Dan (i) nakon referenduma u RS
- BayrakTB
#1051 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ma oni nikada neće odustati od ilije garašanina i načertanija. Previše su zatrovani tim da bi izlapilo za jednu generaciju... treba 20ak ratova da se uvjere da od toga nema ništa, pa će to polahko nestati u takvim mentalnim sklopovima.
- p206
#1052 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Neće odustati od te teritorije,ali i oni su svjesni da im ne treba teritorija gdje Srba praktično i nema. Više puta se čulo od njihovih političara kao "šta će nam Kosovo ako bi to značilo 30% Albanaca u parlamentu Srbije" koliko bi ih realno i bilo sada da su ostali u Srbiji. To bi značilo nekoliko ministara Albanaca, koje nacionalisti mrze iz dna duše. To je glavni razlog zašto je Milošević pokrenuo rat na Kosovu i etničko čišćenje. Kad su shvatili da poslije diktatora Miloševića mora krenuti prava demokratija, gdje je glas Albanca jednak glasu Srbina. Takav "problem"nemaju u genocidnoj i zbog toga ovo sve u zadnjih par mjeseci.razuman_covjek wrote:Neće oni nikada odustati od Kosova a kada bi okolnosti dozvoljavale napali bi oni i Hrvatsku. Naravno krenuli bi u oslobađanje RSK-a iz Banja Luke.p206 wrote:Kad smo već kod Kosova, nakon sastanka Vučića i Nikolića sa Švabama, Bidenom i čini mi se nekim britanskim diplomatama, krenula je sva ova hajka iz Beograda...godinama unazad su po medijima napadali Albance, onda su se prebacili na nas. Mislim da su im otvoreno rekli da na Kosovu nemaju šta tražiti, pa su se okrenuli nama, jer se i nemaju skim više zavađati. S Hrvatima pomalo ali oni nikakavih dodirnih tačaka nemaju više.
Super je imati ovakve komšije, svakih 50 godina se razbije monotonija te se malo ratuje.
Mene zanima šta bi bilo da su uspjeli napraviti veliku Srbiju, kakvu bi onda politiku vodili, skim bi pravili konflikt, vjerovatno bi Makedoncima govorili da su Srbi, a Bugarima zamjerali što su im zabili nož u leđa u nekim ratovima.
-
Zgoljo
#1053 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Hodajuci mrtvac,zombi Mile pokusava medju zaludejelim srpskim pukom sebi priskrbiti ulogu zrtve i mucenika.
Na njegovu zalost nece je dobiti.Nema sanse da mu oproste sto nije uspio u onom sto im je obecao,u razbijanju Bosne i Hercegovine.Sve ispod toga njima je malo.
Inace bice zanimljivo pratiti desavanja poslije nedjelje.Ocekujem objavu i koje vrste sankcija ce poduzeti EU,USA te OHR odnosno Incko.
Mislim da Dodik nece cekati da bude uhapsen nego ce prije toga pobjeci iz zemlje,samo ne znam gdje se moze sakriti osim u Srbiji.Svi osim Srbije bi morali postupiti po Interpolovoj potjernici.
A ako ode u Srbiju napravit ce ogroman problem mirotvorcu Vučiću.
Sa posebnom znatizeljom i uzivanjem cu pratiti razvoj dogadjaja.
Na njegovu zalost nece je dobiti.Nema sanse da mu oproste sto nije uspio u onom sto im je obecao,u razbijanju Bosne i Hercegovine.Sve ispod toga njima je malo.
Inace bice zanimljivo pratiti desavanja poslije nedjelje.Ocekujem objavu i koje vrste sankcija ce poduzeti EU,USA te OHR odnosno Incko.
Mislim da Dodik nece cekati da bude uhapsen nego ce prije toga pobjeci iz zemlje,samo ne znam gdje se moze sakriti osim u Srbiji.Svi osim Srbije bi morali postupiti po Interpolovoj potjernici.
A ako ode u Srbiju napravit ce ogroman problem mirotvorcu Vučiću.
Sa posebnom znatizeljom i uzivanjem cu pratiti razvoj dogadjaja.
