Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post Reply

Novi gradonacelnik Tuzle

Jasmin Imamovic
41
60%
Bahrudin Hadziefendic
15
22%
Alen Gadzo
6
9%
Zlatko Berbic
2
3%
Adnan Burina
1
1%
Amira Malkocevic
1
1%
Nedim Causevic
1
1%
Elmir Mujkanovic
1
1%

Total votes: 68

MikroBelaj

#1051 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

Hamolj wrote:
MikroBelaj wrote:
Hamolj wrote: Zašto da hvalim projekat koji je još jedna filijala i krava muzara SDA i mjesto za uvaljivanje njihovih kadrova? :zoka:
Prosječan Tuzlak nema ništa od toga osim pokojeg jeftinog leta, što je zasluga strateškog partnera Wizz Aira
a ne vlade TK. Koliko ljudi mole da se aerodrom malo dovede u red i modernizuje, a ovi ne mrdaju kurcom.
A da ne govorimo što nekima iz Sarajeva ni ne odgovara da uopšte radi, pa je bilo raznih kočenja i podmetanja nogu.

Nisi ni ti meni odgovorio u vezi odgovornosti za kriminaliziranu privatizaciju, tako da ne osjećam potrebu da ti odgovaram. :skoljka: :D
Plitak odgovor, znam da je jednom prosječnom SDP-ovcu teško priznati, ali prošle godine je čini mi se preko tog aerodroma prodefilovalo 400.000 putnika. Da svaki putnik ostavi samo 5 KM tokom svog dolaska u Tuzlu ( a ostavi daleko više ) to je 2 miliona KM.

Ko je doveo Wizz Air, Džasmin Imamović ? Meni odgovara da radi, zašto mi ne bi odgovaralo. Kamo sreće da svaka općina u BiH ima aerodrom. Nije bilo nikakvih kočenja, to je još jedna šuplja od strane Džasmina Imamovića. Sarajevo se svim silama borilo da se omogući izvoz mesa u Tursku preko tuzlanskog aerodroma, a Banja Luka je opstruirala jer se do tada kompletan izvoz vršio preko njih.

Pa šta ću ti reći za privatizaciju kad se već sve zna. SDA i SDP dvije najveće lopovske stranke raskrmčile tuzlanske firme kao što su uradile i sa ostalim firmama u BiH.
Prosjecan putnik u Tuzlu ostavi cirka 0,00 KM,mozda ostavi neku marku za kahvu na aerodromu ali to ne ide u budzet Grada Tuzla!
Glupost, mnogo moje rodbine i mojih prijatelja putuje preko tuzlanskog aerodroma. Obično se u Tuzlu ode 2-3 sata prije leta, jede, popije kafa. Uz to ne zaboravi da dolaze sa veće udaljenosti pa ih neko mora i dovesti.[/quote]

Trebali bi ici u Zivinice ,blize je :D
Hamolj

#1052 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

MikroBelaj wrote: Ko je po tebi sposoban ,ako mozes imenom i prezimenom navest jednog tuzlaka koji bi sad iz ovih stopa mogao zamjeniti Jasmina Imamovica?
Je li misliš da nema niko ili on ne da nikome ? Bešlagiće se koliko znam bio zagrijao za načelničku poziciju, ali ga Džasmin na kraju naguzi.
Hamolj

#1053 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

MikroBelaj wrote:
Ljudi odlazak na aerodrom iskoriste i u turističke svrhe. :)
MikroBelaj

#1054 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

Hamolj wrote:
MikroBelaj wrote: Ko je po tebi sposoban ,ako mozes imenom i prezimenom navest jednog tuzlaka koji bi sad iz ovih stopa mogao zamjeniti Jasmina Imamovica?
Je li misliš da nema niko ili on ne da nikome ? Bešlagiće se koliko znam bio zagrijao za načelničku poziciju, ali ga Džasmin na kraju naguzi.

Beslagic je penzioner covjek,mislio sam da ciljas na neku mladju raju....
Hamolj

#1055 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

MikroBelaj wrote:
Hamolj wrote:

Ne, samo sam ga naveo kao primjer šta se desi kad se pokušaš kandidovati mimo Džasmina.
dale cooper

#1056 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by dale cooper »

Hamolj wrote:
dale cooper wrote:
Aha, ali u kurcu, zna se koja je stranka najviše vremena provela na vlasti u TK (ali i u drugim kantonima) u poslijeratnim godinama.
Isto tako se manje više zna ko je sjebao prijeratnu Tuzlansku industriju, bile su desetine članaka na ovu temu
tako da...uzalud vam trud svirači. :izet: :mrgreen: Neko je krčmio mnogo, mnogo više. :mrgreen:
Hajde samo jednu stvar da ti kažem, ali poslije toga moraš dati iskren odgovor. Nakon što je SDP 2000. preuzeo vlast u BiH sa poznatom Alijansom preuzeo je i mjesto direktora agencije za privatizaciju FBiH i svog čovjeka postavio na njeno čelo. Nakon što je SDA ponovo preuzela vlast, sve direktore je smijenila osim njega. On je još dugi niz godina bio njen direktor, iako je SDA vladala. Sad ti meni hoćeš reći da je SDA sve sama uradila bez svesrdačne pomoći SDP-a i njenih kadrova ?
Ne sve, ali veliku većinu. :mrgreen:
sumirprimus

