricu a Mesa je vratio nazad. Protiv Kipra gdje je Pape popio hladan poraz u sred Zenice a Mesa u gostima to anuliro.....mislim da usporedbe koje pravite nemaju veze sa vezom i da bi se ta dva selektora uporedjivala treba im dati isto vrijeme i iste prilike. Naravno to je tesko traziti od navijaca Sarajeva kao sto je i onda to bilo tesko traziti od navijaca Zelje.
Nije bila poenta samo pitanje rezultata vec toga da ni jedan selektor prije i poslije Safeta nije uspio imat takvu igru na sredini terena kao sto je on u utakmicama kad ga je islo. Mesa je sinoc pokusao s tom filozofijom gradnje igre iz pozadine ali je pao.

Sto se tice relacija Sarajevo Zeljo od tog sam operisan kad je reprezentacija u pitanju.
ultima_palabra

#1057 Re: Belgija - BiH

Post by ultima_palabra »

leškarenje wrote:Da se ponovim :D Sabic fino analizira utakmicu protiv Estonije,ali se Mesa ko naljuti na njega ,ne bi mu pravo...jedan jebeni Sabic vidi ono sto selektor ne :oops:
Kakav bolan Sabic, frajer je gluplji i od Konjica...
leškarenje

#1058 Re: Belgija - BiH

Post by leškarenje »

ultima_palabra wrote:
leškarenje wrote:Da se ponovim :D Sabic fino analizira utakmicu protiv Estonije,ali se Mesa ko naljuti na njega ,ne bi mu pravo...jedan jebeni Sabic vidi ono sto selektor ne :oops:
Naravno :-) samo sto je provalio Mesinu postavku ,a to je nema igre....sve se svodi na prekide i sl. a Mesa pun sebe nakon pobjede ko ono preko oka ga gleda :lol:
Muhamed Đakmić

#1059 Re: Belgija - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:
Pa ko smije analizirati ove nebuloze? Fakat pitam bez snishodljivosti ili bilo čega sličnog.

Jer argumenti da se prilože trenerske diplome prije kritike ne piju vodu kada se postavi onakva igra. Niti ono da Meša zna nešto što mi ne znamo. Jer očito da ne zna, nikad nas Belgija nije ovako razlupala. Istina, bili su lošiji, ali i sinoć im je falilo 3-4 ključna igrača pa su se opet prošetali jer smo im mi dopustili.
cyprus

#1060 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:To je bio lapsus, mislim da je promijenjeno :D

Ali mora se nešto drastično promijeniti, a mi obično drastične rezove pravimo kad je već prekasno.
:D :thumbup:

Nego, slažem se, i ja se sinoć uhvatih za glavu kad sam vidio sastav... Prosto mi nije bilo jasno kako to treba izgledati na terenu...

I zaista mi ni sada nije jasno šta je Meša htio postići... Posebno me to iznenadilo, jer mislim da nikada ranije nije postavljao ovako nebulozne formacije... Moglo mu se spočitati nedostatak vizije u pogledu protoka lopte prema naprijed i kreiranja šansi, ali formacijski je to (uglavnom) djelovalo logično...
ultima_palabra

#1061 Re: Belgija - BiH

Post by ultima_palabra »

leškarenje wrote:
ultima_palabra wrote:
Naravno :-) samo sto je provalio Mesinu postavku ,a to je nema igre....sve se svodi na prekide i sl. a Mesa pun sebe nakon pobjede ko ono preko oka ga gleda :lol:
Ma dobro, ali nije dovoljno reci samo 'nema igre', de malo elaboriraj nesto... pa gledao si komentatore na HRT-u kako rade :roll:

Bio je taj Sabic i sinoc, i jel sta pametno rekao?
leškarenje

#1062 Re: Belgija - BiH

Post by leškarenje »

Prvo,nisam komentator.
Drugo,gledo tekmu u kafani tako da nemam pojma sta je Sabic pricao.
Trece,nema igre je blaga rijec.
spreca

#1063 Re: Belgija - BiH

Post by spreca »

sto mu i brat neslomi nogu :oops: :lol:
Tyke

#1064 Re: Belgija - BiH

Post by Tyke »

Grean wrote:
Tyke wrote:
Grean wrote: Bravo @hrasno.

Ovo je potencionalno bila najbolja Mesina postavka kojeg sam redovno kritikovao zbog fudbala kojeg je furao prije ove utakmice, nabijanje lopte i igre preko krila na ustrb sredine.

