SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- insaneinthebrain
#1051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ti pusti kineze, gdje god dodju odmah belaj nastane.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E svastabitanga_sa_otesa wrote: hahaha nije kod mene ,a i ja sam se vozao i vidio.... papani su toliku guzvu napravili,svi voze 3 na sat i pilje ko da mecka igra....
Ovdje kod mene neka maturantska zabava, muzika stopa, voditelji se dernjaju
- Tercius
#1053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vatrogascima svaka cast, i od mene im je puno podrska za posao koji rade i kako ga obavljaju, nadam se da ce staviti sve pod kontrolu i lokalizovati pozar i da ce se svi po zavrsenom poslu vratiti nazad u bazu zivi i zdravi.Iskreno se nadam da niko od gradjana nije zadobio povrede niti da je u nekoj opasnosti.Ko zivi u blizini ne bi bilo zgoreg da se maknu sa prozora niti da prilaze blizu jer dovode i sebe i druge u opasnost, i ne znam zasto jos saobracaj ide glavnom u smjeru grada.
- karanana
#1054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kenjam se ja na takve vatrogasce koji lokalizuju i stave pozar pod kontrolu da bi im za sat-sat i po taj pozar ponovo buknuo. to je bilo ono, lagano gasenje i hajmo na cevape. a nisu pogledali ima li zarista.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovde snimaĆi i slikaĆi iz auta_BataZiv_0809 wrote: E svasta![]()
Ovdje kod mene neka maturantska zabava, muzika stopa, voditelji se dernjajuLudilo all over .
- O'zone
- Globalni moderator
#1056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne zajebaje ljudi rade bez korpe, nema hidranta eno pune vodu kod Daytona u kvadrantukaranana wrote:ja vatrogasaca pakasha i smota smotanih
-
julisiz es grant
#1057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Oni ga nisu lokalizovali, oni su ga malo lokalizovali...novinari krivo prenijelikaranana wrote:kenjam se ja na takve vatrogasce koji lokalizuju i stave pozar pod kontrolu da bi im za sat-sat i po taj pozar ponovo buknuo. to je bilo ono, lagano gasenje i hajmo na cevape. a nisu pogledali ima li zarista.
- Tercius
#1058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kenjam se ja na one sto im niko i nista ne valja a sijalicu ne znaju zavrnut u hodniku.karanana wrote:kenjam se ja na takve vatrogasce koji lokalizuju i stave pozar pod kontrolu da bi im za sat-sat i po taj pozar ponovo buknuo. to je bilo ono, lagano gasenje i hajmo na cevape. a nisu pogledali ima li zarista.
- karanana
#1059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a o drotovima da ti ni ne pricam sta im uradimTercius wrote:Kenjam se ja na one sto im niko i nista ne valja a sijalicu ne znaju zavrnut u hodniku.karanana wrote:kenjam se ja na takve vatrogasce koji lokalizuju i stave pozar pod kontrolu da bi im za sat-sat i po taj pozar ponovo buknuo. to je bilo ono, lagano gasenje i hajmo na cevape. a nisu pogledali ima li zarista.
- agent_zero
#1060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ja sam mišljenja da je prvi dio (jutrošnji) akcije gašenja odrađen loše...
A i kiše nigdje kad treba da pada...
-
hali gali halid
#1061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Terorizam 
- kokuz_sa
#1062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Avaz zanimljivu info dade..
Narkoman opljackao kineza...
Kinez ga slomio kad ga uhvatio..
Radnja planula kao cin osvete...
Narkoman opljackao kineza...
Kinez ga slomio kad ga uhvatio..
Radnja planula kao cin osvete...
- O'zone
- Globalni moderator
#1063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vi zaboravljajte da su u onom objektu smješteni i hemija i alkohol i gomile PVC a da je izolacija vjerovatno lako zapaljiva da je pristup objektu i hidrantima ograničen da vatrogasci rade sa slabom opremom pa nemaju korpu za gašenje na većim visinama koja bi ima sad trebala.agent_zero wrote:I ja sam mišljenja da je prvi dio (jutrošnji) akcije gašenja odrađen loše...
Ako ste ikad gasili bilo kakv požar znate kako je teško lokalizovati vatru i paziti da opet ne bukne
- DaysleepeR
#1064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dovoljno je da ima skladište, puno kartona, papira, zapaljive robe...
izgori u Dubai-u najmoderniji hotel sa prskalicama i vatrodojavom da ne izgori betonski pravougaonik
izgori u Dubai-u najmoderniji hotel sa prskalicama i vatrodojavom da ne izgori betonski pravougaonik
-
MAN-lion's coach
#1065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A joj nema razloga za neke uvrede...Tercius wrote:Kenjam se ja na one sto im niko i nista ne valja a sijalicu ne znaju zavrnut u hodniku.karanana wrote:kenjam se ja na takve vatrogasce koji lokalizuju i stave pozar pod kontrolu da bi im za sat-sat i po taj pozar ponovo buknuo. to je bilo ono, lagano gasenje i hajmo na cevape. a nisu pogledali ima li zarista.
