Muhamed Đakmić wrote:N.N. wrote:Dje su ovi nasi novinari, ima li kakve analize ?
Hrvati bi do sada svog selektora i igrace razapeli na sred trga, Jelacica bana
Samo kod nas sve moze proci i da ti niko o tome nista ne napise ili sta kaze.
Mesa se naljuti na Sabu poslije Estonije, a covjek mu istinu rece, gdje je igra selektore
Mi igre nemamo, nikakve. Ovo je patnja vise vec godinama.
Sto neko rece, nema kod nas nikakve postepene smjene generacije, nema, ne znaju jbemti.
Ako je Lulic krampuz, a jeste, pa izbaci ga vise jbte on. Ili ga makni sa krila da ne petlja ni sebe ni nas vise, jer druge ne moze.
Pusti 2-3 trkaca da igraju sa Pjanicem, ne moze Medo da trci. Ne moze, svi vide...
I td td.
Kod nas je ovo, nista se nije desilo, idemo dalje....i uvijek tako
Evo ti jedne:
http://sport1.ba/analiza-kako-je-mehmed ... ini-jesmo/
Svaku riječ analize sinošnje utakmice potpisujem... Kao da sam je ja pisao... Međutim, ovo na samom početku:
...Svako ko je utakmicu pogledao, svjestan je da nema apsolutno nikakve šanse da se ova ekipa i ovaj selektor nađu na smotri najboljih za dvije godine, a tek će utakmice koje slijede dati potvrdu za to...
Ne misliš li da je malo pretjerano i neobjektivno?
Prošlost nas uči da se svaki kvalifikacijski ciklus sastoji od odličnih, prosječnih i loših utakmica... Od utakmica gdje je selektor ubo sa taktikom i onih gdje je potpuno promašio... Od utakmica gdje su igrači bili na maksimalnom nivou, i gdje su djelovali indisponirano... I to nije samo odlika samo naše reprezentacije... Takvu vrstu oscilacija imaju svi... Desi se ponekad Njemačkoj, Španiji ili Engleskoj da odigraju perfektne kvalifikacije, ali obično se i njima potkrade neka utakmica koju odigraju znatno ispod (svog) dometa...
Dakle, mislim da nije realno da nakon svake loše utakmice 'tjeramo' selektora... Jer ćemo ih onda mijenjati na godišnjoj bazi, i po više puta... To je princip koji recimo primjenjujemo i u klupskom fudbalu... Trener leti već nakon 2-3 loša rezultata, pa tako obavezno 90% ekipa ne dočeka kraj sezone sa istim trenerom koji je bio na početku... A čini mi se da se to nigdje drugo ne radi tako, i nisam siguran da takva praksa igdje vodi...
Dakle, ja se naravno ne slažem da na osnovu jedne utakmice iko može postati "svjestan" ičega... Mi smo do sada odigrali dvije utakmice - jednu iznadprosječnu, drugu ispodprosječnu... Kako Belgija od nas nije kvalitetnija baš za 4:0, tako ni Estonija od nas nije slabija baš za 5:0... Kako god, imamo tri boda nakon dvije utakmice, što je bio daleko najrealniji saldo koji se mogao pretpostavit da će biti... Ništa nije izgubljeno, puno je bodova u igri

Naravno, obzirom na jačinu Belgije, teško je očekivati da možemo biti prvi, ali je sasvim realno očekivati 18 bodova iz duela sa Kiprom, Estonijom i Gibraltarom (16 u minimumu)... Ono od čega zavisi naš daljni plasman je svakako duel sa Grčkom... Tu će biti naša odsudna bitka... Grci su doživjeli preporod nakon groznih kvalifikacija, i sigurno je da nam neće biti lako... Imaju oni itekako zajebanih igrača: sjajni Mitroglu, Papastatopulos koji je svjetska klasa, Manolas, Torosidis, Fortunis koji se sve više nameće... Ali nije da se mi sa "ovim trenerom i ekipom" nemamo tu šta tražiti... I to što je Meša sad fulio taktiku apsolutno ne znači da se neće opametiti pred Grčku i razvaliti ih postavkom... Takvih je primjera milion do sada bilo u fudbalu...