Ali sta on moze kad su debili sami sebi oduzimali loptu, kad su od tri pasa imali dva pogresna i kad im je svaki drugi prijem lopte zavrsavao u nogama protivnika i to igraci poput Pjanica, Medunjanina, Lulica. Hajde sto se desavalo Jajalu ali Pjanic je izgledao kao amater. Kompletan vezni red je izgledao kao skup amatera. Za nepovjerovati.
Ti si druze zalut'o ovdje, habera ti nemas.

TSS (ili Milicevic) bi po svim parametrima igre MORAO igrati prije Medunjanina, iza njega Pjanic i Cimirot, desno Visca, lijevo Lulic i napred Dzeko. U odbrani Spahic i Sunjic (mada i Spahic je uzasan, ali on ili Bicakcic) i bekovi Kolasinac i Vranjes (Mateo). Begovic je vec odavno uzasan i on mora malo ohladiti, dati sansu Sehicu.
Smijem se kladiti po zivot da veceras ne bismo izgubili, a i u skorije vrijeme bismo igrali daleko ljepsi i brzi fudbal.

I da pitam forumske selektore, po cemu je Lulic medju najlosijima, zato jer ga je Mesa svojom voljom "bacio" na desnog beka, jer je u izglednoj sansi napucao protivnickog igraca umjesto da bolje ubaci loptu u peterac, jer nije igrac za bekovske pozicije pa u odbrani nije specijalan, zbog toga??
Momak je ginuo veceras, svo vrijeme igrao gore-dole, pokrivao cijelu desnu stranu, nerijetko u sredini bio, trudio se kao rijetko ko veceras i onda se bas on osporava. Ncnc
Generali posliije bitke.

Svi prizivaju sad Cimirota a realno bio je izgubljen koliko i ostatak veznog reda ono malo vremena sto je proveo u igri. Bas sam pomislio, sreca za njega da nije igrao od pocetka da ga ne utuce ova utakmica. Bojim se da on nista ne bi donio, kao sto nije ni Jajalo.
Cimirot/Jajalo
Spahic/Bicakcic
TSS/Milicevic

Ovo navedeno mi je svejedno jer smatram da je isto, Jajalo mi je bio prosjecan kao i cijeli tim, ja ga ni u jednom momentu nisam njega okrivio. Hazarda ni Besic ne bi pretjerano bolje cuvao jer su formacija i tim kolektovno podbacili. Ustvari, Mesa je usrao utakmicu jucer i osramotio naciju na taj nacin, jos smo dobro i prosli.

Bosanski humor ponovo dolazi do izrazaja pa su drustvene mreze preplavljene funny fotkama protiv Spahica, sasvim opravdano, jer mu hvala za sve do sada ali on se nije trebao vracati u repku vec pred kraj karijere odigrati za klub sto moze i prepustiti mjesto mladjem na kojeg ce se racunati i u narednim kvalifikacijama.
Nije to "general poslije bitke" jer je to moj stav na ovom forumu od njegovog oprostaja.
cyprus

#1065 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

Konkurencija među "stručnim" komentatorima na BHT-u je "strašna"... Tačno ne možeš povjerovati kako ljudi koji su se profesionalno bavili fudbalom ne znaju reći ništa više od banalnih izjava tipa: "loše stojimo na terenu", "Belgija ima veliki broj vrhunskih igrača", "Pjanić je odličan igrač", "lopta je okrugla", "trava je zelena" i slično...

Ipak, mislim da je i u tako strašnoj konkurenciji, Šabić najveći diletant... Sinoć sam ga baš pozorno slušao... Pa on nije rekao niti jednu jedinu rečenicu koju nije mogla reći i moja mater...
mad_max_ba

#1066 Re: Belgija - BiH

Post by mad_max_ba »

.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1067 Re: Belgija - BiH

Post by Velkoski »

cyprus wrote: Pa on nije rekao niti jednu jedinu rečenicu koju nije mogla reći i moja mater...
"hvala edukacionom centru ns/fs bih što me pustio da dođem"

eh eto, rek'o nam je dovoljno o EDUKACIONOM centru :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#1068 Re: Belgija - BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Svaka cast Meša, neka igraju isti i protiv Cipra. :bih:
Go go go.
Muhamed Đakmić

#1069 Re: Belgija - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

cyprus wrote:Konkurencija među "stručnim" komentatorima na BHT-u je "strašna"... Tačno ne možeš povjerovati kako ljudi koji su se profesionalno bavili fudbalom ne znaju reći ništa više od banalnih izjava tipa: "loše stojimo na terenu", "Belgija ima veliki broj vrhunskih igrača", "Pjanić je odličan igrač", "lopta je okrugla", "trava je zelena" i slično...