Ljudi dobro rade u odnosu na to sa cim raspolazu.
Ne daj Boze katastrofe na stambenoj zgradi batali radnju i prnje.
- dobar osjecaj
#1066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Steta je da svi koji misle da bi uradili bolji posao nisu odmah priskocili u pomoc da pokazu vatrogascima kako se vatra lakse, brze i efikasnije gasi.
- commendatore
#1067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
šampioni oralnog prdežadobar osjecaj wrote:Steta je da svi koji misle da bi uradili bolji posao nisu odmah priskocili u pomoc da pokazu vatrogascima kako se vatra lakse, brze i efikasnije gasi.
- Tercius
#1068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma sta ce ono pomagati vrh intelektualne sposobnosti pojedinaca je otvoriti tunjevinu kljucem.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zato su najglasniji u pljuvanju na forumu ...mozda je neki od ovih sto snima mobitelomTercius wrote:Ma sta ce ono pomagati vrh intelektualne sposobnosti pojedinaca je otvoriti tunjevinu kljucem.
- pepeljara
#1070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dobar osjecaj wrote:Steta je da svi koji misle da bi uradili bolji posao nisu odmah priskocili u pomoc da pokazu vatrogascima kako se vatra lakse, brze i efikasnije gasi.
Internet vatrogasi
- karanana
#1071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne rade ni oni moj posao pa necu ni ja njihov. ali ako nisam zadovoljan sa onim kako urade reci cu, isto kao sto ce oni reci mozda i za moj posao ako ih se dotice.
da, ovo je cista nesposobnost i nemar pri lokalizaciji i kontroli ugasenog pozara. ok ako se kaze da se sumski pozar na 50000 hektara stavio pod kontrolu pa opet bukne. to je jedno. ali kad pisljiva zgrada sa jednim spratom i mozda 10.000 kvadrata prostora se ugasi pa ponovo plane, e onda je to los posao. ili su novinari jutros slagali o lokalizaciji i gasenju u roku od 20 minuta nakon pocetka pozara.
da, ovo je cista nesposobnost i nemar pri lokalizaciji i kontroli ugasenog pozara. ok ako se kaze da se sumski pozar na 50000 hektara stavio pod kontrolu pa opet bukne. to je jedno. ali kad pisljiva zgrada sa jednim spratom i mozda 10.000 kvadrata prostora se ugasi pa ponovo plane, e onda je to los posao. ili su novinari jutros slagali o lokalizaciji i gasenju u roku od 20 minuta nakon pocetka pozara.
- pepeljara
#1072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
karanana wrote:ne rade ni oni moj posao pa necu ni ja njihov. ali ako nisam zadovoljan sa onim kako urade reci cu, isto kao sto ce oni reci mozda i za moj posao ako ih se dotice.
sigurno su novinari usli unutra, provjerili i ustanovili da je pozar lokalizovan
- dobar osjecaj
#1073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nista manje od toga ne ocekujemo od novinarapepeljara wrote:sigurno su novinari usli unutra, provjerili i ustanovili da je pozar lokalizovan![]()
![]()
-
mali_balon
#1074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidim napredovalo se, zna se otvrit konzerva ....jel legla koja greda na ramenu za taj poduhvat....Tercius wrote:Ma sta ce ono pomagati vrh intelektualne sposobnosti pojedinaca je otvoriti tunjevinu kljucem.
Nego dobro je s cim ljudi rade, pa i da priznamo i kakvi ljudi rade....nema adekvatne obuke, opreme a i zalaganja ....tako da je normalno pomisliti da su sfuserili lokalizovanje....ali opet....nije sve do njih mozem cak sami sebe kriviti
- dobar osjecaj
#1075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kroz ruke su mi prolazili razni dokumenti o obukama nasih vatrogasaca pa mi je tesko vjerovati da nemaju adekvatnu obuku. O opremi i sredstvima koja imaju na raspolaganju za rad ne znam nista ali po meni to su sjajni ljudi koji rade veoma odgovoran i tezak posao koji ja nikad ne bi pokusala raditi.mali_balon wrote:Nego dobro je s cim ljudi rade, pa i da priznamo i kakvi ljudi rade....nema adekvatne obuke, opreme a i zalaganja ....tako da je normalno pomisliti da su sfuserili lokalizovanje....ali opet....nije sve do njih mozem cak sami sebe kriviti