Tolerancija govora mržnje
- Dosadno mii
#1051 Re: Tolerancija govora mržnje
Last edited by Dosadno mii on 04/09/2016 00:18, edited 1 time in total.
- exliberal-ex
#1052 Re: Tolerancija govora mržnje
Kazes malo onih koji su podrzali ....sto li boze...??The BEN10 wrote:Isfrustrirana i isprepadana skupina me razočarala - nema ih ni tucet da pruže podršku Lejlici kompleksašici. Spala knjiga na par slova!
Sa druge strane, tekstovi koji su osudili bljuvanje frustracija nad čestitim majkama i sestrama Bošnjakinjama broje hiljade.![]()
Mozes mislit kako se osjecao neko ko je zelio da iskaze podrsku ali kad je vidio pozive na silovanja, ubijanje, spominjanje familije, prijetnje...dali je ta osoba htjela riskirat da joj neki kvazi vjernik zakuca na vrata pa tu osobu stocira...ili nedaj boze upuca..ili saspe kiselinu ko onoj maloj iz Avganistana sto je samo htjela u skolu da ide....ti osta istraumiran cijeli zivot dok je krkan na slobodi vrlo brzo ...jos dobije status heroja , zastitnika naroda i vjere...
Eto zasto dolazi do ovakvih slucajeva, sto ljudi koji zele da prosperiraju u Islamu vrlo brzo budu usutkani od nepisamene rulje...i tu spada i ovaj iz Malmea ( ili odakle se vec zastitnik bosnjaka i islama javlja) a i ovaj sto se sakrio iza uniforme....zato zapad i reaguje ovako, jer nezeli da im takvi kroje zivot.
Zamisli neko nadje tog jebaca sa zapada pa njegovom poslodavcu prijavi sta je doticni govorio i komentarsao...mislis da bi nastavio biti tako hrabar iza ekrane...sakrio bi se ko zadnja pizda....ili bi se brze bolje pozivao na slobodu govora i demokratiju, naravno da bi pored njega bio kakav adokat kjafir da mu pruzi legalnu podrsku....
- exliberal-ex
#1053 Re: Tolerancija govora mržnje
Ja koliko sam shvatio iz dosadasnjih rasprava islam se nemoze i nesmije kritikovat, sve je zapisano u kuranu a to je bozija knjiga i ona je savrsena....kako mozes kritikovat nesto sto je savrseno...Dosadno mii wrote:Mogu ljudi kritikovati do sutra, ali u granicama dobrog ukusa. Ona poredjenja su jednostavno odvratna.exliberal-ex wrote:Nije problem ako je neko vjernik...nije problem ako ta osoba kao vjernik to pokazuje ( nosnjom ili izborom hrane/pica/rada/nerada)
Problem je kad taj vjernik da sebi pravo da zabrani drugima da kritikuju njegovo vjerovanje, kad taj vjernik pocne nametat drugima da se ponasaju kao on jer je to po njemu jedini ispravni nacin zivota....to je u sustini problem, zato se javlja taj strah I odbijanje islama po Evropi.
Crkva bi zeljela da ima uticaj kao sto je imala u 18 ili 19 vjeku ali znaju da je to nemoguce I onda se ponasaju po tim pravilima, islam kao vjera to neprihvata I tu nastaju problemi ....
- Dosadno mii
#1054 Re: Tolerancija govora mržnje
Last edited by Dosadno mii on 04/09/2016 00:17, edited 1 time in total.
- exliberal-ex
#1055 Re: Tolerancija govora mržnje
Dosadno mii wrote:E ne znam. Ja iz dosadašnjih rasprava vidim samo kritike na racun islama.exliberal-ex wrote:
Ja koliko sam shvatio iz dosadasnjih rasprava islam se nemoze i nesmije kritikovat, sve je zapisano u kuranu a to je bozija knjiga i ona je savrsena....kako mozes kritikovat nesto sto je savrseno...