-
Mr Majestic
#1054 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ja razumijem kako mu je osjca ce se ko Krme u TeheranuAcid25 wrote:
- MikroBelaj
#1055 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
155_mm wrote:a kantonalnom MUP-u bi preporucio da pripazi na Ramu. onog preCednikovog jarana. zna Ramo naici ovako iz kupovine i zaviriti gdje ima kakve guzve. tako je upoznao i preCednika.
Ramo :
- bh.tornjak
#1056 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Rusi nece nikoga sprziti....jer u tom slucaju valja biti i sam sprzen.nixon69 wrote:Pa nije ni DoDICK lud da bez necije podrske pravi referendum. Ne razumijem sto se Bosna kurci oko tog referenduma,kad taj referendum nije ugrozio teritorijalni integritet.bh.tornjak wrote:
ako je vjerovati naslovu....onda je tacna moja pretpostavkka da iza svega stoje Ruje....koji su preko Srbije pustili Dodika s lanca.
a o tome sam pisao na zakljucanoj temi o referendumu
gledajuci malo sire da se vidjeti da ce sve ovo osjetiti CG.....jer Ruje sve cine da sprijece CG pristup NATO paktu...cinit ce sve(tj.to vec cine preko Dodika i Srbije) da BiH zakoci i zaustavi isti taj proces...
s druge strane Rujama treba novo "zariste"...jer se u Ukrajini uskoro sprema veliki belaj
Samo raspirivanje vatre za mentalno zaostale osobe,
Rusi ce i onako sprziti citavu Evropu,boli njih neka stvar za RS,Bosnom,Srbijom i ostalim.
prestanite svrsavati na te Ruse...kad je Rus pomogo kome...???
Srbima ponajmanje...(osim verbalne podrske).
tako je oduvijek bilo i tako ce i sad biti.....kad dobiju sta hoce odbacit ce Srbe (i Srbiju) a pogotovo nekod Dodika i pucanstvo mu ko krpu.
a to sto se Bosna kurci...
to pitanje postavo srbiji (i njihovoj vladi i narodu) a i Dodiku (i njegovom plebsu)....oni se kurce....i to previse za neciji ukus.
- arzuhal
#1057 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Navodno, Dodik će, nakon što krene u koloni kamiona i oklopnih vozila iz Republičkog Sarajeva prema Tužilaštvu BiH u Federalnom Sarajevu, ići iz Lukavice pa na Vrace, tranzitom do Bistrika, pa Dobrovoljačkom, saznaje Dezinformer.

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1058 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
oćel imati krunu od trnja?
- arzuhal
#1059 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ko će napravit tolikačku krunu, ajme...
- bh.tornjak
#1060 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
to Dodik dolazi s "tuzlanskom kolonom"....???arzuhal wrote:Navodno, Dodik će, nakon što krene u koloni kamiona i oklopnih vozila iz Republičkog Sarajeva prema Tužilaštvu BiH u Federalnom Sarajevu, ići iz Lukavice pa na Vrace, tranzitom do Bistrika, pa Dobrovoljačkom, saznaje Dezinformer.
-
Tarzo
#1061 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Trebao bi Bakir, kao dobar domaćin, da ga sačeka u Lukavici pa da se zajedno provozaju.arzuhal wrote:Navodno, Dodik će, nakon što krene u koloni kamiona i oklopnih vozila iz Republičkog Sarajeva prema Tužilaštvu BiH u Federalnom Sarajevu, ići iz Lukavice pa na Vrace, tranzitom do Bistrika, pa Dobrovoljačkom, saznaje Dezinformer.
- arzuhal
#1062 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ne treba Dodika dirat prvog, poziv upućen Dodiku (iako svi znaju da je on Baja i da ništa nema bez njega) je, fakat, jadni Salihovićev potez izigravanja borca za BiH ili šta-već želi s tim postići da nas uvjeri, pa ga, kao, ruši srpski lobi i ko-već...
Najbolje bi bilo ići od sitnijih, ne izostavljajući time Dodonija našeg, pa pozivat i polako stiskat Karana i ekipu iz Komisije za održavanje referenduma, pa Željku, pa swatkog Nedjeljka Čubrilovića...Sve im se naslanjat na kosti polako dok ne počnu cvilit, a Dodo da dagle, ne može im pomoći, nema kuveta, car je go...A narod sve dagle...
