Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
Bodkin

#1051 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Vidim pocele se vezati zastave sa albancima :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1052 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

exliberal-ex wrote:
Svi smo mi krsteni osuneceni mimo nase volje..jer su nasi tako mislili da treba....nego meni nesto pade na pamet
prvo ...eto prosao je popis, jel krenulo nabolje...zlatne kasike itd...zajebavam se...druga stvar mi je na pameti
pricam neki dan sa jednim tipom iz irana i on govori kako se zivjelo pod sahom a kako kad je isti svrgnut...po njegovoj prici sam prepoznao sarajevo...prije saha i poslije saha.......prije rata evropski grad...sad sve vise lici na bliskoistocnu kasabu
Naravno, svi smo mi protkani mimo naše volje raznim običajima, tradicijom, vjerom...itd. Ko pamti Sarajevo prije rata (a ja ga pamtim) je još veća selendra od ovog danas. Kakvo evropsko kakvi bakrači to je floskula...u tom kvazi evropskom je stanovalo više stotina masovnih ubica, ratnih zločinaca i ostale bagre. Iskreno drago mi je da su potražili sreću negdje drugdje. Današnje Sarajevo od arhitekture pa do ljudi je mnogo raznovrsnije nego što je to bilo ono prijeratno.
Bodkin

#1053 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
exliberal-ex wrote:
Svi smo mi krsteni osuneceni mimo nase volje..jer su nasi tako mislili da treba....nego meni nesto pade na pamet
prvo ...eto prosao je popis, jel krenulo nabolje...zlatne kasike itd...zajebavam se...druga stvar mi je na pameti
pricam neki dan sa jednim tipom iz irana i on govori kako se zivjelo pod sahom a kako kad je isti svrgnut...po njegovoj prici sam prepoznao sarajevo...prije saha i poslije saha.......prije rata evropski grad...sad sve vise lici na bliskoistocnu kasabu
Naravno, svi smo mi protkani mimo naše volje raznim običajima, tradicijom, vjerom...itd. Ko pamti Sarajevo prije rata (a ja ga pamtim) je još veća selendra od ovog danas. Kakvo evropsko kakvi bakrači to je floskula...u tom kvazi evropskom je stanovalo više stotina masovnih ubica, ratnih zločinaca i ostale bagre. Iskreno drago mi je da su potražili sreću negdje drugdje. Današnje Sarajevo od arhitekture pa do ljudi je mnogo raznovrsnije nego što je to bilo ono prijeratno.
:lol: ti si ba smijesan lik. Cuj prije bila veca selendra :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1054 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

exliberal-ex wrote:
VCorp wrote: Slomiše se Srbi, ali da spriječe građenje Beograda na vodi pa svega ostalog.

Utjecaj Turaka na bošnjačku politiku je ogroman, i sve to ide preko Bakira i njegove SDA. Erdogan sere protiv terorista ali s druge strane pocinje u najmanju ruku praviti konzervativne Turke, daleko od one sekularnosti na koju smo mi navikli. I sad mi treba da se vodimo tom politikom a da nam Turci budu gazde preko Izetbegovica Jr, jednog od top deset lopova u državi ? Vidite da Turci zakuhavaju sa Nijemcima, Britancima, Amerikancima pa onda treba da Bakir izleti sa izjavom kako Bošnje podržavaju takvu vrstu turske politike i eto nas opet deset godina unazad.

I o kojem vi to novcu pričate ? Od turskih donacija niko marke vidio nije od obicnih građana, umjesto da nam pošalju oružje Arapi nam pošalju Mudžahide i ostale smradove da šire njihovu verziju islama koja našu djecu odvlači u grobove po sirijskim vukojebinama.

Da se razumijemo, investicija nije kad dođe neki Arap i napravi meni 15 džamija a vidjeli smo u Sarajevu zašto se jedna od tih džamija koristi kao niti to što njima Bakir sredi neki plac za tržni centar u kojem će raditi radnice za 300 KM po čitavoj dan. To je vama možda normalno, meni nije. To nisu investicije već zapišavanje terena i iskorištavanje prijateljskih odnosa ( koje se opet svode na Alijicu bega i njegov emanet).
Smanji ribu...

