Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
aveos

#1051 Re: Gdje na more? - 2017

Post by aveos »

shake69 wrote:
konektovan wrote:
aveos wrote:Image

Samo dvije marke

Ovo je prejeftino, kako drugi pricaju i slikaju racune. :D :D :D
Nije Dubrovnik bas ko Fojnica. Tesko da je ovaj racun napravljen na Stradunu!
Pa imas adresu na racunu..provjeri
shake69

#1052 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shake69 »

Ipak je stara gradska jezgra, ali sporedna ulicica od Straduna.
aveos

#1053 Re: Gdje na more? - 2017

Post by aveos »

shake69 wrote:Ipak je stara gradska jezgra, ali sporedna ulicica od Straduna.
A jbte u starom gradu je..sta bi ti da je marka :D
Dupli_skalp

#1054 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dupli_skalp »

vrapcic wrote:
NORMUS wrote:Pozdrav.
Mislio sam ovo ljeto ići u Albaniju (Drač). Rezervacija ide preko Booking-a, ali problem je prevoz. Slučajno, da li neko zna kako se prebaciti iz Sarajeva do tamo, osim naravno privatnim vozilom jer sam za isti uskraćen?
Mi smo isli prosle godine u Drac - Golem mjesto par km od Draca i nije nam se dopalo - cijene su odlicne, Albanci vise nego gostoljubivi - cista 5, da ne povjerujes, ali je prljavkasto (da ne kazem prljavo), nakrcani hoteli jedan na drugi i brate smrdi kanalizacija. To je nase iskustvo. Prijatelji idu vec par godina u Vloru koja je nekih sat do sat i po udaljena od Draca i kazu da je to druga planeta. Mi smo nesto drugo planirali ove godine ali sljedece idemo u Vloru - druga sreca :)

Sto se prevoza tice, good luck, mi ga nismo uspjeli pronaci, pa smo na kraju rentali auto.
koji hotel u golemu i u kojem periodu ste bili?

zar baš tako smrdi? koji su još minusi? :)
shake69

#1055 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shake69 »

aveos wrote:
Eh sad, ne izvrci. Valjda je poanta otkud ovako jeftino a u Dubrovniku.
aveos

#1056 Re: Gdje na more? - 2017

Post by aveos »

shake69 wrote:
aveos wrote:
Eh sad, ne izvrci. Valjda je poanta otkud ovako jeftino a u Dubrovniku.
Gledajuci gdje se nalazi za mene je jeftino..i da je 12 kuna
Haris033

#1057 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Haris033 »

Ove godine me privlači Vlora sa ponude, preciznije HOTEL REGINA CITY 4*

http://www.centrotours.ba/uimages/Alban ... 017new.pdf

Ima li neko sa foruma iskustva sa ljetovanjem u Albaniji?
Last edited by Haris033 on 29/06/2017 10:16, edited 1 time in total.
vrapcic

#1058 Re: Gdje na more? - 2017

Post by vrapcic »

eyesburn wrote:
vrapcic wrote:
NORMUS wrote:Pozdrav.
Mislio sam ovo ljeto ići u Albaniju (Drač). Rezervacija ide preko Booking-a, ali problem je prevoz. Slučajno, da li neko zna kako se prebaciti iz Sarajeva do tamo, osim naravno privatnim vozilom jer sam za isti uskraćen?
Mi smo isli prosle godine u Drac - Golem mjesto par km od Draca i nije nam se dopalo - cijene su odlicne, Albanci vise nego gostoljubivi - cista 5, da ne povjerujes, ali je prljavkasto (da ne kazem prljavo), nakrcani hoteli jedan na drugi i brate smrdi kanalizacija. To je nase iskustvo. Prijatelji idu vec par godina u Vloru koja je nekih sat do sat i po udaljena od Draca i kazu da je to druga planeta. Mi smo nesto drugo planirali ove godine ali sljedece idemo u Vloru - druga sreca :)

Sto se prevoza tice, good luck, mi ga nismo uspjeli pronaci, pa smo na kraju rentali auto.
koji hotel u golemu i u kojem periodu ste bili?