To je sustina zapadnog drustva, imas pravo da vjerujes ali imam ja pravo da nevjerujem, imas pravo da kritikujes mene kao nevjernika vrijeme u isto imam pravo da kritikujem tebe ko vjernika...nesmijem da te tjeram da prihvatis moj nacin zivota ali isto tako nesmijes ni ti da mene tjeras na tvoj....
Ovo sto je doticna napisala je dokaz ne da je ona protiv islama nego da je nepismena ali su njenu nepismenost popravili ovi sto su potrcali u odbranu i kritiku njenog clanka.
Da je ona napisala nesto smisljeno , da je kulturnim jezikom napisala to sto je napisala garantujem ti da niko nebi ni primjetio to jer ko ima vremena da cita pametne clanke...ali posto je napisala jezikom ulice...
- uglavnomja
#1056 Re: Tolerancija govora mržnje
Dosadno mii wrote:E ne znam. Ja iz dosadašnjih rasprava vidim samo kritike na racun islama.exliberal-ex wrote:
Ja koliko sam shvatio iz dosadasnjih rasprava islam se nemoze i nesmije kritikovat, sve je zapisano u kuranu a to je bozija knjiga i ona je savrsena....kako mozes kritikovat nesto sto je savrseno...
sve je na racun ljudi.
na lejlin racun - za nepromisljeno objavljenu glupost, i to na privatnom zidu.
a vise je kritika na racun onih koji bi uzeli bozju pravdu u svoje ruke, a zovu se vjernici, ono kao brane vjeru, ali ne postuju niti pustaju da bog sudi ...
prvo bi silovali, pa tek onda da je izvedu na pravi put. silovanjem i slicnim nacinima savrsene religije i njenih ultra giga mega ekstra vjernih vjernika.
najveca sramota i najveca antipropaganda svake vjere su takvi.
a danas prednjace pripadnici islama.
sa takvim vjernicima ateizam ne teba da brine
- Connaisseur Karlin
#1057 Re: Tolerancija govora mržnje
ovo sam i ja primjetilaBodkin wrote:Sa druge strane vi vjernici bi da se vase vjerovanje i vase svetinje postuju. Ali ne, vi ne morate tudje jer eto to sve nije dovoljno vrijedno. Eto tu je moj problem. Jer za mene tvoje vjerovanje u svete knjige ili necije u stonogu glistu nemaju razlike
-
The BEN10
#1058 Re: Tolerancija govora mržnje
Ma ja ba, fkt sića. Par ovih dežurnih kontraša i pljuvača po svemu što miriše na vjeru i to je to. To se preskače ko plitak potočić.exliberal-ex wrote:Kazes malo onih koji su podrzali ....sto li boze...??The BEN10 wrote:Isfrustrirana i isprepadana skupina me razočarala - nema ih ni tucet da pruže podršku Lejlici kompleksašici. Spala knjiga na par slova!
Sa druge strane, tekstovi koji su osudili bljuvanje frustracija nad čestitim majkama i sestrama Bošnjakinjama broje hiljade.![]()
- Matzan
#1059 Re: Tolerancija govora mržnje
Connaisseur Karlin wrote:ovo sam i ja primjetilaBodkin wrote:Sa druge strane vi vjernici bi da se vase vjerovanje i vase svetinje postuju. Ali ne, vi ne morate tudje jer eto to sve nije dovoljno vrijedno. Eto tu je moj problem. Jer za mene tvoje vjerovanje u svete knjige ili necije u stonogu glistu nemaju razlike
Karlinka, u šta ti vjeruješ?