Pa Ivanić i Dodik svako malo trk u Beograd po mišljenje kod Vučića, mene bi bilo stid da imam političara koji odlazi u drugu zemlju po mišljenje. Izetbegović jeste lopov isti kao Dodik ili Čović. Turci imaju svoje interese koji se poklapaju sa interesima Bošnjaka. U Sarajevu izgrađena koliko ja znam jedna džamija arapskim novcem a ne 15. Niko u tržnom centru ne radi za 300KM, barem ne u BBI ili SCC-u ako na njih ciljaš.

Šta je za tebe investicija? Da tebi neko donese miliona dolara u kešu na stol, to bi bila dobra investicija, dobar Turčin i dobar Arap? Volio bih i ja da ovdje Samsung uložo 2 milijarde u fabriku supervodiča ali nema toga ni u okruženju a kamo li u BiH.
Yug

#1055 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

exliberal-ex wrote:
Pa za to vrijeme je daleko bilo od selendre samim time sto je u tom jugoslavenskom gradu odrzana olimpijada.Sto se tice velicine mozda je to i danas za neke evropske glavne gradove (sam grad ima nesto vise od 90 tisuca stanovnika vise od Banja Luke),isti broj stanovnika ima na karaburmi i banovom brdu :-D
spreca

#1056 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by spreca »

imas gradova gdje jedan dio grada ima vise stanovnika nego cEli BG a ceo grad ima dvaput vise nego cela srbija...ali nije rijec o tome
Drvosjeca iz Dejcica

#1057 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Bodkin wrote:
exliberal-ex wrote:
:lol: ti si ba smijesan lik. Cuj prije bila veca selendra :lol:
Pa jesam duhovit priznajem. :mrgreen: Evo pamtim da si u tom Sarajevu morao otići do free shopa da kupiš Milka čokoladu i to po kursu 7:1 i to kasnije pred rat...ili na ulici od švercera. Jebeš li ga nešto ne znam da je to evropski trend. :roll: Faktički za malo bolju garderobu ili bolje tehničke stvari morao si ići do Zagreba ili Beograda da ne kažem vani. :roll: Nisi imao niti jedan tržni centar kako Bog zapovjeda, infrastruktura je bila lošija nego danas...htio to ti priznati ili ne danas su ceste bolje nego prije rata, zgrade praktičnije i čini mi se sekundu ljepše. Radim u takvoj branši da svaki dan mogu svjedočiti onome što govore stranci koje dođu u Sarajevo, tipa...nisam se nadao da je Sarajevo ovako izgrađeno, imate sve što i svaki evropski grad...itd. U prijeratnom Sarajevu preovladavala je siva boja, danas barem pokušavamo pratiti neke trendove. Te sentimentalne gluposti koje gajiš prema predratnom Sarajevu davno sam spalio i ostavio iza sebe. Niti sam ja ista osoba kao prije rata niti je Sarajevo hvala Bogu isti grad. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1058 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Tomahawk11 »

Jeste i neka velika sreca tih velikih gradova....eto spomenuste Beograd, pa prije rata su snimane humoristicke serije o tim beogradskim predgradjima, bijeda i sirotinja, al eto da se kaze da si u Beogradu :-) a ono ko da u favelama zivis.
I ne samo Beograd, dosta tih velikih gradova sirom svijeta, i nije neka sreca zivjeti u njima.
Naravno, ima i ona svijetla strana, ona je za one sa dubljim ili dubokim dzepom.
Yug

#1059 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

spreca wrote:imas gradova gdje jedan dio grada ima vise stanovnika nego cEli BG a ceo grad ima dvaput vise nego cela srbija...ali nije rijec o tome
Pa naravno i Beograd je selendra za te gradove :)
spreca

#1060 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by spreca »