Najbolje bi bilo ići od sitnijih, ne izostavljajući time Dodonija našeg, pa pozivat i polako stiskat Karana i ekipu iz Komisije za održavanje referenduma, pa Željku, pa swatkog Nedjeljka Čubrilovića...Sve im se naslanjat na kosti polako dok ne počnu cvilit, a Dodo da dagle, ne može im pomoći, nema kuveta, car je go...A narod sve dagle...
- arzuhal
#1063 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nije, dolazi kao i prvi put: tenkovima EUFOR-a, pravo s Manjačebh.tornjak wrote:to Dodik dolazi s "tuzlanskom kolonom"....???arzuhal wrote:Navodno, Dodik će, nakon što krene u koloni kamiona i oklopnih vozila iz Republičkog Sarajeva prema Tužilaštvu BiH u Federalnom Sarajevu, ići iz Lukavice pa na Vrace, tranzitom do Bistrika, pa Dobrovoljačkom, saznaje Dezinformer.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1064 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
arzuhal wrote:Ko će napravit tolikačku krunu, ajme...
- Acid25
#1065 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Vol. 2Mr Majestic wrote:Ja razumijem kako mu je osjca ce se ko Krme u TeheranuAcid25 wrote:zato bi mu najbolje bilo da odmah sa tenkovima izadje na Dejtonsku liniju razdvajanja i proglasi otceplenje
. Mozda stogod usicari

-
155_mm
#1066 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
nije ugrozio teritorijalni integritet. to niko nije ni tvrdio, lavrov bunca. ugrozen je dejtonski mirovni sporazum. a to ugrozava teritorijalni integritet entiteta definisanih unutar bosne. ova trenutna teritorija bosne nije definisana u dejtonu ona je definisana 1878 u berlinu.nixon69 wrote: Pa nije ni DoDICK lud da bez necije podrske pravi referendum. Ne razumijem sto se Bosna kurci oko tog referenduma,kad taj referendum nije ugrozio teritorijalni integritet.
Samo raspirivanje vatre za mentalno zaostale osobe,
Rusi ce i onako sprziti citavu Evropu,boli njih neka stvar za RS,Bosnom,Srbijom i ostalim.
a sto se tice przenja, trenutno samo mlade ruskinje zare i pale po jevropi.
a sto sentice kurcenja, to je prirodna reakcija bosne na svaki pokusaj srbije da predje drinu jos od 1349.
- Prpa.ba
#1067 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Tema svaki dan sve manje stranica, jos nista konkretno na terenu osim papirnih brodica i poziva na saslusanja iz tuziteljstva bivse BiH, nema sta, oplodjavanje se nastavlja.

- tandmand
#1068 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Švabe kažu, da ako BiH želi u EU da mora skršiti Dodika i njegovu politiku. U suprotnom neka nam probih stranke podjele lule mira, sa kojima ćemo čučati i čekati ...
Michael Brand, poslanik u njemačkom Bundestagu i član vladajućeg CDU-a Angele Merkel, u razgovoru za "Avaz" izjavio je da direktno i ciljano kršenje Ustava BiH od predsjednika RS Milorada Dodika ne može proći bez posljedica.
Ovaj iskusni njemački političar, kojeg je kancelarka Merkel imenovala u Ekspertni komitet Bundestaga, cijeni da ilegalni referendum u RS neće utjecati na evropski put BiH, "ako Dodik ode tamo gdje mu je i mjesto".
- jao_situacije
#1069 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ja sam to fino rekao, guardian je prvi sanadertandmand wrote:Švabe kažu, da ako BiH želi u EU da mora skršiti Dodika i njegovu politiku. U suprotnom neka nam probih stranke podjele lule mira, sa kojima ćemo čučati i čekati ...
Michael Brand, poslanik u njemačkom Bundestagu i član vladajućeg CDU-a Angele Merkel, u razgovoru za "Avaz" izjavio je da direktno i ciljano kršenje Ustava BiH od predsjednika RS Milorada Dodika ne može proći bez posljedica.