zar baš tako smrdi? koji su još minusi? :)
Apartman Sun (u ogradjenom naselju u borovoj sumi koje cuvaju cuvari.. bas ok mjesto) je bio u pitanju - sasvim solidan. Isli u drugoj polovici 8. mjeseca.
Ono sto se nama nije dopalo je sto je sve sklepano u zadnjih 10-15 godina bez ikakvog urbanistickog plana, hoteli su manji i bukvalno vise jedan na drugom i odaje utisak haosa, tesko je za objasniti dok nisi vidio. I da, smrducka pogotovo kada bude malo vjetra. Prosle godine nisu imali setnicu tako da mozes setati jedino mracno plazom sto nam i nije bio neki izazov :) pa smo se se osjecali pomalo izolovano.
Drac je, s druge strane, grad u kojem stvarno mozes lijepo setati, popiti pice, vecerati - nama se dopao ali posto ima veliku luku tesko da bi smo ljetovali bas bas u Dracu.
Ali kao sto rekoh, poznanica koja zivi u Tirani mi rece da nikada ne bi isla u Drac, da je od Vlore prema Sarandi totalno druga prica. I kao sto ranije rekoh, dacemo mi Albaniji jos jednu priliku jer te cijene, gostoprimstvo, ljubaznost obicnih ljudi tesko da mozemo naci negdje drugo (naravno Turska je druga kategorija).
Mi smo sjeli i izracunali da za 7 dana u Hrvatskoj mirne duse mozes provesti 12-14 dana u Albaniji. Hotele nismo ni smjeli porediti jer bi onda bilo cini mi se 10 dana u Hr i mjesec u Al :) Nadjes mjesto koje ne smrducka :D i uzivas ali bas uzivas.. Moj dzep vise ocigledno ne moze podnijeti Hrvatske cijene a nisam spremna da zarad borove sume i mirisa nocim na pola Biokova.
Ali postujem i druga misljenja naravno.
vrapcic

#1059 Re: Gdje na more? - 2017

Post by vrapcic »

Eh da, zaboravih napisati i prethodnom postu, ako si plivac zaboravi na plivanje, ovo su pjescane plaze i tek tamo negdje pred italijansku obalu valjda postaje malo dublje :) :) :). Nama je to bilo ok jer je bilo djece male koja su uzivaaaalllaaaaa, a mi stariji ponesemo kafu, pivu, stolicu da odmorimo malo dok ne dodjemo do dubine struka :D :D :D
JanuaryJones

#1060 Re: Gdje na more? - 2017

Post by JanuaryJones »

Bili smo u Albaniji, malo južnije of Vlore i bilo nam je super (familija sa malom djecom). Čisto, bistro, toplo more, odlična hrana (morski specijaliteti), uredne plaže, ljubazni domaćini, usluga u hotelu sa 3* odlična (svaki dan žena mijenjala posteljinu i peškire). Otišli, kupali se, odmorili, bili malo i u Tirani. E sad, ako nisi malo širih životnih pogleda, Albanija ti se neće svidjeti jer je zemlja koja tek ulazi u turizam, gradi se, popravlja, uče na greškama, drugačiji mentalitet neko BiH/HR. Ceste su na nekim dionicama loše, popratna infrastruktura loša (nema šetnica) a istorija kao da im je izbrisana gumicom. Sve zavisi od očekivanja od odmora/ljetovanja.
Dupli_skalp

#1061 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dupli_skalp »

Haris033 wrote:Ove godine me privlači Vlora sa ponude, preciznije HOTEL REGINA CITY 4*

otiđi fino na google street view pa se "provozaj" malo oko hotela i plaže.

plaža niđe veze, uz samu jadransko-jonsku magistralu. mene isto vlora privlači, ali niko od naših agencija ne nudi dhermi, koji je najljepšio komad obale na tom dijelu rivijere. ljepše mi izgleda ovo oko golema gdje ima i borovine, nego ovo gdje je taj regina hotel.
Dupli_skalp