- exliberal-ex
#1060 Re: Tolerancija govora mržnje
Ti preskaces ostatak teksta pa pokusavas spinovat....sto li boze?The BEN10 wrote:Ma ja ba, fkt sića. Par ovih dežurnih kontraša i pljuvača po svemu što miriše na vjeru i to je to. To se preskače ko plitak potočić.exliberal-ex wrote:Kazes malo onih koji su podrzali ....sto li boze...??The BEN10 wrote:Isfrustrirana i isprepadana skupina me razočarala - nema ih ni tucet da pruže podršku Lejlici kompleksašici. Spala knjiga na par slova!
ps
ovo spominjanje boga je samo uzrecica, ja spadam u cafire i nevjernike
- insomnia78
#1061 Re: Tolerancija govora mržnje
Poruka je poslata
U svojoj vjeri, na svojoj zemlji. Komunjare, ateisti i Ćetnici mogu da ga duvaju, dosta je bilo mraka
[
U svojoj vjeri, na svojoj zemlji. Komunjare, ateisti i Ćetnici mogu da ga duvaju, dosta je bilo mraka
[
- MikroBelaj
#1063 Re: Tolerancija govora mržnje
Vidim nekakav mladez,valjda nije maligni?insomnia78 wrote:
- piupiu
#1064 Re: RE: Re: Tolerancija govora mržnje
Pa, nije to baš tačno. I religija je, samim tim što je sistematizovan pokušaj da se objasni svijet, racionalan argument.Bodkin wrote:"Rational arguments don't work on religious people. Otherwise there would be no religious people"
- Connaisseur Karlin
#1065 Re: Tolerancija govora mržnje
Ne vjerujem u religijske dogme,a Boga ne poznajem,no nemam odbojnost prema nepoznatom Bogu,kao ateisti.Matzan wrote:Connaisseur Karlin wrote:ovo sam i ja primjetilaBodkin wrote:Sa druge strane vi vjernici bi da se vase vjerovanje i vase svetinje postuju. Ali ne, vi ne morate tudje jer eto to sve nije dovoljno vrijedno. Eto tu je moj problem. Jer za mene tvoje vjerovanje u svete knjige ili necije u stonogu glistu nemaju razlike
Last edited by Connaisseur Karlin on 01/09/2016 01:02, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#1066 Re: RE: Re: Tolerancija govora mržnje
religija naravno posjeduje argument,ali sumnjam da je iskljucivo racionalanpiupiu wrote:Pa, nije to baš tačno. I religija je, samim tim što je sistematizovan pokušaj da se objasni svijet, racionalan argument.Bodkin wrote:"Rational arguments don't work on religious people. Otherwise there would be no religious people"
- Connaisseur Karlin
#1067 Re: Tolerancija govora mržnje
upravo si opisao profil religjskog fanatika ,znaci,ipak je osoba religiozna,ali na jedan ekstreman nacinChmoljo wrote:ubili su ih oni koji tvrde da su njeni sljedbenici...
ili hajmo biti do kraja pošteni - ubili su ih tipovi zbog svojih ličnih frustracija, a koji su našli izgovor da urade nešto što u stvarnosti nije u skladu sa tom ideologijom.
-
belfy
#1068 Re: RE: Re: Tolerancija govora mržnje
a?piupiu wrote:Pa, nije to baš tačno. I religija je, samim tim što je sistematizovan pokušaj da se objasni svijet, racionalan argument.Bodkin wrote:"Rational arguments don't work on religious people. Otherwise there would be no religious people"
ova "izreka" govori da ne mozes pristupiti racionalno "vjerovanju", jer ono samo nije racionalno. i astrologija je sistematizovana, pa je ne bih nazvao racionalnim argumentom...