#1057 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by sumirprimus »

Hamolj wrote: Suprotno, dok ostatak BiH zadrto glasa za SDA, dotad Tuzla zadrto glasa za SDP. Znači da su i jedni i drugi zadrti, razlika je samo u stranci. Nema Tuzlak šta prigovoriti onom iz Banovića kad su isti.
dok je ostatak bih ko drzava nefunkcionalna puna problema i potencijalnih sukoba,dotad mi ko grad tuzla funkcionisdemo sasvim ok...
jos malo decentralizacije i manje sredstava u sdredisnju a vise u lokalne kase i sve bi bilo ok.. :thumbup:
sto se tice banovicana i tuzlaka..banovicani se masovno sele u tuzlu iako ne podrzavaju ni politiku ni put kojim grad ide...
dok u kontra smjeru nema nikog..nadji mi jednu budalu koja je osla put banovica.
Hamolj

#1058 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

dale cooper wrote:
Hamolj wrote:
dale cooper wrote:
Aha, ali u kurcu, zna se koja je stranka najviše vremena provela na vlasti u TK (ali i u drugim kantonima) u poslijeratnim godinama.
Isto tako se manje više zna ko je sjebao prijeratnu Tuzlansku industriju, bile su desetine članaka na ovu temu
tako da...uzalud vam trud svirači. :izet: :mrgreen: Neko je krčmio mnogo, mnogo više. :mrgreen:
Hajde samo jednu stvar da ti kažem, ali poslije toga moraš dati iskren odgovor. Nakon što je SDP 2000. preuzeo vlast u BiH sa poznatom Alijansom preuzeo je i mjesto direktora agencije za privatizaciju FBiH i svog čovjeka postavio na njeno čelo. Nakon što je SDA ponovo preuzela vlast, sve direktore je smijenila osim njega. On je još dugi niz godina bio njen direktor, iako je SDA vladala. Sad ti meni hoćeš reći da je SDA sve sama uradila bez svesrdačne pomoći SDP-a i njenih kadrova ?
Ne sve, ali veliku većinu. :mrgreen:
Sve su oni međusobno rastalili, a sad spinuju i jedni i drugi i igraju ping-ponga krivicom. Nemoj biti naivan. :)
sumirprimus

#1059 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by sumirprimus »

MikroBelaj wrote:
Hamolj wrote:

tipicni sdaaparadzik veze o stvrnim zivotnim problemima nit stvarnom stanju stvari nema...
sda akademija :D put u krah bosne.,
MikroBelaj

#1060 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

Hamolj wrote:
MikroBelaj wrote:
Aferim,ali raja iz Sarajeva ,Banja Luke,Beograda(da Beograda) ,Slavonskog Broda.itd ,ide direkt za aerodrom,ljudi knapiraju dolazak,sto da trose pare kad im je cilj da odlete za 30 KM...ljudi idu zato sto je jeftina karta,..cilj je usteda...a da znas sto mi je drago za ove bus prevoznike,nauzimali se para zadnjih 20 i kusur godina a busevi isti,nikakva ulaganja..sad neka propadaju Wiz-zakon :izet:
Hamolj

#1061 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

sumirprimus wrote:
Hamolj wrote: Suprotno, dok ostatak BiH zadrto glasa za SDA, dotad Tuzla zadrto glasa za SDP. Znači da su i jedni i drugi zadrti, razlika je samo u stranci. Nema Tuzlak šta prigovoriti onom iz Banovića kad su isti.
dok je ostatak bih ko drzava nefunkcionalna puna problema i potencijalnih sukoba,dotad mi ko grad tuzla funkcionisdemo sasvim ok...
jos malo decentralizacije i manje sredstava u sdredisnju a vise u lokalne kase i sve bi bilo ok.. :thumbup:
sto se tice banovicana i tuzlaka..banovicani se masovno sele u tuzlu iako ne podrzavaju ni politiku ni put kojim grad ide...
dok u kontra smjeru nema nikog..nadji mi jednu budalu koja je osla put banovica.
Bio sam u Tuzli prije 15-ak dana i totalno se razočarao u njenu infrastrukturu. Zenica je npr. na tom polju za Tuzlu svemirski brod, a Tuzla je veća i jača općina.
dale cooper

#1062 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by dale cooper »

Aleksandar Vujadinović bi se u sljedeće četiri godine mogao isprofilisati kao potencijalni kandidat.
MikroBelaj

#1063 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

sumirprimus wrote:
Nema nestalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dale cooper

