Ti si neki novi izgleda. Ti bi trebao biti kao Apaurin.Guz Pojet wrote:Ja postavljam pitanje sta je racionalan razlog da se ( na eventualnu) secesiju odgovori ratom.L u c i f e r wrote:Ni jedan rat u istoriji nije počeo na osnovu racionalnih argumenata.Guz Pojet wrote:Znaci racionalnih argumenata za rat i dalje nema.
Pokušaj secesije nije racionalna pojava, već zasnovana na pohlepi i nacionalnoj maniji veličine.
Novi rat
- Danguba
#1051 Re: Novi rat
-
daddy-kool
#1052 Re: Novi rat
Dobro pitanje - šta veliš čija je?Bodkin wrote:Odlicna analogija. Cija je to drzavadaddy-kool wrote:Koji je ono racionalan razlog kada ti lopov hoće ukrade nešto, a ti to ne dozvoljavaš?Guz Pojet wrote:
Ja postavljam pitanje sta je racionalan razlog da se ( na eventualnu) secesiju odgovori ratom.
- zateznistub
#1053 Re: Novi rat
Nije problem sto ti ne znas neke cinjenice nego je problem sto se ti hvalis njima...Grean wrote:Generalno su mi najiritantniji ovi kao @PM72 i ovaj @dalekovod, svaka druga mi smo bili u ratu, ratovali, krvarili i onda ko jebe drzavu, ko ce ratovati, znate li vi kako je poginuti. Da su takvi ratovali od svoje volje ne bi danas pricali jebo drzavu, koji ce nam kurac, nego su i tad vjerovatno mobilizovani kao sto bi bili i sutra.
Uglavnom da ne vazim, @palermo svaka ti je zlata vrijedna. Opet da kazem, mozda se za drzavu ne vrijedi boriti ali u slucaju njenog raspada za Bosnjake je jos besmislenije ostati na prostoru rezervata gdje ti je Srbija i njena vojska na Zlatistu.
-
Lug
#1054 Re: Novi rat
L u c i f e r wrote:Ako ga ti ne vidiš, ja ti zaista ne mogu pomoći, jer ili si zlonamjeran ili glup.
- duh_sa_sjekirom
#1055 Re: Novi rat
Nije mi poznato da je desekularizacija kod Bošnjaka napravila ijednu masovnu grobnicu ili žive ljude palila, pa možda tu treba tražiti razloge redoslijeda prioriteta. Da su ostala društva sekularna možda bi ti priča i imala smisla, ovakoje samo ćorakGuz Pojet wrote: Bosnjacki standard u pravljenju drzave pravi gresku u redosljedu prioriteta i zato je nejasan i proizvodi lose rezultate.
Naime, Bosnjaci se iskljucivo i jedino bave (ovim redosljedom percepcije neprijatelja) Srbijom, RS-om i Hrvatima FBiH kao problemima koje treba rjesiti kako bi se napravila drzava. U potpunosti zanemaruju desekularizaciju vlastitog drustva jer musle da je to, ako je uopste problem, sporedan problem "pored cetnika". I tako, bacajuci pogled u drugu drzavu i drgu administrativnu jedinicu od one kojom upravljaju, moderna drzava sve vise i dalje odmice. Istovremeno, oni koji su na vlasti, naucili su da to i jeste najbolja politika. Problem je sto je i svaka opozicija koja se pojavi ista. Samo sto znaju jeste da optuze vlast da su preblagi prema Srbiji i RSu. Modernizacija vlastitog dvorista je pistala politicki nekorektna i rizicna stvar - odmah ti kazu da si izdajnik i islamofob.
A od toga da se trazi zajednicka vrijednost za politiku BiH iz Sarajeva ( drugim rijecima, presijek zelja Bosnjaka, Srba i Hrvata pa neki srednji put) davno se odustalo tj niko se ne usuđuje ni da pokusa jer, jelte, to bi bilo "izjednacavanje zrtve sa zlocincem".