Ipak, mislim da je i u tako strašnoj konkurenciji, Šabić najveći diletant... Sinoć sam ga baš pozorno slušao... Pa on nije rekao niti jednu jedinu rečenicu koju nije mogla reći i moja mater...
A to su većinom ljudi od kojih se očekuje da preuzmu klubove ili omladinske pogone ili šta ti ja znam (Šabić to već radi).

Što se samih komentatora tiče, oni su mi još gori. HRT svoje selektore smjenjuje, ovima se posao svodi na izvještaj i pitanje koliko ste zadovoljni. Niko da uputi kritiku nikakvu, da kaže ovo izgleda ovako iz tog i tog razloga, ovo izgleda ovako iz tog i tog i tog razloga. Ma ništa :D
SkyLimit

#1070 Re: Belgija - BiH

Post by SkyLimit »

cyprus wrote:Konkurencija među "stručnim" komentatorima na BHT-u je "strašna"... Tačno ne možeš povjerovati kako ljudi koji su se profesionalno bavili fudbalom ne znaju reći ništa više od banalnih izjava tipa: "loše stojimo na terenu", "Belgija ima veliki broj vrhunskih igrača", "Pjanić je odličan igrač", "lopta je okrugla", "trava je zelena" i slično...

Nije u interesu dovesti nekog britkog uma. Pogledaj i same komentatore kakvi su hinjavi, nikad otvorene kritike u prenosu, jedino kao Spaho onomad u Brazilu kad se ugase kamere kažu šta zaista misle.
DaysleepeR

#1071 Re: Belgija - BiH

Post by DaysleepeR »

zar nismo već poslije poraza od Kipra u Zenici utvrdili da dijamant formacija na sredini jednostavno ne donosi rezultat?

i sa trkačkom ekipom mi dizelaše na teren stavljamo... čemu su služili toliki veznjaci ako ne mogu trčati?
MOSALJOZE

#1072 Re: Belgija - BiH

Post by MOSALJOZE »

Ima li neko 2 karte za sjever ili jug?Nisam mogao naći u Ferhadiji samo istok i zapad :angry:
north

#1073 Re: Belgija - BiH

Post by north »

Nije dobro nikako najavljivati kako su kvalifikacije izgubljene ili tako nešto....naravno da jesu ako ćemo pružati minimum, loše stajati na terenu I fulati sa taktikom....Hoću reći, stvari se daju popraviti, jer koliko god ovo grozno sinoć izgledalo, još bi gore bilo da smo jučer bod uzeli pa protiv Kipra u nekoj euforiji bespotrebnoj remizirali a znajući nas to nije nemoguće :-) .....Ovako ako uzmeš Kipar može se reći da smo nakon tri kola osvojili onoliko bodova koliko je i bilo realno da ćemo osvojiti, jer bodovi su najvažniji, iako boli ono sinoćnje silovanje od oslabljene Belgije.....Naravno igra je ključna, ali ako uzmemo Kipar biti će dovoljno vremena da se do Grčke neke stvari srede, da malo Meša vise razmišlja glavom I donosi logične odluke...Tako da koliko god ono sinoć grozno bilo, loše je krenuti već sada sa hrakanjem i pričom nema šanse, ako pričamo o tek dva kola, i ako se zna da ako uzmeš Kipar da opet sve držiš u svojim rukama što se baraža tiče, a biće dovoljno onda vremena da se mnogo šta posloži i promijeni...Doduše pitanje je hoće li to Meša znati, ali eto ništa se ne dobija ako se odmah predaš i nakon dva kola tvrdiš da su kvalifikacije izgubljene zbog ubjedljivog poraza protiv ekipe za koju su i ptice na grani znale da će na kraju sigurno biti prvi...Dakle, bilo je grozno, bilo je fuj, selektor nije ništa pokazao, tj. pokazao da je da fula, ali to ne znači da se treba predati i da nema šanse....
JThomas

#1074 Re: Belgija - BiH

Post by JThomas »

ako ništa, novi selektor će početi s više bodova i moći nešto napraviti ako umije :mrgreen: dok ako ne dobijemo kipar, neće moći ni murinjo spasiti kvalifikacije.
cyprus

#1075 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

Btw, svi nešto pričaju o oslabljenoj Belgiji :mrgreen: Meni se čini da je njima realno falio samo jedan igrač iz udarne postave - De Bruyne... Dobro, i Kompany, ali njega već odavno nema, navikli su bez njega...
Locked