#1064 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by dale cooper »

Hamolj wrote:
sumirprimus wrote:
Bio sam u Tuzli prije 15-ak dana i totalno se razočarao u njenu infrastrukturu. Zenica je npr. na tom polju za Tuzlu svemirski brod, a Tuzla je veća i jača općina.
Pa jel' ti to čak i nisi iz Tuzle? :lol:
Hamolj

#1065 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

MikroBelaj wrote:
Hamolj wrote:
MikroBelaj wrote:
Aferim,ali raja iz Sarajeva ,Banja Luke,Beograda(da Beograda) ,Slavonskog Broda.itd ,ide direkt za aerodrom,ljudi knapiraju dolazak,sto da trose pare kad im je cilj da odlete za 30 KM...ljudi idu zato sto je jeftina karta,..cilj je usteda...a da znas sto mi je drago za ove bus prevoznike,nauzimali se para zadnjih 20 i kusur godina a busevi isti,nikakva ulaganja..sad neka propadaju Wiz-zakon :izet:
Hajde busevi, ali kad sam vidio stanicu prije nekih 15-ak dana nisam mogao vjerovati. :D

Sve ograđeno, skršeno, pozatvarano, jedan šalter i jedna nadrkana teta koja bi te pogledom iskasapila. Pitam za bus za Sarajevo, kaže eto ti tu na tabli, a tabla k'o iz vrtića. :D

Beograđani možda knapiraju jer su ćifuti, ali gdje će Bošnjo negdje otići, a da ne popije kafu i da se ne taguje na fb. :D
MikroBelaj

#1066 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

dale cooper wrote:Aleksandar Vujadinović bi se u sljedeće četiri godine mogao isprofilisati kao potencijalni kandidat.
Dobar izbor..inace mislim da Jasmin trenutno radi na tome da se progura neko za 2020 godinu:sad, ko ce da bude?.. forsiran vidicemo,ima tu jos mladje raje oko njega,mada je Aca za mene sasvim ok,i podrzao bih ga od prve :thumbup:
Hamolj

#1067 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

dale cooper wrote:
Bože sačuvaj.
dale cooper

#1068 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by dale cooper »

Hamolj wrote:
dale cooper wrote:
Bože sačuvaj.
A odakle si, da malo mi popričamo o vlasti u tvome gradu, kada si ti našao za shodno da pričaš o našoj? :D
MikroBelaj

#1069 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

Hamolj wrote:
sumirprimus wrote:

O kojoj tacno infrastrukturi mislis?
Pitam ,jer se u tuzli preplecu nadleznosti i putevi....de budi malo odredjeniji...naravno da se vidi iz Wizzovog aviona da nisi iz tuzle ;-)
Hamolj

#1070 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

MikroBelaj wrote: O kojoj tacno infrastrukturi mislis?
Pitam ,jer se u tuzli preplecu nadleznosti i putevi....de budi malo odredjeniji...naravno da se vidi iz Wizzovog aviona da nisi iz tuzle ;-)
Saobraćajnu prvenstveno
GeeTnT

#1071 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by GeeTnT »

...stvarno nema smisla da nema zicare izmedju zgrade opcine Banovici i administrativnih institucija u Tuzli...
Hamolj

#1072 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Hamolj »

GeeTnT wrote:...stvarno nema smisla da nema zicare izmedju zgrade opcine Banovici i administrativnih institucija u Tuzli...
:lol: :lol:

Nemoj Banovićane, mi taman smirili strasti i složili se oko neki stvari. Sad ćeš nas opet posvađati. :lol:
MikroBelaj

#1073 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

Hamolj wrote:
MikroBelaj wrote: O kojoj tacno infrastrukturi mislis?
Saobraćajnu prvenstveno

Koju tacno,kazem jer se preplicu nadleznosti grada i federacije,,,ako nisi siguran o cemu pricas onda bolje i ne pricaj,....ako jesi navedi tacno sta ti tacno smeta i gdje sto se tice saobracajne infrastrukture u gradu Tuzla!
howdy

#1074 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by howdy »

MikroBelaj wrote:
sumirprimus wrote:
Nema nestalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gori su od focaka... :lol: :lol: :lol:
GeeTnT

#1075 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by GeeTnT »

Hamolj wrote:
GeeTnT wrote:...stvarno nema smisla da nema zicare izmedju zgrade opcine Banovici i administrativnih institucija u Tuzli...
:lol: :lol:

Nemoj Banovićane, mi taman smirili strasti i složili se oko neki stvari. Sad ćeš nas opet posvađati. :lol:
...nije tunel kroz karaulu napravljen zbog Tuzle, nego zbog Kukinih rudara sto okna u zivotu nisu vidjeli, jer kad se popune mjesta u tz prelazi es na fazu B i to popunjavanje alipasinog naselja i telekomovih spratova....naravno kroz tunel primjetan je i veci broj gradjana balvangrada....
Post Reply