Vrlo jebena situacija za istinske patriote BiH i prave nenacionaliste.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 24/09/2016 22:25, edited 1 time in total.
-
Lug
#1056 Re: Novi rat
pa ime ti samo kaze ..Bodkin wrote:
Odlicna analogija. Cija je to drzava
-
Bodkin
#1057 Re: Novi rat
Ja kazem od svih 3,5 miliona ljudi koji zive ovdje. Isto tako bih rekao bosanska. Znaci nikakav eksluzivitet. Zato bih sutra promijenio ime manjem entitetu. Ne moze se zvati po jednom narodu.daddy-kool wrote:
Dobro pitanje - šta veliš čija je?
Ali isto tako bosna nije samo po mjeri jednog naroda. I to ljudi ne kontaju
-
palermo
#1058 Re: Novi rat
Moja.Bodkin wrote:
- Danguba
#1059 Re: Novi rat
Postajes smijesan Bodkine.Bodkin wrote:Ja kazem od svih 3,5 miliona ljudi koji zive ovdje. Isto tako bih rekao bosanska. Znaci nikakav eksluzivitet. Zato bih sutra promijenio ime manjem entitetu. Ne moze se zvati po jednom narodu.daddy-kool wrote:
- Grean
#1060 Re: Novi rat
Kakve cinjenice? Ti ratovao a nas 100.000 drugih drkali kurac?zateznistub wrote:Nije problem sto ti ne znas neke cinjenice nego je problem sto se ti hvalis njima...Grean wrote:Generalno su mi najiritantniji ovi kao @PM72 i ovaj @dalekovod, svaka druga mi smo bili u ratu, ratovali, krvarili i onda ko jebe drzavu, ko ce ratovati, znate li vi kako je poginuti. Da su takvi ratovali od svoje volje ne bi danas pricali jebo drzavu, koji ce nam kurac, nego su i tad vjerovatno mobilizovani kao sto bi bili i sutra.
Uglavnom da ne vazim, @palermo svaka ti je zlata vrijedna. Opet da kazem, mozda se za drzavu ne vrijedi boriti ali u slucaju njenog raspada za Bosnjake je jos besmislenije ostati na prostoru rezervata gdje ti je Srbija i njena vojska na Zlatistu.
Nemam ja nista protiv tvog stava ali ne nastupaj sa stavom niko sem tebe ne zna kako je u ratu jer svi drugi na forumu su piculadija ili podrumasi pa malte ne sad je tvoj stav stav svih onih koji su ratovali i branili BiH.
Niko ko ga je prozivio ga ne prizeljkuje ponovo, nisam se jednom probudio iz sna u kojem sanjam da se nije zavrsio pa mi drago sto je bio samo san ali od te more puno gora mi je nocna mora da mi Srbija i Vucic budu na Zlatistu, da nas kontrolisu kao u kakvom zoloskom vrtu. Jesi li ti uopste svjestan situacije u kojoj bi se ti ili jos bitnije (jebo nas, ase je proslo) tvoja pokoljenja nasli u tom nekom scenariju gdje Bosnjaci zive na potezu Sarajevo (ovdje dobro kontrolisani) Zenica, da iz Zenice do Tuzle trebaju proci kroz drugu drzavu jer je na putu Doboj, da do Gorazda mogu samo konjskom stazom ili helikopterom a do Bihaca samo helikopterom.