Ovaj iskusni njemački političar, kojeg je kancelarka Merkel imenovala u Ekspertni komitet Bundestaga, cijeni da ilegalni referendum u RS neće utjecati na evropski put BiH, "ako Dodik ode tamo gdje mu je i mjesto".
drugi je šćepo
a koga će adeze žrtvovati, to je misterija
-
Paul F.
#1070 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Koja ludnica.
Momčilo Krajišnik kaže da se rat nije mogao izbjeći. Početak emisije.
2.45 - Za Srbe je Alija ratni zločinac iako nije osuđen (a MK jeste osuđen). Zaboravljajući da je takvo mišljenje u njegovom narodu zbog propagande o kojoj on ne govori ali učestvuje.
6.20 - Predlaže sudu da osudi 5 000 ljudi i da ih pusti kući.
6.45 - Sam sebi upada u usta i hoće opštu amnestiju.
9.00 - Džaba presuda o genocidu ako to ljudi u RSu ne prihvataju.
11.00 - Ja govorim kakav je stav RSa i svi ljudi trebaju da podržavaju takav stav.
15.00 - Ja razumijem ubistvo i krađu ali ne glupost i laž.
15.20 - Srbima je obećan izlaz na more i teritorijalni kontinuitet.
Ja ovo više ne mogu gledat a ostalo je još po sahata.
Momčilo Krajišnik kaže da se rat nije mogao izbjeći. Početak emisije.
2.45 - Za Srbe je Alija ratni zločinac iako nije osuđen (a MK jeste osuđen). Zaboravljajući da je takvo mišljenje u njegovom narodu zbog propagande o kojoj on ne govori ali učestvuje.
6.20 - Predlaže sudu da osudi 5 000 ljudi i da ih pusti kući.
6.45 - Sam sebi upada u usta i hoće opštu amnestiju.
9.00 - Džaba presuda o genocidu ako to ljudi u RSu ne prihvataju.
11.00 - Ja govorim kakav je stav RSa i svi ljudi trebaju da podržavaju takav stav.
15.00 - Ja razumijem ubistvo i krađu ali ne glupost i laž.
15.20 - Srbima je obećan izlaz na more i teritorijalni kontinuitet.
Ja ovo više ne mogu gledat a ostalo je još po sahata.
-
llull
#1071 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Razocaracemo se svi na neki nacin na kraju ... mislim da se nece desiti nista spektakularno ... Samo jos malo spinovanja do Izbora i gotova prica ...
Jucer sam bas razgovarao sa jednim sudijom o tom pozivu za Dodika, kaze hladno lik da ustv Dodo nije cak ni odgovorna osoba i da on ne snosi nikakvu krivicnu odgovornost jer je sud raspisao parlament entiteta ...
Jucer sam bas razgovarao sa jednim sudijom o tom pozivu za Dodika, kaze hladno lik da ustv Dodo nije cak ni odgovorna osoba i da on ne snosi nikakvu krivicnu odgovornost jer je sud raspisao parlament entiteta ...
-
Tarzo
#1072 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Mogao bi se Dodo danas pojaviti.
Taman kad su Bakir i ostale džihatlije na džumi.
Taman kad su Bakir i ostale džihatlije na džumi.
Last edited by Tarzo on 30/09/2016 09:37, edited 1 time in total.
-
razuman_covjek
#1073 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Neće mu referendum ni doći glave, nego drugi predmeti, Bobar banka, Pavlović banka, vila na Dedinju itd. Zna on to dobro.llull wrote:Razocaracemo se svi na neki nacin na kraju ... mislim da se nece desiti nista spektakularno ... Samo jos malo spinovanja do Izbora i gotova prica ...
- Acid25
#1074 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
llull wrote:Razocaracemo se svi na neki nacin na kraju ... mislim da se nece desiti nista spektakularno ... Samo jos malo spinovanja do Izbora i gotova prica ...
- Acid25
#1075 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Bitno je da završi u zatvoru. I da tamo ostane, a ne kao Radončić.razuman_covjek wrote:Neće mu referendum ni doći glave, nego drugi predmeti, Bobar banka, Pavlović banka, vila na Dedinju itd. Zna on to dobro.llull wrote:Razocaracemo se svi na neki nacin na kraju ... mislim da se nece desiti nista spektakularno ... Samo jos malo spinovanja do Izbora i gotova prica ...