sto je veci grad ,veca je selendra
Drvosjeca iz Dejcica

#1061 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Yug wrote:
exliberal-ex wrote:
Pa za to vrijeme je daleko bilo od selendre samim time sto je u tom jugoslavenskom gradu odrzana olimpijada.Sto se tice velicine mozda je to i danas za neke evropske glavne gradove (sam grad ima nesto vise od 90 tisuca stanovnika vise od Banja Luke),isti broj stanovnika ima na karaburmi i banovom brdu :-D
Olimpijada je produkt Jugoslavije a ne Sarajeva. Sarajevo je Selendra i danas poredeći ga sa nekim evropskim gradovima i ja se ne libim to reći. Jedino oni koji nisu makli iz svoje mahale vole misliti da je njihova ulica nešto posebno jer eto tamo na uglu je stanovao Zdravko Čolić... Jebo te ja se sjećam Zeppelin kafe bara na Č. Vili (mislim da ga je držao Šerbo) gdje su svraćali Brega i Čola a mi ko mali djeca ulazili da se napijemo vode nebili ih vidjeli. Mislim sve je to super ali to ne čini veličinu grada već druge stvari, infrastruktura, javni prevoz koji je danas u kurcu jer imamo GRAS zaostavštinu iz tog tzv. "evropskog" Sarajeva, dostupnosti raznovrsnost proizvoda, kulturna zbivanja, dostupnost sportskim sadržajima...itd. Ne bih da kvarim temu ali možemo o ovome na drugom forumu...Skenderija jeste mjesto gdje sam naučio klizati od Sande Dubravčić (oni koji ne znaju ko je Sanda neka ukucaju na Google), u Robnoj kući jesam kupio sa mamom svoje prve skije sa 7 godina i išao u školu skijanja na Jahorinu i za to mjesto me vežu posebne sentimentalne vrijednosti ali BBI centar je bolje 28273736515 puta jer je produkt ovog vremena, koncepcijski sušta suprotnost Sarajke...hvala Bogu da je tako.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 06/06/2016 08:51, edited 1 time in total.
Yug

#1062 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

Drvosjeca iz Dejcica@
pa koliko si to imao trznih centara u to vrijeme u Zagrebu i Beograd,nisi imao nijedan da lici kao danas.Kucaj na youtube osamdesete i neke glavne gradove.Ako uzmemo jos da smo zivjeli u komunizmu sasvim je to solidno izgledalo,i jos jednom da napomenem "za to vijeme".
Drvosjeca iz Dejcica

#1063 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Yug wrote:Drvosjeca iz Dejcica@
pa koliko si to imao trznih centara u to vrijeme u Zagrebu i Beograd,nisi imao nijedan da lici kao danas.Kucaj na youtube osamdesete i neke glavne gradove.Ako uzmemo jos da smo zivjeli u komunizmu sasvim je to solidno izgledalo,i jos jednom da napomenem "za to vijeme".
Pitaj bilo koju babu kada se živjelo bolje pa će ti svaka reći da su zlatna vremena bila kada je dotična bila u naponu snage. To je normalna pojava i normalno stanje. I mi ćemo vjerovatno u 70-tim i 80-tim godinama svog života govoriti kako je prije bilo bolje. Bilo je Sarajevo izgrađeno za ono vrijeme OK ali isto tako si imao dosta ulica bez asfalta a praktički u gradu, recimo po naseljima Gorica, Velešići, Pofalići, Vraca...itd. Infrastuktura sadašnjeg Sarajeva je bolja nego prijeratnog što je opet normalno da u 2016. imamo bolje ulice nego 1992. godine ili 1981. godine. Beograd 1986. godine je bio velegrad za Sarajevo, da se ne lažemo. Nemoj to gledati sentimentalno a znam vrlo, vrlo dobro jer sam bivšu YU obišao sa roditeljima uzduž i poprijeko.
Yug

#1064 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

Yug wrote:Drvosjeca iz Dejcica@
Pitaj bilo koju babu kada se živjelo bolje pa će ti svaka reći da su zlatna vremena bila kada je dotična bila u naponu snage. To je normalna pojava i normalno stanje. I mi ćemo vjerovatno u 70-tim i 80-tim godinama svog života govoriti kako je prije bilo bolje. Bilo je Sarajevo izgrađeno za ono vrijeme OK ali isto tako si imao dosta ulica bez asfalta a praktički u gradu, recimo po naseljima Gorica, Velešići, Pofalići, Vraca...itd. Infrastuktura sadašnjeg Sarajeva je bolja nego prijeratnog što je opet normalno da u 2016. imamo bolje ulice nego 1992. godine ili 1981. godine. Beograd 1986. godine je bio velegrad za Sarajevo, da se ne lažemo. Nemoj to gledati sentimentalno a znam vrlo, vrlo dobro jer sam bivšu YU obišao sa roditeljima uzduž i poprijeko.
Imas ovde tri epizode,nije to bilo lose za to vrijeme,normalno da se ne mozes uporedjivati sa nekim gradovima kao sto se i Beograd i Zagreb ne mogu uporedjivati sa Becom.NISAM NI rekao da je bilo bolje nego danas.Danas je Sarajevo moderan grad koliko toliko u nekim standardima jedino vas handri sto nemate nijednog kluba u Evropi ove godine ni u jednom sportu :-D