-
Bodkin
#1061 Re: Novi rat
Ne sumnjam da je tebi smijesnoDanguba wrote:Postajes smijesan Bodkine.Bodkin wrote:Ja kazem od svih 3,5 miliona ljudi koji zive ovdje. Isto tako bih rekao bosanska. Znaci nikakav eksluzivitet. Zato bih sutra promijenio ime manjem entitetu. Ne moze se zvati po jednom narodu.daddy-kool wrote:
-
daddy-kool
#1062 Re: Novi rat
Slažem se. Zato treba težiti građanskom i sekularnom uređenju, a ostale kulturno/vjerski/etničke posebnosti njegovati i zaštititi zakonima i odgovarajućim državnim tijelima. Svjež primjer potreba takve zaštite je negacija bosanskog jezika u RS - neophodna je zaštita etničkih i kulturnih posebnosti Bošnjaka. Mislim da nije problem naći ni modus da nema ni prevelike centralizacije - kroz npr kantonizaciju cijele BiH.Bodkin wrote:Ja kazem od svih 3,5 miliona ljudi koji zive ovdje. Isto tako bih rekao bosanska. Znaci nikakav eksluzivitet. Zato bih sutra promijenio ime manjem entitetu. Ne moze se zvati po jednom narodu.daddy-kool wrote:
- Blek Stena
#1063 Re: Novi rat
prepisi nesta na raju sta ce ti 51.000 km2. Nije beg cicija valjdapalermo wrote:Moja.Bodkin wrote:
-
Bodkin
#1064 Re: Novi rat
Naravno. Idealno preuredjenje bi bilo na 4 kantona i dva distrikta.daddy-kool wrote:Slažem se. Zato treba težiti građanskom i sekularnom uređenju, a ostale kulturno/vjerski/etničke posebnosti njegovati i zaštititi zakonima i odgovarajućim državnim tijelima. Svjež primjer potreba takve zaštite je negacija bosanskog jezika u RS - neophodna je zaštita etničkih i kulturnih posebnosti Bošnjaka. Mislim da nije problem naći ni modus da nema ni prevelike centralizacije - kroz npr kantonizaciju cijele BiH.Bodkin wrote:Ja kazem od svih 3,5 miliona ljudi koji zive ovdje. Isto tako bih rekao bosanska. Znaci nikakav eksluzivitet. Zato bih sutra promijenio ime manjem entitetu. Ne moze se zvati po jednom narodu.daddy-kool wrote:
A o negiranju jezika od strane laktaskog idiota sam se vec ocitovao na drugoj temi
- Grean
#1065 Re: Novi rat
Normalno je da si smijesan kad valjas ublehe i branis neodbranjivo.Bodkin wrote:
Ne sumnjam da je tebi smijesno
Sta je to po mjeri sva tri naroda i razumjevanje potreba drugih a sto Bosnjaci nikako da shvate? Kako to po tvom receptu izgleda? Da se prizna da je 9. januar 1992 bio legitiman iako je to datum samoproglasene Srpske koju niko nije priznao prije Dejtona u oktobru 1995?
Pa sve i da hocemo biti tako tolerantni ne mozemo jer je pravno neobranjivo i sukobi se sa zdravom logikom, da se slavi dan koji je po svim parametrima nelegalan a valjda svi tezimo da zivimo u svijetu gdje vlada pravo. Priznali smo i prihvatili RS ali od oktobra 95 a ne od 9 januara 92'. Eto u tom je problem. Ne znam, jos samo da se nacrta u cemu je problem.
Last edited by Grean on 24/09/2016 22:28, edited 1 time in total.
- zateznistub
#1066 Re: Novi rat
Prvo otkud ti hrabrost, pamet da ne pominjem, da tvrdiš da sam ja mobilisan?Grean wrote:
Kakve cinjenice? Ti ratovao a nas 100.000 drugih drkali kurac?
Nemam ja nista protiv tvog stava ali ne nastupaj sa stavom niko sem tebe ne zna kako je u ratu jer svi drugi na forumu su piculadija ili podrumasi pa malte ne sad je tvoj stav stav svih onih koji su ratovali i branili BiH.
Niko ko ga je prozivio ga ne prizeljkuje ponovo, nisam se jednom probudio iz sna u kojem sanjam da se nije zavrsio pa mi drago sto je bio samo san ali od te more puno gora mi je nocna mora da mi Srbija i Vucic budu na Zlatistu, da nas kontrolisu kao u kakvom zoloskom vrtu. Jesi li ti uopste svjestan situacije u kojoj bi se ti ili jos bitnije (jebo nas, ase je proslo) tvoja pokoljenja nasli u tom nekom scenariju gdje Bosnjaci zive na potezu Sarajevo (ovdje dobro kontrolisani) Zenica, da iz Zenice do Tuzle trebaju proci kroz drugu drzavu jer je na putu Doboj, da do Gorazda mogu samo konjskom stazom ili helikopterom a do Bihaca samo helikopterom.