- Connaisseur Karlin
#1069 Re: RE: Re: Tolerancija govora mržnje
malo je smijesno ne -napraviti dobar gulas od govedine ,jer nije Indijac jedina osoba koja ce rucati,a drugo,obicno se pravi vise vrsta jelazeina wrote:Ne nego neces poskuziti govedinu predsjedniku Indije, po mogucnosti ces ga odvesti u restoran vegetarijanske hrane...sasvim dovoljno da ga ispostujes i ne uvrijedis...sve je moguce uz malo volje, problem je sto ljudi vise vole da pljuju, omalovazavaju i vrijedjaju nego da postuju, ja bih to zakonom dovela u red, ljude najvise boli kad ih udaris po dzepuAleksoMKD wrote: Znaci kad dodje precednik Indije na diplomatsku posetu uvedemo moratorijum na konzumaciju govedine kako se ne bi uvredio?
Razumem ja sta zelis reci, ali nemoguce je to sprovesti jer je nemoguce ustanoviti sta je svetinja, sta je uvreda. Kod svakog coveka je razlicito i ljudi kakvi jesu opiceni ce se "vredjati" za svaku sitnicu.
Moja baka pravi najbolji ajvar na planeti a mozra i sire. Samo sto sam uvredio sve bake koje prave ajvar jer insinuiram da njihov nije dobar.
Karikiram ali tako bi to islo.
Oko onoga "majka je kucka" to je subjektivna stvar, mozda ga nije propustila na pesackom? Nemoguce je doneti takav zakon kao sto ti predlazes. Barem ne u iole normalnim drzavama.
I jos bitnije, cim pocne kontrola slobode govora to drustvo polako pocinje ici u 3 p.m.
Zasto bi Indijac bio uvrijedne ako drugi jedu ogivedinu tokom poslovnog rucka?
- Connaisseur Karlin
#1070 Re: Tolerancija govora mržnje
exliberal-ex wrote:Nije problem ako je neko vjernik...nije problem ako ta osoba kao vjernik to pokazuje ( nosnjom ili izborom hrane/pica/rada/nerada)
Problem je kad taj vjernik da sebi pravo da zabrani drugima da kritikuju njegovo vjerovanje, kad taj vjernik pocne nametat drugima da se ponasaju kao on jer je to po njemu jedini ispravni nacin zivota....to je u sustini problem, zato se javlja taj strah I odbijanje islama po Evropi.
Crkva bi zeljela da ima uticaj kao sto je imala u 18 ili 19 vjeku ali znaju da je to nemoguce I onda se ponasaju po tim pravilima, islam kao vjera to neprihvata I tu nastaju problemi ....
- Matzan
#1071 Re: Tolerancija govora mržnje
Connaisseur Karlin wrote:Ne vjerujem u religijske dogme,a Boga ne poznajem,no nemam odbojnost prema nepoznatom Bogu,kao ateisti.Matzan wrote:
Hvala za odgovor. Jako interesantno.
- Connaisseur Karlin
#1072 Re: Tolerancija govora mržnje
hvalaMatzan wrote:Connaisseur Karlin wrote:Ne vjerujem u religijske dogme,a Boga ne poznajem,no nemam odbojnost prema nepoznatom Bogu,kao ateisti.Matzan wrote:
![]()
Hvala za odgovor. Jako interesantno.
- Matzan
#1073 Re: Tolerancija govora mržnje
exliberal-ex wrote:Nije problem ako je neko vjernik...nije problem ako ta osoba kao vjernik to pokazuje ( nosnjom ili izborom hrane/pica/rada/nerada)
Zbog čega uopšte potreba da neko kritikuje nečije vjerovanje ukoliko isto ne ugrožava druge ljude?
- rajv0sa
#1074 Re: Tolerancija govora mržnje
Pa daj jest ovo šit država al nije afganistan. Idete u krajnosti stvarno. Niste ni vi realni iskreno, i vjernici i vi "nevjernici" ste isključivi, ne želite da razumijete jedni druge. Mislim ja serem i borim se protiv vehabija dugo dugo i opet nikad nisam imao većih problema, sve se svodi na prijetnje sa lažnih profila i na tomu ostaje. Precjenjujete fakat ovakve prijetnje, pa gdje bi bio kraj kad bi se svakim sličnim slučajem bavila policija. A slažem da su i nikab i burka relikti prošlosti i zaostalosti, prije svega nečega što nije usko vezano za Islam, no zato su krivi sami muslimani.exliberal-ex wrote:Kazes malo onih koji su podrzali ....sto li boze...??The BEN10 wrote:Isfrustrirana i isprepadana skupina me razočarala - nema ih ni tucet da pruže podršku Lejlici kompleksašici. Spala knjiga na par slova!