https://www.youtube.com/watch?v=pY4qzC1Af0o

https://www.youtube.com/watch?v=0fmxpaPqoR0

https://www.youtube.com/watch?v=KLDnXtwEVB0
Bodkin

#1065 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:Jeste i neka velika sreca tih velikih gradova....eto spomenuste Beograd, pa prije rata su snimane humoristicke serije o tim beogradskim predgradjima, bijeda i sirotinja, al eto da se kaze da si u Beogradu :-) a ono ko da u favelama zivis.
I ne samo Beograd, dosta tih velikih gradova sirom svijeta, i nije neka sreca zivjeti u njima.
Naravno, ima i ona svijetla strana, ona je za one sa dubljim ili dubokim dzepom.
Ali pazi, nemanje trznog centra kojeg nije bilo nigdje u jugi je argument da je sarajevo bilo selendra dok je danas pariz :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1066 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Yug wrote: Imas ovde tri epizode,nije to bilo lose za to vrijeme,normalno da se ne mozes uporedjivati sa nekim gradovima kao sto se i Beograd i Zagreb ne mogu uporedjivati sa Becom.NISAM NI rekao da je bilo bolje nego danas.Danas je Sarajevo moderan grad koliko toliko u nekim standardima jedino vas handri sto nemate nijednog kluba u Evropi ove godine ni u jednom sportu :-D

Ovo boldirano si u pravu 110%.

Btw. Bio na otvaranju olimpijade na Koševu tako da i bez ovog filma znam dosta toga kako je sve to izgledalo. :thumbup: Amerikanac ispred mene izvadi paket onih "klista" bombona čudnog ukusa i konzervu Coca Cole...koja je to sreća bila za mene tada. :shock:
Yug

#1067 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

Yug wrote: Imas ovde tri epizode,nije to bilo lose za to vrijeme,normalno da se ne mozes uporedjivati sa nekim gradovima kao sto se i Beograd i Zagreb ne mogu uporedjivati sa Becom.NISAM NI rekao da je bilo bolje nego danas.Danas je Sarajevo moderan grad koliko toliko u nekim standardima jedino vas handri sto nemate nijednog kluba u Evropi ove godine ni u jednom sportu :-D

Btw. Bio na otvaranju olimpijade na Koševu tako da i bez ovog filma znam dosta toga kako je sve to izgledalo. :thumbup: Amerikanac ispred mene izvadi paket onih "klista" bombona čudnog ukusa i konzervu Coca Cole...koja je to sreća bila za mene tada. :shock:
A mozes misliti koja bi sreca bila klincu u Bukurestu tada :-D ,ah da,pa oni jedva da su imali televizor tada.
Drvosjeca iz Dejcica

#1068 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Yug wrote:

A mozes misliti koja bi sreca bila klincu u Bukurestu tada :-D ,ah da,pa oni jedva da su imali televizor tada.
I danas po nekim zabitima Indije ljudi se obraduju šaci riže...ono sve to stoji što govoriš, ne sporim ja, samo treba znati razdvojiti sentimentalno od stvarnih vrijednosti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1069 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:Jeste i neka velika sreca tih velikih gradova....eto spomenuste Beograd, pa prije rata su snimane humoristicke serije o tim beogradskim predgradjima, bijeda i sirotinja, al eto da se kaze da si u Beogradu :-) a ono ko da u favelama zivis.
Ali pazi, nemanje trznog centra kojeg nije bilo nigdje u jugi je argument da je sarajevo bilo selendra dok je danas pariz :lol:
Jbg, svi su isli u Trst po farmerke.
Realno, od Olimpijade na ovamo, Sarajevo je imalo kultni status u Jugi. Nije adekvatno pricati o nekom SCC-u ili BBI, drugo vrijeme.
Pa onda je i Moskva bila selendra :D
Bodkin