Drugo, još jadnije, gdje to tvoja pamet pročita da sam ja ( i u jednom postu) uzdizao seb iznad bilo kojeg drugog učesnika rata?
-
daddy-kool
#1067 Re: Novi rat
Realno od onih koji su spremni da se bore za nju.palermo wrote:Moja.Bodkin wrote:
Da parafraziram Ničea: "kvant volje je kvant moći".
- Grean
#1068 Re: Novi rat
Daje mi za pravo patetika, koju je vec pomenuo @palermo jer kad napises znate li vi koji zagovarate rat kako je biti ranjen ili kako je kad ti drug izdahne na rukama da su svi drugi koji misle da je vrijedno braniti BiH podrumasi ili oni rodjeni nakon 92'.zateznistub wrote:Prvo otkud ti hrabrost, pamet da ne pominjem, da tvrdiš da sam ja mobilisan?Grean wrote:
Drugo, još jadnije, gdje to tvoja pamet pročita da sam ja ( i u jednom postu) uzdizao seb iznad bilo kojeg drugog učesnika rata?
- zateznistub
#1069 Re: Novi rat
Patetika?Grean wrote: Daje mi za pravo patetika, koju je vec pomenuo @palermo jer kad napises znate li vi koji zagovarate rat kako je biti ranjen ili kako je kad ti drug izdahne na rukama da su svi drugi koji misle da je vrijedno braniti BiH podrumasi ili oni rodjeni nakon 92'.
Što sam napisao i opisao onima koji to nisu okusili a ratovali bi...
fuj
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1070 Re: Novi rat
Nisi iznad ucesnika rata. Ali jesi iznad forumasa tvrdeci da nitko ne zna sta je rat sem tebe. Licno si me tim, vratio u jednu jako bolnu situaciju jer sam morala pojasnjavati. Dakle, jasno i glasno i jos jednom. Pored svih nesreca koje rat nosi, donosi i ostavlja u dusi izmedju klanja u stilu «Nermine dodji kod Srba» i pogibije sa oruzjem, ne dvoumim se. To je stav koji moras prihvatiti bez da vrijedjas one koji tako misle i njihove mrtve.zateznistub wrote:Prvo otkud ti hrabrost, pamet da ne pominjem, da tvrdiš da sam ja mobilisan?Grean wrote:
- zateznistub
#1071 Re: Novi rat
Hajde molim te, nađi gdje ja to pisem da SAMO JA znam kako je...KatarinaKosaca wrote:Nisi iznad ucesnika rata. Ali jesi iznad forumasa tvrdeci da nitko ne zna sta je rat sem tebe. Licno si me tim, vratio u jednu jako bolnu situaciju jer sam morala pojasnjavati. Dakle, jasno i glasno i jos jednom. Pored svih nesreca koje rat nosi, donosi i ostavlja u dusi izmedju klanja u stilu «Nermine dodji kod Srba» i pogibije sa oruzjem, ne dvoumim se. To je stav koji moras prihvatiti bez da vrijedjas one koji tako misle i njihove mrtve.
-
Bodkin
#1072 Re: Novi rat
Nema to veze sa 9 januarom. Pricam o stanju u drzavi i viziji za buducnost. Ja sam apsolutno protiv ovog referenduma. Ne moras meni objasnjavati.Grean wrote:Normalno je da si smijesan kad valjas ublehe i branis neodbranjivo.Bodkin wrote:
Ne sumnjam da je tebi smijesno
Sta je to po mjeri sva tri naroda i razumjevanje potreba drugih a sto Bosnjaci nikako da shvate? Kako to po tvom receptu izgleda? Da se prizna da je 9. januar 1992 bio legitiman iako je to datum samoproglasene Srpske koju niko nije priznao prije Dejtona u oktobru 1995?