#1062 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dupli_skalp »

vrapcic wrote: Apartman Sun (u ogradjenom naselju u borovoj sumi koje cuvaju cuvari.. bas ok mjesto) je bio u pitanju - sasvim solidan. Isli u drugoj polovici 8. mjeseca.
Ono sto se nama nije dopalo je sto je sve sklepano u zadnjih 10-15 godina bez ikakvog urbanistickog plana, hoteli su manji i bukvalno vise jedan na drugom i odaje utisak haosa, tesko je za objasniti dok nisi vidio. I da, smrducka pogotovo kada bude malo vjetra. Prosle godine nisu imali setnicu tako da mozes setati jedino mracno plazom sto nam i nije bio neki izazov :) pa smo se se osjecali pomalo izolovano.
Drac je, s druge strane, grad u kojem stvarno mozes lijepo setati, popiti pice, vecerati - nama se dopao ali posto ima veliku luku tesko da bi smo ljetovali bas bas u Dracu.
Ali kao sto rekoh, poznanica koja zivi u Tirani mi rece da nikada ne bi isla u Drac, da je od Vlore prema Sarandi totalno druga prica. I kao sto ranije rekoh, dacemo mi Albaniji jos jednu priliku jer te cijene, gostoprimstvo, ljubaznost obicnih ljudi tesko da mozemo naci negdje drugo (naravno Turska je druga kategorija).
Mi smo sjeli i izracunali da za 7 dana u Hrvatskoj mirne duse mozes provesti 12-14 dana u Albaniji. Hotele nismo ni smjeli porediti jer bi onda bilo cini mi se 10 dana u Hr i mjesec u Al :) Nadjes mjesto koje ne smrducka :D i uzivas ali bas uzivas.. Moj dzep vise ocigledno ne moze podnijeti Hrvatske cijene a nisam spremna da zarad borove sume i mirisa nocim na pola Biokova.
jedino mi je taj smrad i to što se nema gdje šetati minus. to oko golema mi se sviđa što ima borovine i čini mi se na slikama čistije nego oni hoteli bliže draču.

ja kad bih mogao birati, volio bih u dhermi (između vlore i sarande) ali naše agencije to ne nude (trenutno sam bez auta, pa ovisim o agencijskom aranžmanu).
JanuaryJones

#1063 Re: Gdje na more? - 2017

Post by JanuaryJones »

eyesburn wrote:
Haris033 wrote:Ove godine me privlači Vlora sa ponude, preciznije HOTEL REGINA CITY 4*

otiđi fino na google street view pa se "provozaj" malo oko hotela i plaže.

plaža niđe veze, uz samu jadransko-jonsku magistralu. mene isto vlora privlači, ali niko od naših agencija ne nudi dhermi, koji je najljepšio komad obale na tom dijelu rivijere. ljepše mi izgleda ovo oko golema gdje ima i borovine, nego ovo gdje je taj regina hotel.
Dhermi nije blizu Vlore. Moraš ili autoputem okolo ili preko Vlore ali preko prevoja Llogara ali nije za ljude slabog srca i slabijih vozačkih sposobnosti.

Image
vrapcic

#1064 Re: Gdje na more? - 2017

Post by vrapcic »

eyesburn wrote:
vrapcic wrote: Apartman Sun (u ogradjenom naselju u borovoj sumi koje cuvaju cuvari.. bas ok mjesto) je bio u pitanju - sasvim solidan. Isli u drugoj polovici 8. mjeseca.
jedino mi je taj smrad i to što se nema gdje šetati minus. to oko golema mi se sviđa što ima borovine i čini mi se na slikama čistije nego oni hoteli bliže draču.

ja kad bih mogao birati, volio bih u dhermi (između vlore i sarande) ali naše agencije to ne nude (trenutno sam bez auta, pa ovisim o agencijskom aranžmanu).
Budi optimista i nadaj se da nece biti vjetra i problem rijesen! :-D Nije to da se gusis u miomirisima :) ali ja bih svaki put pomislila gdje taj sadrzaj zavrsava pa bi mi bilo lose (ali opet se nismo ranije vratili).
A setnje, ma piva je cini mi se 2 marke - ne pijem je pa ni ne znam tako da ne moras ni setati :). I obavezno otidji u Drac.