#1070 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Realno, od Olimpijade na ovamo, Sarajevo je imalo kultni status u Jugi. Nije adekvatno pricati o nekom SCC-u ili BBI, drugo vrijeme.
Naravno :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#1071 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Bodkin wrote:
Ne samo tržni centar već dosta faktora koje sam neveo u ranijim postovima. Problem nije da li je Sarajevo danas Pariz već je problem kada prikriveni štovaoci politike Radovana Karadžića ustvrde kako je Sarajevo prije bilo centar Univerzuma u kojem se samo po free shopu mogla kupiti Milka čokolada recimo...a danas je Kabul jer eto bože moj ima pokrivenih djevojaka...mada ima više nepokrivenih, ima novih džamija mada ima više starih...a stoji i svaka crkva na svom mjestu ali takvima to sve ne pije vode jer politika koju zastupaju nije ostvarila svoj ratni cilj..itd. E tu prestaje svaka argumentovana rasprava i vidimo sa kim imamo (ponovo) posla. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#1072 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Pa ne počinje život od Olimpijade koja je produkt Jugoslavije, ne počinje ni od 1992 ili 1962...rekoh već da treba taj sentimentalni segment izdvojiti kada govorimo prijašnje Sarajevo vs. sadašnje Sarajevo. Ja razumijem da je nekima imperativ da žive u gradu sa što manje džamija, po mogućnosti bez ijede, ali takve su okolnosti i valja vam se navikavati na njih.
prog321

#1073 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa ne počinje život od Olimpijade koja je produkt Jugoslavije, ne počinje ni od 1992 ili 1962...rekoh već da treba taj sentimentalni segment izdvojiti kada govorimo prijašnje Sarajevo vs. sadašnje Sarajevo. Ja razumijem da je nekima imperativ da žive u gradu sa što manje džamija, po mogućnosti bez ijede, ali takve su okolnosti i valja vam se navikavati na njih.
U kost. :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1074 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Tomahawk11 »

@Drvosjeca, na pogresnu adresu impliciras tu neku pricu o dzamijama i sl ;-)
Meni to nista ne smeta, dapace. Ne smeta mi ni jedna bogomolja, a ni moj komentar nije ni po cemu bio u duhu tvog komentara.
Nije bilo, ne samo u Sarajevu, nego uglavnom u Jugi, eto nije bilo. Pojam bile neke Crvenka cokoladice i sl., banana nisi mogao uvijek uzeti, trzni centri pojam bili....pa i ono sto je bilo pred rat, nije uporedivo s danasnjim. Ali to nema nikakve veze s tvojom pricom, ti navalio na dzamije, na pokrivene, na neki vjerski aspekt....i onda se zakacis na moj komentar.
Normalno da je danasnje Sarajevo puno ispred Sarajeva '62., '82, pa i onog '90., samo ne kontam sta se hoce dokazati. Vremena nisu uporediva, nisu iste prilike bile.
Drvosjeca iz Dejcica

#1075 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Tomahawk11 wrote:@Drvosjeca, na pogresnu adresu impliciras tu neku pricu o dzamijama i sl ;-)
Meni to nista ne smeta, dapace. Ne smeta mi ni jedna bogomolja, a ni moj komentar nije ni po cemu bio u duhu tvog komentara.
Nije bilo, ne samo u Sarajevu, nego uglavnom u Jugi, eto nije bilo. Pojam bile neke Crvenka cokoladice i sl., banana nisi mogao uvijek uzeti, trzni centri pojam bili....pa i ono sto je bilo pred rat, nije uporedivo s danasnjim. Ali to nema nikakve veze s tvojom pricom, ti navalio na dzamije, na pokrivene, na neki vjerski aspekt....i onda se zakacis na moj komentar.
Normalno da je danasnje Sarajevo puno ispred Sarajeva '62., '82, pa i onog '90., samo ne kontam sta se hoce dokazati. Vremena nisu uporediva, nisu iste prilike bile.
OK, možda adresiram na pogrešnu osobu ili sam pogrešno razumio tvoj post. Možda bolje da pojasnim da je namjera diskreditacije ovog lika pod nickom "Isti Fikret" i "Bodkin" iz čijih se postova da primjetiti da smetaju džamije, pokrivene djevojke, iftari i slični vjerski obredi. E to su isti oni koji su rokali godinama po Sarajevu a sada pod krinkom anonimnosti šire svoje fekalije na forumu.
Locked