Pa sve i da hocemo biti tako tolerantni ne mozemo jer je pravno neobranjivo i sukobi se sa zdravom logikom, da se slavi dan koji je po svim parametrima nelegalan a valjda svi tezimo da zivimo u svijetu gdje vlada pravo. Priznali smo i prihvatili RS ali od oktobra 95 a ne od 9 januara 92'. Eto u tom je problem. Ne znam, jos samo da se nacrta u cemu je problem.
-
palermo
#1073 Re: Novi rat
e, nisam ja rekao da je samo moja. Ja sam rekao da je moja. Svatko onaj ko hoće da je dijeli sa mnom, da je uzdiže, popravlja, brani......i njegova je.Blek Stena wrote: prepisi nesta na raju sta ce ti 51.000 km2. Nije beg cicija valjda
Hoćeš u ovo društvo ??
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1074 Re: Novi rat
Na telefonu sam, ne.mogu ti sad podastrati. Stoji post jel itko od vas bio ranjen, vidio druga kako gine, znate li kako boli geler itd. Naravno da nas ima koji znamo. Ova mala forumska zajednica zna puno jedni o drugima, mi iz Sarajeva se mnogi licno poznajemo itd. Dakle, i da hocu ne mogu lagati jer ovdje ima ljudi koji me licno poznaju od cega dvojica sa kojima sam rat provela. I, da, znamo odlicno koje je sranje rat. I nosimo oziljke. Ali bi opet ratovali kako ti kazes ako je to conditio sine qua non opstanka, a jeste u slucaju rata. A te svoje seminare si svakako.mogao odrzati pred glasackim mjestima sutra jer ratuje se samo onom ko ne postuje Ustav. Svojim histericnim hipi porukama samo im saljes poruku da,se mirno i veselo otcijepe, odnesu u Srbiju kosti nasih sehida, da kontroliraju nasu djecu kad idu u skolu kao u Palestini, sve slobodno jer TI ZNAS da je geler vruc i da gori i bolizateznistub wrote:Hajde molim te, nađi gdje ja to pisem da SAMO JA znam kako je...KatarinaKosaca wrote:Nisi iznad ucesnika rata. Ali jesi iznad forumasa tvrdeci da nitko ne zna sta je rat sem tebe. Licno si me tim, vratio u jednu jako bolnu situaciju jer sam morala pojasnjavati. Dakle, jasno i glasno i jos jednom. Pored svih nesreca koje rat nosi, donosi i ostavlja u dusi izmedju klanja u stilu «Nermine dodji kod Srba» i pogibije sa oruzjem, ne dvoumim se. To je stav koji moras prihvatiti bez da vrijedjas one koji tako misle i njihove mrtve.
-
Zgoljo
#1075 Re: Novi rat
Od sad samo citiram ovaj post druga Iblisa jer uzasno me nervirate.L u c i f e r wrote:Ako ne bude secesije, neće biti ni rata.
Prosto ko pasulj.
Hajmo se fokusirati na sprečavanje pokušaja secesije, i mirna Bosna.
A laprdati o ratu kao da je on na čistu miru nekoma pao na pamet, eto što mu je dosadno ili što nema preča posla.
Niko ne želi rat.
Ali secesija će biti spriječena, svim raspoloživim sredstvima.
Naravno, po mogućnosti političkim putem.
To neka je svima jasno.
Daklem,cetnici,salonci,proleteri,Valteri(a Valter nije partizan nego cetnik) Bosna ce biti branjena svim sredstvima dok ovdje dise i jedan Bosniaks i svaki drugi bh patriota.I odbranjena,i odbranjena.Bosna je bolan svetinja,u to se ne smije dirat.
Last edited by Zgoljo on 24/09/2016 23:00, edited 1 time in total.