I samo jos jedna sitnica, toplo ti preporucujem da hotel koji odabres preko nasih agencija pogledas i na bookingu - obavezno procitaj recenzije pa procijeni da li vrijedi..
Nadzorna_ploca

#1065 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Nadzorna_ploca »

U mene stara i sestra bile u Dracu prosle godine i nemaju nikakvu zamjerku osim sto je predaleko i umres busem.
Eh sad, sto ljudi sto cudi. Najbolje je da sam odes negdje pa se ili pokajes ili uzivas. :D
P308

#1066 Re: Gdje na more? - 2017

Post by P308 »

Volim Tucepe i obicno ljetujem u tom mjestu pa sam se ovih dana raspitivao za cijene smjestaja. Poslao desetak mailova. S obzirom da cu ljetovati u septembru (po prvi put, obicno idem u avgustu), ocekivao sam dosta nize cijene medjutim iste su me malo iznenadile. Moram dodati da su ovo sve kuce uz samu setnicu (znaci 10-20 metara od mora ili eventualno drugi red od mora). Evo cijena (za dvije osobe - septembar):

Villa Nede - 60 eura
Matko Vela - 80 eura
Villa Kapulica - 40 eura
Bili Dvor - 28 eura po osobi (polupanison - mislim da je kuca malo dalje od ostalih)
Villa Borić - 58 eura sa doruckom
Villa Vinka - 105 eura sa nekim popustom (polupanison)
Villa Ines - 55 eura
Villa Andrea (popularna na ekuponu-u) - nema slobodnih soba u tom periodu

Pitao neku djevojku u Gradcu, drugi red od mora kaze 12 eura po osobi :D
Neregistrirani

#1067 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Neregistrirani »

Prva sedmica septembra, Tucepi, apartman za tri osobe, 800 KM preko bookinga.
navedeni

#1068 Re: Gdje na more? - 2017

Post by navedeni »

Brele, ko i svake godine, uvijek se nadje neki apartmančić za par dana, nije 25 eurića dan
BarbaDue

#1069 Re: Gdje na more? - 2017

Post by BarbaDue »

hrvatska se precjenila, i ovi naši u neumu takođe. mene neće zadugo vidjeti.
drugtito2011

#1070 Re: Gdje na more? - 2017

Post by drugtito2011 »

Drač 2016.

Ako nekom treba još slika ili video slobodno nek se javi. Moje iskustvo: ne gledam Albaniju ni na mapi.

Image
P308

#1071 Re: Gdje na more? - 2017

Post by P308 »

Toga bude i u Turskoj. U Alanyi posebno, u Kemeru manje. Meni ne smeta, nije valjda to jedini razlog zbog kojeg neces u Albaniju? Ako uopce mislis na pokrivene zene u moru? Izvinjavam se ako ne mislis na to. :D
drugtito2011

#1072 Re: Gdje na more? - 2017

Post by drugtito2011 »

P308 wrote:Toga bude i u Turskoj. U Alanyi posebno, u Kemeru manje. Meni ne smeta, nije valjda to jedini razlog zbog kojeg neces u Albaniju? Ako uopce mislis na pokrivene zene u moru? Izvinjavam se ako ne mislis na to. :D
Nema ovo veze sa pokrivenim ili nepokrivenim zenema. Pripremio sam jos slika i video da se vidi stvarno kako je, ali nemogu da postavim. Ni najvećem dušmanu nebih preporučio Drač.

Image

Image
shake69

#1073 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shake69 »

Sve mislim ovdje se tipka o Drače na Pelješcu kad ono Albanija. :mrgreen: Majke mi bolja svaka uvala Pelješca deset puta od Shqiperie!
mayab

#1074 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mayab »

drugtito2011 wrote:
P308 wrote:Toga bude i u Turskoj. U Alanyi posebno, u Kemeru manje. Meni ne smeta, nije valjda to jedini razlog zbog kojeg neces u Albaniju? Ako uopce mislis na pokrivene zene u moru? Izvinjavam se ako ne mislis na to. :D
Nema ovo veze sa pokrivenim ili nepokrivenim zenema. Pripremio sam jos slika i video da se vidi stvarno kako je, ali nemogu da postavim. Ni najvećem dušmanu nebih preporučio Drač.

Image

Image
Ako je ovdje problem sa izgledom obale, plažom , i očekuješ nešto poput Hrvatske obale, onda odmah zaboravi bilo sta drugo, nego pravo u HR.... :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1075 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

Ne djasvi se ni meni ovo ako moras pola sata ici da bi mogao plivati :mrgreen:
Post Reply