Mozes mislit kako se osjecao neko ko je zelio da iskaze podrsku ali kad je vidio pozive na silovanja, ubijanje, spominjanje familije, prijetnje...dali je ta osoba htjela riskirat da joj neki kvazi vjernik zakuca na vrata pa tu osobu stocira...ili nedaj boze upuca..ili saspe kiselinu ko onoj maloj iz Avganistana sto je samo htjela u skolu da ide....ti osta istraumiran cijeli zivot dok je krkan na slobodi vrlo brzo ...jos dobije status heroja , zastitnika naroda i vjere...
Eto zasto dolazi do ovakvih slucajeva, sto ljudi koji zele da prosperiraju u Islamu vrlo brzo budu usutkani od nepisamene rulje...i tu spada i ovaj iz Malmea ( ili odakle se vec zastitnik bosnjaka i islama javlja) a i ovaj sto se sakrio iza uniforme....zato zapad i reaguje ovako, jer nezeli da im takvi kroje zivot.
Zamisli neko nadje tog jebaca sa zapada pa njegovom poslodavcu prijavi sta je doticni govorio i komentarsao...mislis da bi nastavio biti tako hrabar iza ekrane...sakrio bi se ko zadnja pizda....ili bi se brze bolje pozivao na slobodu govora i demokratiju, naravno da bi pored njega bio kakav adokat kjafir da mu pruzi legalnu podrsku....
- exliberal-ex
#1075 Re: Tolerancija govora mržnje
ja vjerujem da je to ljudska priroda moje je bolje nego tvoje....ti imas samsung ja imama apple...koji telefon jr bolji, to je samo jedan mali primjer kako ljudi mogu biti zagrizeni...Matzan wrote:exliberal-ex wrote:Nije problem ako je neko vjernik...nije problem ako ta osoba kao vjernik to pokazuje ( nosnjom ili izborom hrane/pica/rada/nerada)
Zbog čega uopšte potreba da neko kritikuje nečije vjerovanje ukoliko isto ne ugrožava druge ljude?
slazem se da ima zagrizenih ateista koji bi sutra sve religije zabranili sto je u sustini isto sto zele exstremni religiozni fanatici samo obrnuto....razlika je jedino u tome sto ateisti neprave pokolje ako ih neko kritikuje, jesu glasni i dosta cesto provokativni ali tu ball stops...religiozni fanatici nisu toliko glasni ali ostavljaju nazalost veoma krvav trag .
Svi mi treba da se zamislimo nad nasim postupcima, nesvidjaju se ni meni mnoge stvari ali netjeram nikog da prihvati moje misljenje, mozemo da raspravljamo i to je to.....medjutim ako neko pokusa da mi silom nametne svoje ili kad me kompletno ignorise i stavlja sebe u povlasteni polozaj onda cu da ustanem i da se bunim.
Ja licno smatram da islamski religiozni lideri treba da rade na tome da upoznaju zapad sa vrijednostima svoje vjere ali u isto vrijeme moraju da rade sa svojim vjernicima da im objasne da vjera je nesto licno i da dolazi iznutra, moraju da se angazuju i da zaustave taj radikalni ekstemizam koji htjeli to priznat ili ne sad predstavlja islam.......budi covjek netreba ti nista vise, barem ja ko nevjernik bi tako rekao......uostalom svjedoci smo svakodnevo da su najglasniji u odbrani pravovjere upravo oni koji nepripadaju vjeri na prvom mjestu ..